3D-printen tandheelkunde

3D-printen neemt een enorme vlucht en brengt veel innovatieve technologieën met zich mee, waar tandartsen veel aan kunnen hebben. Zo zijn producenten bezig met de ontwikkeling van 3D-printers voor de tandheelkundige markt. Tandheelkundige implantaten kunnen dan à la minute worden gemaakt. Ook werd onlangs de eerste 3D geprinte MFH kroon bij een patiënt geplaatst.

3D printen in de tandheelkunde. Waar hebben we het eigenlijk over?
,

3D printen in de tandheelkunde. Waar hebben we het eigenlijk over?

3D printen heeft een grote impact gehad op de wijze waarop vele maakindustrieën in de wereld hun productieprocessen hebben ingericht of in de nabije toekomst gaan inrichten. Maar wat is 3D printen en hoe werkt het eigenlijk? Prof. dr. Wismeijer legt het uit.
3D printen in de restauratieve tandheelkunde
,

3D printen in de restauratieve tandheelkunde

Onderzoekers uit Oregon hebben onderzocht of 3D geprinte materialen voor gebitten gebruikt zouden kunnen worden, in plaats van twee provisionele materialen. Uit de resultaten bleek dat de preciesheid van 3D printers niet altijd optimaal is, maar dat de materialen wel voldoende kwaliteit bieden om als goede vervanging te dienen.

Orthodontie gecombineerd met 3D printen
, ,

Orthodontie gecombineerd met 3D printen

Door 3D printen te combineren met tandheelkunde heeft Align Technology Inc. een grote impact gemaakt op de wereld van tandheelkunde. Dit is terug te zien in hun financiën: het bedrijf verdiende in de eerste helft van dit jaar zo’n $660 miljoen.
3D-printing in de tandheelkunde
,

3DHeals 2017 over 3D-printing in de tandheelkunde

Tanden printen voor patiënten? Met de komst van de 3D printer ontstaan er meer en meer mogelijkheden binnen de tandheelkunde. Deze nieuwe technologie werd op de 3DHeals 2017 conferentie in San Francisco besproken.
3D planning in de traumatologie
, , ,

3D planning in de traumatologie

Bij herstel van schade door trauma wordt veel gebruik gemaakt van 3D beeldvorming en planning. Dit maakt behandeling voorspelbaar en geeft goede resultaten. Het proces is op te delen in 3D beeldvorming, 3D printing en 3D navigatie. Hoe werkt dit precies?
oogkasreconstructie met 3D
,

Nieuwe technologie helpt bij voorspelling oogkasreconstructies

Op 3 juni presenteerde Leander Dubois, MKA chirurg en verbonden aan het AMC/ACTA en het St. Antonius ziekenhuis, zijn proefschrift, over het feit dat oogkasreconstructies beter te voorspellen zijn dankzij slimme software, navigatie apparatuur en 3D-printers.
,

Innovatie in de tandheelkunde door 3D-printers

3D-printen brengt veel innovatieve technologieën met zich mee, waar onder andere tandartsen en chirurgen veel aan kunnen hebben. Speciaal voor tandartsen ontwierp Atum 3D een 3D-printer, gespecialiseerd in het maken van boormallen voor tandartsen.
,

Eerste 3D geprinte MFH kroon op implantaat geplaatst

Vandaag werd bekend gemaakt dat de eerste 3D geprinte MFH kroon bij een patiënt is geplaatst. Rik Jacobs, van Vertex-Dental/NextDent heeft deze kroon bij zichzelf op een tandwortelimplantaat laten plaatsen door prof. dr. Daniel Wismeijer.

Partnernieuws

Meer 3D-printen tandheelkunde