Laden agenda

Afgelopen agenda

agenda Search and Views Navigation

Afgelopen agenda

oktober 2019

Kaasmolaren

10 oktober
Nieuwe Media in de Zorg event, Kosterijland 8
Bunnik, Utrecht 3981 AJ
+ Google Maps

In deze lezing zal naast de invloed van HSPM en MIH op de tandheelkundige behandeling, de rol besproken worden die de orthodontie kan spelen in de behandeling van kinderen met HSPM en/of MIH.

Meer »

Splintercursus 'Uw patiënt met veel pillen'

10 oktober
Wilhelmina Kinderziekenhuis, Lundlaan 6
Utrecht, Utrecht 3584 AE Nederland
+ Google Maps

Het isniet verwonderlijk dat tandartsen steeds meer te maken krijgen met patiënten die veel pillen slikken. Hoe ga je als tandarts hier praktisch mee om? Deze cursus probeert u hier bruikbare antwoorden op te geven.

Meer »

Mondzorg bij de geriatrische patiënt: hoe gaat u hiermee om?

10 oktober
Zwolle,

In een interactieve, rijk geïllustreerde presentatie met voldoende casuïstiek zal u meegenomen worden in de wereld van de geriatrische mondzorg.

Meer »

Klinische thema-avond: Gebitsslijtage! En nu? & Digitaal afdrukken: schrijf u snel in

10 oktober
4Dental Sevice Lab Waarle, Heikantstraat 18A
Waarle, 5581 VB Nederland
+ Google Maps

4Dental Tandtechniek organiseert 4 klinische avonden voor tandartsen over de thema’s gebitsslijtage en digitaal afdrukken. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

Meer »

Interactieve bijscholing Parodontale therapie

11 oktober
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland Nederland
+ Google Maps

Gedurende deze halve dag permanente vorming voor algemeen tandartsen worden aan de hand van cases de basisprincipes van de parodontale zorg besproken. Deze cursus omvat een interactieve lezing waarbij de deelnemers zelf diagnose stellen, behandelplanningen opmaken en voorstellen. Per case wordt nadien het uitgevoerde behandelplan naar voor gebracht, dit ondersteund met recente literatuur. De doelstelling van deze cursus is om binnen een collegiale sfeer een update te geven van wat evidence based parodontale zorg anno 2019 omvat. 

Meer »

Anti-angsttechnieken voor gevorderden - ACTA

11 oktober
ACTA, Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA
+ Google Maps

Het behandelen van patiënten met angst voor de tandheelkundige behandeling is soms weerbarstige materie. Echter, naarmate u meer kennis en vaardigheden op het gebied van angstreducerende behandelstrategieën…

Meer »

De porseleinen veneer; indiceren, prepareren en cementeren - ACTA

11 oktober
ACTA, Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA
+ Google Maps

Aan de esthetiek worden tegenwoordig hoge eisen gesteld. Momenteel zijn er diverse materialen en technieken om elementen te restaureren. De porseleinen veneer is daar één van en…

Meer »

Natuurlijk Congres

11 oktober
Efteling, Kaatsheuvel, + Google Maps

Dit is het eerste congres dat alle facetten van natuurlijk werken benadert. Het laat de verschillende manieren zien om aan de veranderde wensen en behoeften van de maatschappij te voldoen. Het congres vindt plaats op vrijdag 11 oktober in de sprookjesachtige omgeving van De Efteling. Een locatie die de fantasie prikkelt en waar alles mogelijk is, net als in de tandheelkunde.

Meer »

Cracked teeth

11 oktober
CIDE, Groot Hertoginnelaan 23
Den Haag, Zuid-Holland 2517 EB Nederland
+ Google Maps

In deze cursus zal een pro-actieve benadering voorgesteld worden voor zowel vitale als non-vitale elementen.

Meer »

Congres praktijkmanager 2019

11 oktober
Miele Experience Center te Vianen, De Limiet 2
Vianen, Utrecht 4131 NR Nederland
+ Google Maps

Op ons Praktijkmanagers Event komen al deze zaken aan de orde. Na het plenaire gedeelte kan uit het aanbod van vijf workshops een keuze van twee gemaakt worden.

Meer »

INTEGRATIE VAN HYGIËNEASPECTEN IN DE PRAKTIJKKAMER: een realistische kijk op de hedendaagse praktijkvoering

11 oktober
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Discipline is één van de bouwstenen voor een dagelijks consequente uitgevoerde infectiecontrole. In de hedendaagse praktijkvoering worden standaardprotocols en procedures een noodzaak om de kruisinfecties te beperken en een kwalitatief praktijkgericht beleid naar desinfectie en sterilisatie tot stand te brengen binnen aanvaardbare tijdseenheden. Ook de recente wetgeving voor “no fault” of foutloze aansprakelijkheid zal op dit terrein zijn invloed hebben.

