Inhoud
Door het congres Diagnostiek in de praktijk loopt een rode draad: In acht lezingen van 40 minuten vertellen de sprekers u wanneer u extra moet gaan opletten. Wanneer gaat u wel een behandeling inzetten en wanneer (nog) niet? Is de parodontale status van uw patiënt ineens veel slechter? Kan ik beginnende cariës vroegtijdig herkennen en de patiënt aanzetten tot gedragsverandering? Is een gebarsten element nog te redden en neem ik een 2D of een 3D röntgenopname? Begin ik direct een endo of wacht ik rustig af? Is mijn patiënt gezond en hoe is zijn of haar psychische gemoedstoestand?
De sprekers hebben voor u een goed gestructureerde congresdag samengesteld. Diverse diagnostische vraagstukken, waarmee u dagelijks te maken heeft, worden tijdens het congres besproken. Zowel de theoretische achtergronden als heel praktijkgerichte informatie zullen uitgebreid aan de orde komen.
Acht bekende specialisten op hun vakgebied geven u genoeg stof tot nadenken. Over beslissingen die u bij iedere patiënt steeds weer neemt om de juiste diagnose te stellen. De basis voor iedere tandheelkundige (be)handeling. Een volle dag over onderwerpen die met bijna elke patiënt raakvlakken hebben. Een dag die u als tandarts of mondhygiënist niet wilt missen.
De sprekers en de titels van de lezingen
- Dr. Denise van Diermen
Medische diagnostiek - Prof.dr. Ad de Jongh
Diagnostiek van (onderliggende) psychische problemen - Dr. Jules Hesse
Diagnostiek van kaakgewrichtsklachten - Jan Berghmans
Diagnostiek van fracturen: hoofdbrekens over barsten en breuken - Dr. Guus van Strijp
Cariësdiagnostiek: waarom wachten op cavitatie? - Dr. Dick Barendregt
Parodontale diagnostiek: hoe diep moet het probleem worden? - Dr. Erwin Berkhout
Diagnostiek met straling, 2D en 3D beeldvorming - Michiel de Cleen
Endodontische diagnostiek: snel ingrijpen of rustig afwachten?
Het congres wordt georganiseerd door Bureau Kalker.
Meer informatie en inschrijven