Blogs mondzorg

Blogs door en voor tandartsen, mondhygiënisten en assistenten in de mondzorg.

blog jerry baas
Blog

Blog Jerry Baas: Vijftigers

Leuk en leerzaam moest het zijn en daarnaast niet te lang, niet te duur en zonder er patiënten voor te hoeven afbellen, maar vooral leuk én leerzaam. Dit idee had ik toen ik iets van 15 jaar geleden een Iqual-groep oprichtte. Ik nodigde veel van mijn oude studievriendjes en vriendinnetjes uit om mee te doen.
Column Jerry Baas
Thema A-Z

Column: Blij

Blij dat er tandartsketens zijn en heel blij dat deze ketens van superpraktijken altijd op zoek zijn naar praktijkhouders die tegen hun pensioen aan zitten om hun praktijk te kopen, maar matig blij dat ik dan wordt geconfronteerd met sluwe onderhandelaars die je blij als een boer met kiespijn maken, omdat ze je een poot willen uitdraaien.
Hybrido
Thema A-Z

Column: Hybrido

Onlangs raakte ik bijzonder geboeid door een presentatie van Paul de Kok tijdens de middag Leerzame Mislukkingen. Niet alleen door de gelikte beelden maar nog meer door zijn betoog over Hybris: overdreven trots, overmoed, hoogmoed, grootheidswaan, brutaliteit en onbeschaamdheid. Niet onbekend in de mondzorg: “We kunnen dit wel”. Column van Bart Admiraal.
Jerry Baas
Thema A-Z

Column Jerry Baas: Niet vullen, maar poetsen (en flossen)

De natuur nabootsen, met boor en vulsel. Een behandelaar of twee, en gever en nemer. Door glazuur en been, eerst vies, dan schoon. En klaar voor herstel, een bloemkool of iets moois.
Column meer eerbare banen
Opinie

Column: Meer Eerbare Banen

Collega dr. G.J. van Wiggen beschreef de ontwikkeling van het tandheelkundige beroep van 1865-1940 in een proefschrift: Meer Eerbare Banen. Van een meester-gezel opleiding voor 1865 tot een echte universitair geschoolde in de veertiger jaren van de vorige eeuw. De evolutie van rondtrekkend marskramer tot eerbiedwaardig academicus. Waar staan we nu? Column van Bart Admiraal.
Jerry Baas
Thema A-Z

Column: Baas boven baas

En ik maar denken dat ik zo’n goeie baas ben voor mijn medewerkers, maar het blijkt dus dat er praktijken zijn die hun ZZP-tandartsen en mondhygiënisten nog meer betalen dan de riante 40% van de omzet die ik betaal!?!
Column Volle zalen Jerry Baas
Thema A-Z

Column Jerry Baas: Koketteren

Het lijkt wel of steeds meer tandartsen koketteren met biologische tandheelkunde. Sommigen doen dat met zoveel overtuiging dat ze mij het gevoel geven, dat als je niet iets extra's aanbiedt dan de reguliere tandheelkunde, je niet de maximale zorg aan je patiënt biedt. Lees de column van Jerry Baas.

Partnernieuws

Meer blogs mondzorg