Meer »

Help, is de praktijk op orde?

11 oktober
KNMT Utrecht, Orteliuslaan 750
Utrecht, 3528 BB Nederland
+ Google Maps

Stel u eens voor dat de Inspectie onverwacht bij u op bezoek komt... Is uw tandartspraktijk op orde? Weet u wat u kunt verwachten als de Inspectie langskomt? Aan de hand van concrete casussen laat de cursusleider u zien of de praktijk op orde is en hoe u uw praktijk op orde houdt. U leert hoe u zich op een onverwacht bezoek van de Inspectie kunt voorbereiden, waarbij we door de bril van de Inspectie kijken: waar liggen de knelpunten en uitdagingen in uw praktijk? In een paar uur weet u hoe u zich op een bezoek van de Inspectie kunt voorbereiden. U gaat naar huis met een praktische checklist en weet welke aandachtspunten voor u belangrijk zijn.

Meer »

NVvE Najaarscongres 2019: de endo start

12 oktober
Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam, Noord-Holland 1072 LH Nederland
+ Google Maps

Tijdens het NVvE-najaarscongres ‘De Endo Start’ op zaterdag 12 oktober worden diverse lezingen gegeven over wat u het beste kunt doen in de diverse situaties waar u zich in kunt bevinden. Een goede start is het halve werk. Tot ziens op 12 oktober in Hotel Okura Amsterdam!

Meer »

Ergonomie in de praktijk

14 oktober
Apeldoorn,

In deze workshop leert u op een concrete, praktische en toegepaste manier over klachtenvrij en comfortabel werken. Dit leidt tot minder verzuim, hogere productiviteit en minder vermoeidheid.

Meer »

State of the art: voeding, afweer en het orale microbioom

17 oktober
TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16
Roermond, 6041 JA
+ Google Maps

Op dit moment gaat er in de tandheelkunde veel aandacht uit naar voeding, afweer en de rol op het orale microbioom. Op het gebied van voeding en mondgezondheid verschijnen er regelmatig claims in de media. Ook op het gebied van mondgezondheid en afweer zijn er recent interessante artikelen verschenen. In deze cursus gaan we dieper in op de nieuwste inzichten en interessante ontwikkelingen.

Meer »

Campus 'Oplossingen voor implantaat gedragen restauraties'

17 oktober
Van der Valk Hotel De Bilt-Utrecht, De Holle Bilt 1
De Bilt, 3732 HM
+ Google Maps

Onder ons huismerk Forma© digitek hebben we de afgelopen twee jaar een hoop nieuwe mogelijkheden op de implantaatmarkt gebracht. Tijdens deze campusavond vertelt Patrick Oosterwijk u welke voordelen én oplossingen de producten van Digitek u kunnen brengen.

Meer »

Een goed functioneringsgesprek werkt voor 2!

18 oktober
KNMT, Orteliuslaan 750
Utrecht, 3528 BB
+ Google Maps

Een effectief Functioneringsgesprek gesprek leidt tot een betere werkrelatie, betere werkresultaten, tot inzicht in talenten en ontwikkelpunten. De gespreksmethodiek voor het functioneringsgesprek richt zich op betrokkenheid, motivatie en vooruitgang.

Meer »

Nanotechnologie, bioactiviteit en biomimetica in de tandheelkunde

19 oktober
3Square, Rijvisschestraat 124
Zwijnaarde, 9052 België
+ Google Maps

Nanotechnologie, bioactiviteit en biomimetica in de tandheelkunde. Tijdens deze lezing wordt u geïnformeerd over hoe deze ontwikkelingen invloed hebben in de tandheelkunde.

Meer »

Implantologie De Bovenbouw 2019

22 oktober
Van der Valk Hotel Veenendaal, Bastion 73
Veenendaal, Utrecht 3905 NJ  Nederland
+ Google Maps

Veel tandartsen vinden dat tandheelkundige implantologie in hun praktijk thuis hoort. Ze implanteren zelf niet, maar willen wel zelf de kronen op de implantaten maken. Dat kan lastig zijn, want er zijn legio implantaatmerken met ieder een eigen ontwerp met verschillende diameters. En ieder merk heeft zijn eigen afdrukstiften, abutments en schroevendraaiers. Voeg daar nog aan toe dat kronen op verschillende manieren te bevestigen zijn, met voor- en nadelen, en u ziet al gauw door de bomen het bos niet meer.

Meer »

Webinar Intra oraal scannen en digitaal kleurbepalen, Elysee Dental

22 oktober

Tijdens deze webinar praat Patrick Oosterwijk u volledig bij over de laatste technieken op het gebied van digitalisering en de Medit i500 scanner en de Rayplicker, een digitaal kleurbepalingsapparaat, van Elysee Dental.

Meer »
+ Exporteer Evenementen

Partnernieuws