Markttrends mondzorg

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

Eenmalig gebruik dentale materialen slecht voor milieu
,

Eenmalig gebruik dentale materialen slecht voor milieu

Binnen de tandheelkunde is het een gewoonte om eenmalig gebruik te maken van plastic dentale materialen. Neel Kothari, een Britse tandarts, denkt dat het tijd wordt om dit gebruik eens te heroverwegen. Hoe zou de mondzorg het eenmalig gebruik van dentale materialen kunnen beperken?
Henry-Schein-Stanley-M.-Bergman
,

Henry Schein presenteert compleet portfolio met oplossingen voor mondzorgprofessionals op IDS

Henry Schein presenteert tijdens de IDS zijn nieuwste zakelijke, klinische, technologische en supply chain oplossingen voor mondzorgprofessionals. Ook hield het bedrijf een mediabriefing: “Het is onze taak om open te staan voor innovatie en verandering om mondgezondheid te bevorderen als primaire zorg.”

NVM-mondhygiënisten pleit voor meer preventie en minder curatie
, ,

NVM-mondhygiënisten pleit voor meer preventie en minder curatie

NVM-mondhygiënisten gaf via een persbericht antwoord op berichtgeving in de media over mondzorg van afgelopen week.  De beroepsvereniging vindt een uitbreiding van het aantal mondzorgverleners, onder andere door extra opleidingsplaatsen binnen álle geboden mondzorgopleidingen, een goed idee. Zij zijn daarbij van mening dat eerst een gezamenlijke visie op mondzorg geformuleerd dient te worden in een strategisch brede discussie. Om daarmee de zorg effectief en efficiënt in te richten: meer focus op preventie, minder op curatie.
CBS: Meer mensen bezoeken mondhygiënist
, ,

CBS: Meer mensen bezoeken mondhygiënist

In 2018 ging 36 procent van de 12-plussers naar de mondhygiënist. In 2014 was dat nog 28 procent. Het contact met tandarts en orthodontist veranderde nauwelijks sinds 2014. De orthodontist wordt vooral bezocht door jongeren. Dit blijkt uit de resultaten van de Gezondheidsenquête van het CBS.
Henry Schein voltooit spin-ff van bedrijfsonderdeel Animal Health: Focus op dentale en medische markt
, , , ,

Henry Schein voltooit spin-off van bedrijfsonderdeel Animal Health: Focus op dentale en medische markt

Henry Schein, Inc. kondigde aan dat de spin-off van het bedrijfsonderdeel diergezondheid is voltooid, waarbij de onderneming de nadruk wil leggen op het stimuleren van de groei in de bestaande dentale en medische markten en op het realiseren van nieuwe investeringskansen.
,

Jaarverslag DHIN 2018: Preventie heeft de toekomst

Dental Health International Nederland (DHIN) publiceerde het jaarverslag 2018 onder het motto: “preventie heeft de toekomst”. De campagne Brush, Wash & Smile sluit hierop aan. Hier focust DHIN zich op het belang van gelijke kansen en dus goede preventie voor iedereen
ids
, , , ,

Het succes van IDS: 12 – 16 maart 2019 in Keulen

De 38ste International Dental Show (IDS) staat gepland van 12 tot en met 16 maart 2019 in Keulen. De IDS is wereldwijd één van de grootste vakbeurzen op tandheelkundig gebied met ca 2.300 exposanten uit meer dan 60 landen (70% uit het buitenland), 170,000 m² expositieruimte en digitale diensten voor zowel bezoekers als exposanten.
Toenemende aandacht commercialisering Duitse tandheelkundige markt
,

Toenemende aandacht commercialisering Duitse tandheelkundige markt

De aandacht voor de beleggers die in Duitsland de tandheelkundige markt betreden blijft toenemen. Tijdens de hoorzitting over de Term Service and Supply Act (TSVG) waarschuwde de KZBV, de Duitse tandartsenvereniging, opnieuw voor het scenario waarin partijen zonder achtergrond in de zorg de tandheelkundige markt betreden.

Partnernieuws

Meer markttrends mondzorg

Henry Schein nummer 1 op FORTUNE-lijst 'World's Most Admired Companies'

Henry Schein nummer 1 op FORTUNE-lijst ‘World’s Most Admired Companies’

Henry Schein bemachtigt plek op Fortune-lijst voor het 18e achtereenvolgende jaar.
31 januari 2019/door Redactie
Schaalvergroting mondzorg in Duitsland: beleggers ontdekken tandheelkundige markt

Schaalvergroting mondzorg in Duitsland: beleggers ontdekken tandheelkundige markt

Het hebben van een eigen praktijk is duur, wat er voor zorgt dat steeds meer tandartsen aan de slag gaan in grotere zorgcentra en ketens. Ook zijn dit de plekken waar in toenemende mate in wordt geïnvesteerd. Dit brengt echter een aantal problemen met zich mee. Ook in Duitsland wordt dit steeds meer gemerkt.
26 november 2018/door Redactie
Famed en Infomedics gaan samenwerken

