Laden agenda

Afgelopen agenda

agenda Search and Views Navigation

Afgelopen agenda

november 2019

Filters Stralingsbescherming voor tandartsassistenten - KNMT

25 november
Van der Valk Den Haag, Gildeweg 1,
Nootdorp, 2632 BD Nederland
+ Google Maps

Als bewijs van bekwaamheid dient de tandartsassistent aan te tonen dat een degelijke, bewijsbare externe scholing op het gebied van röntgenopnametechniek is gevolgd. De inhoud van deze scholing staat ook in de richtlijn opgenomen en dient uit een theoretisch en een praktisch deel te bestaan.

Meer »

Update röntgencursus voor assistenten orthodontie

26 november
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland
+ Google Maps

Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voor­behouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.

Meer »

Mond - en Kaakziekten voor mondhygiënisten

28 november
Van der Valk Hotel Vianen, Prins Bernhardstraat 75
Vianen, 4132 XE Nederland
+ Google Maps

De cursus Mond- en Kaakziekten is bedoeld voor mondhygiënisten en zij die hiervoor in opleiding zijn. Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in de klinische en soms röntgenologische presentatie van veel voorkomende en minder vaak voorkomende aandoeningen en afwijkingen van het mondslijmvlies en het kaakbot. Er zal aandacht worden besteed aan het eventueel verwijzen van de patiënt, de mogelijkheden en beperkingen van (aanvullend) onderzoek bij de diagnostiek van mond- en kaakafwijkingen en de mogelijke behandeling ervan.

Meer »

NOMENCLATUUR GEBRUIK VOOR DE ALGEMEEN TANDARTS

28 november
Universiteit Gent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 25
Gent, 9000 België
+ Google Maps

In de dagelijkse praktijkvoering wordt op regelmatige basis gebruik gemaakt van de RIZIV nomenclatuur. Deze evolueert in functie van akkoorden met de beroepsgroepen en de overheid. Door de bomen het bos vinden blijkt niet altijd evident. Het gebeurt dat uw computer een code aangeeft zonder dat je als practicus nog weet wanneer deze code mag toegepast worden.

Meer »

Gratis event: Hoe start ik mijn eigen mondhygiëne praktijk?

28 november
E dental, Kelvinring 5
Alblasserdam, Zuid-holland 2952 BG Nederland
+ Google Maps

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil jij zelfstandig ondernemer worden en je eigen praktijk beginnen maar weet je niet hoe? Een kei in mondhygiëne maar nog onzeker als ondernemer, wij helpen je graag op weg.

Meer »

Vervolgcursus ´Gewoon gaaf en motivational interviewing´

28 november
Bureau Ivoren Kruis, Gooimeer 4-15
Naarden, Zuid-holland 1411 DC
+ Google Maps

Een avond over implementatie en motivational interviewing

Meer »

VPM Regiotour met workshop: Pubers, Poetsen en Flossen

28 november
Van der Valk, Nijmegen, Hertog Eduardplein 4
Nijmegen, 6663 AN
+ Google Maps

Vragen die tijdens de VPM-workshop worden besproken, zijn: hoe motiveer ik een puber om goed voor zijn gebit te zorgen, hoe bouw ik een relatie op met een puber en wat moet ik weten over het puberbrein om effectief te communiceren. Avondworkshop: 6 november - Zwolle, 21 november - Hoorn, 28 november - Nijmegen, 11 december - Breda.

Meer »

Een goed functioneringsgesprek werkt voor 2!

28 november
Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent, Hertog Eduardplein 4
Njimegen, 6663 AN Nederland
+ Google Maps

Een effectief Functioneringsgesprek gesprek leidt tot een betere werkrelatie, betere werkresultaten, tot inzicht in talenten en ontwikkelpunten. De gespreksmethodiek voor het functioneringsgesprek richt zich op betrokkenheid, motivatie en vooruitgang.

Meer »

VBTGG najaarscongres

29 november
Hotel Van der Valk Vianen, Prins Bernhardstraat 75
Vianen, 4132 XE Nederland
+ Google Maps

De Vereniging tot Bevordering der Tandheelkundige Gezondheid voor Gehandicapten (VBTGG) heeft als doelstelling "Het bevorderen van de tandheelkundige gezondheidszorg voor mensen met een beperking".

Meer »

OMFT-1: Basiscursus Logopedie en tandheelkunde (2 dagen)

29 november - 30 november
Hilton Royal Parc Soestduinen, Van Weerden Poelmanweg 4-6
Soest, 3768 MN
+ Google Maps

In deze tijd, waarin het logopedisch handelen inzichtelijk gemaakt en de effectiviteit van behandelingen aangetoond dient te worden, biedt de oromyofunctionele therapie uitkomst. Zoleert u in deze cursus onder andere werken met objectieve meetinstrumenten als de Force scale (lipsterktemeter), de Payne-techniek (visualiseren van het slikpatroon d.m.v. fluorescentietechniek) en de myoscanner (kauwspiermetingen) Sinds vele jaren hebben beide docenten een ruime ervaring op het gebied van oromyofunctionele therapie, die uitstekend bruikbaar is in de logopedische praktijk. Op didactisch verantwoorde wijze laten de docenten de samenhang zien tussen logopedie, oromyofunctionele therapie, tandheelkunde in het algemeen en orthodontie in het bijzonder.

