Markttrends mondzorg

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

Gesloten
,

85 tandartspraktijken in het VK sluiten door een tekort aan tandartsen

Bupa Dental Care, een toonaangevende tandheelkundige dienstverlener in het Verenigd Koninkrijk, gaat 85 tandartspraktijken sluiten, verkopen of samenvoegen. De redenen hiervoor zijn een nationaal tekort aan tandartsen, en de invloed van inflatie en hoge energieprijzen.
tandarts praktijk
,

Minder mondzorgprofessionals in komende jaren maar zorgvraag stijgt

De komende vijf tot twintig jaar gaat een deel van de huidige tandartsen en mondhygiënisten stoppen. Daarnaast verwachten tandartsen en mondhygiënisten over vijf jaar ongeveer twee uur per week minder te werken. Dit blijkt uit onderzoek van Regioplan, in opdracht van het Capaciteitsorgaan.

Nummer 1 - prijs
,

Henry Schein op 'World's most admired companies'-lijst van fortune voor het 22e jaar

Henry Schein kondigde vandaag aan dat Henry Schein dat het bedrijf is opgenomen in de FORTUNE® "World's Most Admired Companies”-lijst voor 2023. Dit is het 22e achtereenvolgende jaar dat het bedrijf deze erkenning ontvangt.
Dental Union vanaf 1 januari 2023 verder onder de naam Plandent
, , , , , ,

Dental Union vanaf 1 februari 2023 verder onder de naam Plandent

Dental Union maakt al bijna 20 jaar deel uit van de Plandent Divisie. Tot nu toe gebruikte het bedrijf zijn eigen traditionele naam, die in Nederland zeer bekend is. Per 1 februari 2023 verandert de naam in Plandent. Lees het interview met Heikki Kyöstilä, eigenaar en oprichter van de Plandent Divisie, en Marc Kastermans, Directeur Dental Union.
Dental Expo werpt blik vooruit op 10e editie
, , ,

Dental Expo: 14, 15 en 16 maart 2024

De volgende Dental Expo wordt gehouden op 14, 15 en 16 maart 2024 in RAI Amsterdam. Dental Expo is het grootste onafhankelijke evenement voor de dentale branche in Nederland. De nadruk ligt op de balans tussen producten, materialen, diensten en kennis, uitgedragen door exposanten, in kennissessies en in andere activiteiten. Al met al een uitgelezen plek om de totale mondzorg te ontmoeten.
Smyle-haalt-doel-van-800.000-op-via-sharefunding
,

Smyle haalt doel van €800.000 op via sharefunding

Producent van tandpastatabletten Smyle heeft via sharefundingplatform Broccoli hun doel van €800.000 binnengehaald. Met dat geld wil de verkoper van plasticvrije tandpasta nieuwe werknemers aantrekken, reclame maken en grootschalig inkopen
Overname
,

American Dental Trading overgenomen door investeerder Triton

ADT Dental Trading is overgenomen door de Zweedse investeringspartij Triton. De overname is onderdeel van het samengaan van drie ondernemingen Unident (Zweden), Hofmeester (Nederland) en ADT (Nederland).
Geert-van-der-Heijden-
,

DELIVER-project: Toegang tot mondzorg voor arme en kwetsbare mensen kan en moet beter

Begin september 2022 start het DELIVER-project (DELiberative ImproVEment of oRal care quality). Binnen dit project werken onderzoekers uit 7 EU-landen samen om de toegang tot de betaalbare mondzorg voor EU-burgers te verbeteren. Het project ontvangt 5 miljoen euro subsidie van het Horizon Europe Research Program. Het ACTA ontvangt daarvan 800.000 euro.

Partnernieuws

Meer markttrends mondzorg

DentalMonitoring kan flink doorgroeien dankzij miljoeneninvestering

DentalMonitoring kan flink doorgroeien dankzij miljoeneninvestering

De Franse startup DentalMonitoring helpt tandartsen met het monitoren van patiënten op afstand. Het bedrijf heeft grootse plannen voor de toekomst en haalde daarvoor 150 miljoen dollar op met een nieuwe investeringsronde.
6 januari 2022/door Redactie
Nieuwe-directie-Colosseum-Dental-Benelux

Nieuwe directie Colosseum Dental Benelux

Patrick Bakker wordt vanaf 1 januari 2022 de nieuwe CEO van Colosseum Dental Benelux, het voormalige DentConnect en Curaeos. Daarnaast wordt de leiding versterkt met een nieuwe CFO, Maarten ter Haar.
22 december 2021/door Redactie
Het Practice Pink-programma van Henry Schein voor strijd tegen kanker viert 15-jarig bestaan

Het Practice Pink-programma van Henry Schein voor strijd tegen kanker viert 15-jarig bestaan

