Laden agenda

Afgelopen agenda

agenda Search and Views Navigation

Afgelopen agenda

februari 2023

VVT De restauratieve behandeling van ernstige slijtage, 7 feb

7 februari
Hotel Serwir, Kon. Astridlaan 57
Sint-Niklaas, 9100 België
+ Google Maps

Voordracht over de diagnostiek en behandeling van patiënten met ernstig hardtandweefsel verlies.

Meer »

VVT Mindful werken in de tandartspraktijk, 7 feb

7 februari
Hotel NH Brugge, Boeveriestraat 2
Brugge, 8000 België
+ Google Maps

Deze cursus is opgebouwd uit 4 blokken van 1u30 en bespreekt kort alle leerpunten uit de 8 weken en hoe we deze punten specifiek in de praktijk kunnen toepassen. Tussendoor zijn er ook oefeningen en meditaties. Er is ook voldoende ruimte voorzien om ervaringen uit te wisselen en met elkaar in dialoog te gaan. Niet alleen kunnen de oefeningen van nut zijn om de tandarts te leren omgaan met stressvolle situaties, sommige oefeningen kunnen ook een meerwaarde zijn voor de angstige patiënt.

Meer »

Microscooptandheelkunde Module I: Een microscoop: iets voor mijn praktijk?

7 februari
Campus UZ Gent, Corneel Heymanslaan 10
Gent, 9000 België
+ Google Maps

De cursusreeks Microscooptandheelkunde wordt aangeboden in 3 modules. In de eerste module ligt de nadruk op inzicht in de bouw en werking van dit toestel en basisbeginselen zoals instellen van de microscoop en correct in beeld brengen van het onderwerp. In de tweede module wordt meer ingegaan op het uitvoeren van tandheelkundige handelingen en interventies onder microscoop, op praktijkorganisatie en foto- en video mogelijkheden. In de derde module komen geavanceerdere toepassingen aan bod die meer domeinspecifiek zijn.

Meer »

Lachgas/zuurstofsedatie

9 februari - 11 februari
Campus UZ Gent, Corneel Heymanslaan 10
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Dit betreft een 3daagse cursus Inhalatiesedatie voor tandartsen. De lachgas-zuurstof inhalatie is een medicamenteuse ondersteuning bij vooral angstige patienten. Dit kan ambulant uitgevoerd worden in de tandartsstoel mits de nodige opleiding.

Meer »

VVT Ergonomie en houdingsbewustzijn bij tandartsen, 9 feb

9 februari
Radisson Blu Astrid Hotel,

Anatomie. Biomechanica van de wervelzuil. De belangrijkste oorzaken van rug- en nekpijn

Meer »

VVT Solitaire restauraties: inlay-onlay-kroon, 9 feb

9 februari
Hotel NH Brugge, Boeveriestraat 2
Brugge, 8000 België
+ Google Maps

or de komst van de Cad-Cam technologie komen we tot een nooit geziene reproduceerbare precisie. Voeg daarbij de sterk verbeterde porseleinen dan kunnen we stellen dat we sterke, nagenoeg onzichtbare solitaire restauraties kunnen maken. We willen hierover rapporteren en vele praktische tips geven.

Meer »

Inaugurele rede Ghizlane Aarab

17 februari
Oudste Lutherse Kerk Amsterdam, Singel 411
Amsterdam, Noord-Holland 1012 WN Nederland
+ Google Maps

Slaapzorg(en) in de tandartspraktijk Inaugurele rede Ghizlane Aarab: vrijdag 17 februari 2023 16:30 uur, Oude Lutherse Kerk Amsterdam.

Meer »

VVT Extracties onder lokale anesthesie: durven en doen, 28 feb

28 februari
Hotel Residence Stiemerheide, Wiemesmeerstraat 105
Genk, 3600 België
+ Google Maps

De extractieleer blijft een essentieel onderdeel van het tandheelkundig beroep. Bent u er al even uit geweest of durft u er niet onmiddellijk aan beginnen zonder een herhaling en/of verdieping van de extractietechnieken, dan zult u in deze ééndagscursus voldoende informatie krijgen om daags nadien met vertrouwen extracties zelf uit te voeren.

Meer »

maart 2023

VVT Hoe voel ik me goed in mijn beroep? 2 mrt

2 maart
Radisson Blu Astrid Hotel,

Eendaagse cursus bestaande uit vier delen omtrent het onderwerp "Hoe voel ik me goed in mijn beroep?".

Meer »

Het congres ‘Perio Master Clinic 2023’ onderstreept de paro-ortho synergie

3 maart - 4 maart
Flanders Meeting & Convention Center Antwerp, Koningin Astridplein 20
Antwerpen, 2018
+ Google Maps

De Perio Master Clinic 2023, een internationaal congres voor tandartsen en mondhygiënisten dat de EFP (Europese Federatie voor Parodontologie) organiseert in Antwerpen op 3 en 4 maart, focust op de interactie, samenwerking en de gemeenschappelijke basis voor een optimaal duurzaam behandelresultaat tussen parodontologie en orthodontie.