Famed en Infomedics gaan samenwerken

HAL Investments neemt de aandelen van Gilde Equity Management in Famed over. HAL zet daarmee in op krachtenbundeling van Famed en haar deelneming Infomedics. Beide organisaties zijn toonaangevende spelers in de wereld van declaratieafhandeling in de gezondheidszorg.
6 november 2018/door Anitadeklerk2018
HENRY SCHEIN ONDERSTEUNT KANKERVOORLICHTING EN -ONDERZOEK VIA PRACTICE PINK-PROGRAMMA

Henry Schein ondersteunt kankervoorlichting en -onderzoek via Practice Pink-programma

Henry Schein biedt zijn klanten opnieuw de kans te helpen bij de strijd tegen van kanker via zijn Practice Pink-programma. Door de aankoop van producten uit het 'pink' assortiment ondersteunen klanten het Practice Pink-programma, een initiatief om de bewustwording van kanker te stimuleren en onderzoek naar borstkanker en andere vormen van kanker te ondersteunen.
18 oktober 2018/door Redactie
Effecten van de Brexit op de tandheelkunde in het Verenigd Koninkrijk

Effecten van de Brexit op de tandheelkunde in het Verenigd Koninkrijk

De daadwerkelijke uitvoering van de Brexit komt steeds dichterbij. Ook voor tandheelkundige praktijken in het Verenigd Koninkrijk zal deze ontwikkeling van grote invloed zijn. In dit artikel worden de verwachte effecten toegelicht.
17 oktober 2018/door Redactie
Grootste veranderingen in zorg naar verwachting door Amazon

Grootste veranderingen in zorg naar verwachting door Amazon

Binnen de Verenigde Staten wordt door een ruime meerderheid van de zorgbestuurders verwacht dat Amazon de grootste veranderingen binnen de zorg zal gaan bewerkstelligen. Ruim 60 procent denkt dat zij de grote game changer zullen zijn, waar slechts 14 procent inzet op Apple en 8 procent op Google.
15 oktober 2018/door Redactie
De eerste tandarts met een robotassistent is een feit

De eerste tandarts met een robotassistent is een feit

De toekomst van tandheelkundige implantatie is aangebroken en Dr. Eddie Kotary is een pionier van deze nieuwe technologie. Kotary is namelijk de eerste tandarts in de wereld die een robot assistent in zijn kantoor heeft.
15 oktober 2018/door Redactie
6 manieren waarop nanodeeltjes de toekomst van tandheelkunde verbeteren

6 manieren waarop nanodeeltjes de toekomst van tandheelkunde verbeteren

Nieuw onderzoek uit Maleisië claimt dat nanodeeltjes potentie hebben om bijna elk aspect van de tandheelkunde te verbeteren: van het maken van radiografische beelden tot gebitsbehandelingen en -restauraties. In dit artikel worden zes manieren toegelicht waarom nanodeeltjes de toekomst zijn.
8 oktober 2018/door Redactie
In Miljoenennota 2019 mondzorg niet genoemd

In Miljoenennota 2019 mondzorg niet genoemd

Op Prinsjesdag heeft het kabinet het regeringsbeleid voor komend jaar gepresenteerd. In de Miljoenennota 2019 staat weinig nieuws over de zorg. De mondzorg wordt helemaal niet genoemd. Wat staat er wel in over de zorg?
24 september 2018/door Anitadeklerk2018
Modern Dental Europe wordt distributiepartner van Medit Company voor de intra-orale scanner, Medit i500

Modern Dental Europe wordt distributiepartner van Medit Company voor de intra-orale scanner, Medit i500

Modern Dental Europa tekende een overeenkomst met Medit voor de distributie van de Medit i500 intro-orale scanner in Europa. Eerder dit jaar heeft Medit Company de Medit i500 gelanceerd, deze scanner biedt de mogelijkheid tot zeer nauwkeuring, ultrasnel en poedervrij intra-oraal scannen in levendige kleuren.
17 september 2018/door Redactie
Henry Schein steunt Nationaal Ouderenfonds

Henry Schein steunt Nationaal Ouderenfonds

Traditiegetrouw verbindt Henry Schein een charitatieve organisatie aan de jaarlijkse Openhuisdagen en biedt hiermee een podium om hun maatschappelijke betrokkenheid en activiteiten te presenteren en voor de bezoekers mogelijk maakt een donatie te doen aan het goede doel. Afgelopen editie van 20 en 21 april 2018 ging Henry Schein de samenwerking aan met het Nationaal Ouderenfonds.
10 september 2018/door Redactie
’s Nachts naar de tandarts in the city that never sleeps

’s Nachts naar de tandarts in the city that never sleeps

Een tandartspraktijk in New York, de Floss Bar, wilt de openingsuren van de praktijk uitbreiden tot de nacht en het weekend. Op deze manier hoopt Eva Sadej, eigenaar van de praktijk, patiënten meer flexibiliteit te bieden voor het maken van tandartsafspraken.
7 september 2018/door Redactie
Toon meer