Henry Schein voor 8e keer gekozen als een van world’s most ethical companies

Henry Schein voor 8e keer gekozen als een van world’s most ethical companies

Henry Schein is door het Ethisphere Institute, een wereldleider in het definiëren en bevorderen van de normen van ethische bedrijfspraktijken, onderscheiden als een van de World’s Most Ethical Companies van 2019.

Dit is het achtste jaar op rij dat Henry Schein is onderscheiden en wel als enige uit de branche voor gezondheidsproducten. De onderscheiding bevestigt de inzet van de onderneming voor het leveren van oplossingen waar professionals in de gezondheidszorg op kunnen vertrouwen om hun praktijken beter te laten functioneren en het leven van hun patiënten te verbeteren.

In 2019 zijn 128 bedrijven uit 21 landen en 50 branches onderscheiden. De winnaars van de 13de editie tonen wederom aan dat bedrijven de drijvende kracht blijven achter het verbeteren van gemeenschappen, het opbouwen van een sterk ontwikkeld en bekwaam beroepsbevolking en het bevorderen van een ethische bedrijfscultuur met een sterk besef van resultaat.

“In de 87 jaar van ons bestaan staat integriteit centraal bij het verwezenlijken van onze bedrijfsdoelen, waarbij wij tegelijkertijd voorzien in de behoeften van de maatschappij, ” aldus Stanley M. Bergman, Chairman of the Board en CEO van Henry Schein, Inc. “We zijn zeer vereerd dat Ethisphere Institute ons wederom erkend heeft als een van de World’s Most Ethical Companies. Dit versterkt onze overtuiging in het concept van welbegrepen eigenbelang en onze centrale ambitie om samenwerkingen aan te gaan op basis van een diepe vertrouwensrelatie. Ik deel deze onderscheiding dan ook met plezier met onze ruim 18.000 Team Schein Members overal ter wereld.”

“Henry Schein heeft aangetoond dat zakelijk succes en een positieve bijdrage aan de maatschappij prima samengaan wanneer een organisatie haar sterke punten als bedrijf afstemt op de behoeften van de samenleving,” verklaarde CEO Timothy Erblich van Ethisphere.

Ethiek & prestaties

Bij het jaarlijkse onderzoek van Ethisphere worden de aandelenkoersen van genoteerde winnaars gevolgd en vergeleken met de Large Cap Index. Vastgesteld is dat de resultaten beter waren van de winnaars van de World’s Most Ethical Companies van 2019, met 14,4% hoger over vijf jaar en 10,5% over drie jaar met gemeten.


Methode & scores

De beoordeling van de World’s Most Ethical Companies is gebaseerd op de Ethics Quotient® (EQ) van het Ethisphere Institute, een kwantitatieve methode om de prestaties van een onderneming op een objectieve, consistente en gestandaardiseerde manier te meten. De verzamelde gegevens bieden een integraal overzicht van criteria voor kerncompetenties in plaats van alle aspecten van corporate governance, risico, duurzaamheid, compliance en ethiek.

Er worden in vijf categorieën scores toegekend: ethiek en complianceprogramma (35%), maatschappelijk verantwoord ondernemen en verantwoordelijkheid (20%), etische cultuur (20%), bestuur (15%) en leiderschap en reputatie (10%). Alle ondernemingen die meedoen aan dit beoordelingsproces ontvangen hun scores, die een waardevol inzicht bieden in hoe ze het doen ten opzichte van toonaangevende organisaties.

Winnaars

Bekijk de volledige lijst van de World’s Most Ethical Companies van 2019.

Lees meer over: Markttrends, Thema A-Z/