Meer »

Mond - en Kaakziekten voor tandartsen

29 november
Van der Valk Hotel Vianen, Prins Bernhardstraat 75
Vianen, 4132 XE Nederland
+ Google Maps

De cursus Mond- en Kaakziekten is bedoeld voor tandartsen. Met enige regelmaat wordt u in de tandheelkundige praktijk geconfronteerd met aandoeningen in de mond, het periorale gebied en de kaak. Soms is de diagnose duidelijk maar soms ook niet. Wat dan te doen? Nog even aanzien, controle (hoe vaak) of verwijzen? Het kan ook zijn dat u een patiënt verwijst naar de MKA-chirurg om bevestiging te krijgen van uw vermoedelijke klinische diagnose.

Meer »

The Apex Revisited, deel 1

29 november
Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, Noord-holland 1081 LA Nederland
+ Google Maps

In deze cursus worden de theoretische achtergrond van de verschillende behandelingen evenals de indicaties uitvoerig belicht door een endodontoloog en een MKA-chirurg waarbij zoveel mogelijk wordt gekeken naar evidence based practice.

Meer »

TP Congres | Jaarcongres Tandheelkunde 2019

29 november
Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein
Utrecht, Utrecht 3521 AL Nederland
+ Google Maps

Weet u wat de laatste stand van zaken is op het gebied van implantologie, endo, esthetiek, restauratief en kindertandheelkunde? Topsprekers praten u in één dag bij over…

Meer »

DE TANDARTS EN URGENTIETANDHEELKUNDE: De relatie tandarts – urgentiepatiënt, casuïstiek, behandelprotocollen en medicatieschema’s

29 november
Universiteit Gent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 25
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Met de publicatie van het Koninklijk Besluit dat de erkenning regelt van de bijzondere beroepstitel ‘Algemeen Tandarts’ is er nogal wat debat gekomen rond de tandheelkundige zorg ‘na de uren’ en de inhoud van ‘urgentietandheelkunde’.

Meer »

Symposium: "Opbouwen en adhesieven"

30 november
3Square, Rijvisschestraat 124
Zwijnaarde, 9052 België
+ Google Maps

Spreker: Prof. dr. Peter Bottenberg

Meer »

december 2019

Opfriscursus toezichthoudend medewerker stralingsbescherming tandheelkunde (basis)

3 december
Van der Valk Ridderkerk/Rotterdam, Krommeweg 1
Ridderkerk, 2988 CB Nederland
+ Google Maps

Met het nieuwe Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming en de daarop aansluitende herziene KNMT-richtlijn tandheelkundige radiologie zijn er enkele duidelijke veranderingen binnen de tandheelkundige praktijk. Middels deze opfriscursus van 1 avond brengen we u de recente ontwikkelingen bij en werken we aan een verdere bewustwording van een veilige en verantwoorde omgang met straling.

Meer »

Complexe posterior composietrestauratie

6 december
Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent, Hertog Eduardplein 4
Njimegen, 6663 AN Nederland
+ Google Maps

In deze cursus komen o.a. de volgende uitdagingen aan bod: kronen vervangen door composietkronen, het opbouwen van elementen die weinig retentie te bieden hebben en de vervaardiging van grote knobbelvervangende restauraties. Anatomisch herstel in combinatie met optimale esthetiek met behulp van  directe composietrestauraties in optima forma! 
In het theoretische deel worden de verschillende technieken, trucs en tips besproken. Uiteraard zal een korte update over verantwoorde materiaalkeuze niet ontbreken. Op fantoom zullen bovengenoemde uitdagingen worden gesimuleerd en kan worden geoefend met de diverse opbouwtechnieken.

Meer »

NSOI najaarscongres 2019

6 december
Bussum, Doctor Abraham Kuyperlaan 3
Bussum, Noord-Holland Nederland
+ Google Maps

Website binnenkort beschikbaar voor meer informatie en online inschrijven najaarscongres 2019.

Meer »

Gewoon gaaf met motivational interviewing (basiscursus)

6 december
Bureau Ivoren Kruis, Gooimeer 4-15
Naarden, Zuid-holland 1411 DC
+ Google Maps

Een interactieve cursus over de individuele cariëspreventiemethode Gewoon Gaaf volgens de persoonsgerichte gespreksstijl Motivational Interviewing.

Meer »

PRAKTIJKORGANISATIE - PRAKTIJKMANAGEMENT

6 december
Universiteit Gent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 25
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Bij hedendaagse praktijkvoering komen een aantal management technieken om de hoek kijken. Hierbij denken we aan praktische praktijkorganisatie, een gericht kostenbeleid, tijdsefficiëntie en een up-to-date investeringsbeleid. Binnen deze bijscholing wordt stilgestaan bij praktische toepassingen die u kunnen bijstaan bij het management van een solo en/of groepspraktijk.

Meer »
+ Exporteer Evenementen

Partnernieuws