Laden agenda

Afgelopen agenda

agenda Search and Views Navigation

Afgelopen agenda

juni 2020

Radboud Gebitsslijtage Klinische Module

4 juni
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland
+ Google Maps

In deze cursus kunt u leren om met directe composietrestauraties dergelijke complexe patiënten te behandelen en tot een mooi en duurzaam eindresultaat te komen. Tijdens diverse ‘hands-on trainingen’ leert u de praktische technieken die nodig zijn voor het behandelen van patiënten met problemen op het gebied van ernstige tandslijtage en esthetiek.

Meer »

Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT door tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen

5 juni
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland
+ Google Maps

De cursus voldoet aan de nieuwe wettelijke eisen, zoals geformuleerd in de Regeling deskundigheidseisen radiologische verrichtingen. Tijdens deze cursus wordt door middel van presentaties en oefeningen duidelijk gemaakt wat de verschillen zijn tussen de traditionele 2D en de huidige 3D röntgenopnamen.

Meer »

Medische parodontologie

5 juni
Van der Valk Hotel Breukelen, Stationsweg 91
Breukelen, 3621 LK Nederland
+ Google Maps

In deze cursus wordt enerzijds de relatie tussen parodontale ontsteking en de algemene gezondheid besproken en anderzijds de systemische effecten van de parodontale behandeling. Hiervoor wordt dieper ingegaan op de fysiopathologie van gingivitis en parodontitis en wordt de dualistische rol van het immuunsysteem verduidelijkt.

Meer »

Basiscursus dentale fotografie

5 juni
UZGent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 22
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Fotografie wordt steeds vaker toegepast binnen de tandheelkunde. Denk maar een kleurbepaling, communicatie met het labo, digital smile design.
In deze cursus worden de beginselen van de fotografie uitgelegd en worden tips gegeven om goede intra-en extra-orale foto’s te maken. De cursisten krijgen de mogelijkheid om dit uit te testen met verschillende camerasystemen.

Meer »

Preventieassistentie in de kindertandheelkunde

6 juni
Hooglanderveen, van Tuijllstraat 6a
Hooglanderveen, Utrecht 3829 AD Nederland
+ Google Maps

Preventieve tandheelkunde is het gebied van de tandheelkunde dat zich richt op het helpen van patiënten om het begin of de progressie van orale ziekte te voorkomen. De voorlichting is gericht op de situatie bij de patiënt in de mond, dus individueel afgestemd. De cursus is verspreid over drie dagen. Waarbij tussendoor geoefend wordt met het geleerde in de praktijk.

Meer »

Intra-ossale Anesthesie in de praktijk

9 juni
Centrum voor Implantologie en Esthetische Tandheelkunde, Sabina Klinkhamerweg 15
Hengelo, 7555 SK
+ Google Maps

Het doel van deze cursusavond is om u een goed beeld te geven van de intra-ossale verdovingstechniek.

Meer »

Bij- en nascholing Röntgencursus voor tandartsassistenten en assistenten orthodontie

11 juni
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland
+ Google Maps

Het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname kan in opdracht van de tandarts door anderen worden uitgevoerd. In de nieuwe Richtlijn Radiologie wordt beschreven dat een assistent onder meer aan regelmatige bij- en nascholing moet hebben deelgenomen, om dit daadwerkelijk te mogen blijven uitvoeren. In deze cursus komen alle relevante onderwerpen aan bod.

Meer »

De behandeling van esthetische problemen in de frontzone

11 juni
UZGent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 22
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Esthetische aspecten in de restauratieve en prothetische tandheelkunde hebben sterk aan belang gewonnen binnen een tandsubstantiesparende benadering is esthetisch herstel van frontelementen met zowel composietfacetten (direct als indirect) als porseleinfacetten mogelijk.

Meer »

Van het klassieke kunstgebit naar de overkappingsprothese van nu

12 juni
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, 6525 GA Nederland
+ Google Maps

In deze cursus “van conventionele totale prothese tot de eenvoudige overkappingsprothese” nemen we u via de correct vervaardigde conventionele prothese mee naar de op 2 implantaten verankerde overkappingsprothese. We helpen u bij het maken van een keuze voor welke van deze twee systemen u kunt kiezen.

Meer »

Endo: niet te snel! Hedendaagse opties in vitale pulpatherapie

12 juni
UZGent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 22
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Al te vaak wordt endodontie gelijkgesteld met prepareren en vullen van wortelkanalen. Niets is minder waar, want ook het omgaan met de nog vitale pulpa is een belangrijk onderdeel van het vakgebied. Feit is dat de kanaalbehandeling enkel is geïndiceerd in geval van een terminaal zieke of necrotische pulpa. Voordien worden een aantal stadia doorlopen waarin de pulpa weliswaar ziek, maar niet terminaal is en vaak nog te redden valt. We spreken dan van ‘vitale pulpatherapie’.

Meer »

De medisch gecompromitteerde patiënt

17 juni
Hofmeester Dental B.V., Andries Copierhof 2
Rotterdam, 3059 LM
+ Google Maps

Tijdens deze cursus wordt ingegaan op het scala van medische aandoeningen waar je als behandelaar tegenaan kunt lopen. Daarnaast wordt de relatie van parodontitis met deze aandoeningen uitgebreid besproken en het belang van de behandeling van parodontitis op de algemene gezondheid van patiënten. Je leert tijdens deze theoretische cursus op een verantwoorde manier hiermee om te gaan/te behandelen in de praktijk.

