Markttrends mondzorg

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

samengaan-ANT-en-KNMT
,

KNMT en ANT tekenen intentieverklaring samengaan

Met het ondertekenen van een intentieverklaring hebben de besturen van KNMT en ANT maandag 6 juli het voornemen om een fusie van beide verenigingen tot stand te brengen bekrachtigd. De twee beroepsverenigingen van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten willen per 1 januari fuseren, mits de leden van beide verenigingen daarmee instemmen.
Huisartsenpraktijken willen ook na corona ‘zorg op afstand’, ruimere spreekuren en geen handen schudden
, , ,

Huisartsenpraktijken willen ook na corona ‘zorg op afstand’, ruimere spreekuren en geen handen schudden

Het overgrote deel van de huisartsenpraktijken wil ook na de coronacrisis meer gebruikmaken van ‘zorg op afstand’, zoals beeldbellen. Daarnaast geeft bijna de helft van de praktijken aan veranderingen op organisatorisch gebied te willen behouden, zoals ruimere spreekuren. Een derde is ook van plan de ‘geen handen schudden’ na de coronacrisis aan te houden, blijkt uit onderzoek van het Nivel.

Nieuw bestuur FTWV
,

Wijziging in bestuur FTWV

Tijdens de ALV van de FTWV op 25 juni is het bestuur van de Federatie Tandheelkundig Wetenschappelijke Verenigingen - FTWV - gewijzigd. Het bestuur FTWV vertegenwoordigt tandheelkundig wetenschappelijke verenigingen.
knmt-jaaroverzicht-2019
,

KNMT jaarverslag 2019: top 6 activiteiten op een rij

Hoe hielp de KNMT in 2019 haar leden om alle inwoners van Nederland optimale mondzorg te bieden? Dat is te lezen in het nu verschenen jaarverslag van de beroepsvereniging van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. De top 6 activiteiten van de KNMT in 2019 op een rij.
Nieuw franchiseconcept De Denticien: naar de winkel voor een kunstgebit 
, ,

Nieuw franchiseconcept De Denticien: naar de winkel voor een kunstgebit 

De Denticien start met een nieuwe werkwijze voor het vervaardigen van gebitsprotheses. Kon je voorheen voor een kunstgebit alleen bij een traditionele tandprotheticus en tandartspraktijk terecht, nu kan dit gewoon in de winkelstraat. De eerste Denticien 3D Gebitsprothese Studio is geopend in winkelcentrum De Mare in Alkmaar.
Supermarktketen springt Amerikaanse gezondheidszorg in
,

Supermarktketen springt Amerikaanse gezondheidszorg in

De prijs van gezondheidszorg in de VS rijst de pan uit en betaalbare zorg is een van de belangrijkste onderwerpen tijdens de Amerikaanse verkiezingen. Recentelijk is Walmart daarom begonnen met het opzetten van Walmart Health centra. In een interview met een Amerikaans dentaal online vakblad legt Roshan Parikh, hoofd tandheelkunde, uit hoe de supermarktketen te werk gaat.
Is dit hoe de tandartspraktijk van komend decennium eruit ziet
,

Is dit hoe de tandartspraktijk van komend decennium eruit ziet?

Nu we aan het begin van een nieuw decennium staan, blikt futurist Alon Ganon vooruit op de tandartspraktijk van de toekomst. Stel je voor dat een dag in de tandartspraktijk er zou uit zo zien.
Designtandarts
,

De designtandarts als nieuw statussymbool

Een vriendelijke inrichting, lang de tijd voor de patiënten, de nieuwste technologieën… De Amerikaanse tandartsketen Tend doet er alles aan om patiënten te laten uitkijken. Reden voor NRC om de designtandarts tot opkomend statussymbool te benoemen.

Partnernieuws

Meer markttrends mondzorg

Bacteriële bescherming voor aligners beugels

Nieuwe Invisalign pop-up winkel in Londen

Align Technology, het bedrijf achter de Invisalign beugels, opende afgelopen november een nieuwe pop-up winkel in het Westfield Shopping Centre Stratford in Oost-Londen. Het bedrijf zoekt zo persoonlijk contact met hun doelgroep.
17 december 2019/door Redactie

Waarom geïntegreerde tandheelkundige zorg beter is voor patiënt en praktijk

Het idee van integreren is niet nieuw onder de zon, ook in de wereld van de gezondheidszorg. Toch staat de tandheelkunde nog schijnbaar los van andere geneeskundegebieden. Scott Towers zegt dat integratie ervan juist zal leiden tot betere zorg, en hier is waarom.
9 december 2019/door Redactie
PASSIEprijs voor Maatschappelijke Initiatieven mondzorg

PASSIEprijs voor Maatschappelijke Initiatieven mondzorg uitgereikt

Tijdens het NVM-najaarscongres van vrijdag 15 november reikten NVM-mondhygiënisten en Colgate de NVM/Colgate PASSIEprijs voor Maatschappelijke Initiatieven mondzorg voor de eerste keer uit. Grote winnaar was de InterCollegiale Overleg groep mondhygiënisten uit Eindhoven. Met hun project vragen zij aandacht voor mondzorg bij kinderen met Diabetes Mellitis Type 1.
27 november 2019/door Redactie
Nieuwe tandarts

Wat vinden patiënten belangrijk bij het kiezen voor een nieuwe tandarts?

