Patiëntenfolders volwassenen mondzorg

In deze categorie vindt u patiëntenfolders voor volwasssenen over mondzorg. Van folders over een poetsinstructie tot folders over implantaten.

Slechte adem
, , , ,

Slechte adem: Gratis CB12 samples voor uw patiënten

Slechte adem, we hebben er allemaal wel eens last van. U komt het onder uw patiënten waarschijnlijk een aantal keer per dag tegen in de praktijk. Slechte adem wordt in 90% van de gevallen veroorzaakt door vluchtige zwavelgassen. Vraag gratis CB12 samples aan.
Poster-Voedingscentrum
,

Poster Voedingscentrum: Suiker in frisdranken

Frisdrank, sap en energiedrank: ze zijn populair onder jongeren én ze bevatten veel suiker. Dat is niet goed voor hun gezondheid, en ook niet voor hun tanden. Maar weten jongeren eigenlijk wel hoeveel suiker ze met die drankjes binnenkrijgen? Bestel een poster hierover bij het Voedingscentrum.
eten - groenten
, ,

Patiëntenbrochures over voeding van Nederlandse Zuivel Organisatie

De Nederlandse Zuivel Organisatie ontwikkelde een serie van vijf patiëntenbrochures over eten: Gezond eten als je zwanger bent | Gezond eten voor je baby en dreumes | Gezond eten met je peuter | Gezond eten met je schoolgaande kind | Fit je dag door. Bestel of download de brochures gratis voor de praktijk.
Tandenstokers, ragers, flossdraad
,

Tandenstokers, ragers, flossdraad

Met een goede mondhygiëne houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen met fluoridetandpasta vormt hiervoor de basis. Met een tandenborstel alleen kunt u de ruimten tussen tanden en kiezen niet goed schoonmaken. Daarvoor kunt u tandenstokers, ragers en/of flossdraad gebruiken.
Ramadan-en-mondhygiene---400
,

Ramadan en mondhygiëne - brochure

De Ramadan is dit jaar van dinsdag 13 april tot woensdag 12 mei. Student Mondzorgkunde Youssra El Jallouli aan de Hogeschool Inholland in Amsterdam ontwikkelde voor de ramadan de brochure ‘Ramadan & mondhygiëne’. Bekijk haar brochure.
,

Een Frisse Adem voor iedereen

Veel mensen hebben wel eens last gehad van een onaangename ademgeur. Roken, alcohol en sommige medicijnen kunnen invloed hebben op de mondgeur. Vaak is een nare ademgeur van tijdelijke aard. Sommige mensen hebben echter aanhoudend een slechte adem (halitose). Aangezien het wijst op mondgezondheidsproblemen is het bespreekbaar maken wel belangrijk.
,

Met een gezond gebit blijf je lachen

Mondverzorging is maatwerk. De tips in deze folder geven u beter inzicht in de beste poetstechnieken (met een hand- en elektrische tandenborstel) en het slimste gebruik van floss, stokers en ragers.
Droge mond
,

Droge mond

 Langdurige of blijvende monddroogheid kan slecht zijn voor het gebit en mondslijmvlies. In de folder komen de meest voorkomende klachten bij een droge mond aan de orde.

Partnernieuws

Patiëntenfolders kinderen

Patiëntenfolders orthodontie

Meer patiëntenfolders volwassenen mondzorg

mondhygiëne

Parodontitis: mondhygiëne, gebitsreiniging & flapoperatie

Tandplak op de tanden en kiezen veroorzaakt een ontsteking in de rand van het tandvlees. Zo'n tandvleesontsteking heet gingivitis.
4 maart 2017/door anitatest
pardontitis

Parodontitis: mondhygiëne en gebitsreiniging

Tandplak op de tanden en kiezen veroorzaakt een ontsteking in de rand van het tandvlees. Zo'n tandvleesontsteking heet gingivitis.
4 maart 2017/door anitatest
mondverzorging

Mondverzorging een bewuste keuze

De mond wordt de gehele dag gebruikt, zowel bewust als onbewust: om te spreken, eten, voor het tonen van affecties, emoties of voor het bespelen van een muziekinstrument. Het gebit draagt bij aan een persoonlijke uitstraling en bepaalt voor een belangrijk deel het uiterlijk. Reden genoeg om er voor te zorgen dat de mond en het gebit gezond blijven.
4 maart 2017/door anitatest
tandvlees

Uw tandvlees gaat in rook op

Deze folder gaat over de gevolgen van roken voor uw tandvlees. Met informatie over de invloed van roken op uw mond hopen wij u extra motivatie te geven om (weer) na te denken over het stoppen met roken.
4 maart 2017/door anitatest
mondspoelmiddel

Is een Mondspoelmiddel iets voor mij?

Er zijn voor de consument diverse middelen te koop die een goede dagelijkse mondhygiëne kunnen ondersteunen. Onderzoek wijst uit dat er spoelmiddelen zijn die onder andere kunnen helpen om de tanden sterker te maken, om tandplak te verminderen, om tandvleesontstekingen te remmen en de mondhygiëne te verbeteren.
4 maart 2017/door anitatest
slaapproblemen - snurken

Nieuwe folder Slaapproblemen: snurken, apneu en snurkbeugel

De NVTS heeft een nieuwe patiëntenfolder over slaapproblemen gemaakt waarin informatie wordt gegeven over
snurken, apneu (OSAS) en de snurkbeugel (MRA). De folder kunt u downloaden of als geprinte versie bestellen bij de NVTS.
29 november 2016/door anitatest

Mondverzorging bij kwetsbare ouderen

Om de mondgezondheid en daarmee de kwaliteit van leven van cliënten in verpleeg- en verzorgingshuizen te verbeteren ontwikkelde het Ivoren Kruis de folder Mondverzorging bij kwetsbare ouderen.
29 februari 2016/door dentalinfo
Kaaskiezen

Kaaskiezen

Kaaskiezen zijn kiezen waarvan de beschermende glazuurlaag niet of niet goed is ontwikkeld.
3 februari 2014/door dentalinfo

Nieuwe App GezondeMond van Ivoren Kruis

Met de App GezondeMond helpt u uw patiënten een betere therapietrouw te ontwikkelen. De app is een handig hulpmiddel bij de dagelijkse mondhygiëne.
19 november 2012/door dentalinfo
Diabetes en mondgezondheid

Diabetes en mondgezondheid

 Wie suikerziekte heeft moet extra letten op zijn gebit en tandvlees. Mensen met diabetes hebben vaker problemen met hun tanden en tandvlees.
1 november 2012/door dentalinfo
kunstgebit

Implantaten… natuurlijk!

Speciaal voor de patiënt in de praktijk heeft de NVOI de voorlichtings- folder 'Implantaten... natuurlijk!' ontwikkeld.
13 april 2010/door dentalinfo
mond, lachen, man

Mondpiercings en mondgezondheid

 
20 april 2009/door dentalinfo
Toon Meer