Henry Schein maakte vandaag bekend dat zijn Practice Pink®-programma ter ondersteuning van nonprofit-organisaties in de strijd tegen kanker het 15-jarig bestaan viert. Practice Pink is een mondiaal initiatief van Henry Schein Cares, het programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.
28 oktober 2021/door anitatest
Fabrikant op tandheelkundig gebied Planmeca Oy gaat KaVo Treatment Unit en Instrument overnemen

Fabrikant op tandheelkundig gebied Planmeca Oy gaat KaVo Treatment Unit & Instrument overnemen

Planmeca Oy, een van de grootste particuliere fabrikanten op tandheelkundig gebied, gaat KaVo Treatment Unit & Instrument overnemen van Envista Holdings Corporation. Beide bedrijven zullen als onafhankelijke bedrijven blijven opereren maar kunnen samenwerken voor producten, innovaties en het distributienetwerk.
11 oktober 2021/door Redactie
Britse enquête toont aan dat 43% van de respondenten hun tanden willen verfraaien

Enquête: Nederlanders hebben minste cariës en meeste eigen tanden zonder restauraties

Een nieuwe enquête geeft een globaal overzicht van de mondgezondheid. Van het land met de beste poetsgewoonten tot het land waar de meeste gebitsproblemen worden gemeld. De bevindingen zijn op 8 september gepubliceerd in een rapport van mondzorgbedrijf Sunstar.
4 oktober 2021/door Redactie

Patiënt met VR-bril in behandelstoel op innovatiepostzegels van PostNL

Op het nieuwe postzegelvel van PostNL en TU Delft is een patiënt met een VR-bril in een tandartsstoel afgebeeld. Het postzegelvel geeft aandacht aan het innovatieve vermogen van ons land. De illustraties op de postzegels verwijzen naar uiteenlopende innovaties, ontwikkeld door wetenschappers van de universiteit in samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven. 
17 augustus 2021/door anitatest
Curaeos wordt onderdeel van Colosseum Dental Group

Curaeos wordt onderdeel van Colosseum Dental Group

De Nederlandse dentale service organisatie Curaeos - met onder andere de praktijken van DentConnect en Samenwerkende Tandartsen -wordt onderdeel van de Colosseum Dental Group. Zodra diverse instanties hun goedkeuring hebben verleend, ontstaat door deze overname één van de grootste dentale service organisaties ter wereld.
10 augustus 2021/door anitatest
Hoe beïnvloeden schaalvergroting, taakdifferentiatie en ketenvorming uw vak?

Hoe beïnvloeden schaalvergroting, taakdifferentiatie en ketenvorming uw vak? Geef uw mening

Hoe beïnvloeden ontwikkelingen als schaalvergroting, taakdifferentiatie en ketenvorming de wijze waarop u uw vak uitoefent? De VvAA onderzoekt dit om hierover het maatschappelijk en politieke debat te faciliteren. Graag horen we van u de gevolgen die u al dan niet ervaart door de verandering in het zorgveld. Doe mee aan een korte enquête.
7 juli 2021/door anitatest
Annemarie-Fredriks-met-zoon-Jeroen-Koster

“De beste mondzorg is zelfzorg”

Mondhygiënist Annemarie Frederiks zette uit frustratie het bedrijf Denti Bianchi op, dat een abonnement op mondzorgproducten aanbiedt. Patiënten krijgen zo de juiste producten thuisbezorgd en kunnen niet meer vergeten om op tijd nieuwe te kopen. dental INFO vroeg haar hoe dit werkt.
25 mei 2021/door Redactie
abn-amro---mondzorg-rapp-400

Aantal tandartspraktijken neemt af, maar groeit in omvang

Het aantal tandheelkundige praktijken in Nederland neemt in aantal af, maar groeit in omvang, zo blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. Binnen de mondzorg neemt - onder invloed van een jonge generatie tandartsen - het werken in teamverband en daarmee taakdifferentiatie toe.
18 mei 2021/door Redactie
Poster: Duurzaamheid in de mondzorgpraktijk

Poster: Duurzaamheid in de mondzorgpraktijk

Kan een mondzorgpraktijk duurzaam te werk gaan én tegelijkertijd voldoen aan de hygiënenormen? Dat onderzochten studenten Mondzorgkunde Kim Bunnik en Eva van Emmerik voor hun afstudeeronderzoek aan de Hogeschool Utrecht.
1 maart 2021/door Redactie
MOND en European Dental Group slaan handen in elkaar

MOND en European Dental Group slaan handen in elkaar

MOND, een keten van zeven mondzorgpraktijken in België, en European Dental Group (EDG) hebben besloten om de krachten te bundelen. Ze zullen voortaan als partners de uitdagingen binnen de Belgische tandheelkunde samen aangaan onder de vlag van MOND.
27 januari 2021/door Redactie
Toon meer