Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Update röntgencursus voor tandartsen / orthodontisten

23 mei 2019

Gegevens

Datum:
23 mei 2019
Tijd:
17:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.paotumcn.nl/courses/view/2881

Locatie

Radboudumc Nijmegen
Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland
+ Google Maps
 

De tandarts dient te zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor tandheelkunde basisniveau (TMS thk basis) (voorheen stralingsdeskundige niveau 5A/M), zodat de medische deskundigheid altijd wordt ondersteund door specifieke kennis op het gebied van de stralingsbescherming.

Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voor­behouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.

In de nieuwe Richtlijn Radiologie (2018) wordt beschreven dat een tandarts  minimaal 4 scholingsuren per vijf jaar aan passende  bij- en nascholing moet hebben gevolgd, om dit daadwerkelijk te mogen (blijven) uitvoeren. In deze cursus worden alle relevante onderwerpen besproken.

Leerdoelen

  • Na deze cursus hebt u kennis opgefrist omtrent  alle relevante aspecten  m.b.t  het gebruik van röntgenstraling, in ht bijzonder de rechtvaardiging, ALARA en ALADA principes, en dosislimieten.

Na het volgen van de cursus bent u in staat

  • Gemotiveerd gebruik te maken van röntgenstraling voor tandheelkundige diagnostiek
  • Te voldoen  aan 2 klokuren van de in de richtlijn tandheelkundige radiologie genoemde eis dat regelmatige passende bij-en nascholing noodzakelijk is.

Professionele opzet

De cursus is wat betreft vorm en inhoud gebaseerd op de jarenlange ervaring van de docenten in het röntgenonderwijs.

Meer informatie en inschrijven Update röntgencursus voor tandartsen / orthodontisten

Partnernieuws