Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Update Röntgencursus voor tandartsen

11 maart

Gegevens

Datum:
11 maart
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.hoytemastichting.nl/cursusaanbod/rontgencursus-voor-tandartsen-voorjaar-2020/

Organisator

Dr G.J. van Hoytema Stichting

Locatie

U ParkHotel
De Veldmaat 8
ENSCHEDE, Overijssel 7522 NM Nederland
+ Google Maps
 

De tandarts dient te zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor tandheelkunde basisniveau (TMS thk basis) (voorheen stralingsdeskundige niveau 5A/M), zodat de medische deskundigheid altijd wordt ondersteund door specifieke kennis op het gebied van de stralingsbescherming.
Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voorbehouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.
Ter voorbereiding op de bijeenkomst wordt voor tandartsen literatuur aangeboden. Het bestuderen van deze literatuur geldt ook als deskundigheidsbevordering op het gebied van de radiologie en wordt gehonoreerd met 2 BNS uren.

In de nieuwe Richtlijn Radiologie (2018) wordt beschreven dat een tandarts minimaal 4 scholingsuren per vijf jaar aan passende bij- en nascholing moet hebben gevolgd, om dit daadwerkelijk te mogen (blijven) uitvoeren. In deze cursus komen alle relevante onderwerpen aan bod.

Docent: Dr. Wil van der Sanden

Klik hier voor meer informatie en inschrijven “Update Röntgencursus voor tandartsen”