Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bij- en nascholing Röntgencursus voor tandartsen / orthodontisten

26 januari

Gegevens

Datum:
26 januari
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Website:
https://paot.nl/courses/view/4381

Organisator

PAOT

Locatie

Radboudumc Nijmegen
Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland
+ Google Maps
 

De tandarts dient te zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor tandheelkunde basisniveau (TMS thk basis) (voorheen stralingsdeskundige niveau 5A/M), zodat de medische deskundigheid altijd wordt ondersteund door specifieke kennis op het gebied van de stralingsbescherming.

Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voor­behouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.

In de nieuwe Richtlijn Radiologie (2018) wordt beschreven dat een tandarts  minimaal 4 scholingsuren per vijf jaar aan passende  bij- en nascholing moet hebben gevolgd, om dit daadwerkelijk te mogen (blijven) uitvoeren. In deze cursus komen alle relevante onderwerpen aan bod.

Leerdoelen

  • na deze cursus hebt u kennis verdiept omtrent  alle relevante aspecten  m.b.t  het gebruik van röntgenstraling, in ht bijzonder de rechtvaardiging, ALARA en ALADA principes, en dosislimieten.

Na het volgen van de cursus bent u in staat

  • gemotiveerd gebruik te maken van röntgenstraling voor tandheelkundige diagnostiek
  • te voldoen  aan 4 klokuren van de in de richtlijn tandheelkundige radiologie genoemde eis dat regelmatige passende bij-en nascholing noodzakelijk is.

Professionele opzet

De cursus is wat betreft vorm en inhoud gebaseerd op de jarenlange ervaring van de docenten in het röntgenonderwijs.

Meer informatie en inschrijven “Bij- en nascholing Röntgencursus voor tandartsen / orthodontisten”