E-health

E-health is het gebruiken van digitale technieken voor het verbeteren of ondersteunen van gezondheidszorg en dus ook in de mondzorg. In deze categorie vindt u artikelen over bijvoorbeeld een e-consult, gebruik van WhatsApp, gebruik apps in de mondzorg en het online patiëntendossier.

Selfies als effectieve tool voor follow-up behandelingen
,

Selfies als effectieve tool voor follow-up behandelingen

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat selfies gebruikt zouden kunnen worden als middel om de ervaring van patiënten na een behandeling te verbeteren, om tegelijkertijd de arts op eventuele problemen te kunnen wijzen.
Passen van potentiële gebitten door middel van Augmented Reality
, , ,

Passen van potentiële gebitten door middel van Augmented Reality

In de toekomst zou het nog wel eens mogelijk kunnen zijn om het resultaat van een tandheelkundige behandeling te zien voordat de behandeling daadwerkelijk is uitgevoerd. De Zwitserse startup Kapanu werkt hard aan de ontwikkeling van een ‘virtuele spiegel’ waarmee dit mogelijk zal zijn.
Patiëntendossier op mobiel voor patiënten Radboudumc
,

Patiëntendossier op mobiel voor patiënten Radboudumc

Vanaf nu is het voor patiënten van het Radboudumc mogelijk om hun persoonlijke patiëntendossier via de app mijnRadboud te raadplegen. Het patiëntendossier was al digitaal beschikbaar via de website, maar kan vanaf nu ook via een smartphone bekeken worden.
Praktische update voor uw praktijkautomatisering
,

Praktische update voor uw praktijkautomatisering

Wat kan ICT betekenen in uw dagelijks werk op bijvoorbeeld het gebied van dossiervorming en communicatie? En hoe kan uw automatiseringssysteem u ondersteunen in het dagelijks werk? Verslag van de lezing van Pieter Schram tijdens het congres Digitaal in de tandartspraktijk.
online reputatie
, ,

Het belang en het beschermen van uw online reputatie

Uw online reputatie is vandaag de dag van groots belang. De praktijken met de meeste klachten krijgen deze niet vanwege hun slechte behandelingen, maar simpelweg vanwege slechte communicatie.
e-healthweek
,

E-healthweek 2017

Van 21 tot en met 27 januari organiseren het ministerie van VWS en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de eHealthweek. Tijdens deze week proberen zij zoveel mogelijk mensen met eHealth in aanraking te brengen.
Prognosetool Digital Dentist nu online in App Store
,

Prognosetool Digital Dentist nu online in App Store

De prognosetool Digital Dentist is nu beschikbaar voor de iPad in de App store. Met deze tool kan de toestand van een gebitselelement op allerlei factoren worden beoordeeld en kan een prognose worden gemaakt.
Google
,

Google: de weg naar nieuwe patiënten

Meer en meer patiënten raadplegen Google bij pijn, voordat zij naar een praktijk toe stappen. Een goede zichtbaarheid van uw praktijk op internet wordt steeds belangrijker. Doe de test en kom erachter of u zelf goed vindbaar bent.

Partnernieuws

Meer

Nieuwe app ontmoedigt jongeren om te gaan roken met selfie

De nieuwe app Smokerface wil jongeren ontmoedigen om te gaan roken. Aan de hand van een selfie kan de app aantonen hoe je er later uit gaat zien als je rookt.
26 augustus 2016/door Redactie
dental game

Online game: Dental Surgery

In de nieuwe online game Dental surgery staat de speler eens naast de tandartsstoel, in plaats van er zelf in te liggen.
2 augustus 2016/door Redactie

Siilo als alternatief voor WhatsApp voor artsen

Gezien de twijfelachtige veiligheid van WhatsApp experimenteren artsen nu met een nieuwe app, die hen kan helpen om op afstand, digitaal met elkaar te kunnen overleggen op een veilige manier.
2 juni 2016/door dentalinfo

Ook tandartsen te kampen met datalekken

Grote bedrijven en instanties zijn niet de enige slachtoffers van datalekken: ook de gemiddelde mkb’er krijgt te kampen met aanvallen. Daarmee zijn ook vele tandartsen de pineut. Dit is gebleken uit een datalekscan door Utrechtse netwerkdienstverlener Qfast, die werd uitgevoerd bij tien tandartsen en drie grote bedrijven.
9 mei 2016/door dentalinfo

Digitaal in de tandartspraktijk

Klinische tandheelkundige lezingen over de nieuwste digitale ontwikkelingen in de tandartspraktijk. Deze congresdag brengt u helemaal op de hoogte van de stand van zaken in dit steeds sneller veranderende digitale tijdperk.
2 mei 2016/door dentalinfo

WhatsApp versleutelt berichten: veiliger?

Met de encryptie die WhatsApp onlangs heeft doorgevoerd op de berichten die via het medium worden verstuurd, wordt het opeens een stuk veiliger voor artsen om vertrouwelijke kwesties met hun patiënten via dit platform te bespreken.
20 april 2016/door dentalinfo

Online medisch dossier voor iedereen

Over een aantal jaar zal elke Nederlander beschikken over een eigen online pagina, waarop alle medische gegevens te vinden zijn. Dit is deel van het project ‘Meer regie over gezondheid’ van Patiëntenfederatie NPCF.
29 maart 2016/door dentalinfo

Tandarts E-consultant: appen met je tandarts

Tandarts E-consultant is een nieuwe app waarmee mensen filmpjes en foto’s kunnen opsturen naar hun tandarts om aan te geven waar ze last van hebben en of het pijn doet. De tandarts kan zo op afstand het probleem inschatten en advies geven.
29 maart 2016/door dentalinfo

Artsen mogen WhatsApp niet gebruiken over patiënt

Artsen mogen de berichtenapp WhatsApp niet gebruiken voor het versturen van medische gegevens. Dit stelde de Autoriteit Persoonsgegevens onlangs in het televisieprogramma EenVandaag.
29 februari 2016/door dentalinfo

Veel artsen wisselen informatie uit via WhatsApp

Vier op de tien artsen gebruikt een appdienst, zoals WhatsApp tijdens werk. De KNMG, beroepsvereniging van artsen, adviseert dat geen tot de persoon herleidbare gegevens over de app verstuurd moeten worden.
4 januari 2016/door dentalinfo

Tips voor effectief gebruik van Facebook

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Veel bedrijven benaderen tegenwoordig hun klanten via sociale media zoals Twitter en Facebook. Ook tandartspraktijken kunnen op deze manier verbinden met zowel bestaande als potentiële nieuwe patiënten. Tips voor het effectief inzetten van Facebook.
16 december 2015/door dentalinfo

Oculus Rift: een kijkje in de operatiekamer bij kaakchirurgie

Binnenkort is het mogelijk om met een virtuele headset nauwkeurige grafische weergaves weer te geven van de menselijke anatomie en verschillende chirurgische procedures.
12 oktober 2015/door dentalinfo
Toon meer