Patiëntenfolders volwassenen mondzorg

In deze categorie vindt u patiëntenfolders voor volwasssenen over mondzorg. Van folders over een poetsinstructie tot folders over implantaten.

Vernieuwd advies Droge mond
,

Droge mond

 Langdurige of blijvende monddroogheid kan slecht zijn voor het gebit en mondslijmvlies. In de folder komen de meest voorkomende klachten bij een droge mond aan de orde.
mondhygiëne
,

Parodontitis: mondhygiëne, gebitsreiniging & flapoperatie

Tandplak op de tanden en kiezen veroorzaakt een ontsteking in de rand van het tandvlees. Zo'n tandvleesontsteking heet gingivitis.
pardontitis
,

Parodontitis: mondhygiëne en gebitsreiniging

Tandplak op de tanden en kiezen veroorzaakt een ontsteking in de rand van het tandvlees. Zo'n tandvleesontsteking heet gingivitis.
mondverzorging
,

Mondverzorging een bewuste keuze

De mond wordt de gehele dag gebruikt, zowel bewust als onbewust: om te spreken, eten, voor het tonen van affecties, emoties of voor het bespelen van een muziekinstrument. Het gebit draagt bij aan een persoonlijke uitstraling en bepaalt voor een belangrijk deel het uiterlijk. Reden genoeg om er voor te zorgen dat de mond en het gebit gezond blijven.
tandvlees
,

Uw tandvlees gaat in rook op

Deze folder gaat over de gevolgen van roken voor uw tandvlees. Met informatie over de invloed van roken op uw mond hopen wij u extra motivatie te geven om (weer) na te denken over het stoppen met roken.
mondspoelmiddel
,

Is een Mondspoelmiddel iets voor mij?

Er zijn voor de consument diverse middelen te koop die een goede dagelijkse mondhygiëne kunnen ondersteunen. Onderzoek wijst uit dat er spoelmiddelen zijn die onder andere kunnen helpen om de tanden sterker te maken, om tandplak te verminderen, om tandvleesontstekingen te remmen en de mondhygiëne te verbeteren.
,

Nieuwe folder Slaapproblemen: snurken, apneu en snurkbeugel

De NVTS heeft een nieuwe patiëntenfolder over slaapproblemen gemaakt waarin informatie wordt gegeven over snurken, apneu (OSAS) en de snurkbeugel (MRA). De folder kunt u downloaden of als geprinte versie bestellen bij de NVTS.

Mondverzorging bij kwetsbare ouderen

Om de mondgezondheid en daarmee de kwaliteit van leven van cliënten in verpleeg- en verzorgingshuizen te verbeteren ontwikkelde het Ivoren Kruis de folder Mondverzorging bij kwetsbare ouderen.

Partnernieuws

Patiëntenfolders kinderen

Patiëntenfolders orthodontie

Meer patiëntenfolders volwassenen mondzorg