Meer »

Radiation expertise for dentists and orthodontists, level TMS Tandheelkunde Basis

18 juni
Van der Valk hotel Schiphol, Rijksweg A4 3
Hoofddorp, 2132 MA Nederland
+ Google Maps

This training is intended for dentists who had obtained their diploma in a country outside of the European Economic Region (EER), run treatments in The Netherlands and don’t have a Dutch Government accepted diploma radiation expertise.

Meer »

OMFT-2: Verdieping A

18 juni - 19 juni
Sig vzw, Pachthofstraat 1
Gijzegem, Aalst 9308 België
+ Google Maps

OMFT-2: Verdiepingscursus A op donderdag 18 en vrijdag 19 juni 2020. Tijdens deze tweedaagse cursus (8.30 uur tot 17.15 uur) wordt dieper ingegaan op de kennis die vanuit de basiscursus (OMFT-1) als bekend wordt verondersteld.

Meer »

Monolitische kronen en bruggen: hoe indiceren en prepareren?

18 juni
UZGent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 22
Gent, 9000 België
+ Google Maps

De opkomst van nieuwe keramische en hybride restauratieve materialen voor het vervaardigen van kronen en bruggen zorgt voor betere, probleemgerichte toepassingsmogelijkheden bij restauratief uitdagende gevallen. Dit laat de algemeen practicus bovendien toe een correcte balans te vinden tussen minimaal-invasief prepareren enerzijds, en het behalen van optimale langetermijnresultaten op het vlak van hechting, sterkte en esthetiek anderzijds.

Meer »

Campus Abutment selectie op enkeltand vervanging

18 juni
Van der Valk Hotel Amersfoort- A1, Ruimtevaart 22
Amersfoort, Utrecht 3824 MX
+ Google Maps

Tijdens het vervaardigen van een implantaatkroon moeten er vele keuzes gemaakt worden. Welk abutment kiest u? Wat is het beste materiaal voor het abutment, maar ook van…

Meer »

Uitblinkers trainingsdagen

19 juni
Van der Valk Hotel Amersfoort, Ruimtevaart 22
Amersfoort, Utrecht 3824 MX Nederland
+ Google Maps

De data van onze volgende Uitblinkers trainingsdagen zijn bekend! Op donderdag 14 mei van 9.30u tot 17u en op vrijdagochtend 19 juni 2020 van 9.30u tot 14u nemen we u weer mee in de gespreksmethodiek van de Uitblinkers interventie.

Meer »

Het Periodiek Mondonderzoek

26 juni
Hofmeester Dental B.V., Andries Copierhof 2
Rotterdam, 3059 LM
+ Google Maps

Het periodiek mondonderzoek (PMO) is een belangrijk preventief instrument in de mondzorg, vooral door het ‘periodieke’ karakter ervan. Waar in het verleden de nadruk bij het uitvoeren…

Meer »

Online! Opfriscursus stralingsbescherming voor tandartsen en orthodontisten

26 juni
Online,

Het doel van deze cursus is het opfrissen van de kennis die nodig is om zelfstandig de veiligheidssituatie van werknemer èn patiënt bij het werken met ioniserende straling in de tandartspraktijk te kunnen beoordelen. Tevens wordt beoogd de kennis die de overheid stelt aan het in bezit hebben en gebruiken van eenvoudige röntgentoestellen voor tandheelkundige diagnostiek te actualiseren. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan de huidige wetgeving en de inhoud van de voorgeschreven risicoanalyses.

Meer »

juli 2020

Röntgendiagnostiek uitgelicht

2 juli
BCN Rotterdam, Barbizonlaan 25
Rotterdam, 2908 MB Nederland
+ Google Maps

Röntgenopnamen worden frequent gebruikt in de tandheelkunde. Ze bieden informatie over de tandheelkundige gezondheidssituatie van de patiënt die op een andere wijze niet verkregen kan worden. Deze informatie dient te worden gebruikt als aanvulling op de klinische informatie ter ondersteuning van de diagnostiek en de behandelplanning. Naar schatting worden er in Nederland per jaar tussen de 8 en 10 miljoen röntgenfoto’s (intraorale en panoramische opnamen) vervaardigd in de tandheelkunde. Het is bekend dat blootstelling aan röntgenstraling nadelige effecten kan hebben. Per tandheelkundige opname is de blootstelling aan röntgenstraling (effectieve dosis) voor de individuele patiënt weliswaar gering, maar de hoge frequentie van de opnamen in de praktijk maakt het noodzakelijk een optimale werkwijze bij de toepassing van röntgenstraling in acht te nemen.

Meer »

Leer implanteren bij Implant College

3 juli - 4 juli
Hotel Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10b
Den Dolder, 3734 MH
+ Google Maps

Tandartsen worden tijdens deze tweedaagse cursus door een ervaren implantoloog als het ware rondgeleid in de wereld van dentale implantologie. Het is belangrijk om kennis te nemen van de theoretische achtergronden van implantologie alvorens u besluit om te gaan implanteren in uw praktijk. Tijdens deze kennismaking komt u meer te weten over de geschiedenis, het heden en de toekomst van dentale implantologie in Nederland.

Meer »
+ Exporteer Evenementen

Partnernieuws