Röntgen | Digitale tandheelkunde

Röntgendiagnostiek is essentieel in de tandartspraktijk. In deze categorie vindt u artikelen over röntgenopnamen, stralingsbescherming, het ALARA-principe, het KEW-dossier en ook over digitale tandheelkunde.

robots mondzorg
, ,

Nemen robots de mondzorg over?

De technische ontwikkelingen gaan steeds verder. Er bestaan al allerlei apparaten die met behulp van sensoren gezondheidsmetingen doen bij mensen. Hebben deze ontwikkelingen ook invloed op de tandheelkunde? Zullen robots ooit de hele mondzorg overnemen?
Stralingsdeskundigen
, , ,

Juridische uitspraak: Erkenning buitenlands diploma stralingsdeskundigen

Na een juridische uitspraak voert de ANVS geen waarderingen meer uit van buitenlandse diploma’s stralingsdeskundigheid.
digitale revolutie
,

De impact van de digitale revolutie op uw dagelijkse praktijk

Alexander Tolmeijer volgde het congres Exponentional Medicine in San Diego en interviewde sprekers en bezoekers. Op Praktijk Anno Nu vatte hij het congres voor u samen en vertelde hij over de belangrijkste ontwikkelingen die in de nabije toekomst impact kunnen hebben op uw praktijk.
smile design
, , ,

Digitale fotografie en Smile Design

Ontwikkelingen in de esthetische tandheelkunde hebben geleid tot betere resultaten, maar ook tot hogere verwachtingen van onze patiënten. Paul de Kok liet zien hoe digitale fotografie en Smile Design helpen om het esthetisch behandelplan vooraf inzichtelijker maken.
Disney
, ,

Disney ontwikkelt software voor tanden digitale acteurs in games en animatiefilms

Dankzij zich aldoor ontwikkelende technologieën worden echte mensen waarheidsgetrouw in kaart gebracht in games en animatiefilms. Disney heeft deze techniek nu ook uitgebreid tot de mond en tanden waardoor een gebit digitaal kan worden gereconstrueerd.
dentomaxillofaciale radiologie
,

Nieuwe vereniging voor dentomaxillofaciale radiologie

Onlangs werd de Nederlandse wetenschappelijke vereniging voor DentoMaxilloFaciale Radiologie opgericht. Zij beoogt het bevorderen, verbreiden en integreren van wetenschappelijke en praktische kennis betreffende tandheelkundige en maxillofaciale radiologie, beeldvorming, stralenbescherming en diagnostiek in het tandheelkundige werkveld.
röntgen
,

ADA 2016: CBCT nuttig in mondzorg

Tijdens de ADA jaarlijkse conferentie heeft de Amerikaanse tandarts Dr. John Flucke de praktische toepassingen van Cone Beam Computed Tomography (CBCT) binnen de tandheelkunde besproken. Dr. Flucke betoogt dat CBCT een nuttige techniek is en richt zich in zijn presentatie met name op tandartsen die CBCT nog niet hebben geïmplementeerd in hun praktijk.
impact van digitalisering op de praktijk
, , ,

De impact van digitalisering op de mondzorgpraktijk

Digitalisering dringt steeds verder de tandartspraktijk binnen. U krijgt er steeds meer mee te maken. Om u up-to-date te brengen vertelt prof.dr. Daniël Wismeijer in dit interview meer over de huidige digitale technologie en lezingen die tijdens het congres Digitaal in de tandartspraktijk worden aangeboden.

Partnernieuws

Richtlijn radiologie mondzorg

Meer röntgen | digitale tandheelkunde

nascholing KRT

Nieuw KRT-scholingsreglement

Het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) heeft onlangs een periode van evaluatie afgerond, waarin tandartsen en opleiders hun mening konden geven over het toekennen van KRT-punten. Op grond van de uitkomsten is een nieuw scholingsreglement opgesteld.
25 september 2017/door Redactie

TePe EasyPick™ nu ook verkrijgbaar bij Kruidvat

TePe EasyPick™, bekroond met de Red Dot award voor zijn ingenieuze design, heeft ook het hart van de consument veroverd. Sinds september dit jaar ligt de flexibele, gemakkelijk te gebruiken EasyPick ook bij de Kruidvat.
24 september 2017/door Redactie
Een nieuwe 360°-benadering: de sleutel tot de vereenvoudiging van iedere procedure.