Vertrouwen dat de behandeling bij de tandarts steriel en hygiënisch is en de garantie dat de tandarts zorgt voor de gezondheid van tanden en tandvlees zijn de belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuwe tandarts. Dat blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Simplyhealth onder meer dan 5000 Britten.
11 november 2019/door Redactie
Glimlachen.be gaat voor een betere mondgezondheid bij jeugd in België

Glimlachen.be gaat voor een betere mondgezondheid bij jeugd in België

Glimlachen.be is een project om de mondgezondheid van jeugd in België te verbeteren. Dit doen ze onder meer door informatie aan te bieden op de website en met een gratis reizende tentoonstelling.
14 oktober 2019/door Redactie
HENRY SCHEIN ONDERSTEUNT KANKERVOORLICHTING EN -ONDERZOEK VIA PRACTICE PINK-PROGRAMMA

Henry Schein’s Practice Pink-programma ondersteunt de wereldwijde strijd tegen kanker

Henry Schein kondigde vandaag aan dat het bedrijf opnieuw door middel van haar Practice Pink™- programma non-profitorganisaties zal ondersteunen die gericht zijn op de strijd tegen kanker. Via het al 13 jaar actieve programma heeft Henry Schein meer dan 1,6 miljoen dollar gedoneerd.
3 oktober 2019/door Redactie
Natuurlijke tandheelkunde

Natuurlijke tandheelkunde: hoe veranderingen in de maatschappij en nieuwe technieken behandelmethoden beïnvloeden

De consument krijgt een steeds breder besef over zijn gezondheid en stelt vaker kritische vragen aan behandelaars. Die maatschappelijke verandering heeft ook invloed op de tandheelkunde. Ook zijn er steeds meer esthetische technieken ontwikkeld die uitgaan van de biologische wetten van het natuurlijk weefsel. Hoe kunt u inspelen op deze veranderingen?
25 augustus 2019/door Anitadeklerk2018
Toenemende aandacht commercialisering Duitse tandheelkundige markt

Toenemende aandacht commercialisering Duitse tandheelkundige markt

De aandacht voor de beleggers die in Duitsland de tandheelkundige markt betreden blijft toenemen. Tijdens de hoorzitting over de Term Service and Supply Act (TSVG) waarschuwde de KZBV, de Duitse tandartsenvereniging, opnieuw voor het scenario waarin partijen zonder achtergrond in de zorg de tandheelkundige markt betreden.
20 augustus 2019/door Redactie
Lange wachttijden bij Vlaamse tandartsen en orthodontisten door langzame instroom

Lange wachttijden bij Vlaamse tandartsen en orthodontisten door langzame instroom

Vlaanderen kampt met lange wachttijden voor afspraken bij de tandarts of orthodontist. In sommige plaatsen in Vlaanderen is er een wachttijd van 2 jaar voor de orthodontist, voor de tandarts is de wachttijd soms vele maanden. 
15 juli 2019/door Redactie

Duitse politieagente ontvangt veel lof voor opening tussen voortanden

De Duitse politieagente Nadine Berneis (29) heeft na het winnen van de titel “Miss Duitsland” drie maanden geleden enorm veel reacties gekregen op haar meest opvallende externe eigenschap. Berneis heeft namelijk een opening tussen haar twee voortanden, waar ze nu veel lof en erkenning voor krijgt.
4 juli 2019/door Redactie
Dennis Abbott: steeds meer gepersonaliseerde zorg in tandheelkunde

Dennis Abbott: steeds meer gepersonaliseerde zorg in tandheelkunde

Dennis Abbott, DDS, bestudeert bloed, speeksel en bacterie profielen voordat hij zijn patiënten een bepaalde behandeling aanbeveelt. Hij vindt het van groot belang om regelmatig te praten met verschillende type artsen om samen voor een zo goed mogelijke patiëntgezondheid te kunnen zorgen.
1 juli 2019/door Redactie
Nederlanders geven hun tandarts een ruime 8

Nederlanders geven hun tandarts een ruime 8

Nederlanders zijn erg tevreden over hun tandarts. Patiënten beoordelen hun tandarts met een 8,8 gemiddeld voor vakkundigheid.  Ook de persoonlijke aandacht van de tandarts tijdens de behandeling en de behandeling zelf geven zij een zelfde hoog cijfer. Deze gegevens blijken uit de klanttevredenheidstool Patiëntenvertellen.
20 juni 2019/door Anitadeklerk2018
Toon meer