Meer »

EFP Perio Master Clinic

3 maart - 4 maart
Antwerpen,

Join Congress Chair Peter Garmyn, Scientific Chair Virginie Monnet-Corti and the EFP community for two days in Antwerp, Belgium.
It's all about high-quality education and exclusive networking opportunities at the EFP Perio Master Clinic.

Meer »

VVT Tweedaagse cursus: Een resultaatgericht praktijkmanagement voor tandartsen/parodontologen/orthodontisten” 3 en 4 mrt

3 maart - 4 maart
Hotel Residence Stiemerheide, Wiemesmeerstraat 105
Genk, 3600 België
+ Google Maps

De zorg van morgen zal helemaal anders zijn dan deze van vandaag! Onze maatschappij digitaliseert aan een snel tempo en de millennial wil het allemaal nu, onmiddellijk. De patiëntenbeleving zal anders moeten en we zullen als tandarts/parodotoloog/orthodontist, hierop proactief moeten inspelen.

Meer »

De Psychologie van Misinformatie, 4 mrt 2023 - Gent

4 maart
Rode Bol Events, Sint-Denijslaan 485
Gent, B-9000 Gent België
+ Google Maps

De invloed van misinformatie en “fake news” wordt steeds zichtbaarder. Van misleidende informatie rond COVID-19 tot het beïnvloeden van verkiezingen, er is veel discussie over welke invloed misinformatie al dan niet heeft. Ook tandartsen, hun cliënten, en hun onderzoek kunnen slachtoffer zijn.

Meer »

The Nice Guy, 8 mrt

8 maart
Radisson Blu Astrid Hotel,

Het nice people syndroom is de beste manier om in de puree te geraken. Maar er zijn oplossingen en daar gaat het in deze training dan over. Al diegenen die deze techniek in hun leven integreren hebben een betere communicatie, meer mensenkennis, efficiënte contacten met patiënten, een beter prestatievermogen, en meer aandacht en begrip voor hun eigen noden. Een antidotum tegen stress en burn-out dus.

Meer »

VVT De Moeilijke patiënt, 9 mrt

9 maart
3Square, Rijvisschestraat 124
Zwijnaarde, 9052 België
+ Google Maps

Eendaagse cursus over het onderwerp "De Moeilijke patiënt". Hier ontvangt u methodieken en kunt u in een rollenspel oefenen hoe u kunt handelen in het geval van een "moeilijke" patiënt.

Meer »

NVvE Voorjaarscongres ‘Root Cause: de wetenschap’

11 maart
Johan Cruijff Arena Amsterdam, ArenA Boulevard 1
Amsterdam, Noord-Holland 1100 DL Nederland
+ Google Maps

Via allerlei media worden we dagelijks geattendeerd op nieuwe ontwikkelingen. Soms veelbelovend, soms onheilspellend. De vraag is wanneer we te maken hebben met gefundeerde, op waarheid gebaseerde berichtgeving of met ‘alternative facts’ die vooral bedoeld zijn om het publiek te prikkelen en imponeren.

Meer »

IDS in Keulen: van 14 tot 18 maart 2023

14 maart - 18 maart
IDS, Messeplatz 1 Mülheim
Keulen, 50679 Duitsland
+ Google Maps

De International Dental Show (IDS), de toonaangevende wereldwijde vakbeurs voor de tandheelkundige industrie, viert een dubbele verjaardag: van 14 tot 18 maart 2023 vindt niet alleen de veertigste editie van de International Dental Show plaats, de IDS kijkt ook uit naar zijn 100ste verjaardag.

Meer »

VVT Wringt je lichaam wel eens tegen? 14 mrt

14 maart
Radisson Blu Astrid Hotel,

Gerichte bewegingen kunnen deze stress optimaal herverdelen en de kans op blessures drastisch doen verminderen.
Tijdens onze infosessie geven we je de theoretische achtergrond hoe deze houding onze kans op blessures verhoogt. Vervolgens gaan we jou laten bewegen met praktische en haalbare oefeningen die je tijdens je dag kan integreren.

Meer »

VVT Differentiële diagnose van aangezichtspijn, 14 mrt

14 maart
Hotel Residence Stiemerheide, Wiemesmeerstraat 105
Genk, 3600 België
+ Google Maps

De tandpathologie speelt een belangrijke rol in de differentiële diagnose van gelaatspijn. Een inzicht in de neurofysiologie van pijn zal helpen de farmacologische en medische interventies te begrijpen.

Meer »

Omgaan met ongewenst gedrag

21 maart
Kulturhus, Marktstraat 23
Borne, 7622 CP Nederland
+ Google Maps

Helaas is de zorg niet vrij van ongewenst gedrag. Of het nu van de zorgvrager zelf, hun familie / naasten, eigen collega's of van derden komt; vroeg of laat krijgt iedere zorgprofessional te maken met verbale of fysieke agressie.

Meer »
+ Exporteer Evenementen