Laden agenda

« Alle Evenementen

Röntgencursus voor tandartsassistenten

8 september

Gegevens

Datum:
8 september
Tijd:
18:30 - 20:30
Evenement Categorie:
Website:
https://paot.nl/courses/view/3691

Organisator

PAOT

Locatie

Radboudumc Nijmegen
Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland
+ Google Maps
 

Inhoud van de cursus:

Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voor­behouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.

Het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname kan in opdracht van de tandarts door anderen worden uitgevoerd. In de nieuwe Richtlijn Radiologie wordt beschreven dat een assistent onder meer aan regelmatige bij- en nascholing moet hebben deelgenomen, om dit daadwerkelijk te mogen blijven uitvoeren. In deze cursus komen alle relevante onderwerpen aan bod.

Leerdoelen: 

–  na deze cursus hebt u uw kennis opgefrist omtrent (1) de eigenschappen en (2) gevaren van straling, (3) de bescherming tegen straling, (4) basale anatomie en röntgenanatomie, (5) het herkennen van fouten in opname en beeldbewerking en (6) het gebruik van de apparatuur.

Na het volgen van de cursus bent u in staat:

 – in opdracht van een tandarts zelfstandig goede röntgenopnamen te vervaardigen
– te voldoen aan de richtlijn tandheelkundige radiologie genoemde eis dat (aan straling blootgestelde) tandartsassistenten, na het volgen van een basiscursus, regelmatige passende bij-en nascholing volgen in de tandheelkundige radiologie.

Meer informatie en inschrijven “Bij- en nascholing Röntgencursus voor tandartsassistenten en assistenten orthodontie “

 

 

Partnernieuws