Een nieuwe 360°-benadering: de sleutel tot de vereenvoudiging van iedere procedure

Het leven van tandartsen eenvoudiger maken en hen helpen de beste combinatie van producten te vinden voor zijn of haar favoriete procedures: dat is het doel van ‘Wat en hoe…’, de nieuwe communicatiestrategie van Kerr Dental.
23 september 2017/door Redactie
Hallo Dokter maakt Online Video Consult mogelijk

Hallo Dokter maakt Online Video Consult mogelijk

Afgelopen week is de dienst ‘Hallo Dokter’ live gegaan. Via dit platform kunnen patiënten videoconsulten met de huisarts voeren. Deze gebruiksvriendelijke website werkt in combinatie met de Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO).
22 september 2017/door Anita de Klerk
Utrecht Dental Open Huis Dagen

Utrecht Dental Open Huis Dagen

Bezoek de Utrecht Dental Open Huis dagen op op vrijdag 6 oktober van 10:00 tot 19:00 uur en zaterdag 7 oktober van 10:00 tot 17:00 uur.
22 september 2017/door Anita de Klerk
SmartTalks'17: Event dentale innovatie

SmartTalks’17: Event dentale innovatie

Philips SmartTalks is een dag vol inspiratie voor u als professional in de (mond)gezondheidszorg. Met sprekers die veranderingen in de zorg, technologie en big data belichten. Maar ook het laatste over mondgezond en de relatie tot algehele gezondheid. Philips SmartTalks: 6 accreditatiepunten KRT & KRM.
21 september 2017/door Anita de Klerk
Marion Gout- van Sinderen en Jos de Beer in Raad van Toezicht KNMT

Marion Gout- van Sinderen en Jos de Beer in Raad van Toezicht KNMT

De KNMT versterkt haar bestuursstructuur met een Raad van Toezicht bestaande uit drie leden. Marion Gout-van Sinderen is benoemd tot voorzitter; Jos de Beer tot lid. Eind dit jaar wordt het derde lid benoemd.
20 september 2017/door Anita de Klerk
Hoofd- hals - patientenvereniging symptomen hoofd-halskanker

79 procent Nederlanders onbekend met symptomen hoofd-halskanker

70 procent van de Nederlanders checkt het gebied rondom hun keel, mond en neus niet (genoeg) op verdachte plekjes. Dat concludeert Patiëntenvereniging Hoofd-Hals op basis van een enquête onder ruim 800 Nederlanders over hoofd-halskanker.
20 september 2017/door Anita de Klerk
visalys core

Visalys® Core

Visalys® Core is de nieuwe generatie van stompopbouwmaterialen met de innovatieve Active-Connect-Technology. Zodoende zorgt Visalys® Core voor een betrouwbare hechtverbinding met alle gangbare licht- en zelfuithardende één- of meerstaps bondingsystemen, zonder een extra activator te gebruiken.
20 september 2017/door Redactie
Mensen met smalle kaak zijn (vaker) linkshandig

Mensen met smalle kaak zijn (vaker) linkshandig

Aan je gezicht is te zien of je links- of rechtshandig bent. Dat is de opmerkelijke uitkomst uit een onderzoek door Philippe P. Hujoel van de universiteit van Washington onder 13.663 patiënten. Personen met een smalle kaak hebben 25 procent meer kans om linkshandig te zijn.
19 september 2017/door Redactie
Kennisagenda-mondgezondheid

Kennisagenda Mondgezondheid vraagt input van mondzorgprofessionals

De projectgroep Kennisagenda Mondgezondheid inventariseert waar mondzorgprofessionals tegenaan lopen tijdens hun werkzaamheden. Welke mondzorgonderwerpen zijn voor u het belangrijkst? Helpt u mee om de Kennisagenda Mondgezondheid samen te stellen? Vul de  vragenlijst in.
19 september 2017/door Redactie
MedischOndernemen-LIVE

MedischOndernemen LIVE

Op 6 en 7 oktober organiseert MedischOndernemen in samenwerking met alle belangrijke stakeholders in de eerstelijnszorg MedischOndernemen LIVE, een kennis-, innovatie- en netwerkevenement voor tandartsen, huisartsen,  fysiotherapeuten, gezondheidscentra en andere eerstelijnszorgondernemers. 
19 september 2017/door Redactie
Toon meer