Markttrends mondzorg

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

Fabrikant op tandheelkundig gebied Planmeca Oy gaat KaVo Treatment Unit en Instrument overnemen
,

Fabrikant op tandheelkundig gebied Planmeca Oy gaat KaVo Treatment Unit & Instrument overnemen

Planmeca Oy, een van de grootste particuliere fabrikanten op tandheelkundig gebied, gaat KaVo Treatment Unit & Instrument overnemen van Envista Holdings Corporation. Beide bedrijven zullen als onafhankelijke bedrijven blijven opereren maar kunnen samenwerken voor producten, innovaties en het distributienetwerk.
Britse enquête toont aan dat 43% van de respondenten hun tanden willen verfraaien
,

Enquête: Nederlanders hebben minste cariës en meeste eigen tanden zonder restauraties

Een nieuwe enquête geeft een globaal overzicht van de mondgezondheid. Van het land met de beste poetsgewoonten tot het land waar de meeste gebitsproblemen worden gemeld. De bevindingen zijn op 8 september gepubliceerd in een rapport van mondzorgbedrijf Sunstar.

HENRY SCHEIN ONDERSTEUNT KANKERVOORLICHTING EN -ONDERZOEK VIA PRACTICE PINK-PROGRAMMA
,

Het Practice Pink-programma van Henry Schein voor strijd tegen kanker viert 15-jarig bestaan

Henry Schein maakte vandaag bekend dat zijn Practice Pink®-programma ter ondersteuning van nonprofit-organisaties in de strijd tegen kanker het 15-jarig bestaan viert. Practice Pink is een mondiaal initiatief van Henry Schein Cares, het programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.
,

Patiënt met VR-bril in behandelstoel op innovatiepostzegels van PostNL

Op het nieuwe postzegelvel van PostNL en TU Delft is een patiënt met een VR-bril in een tandartsstoel afgebeeld. Het postzegelvel geeft aandacht aan het innovatieve vermogen van ons land. De illustraties op de postzegels verwijzen naar uiteenlopende innovaties, ontwikkeld door wetenschappers van de universiteit in samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven. 
Curaeos wordt onderdeel van Colosseum Dental Group
,

Curaeos wordt onderdeel van Colosseum Dental Group

De Nederlandse dentale service organisatie Curaeos - met onder andere de praktijken van DentConnect en Samenwerkende Tandartsen -wordt onderdeel van de Colosseum Dental Group. Zodra diverse instanties hun goedkeuring hebben verleend, ontstaat door deze overname één van de grootste dentale service organisaties ter wereld.
Hoe beïnvloeden schaalvergroting, taakdifferentiatie en ketenvorming uw vak?
,

Hoe beïnvloeden schaalvergroting, taakdifferentiatie en ketenvorming uw vak? Geef uw mening

Hoe beïnvloeden ontwikkelingen als schaalvergroting, taakdifferentiatie en ketenvorming de wijze waarop u uw vak uitoefent? De VvAA onderzoekt dit om hierover het maatschappelijk en politieke debat te faciliteren. Graag horen we van u de gevolgen die u al dan niet ervaart door de verandering in het zorgveld. Doe mee aan een korte enquête.
Annemarie-Fredriks-met-zoon-Jeroen-Koster
, ,

“De beste mondzorg is zelfzorg”

Mondhygiënist Annemarie Frederiks zette uit frustratie het bedrijf Denti Bianchi op, dat een abonnement op mondzorgproducten aanbiedt. Patiënten krijgen zo de juiste producten thuisbezorgd en kunnen niet meer vergeten om op tijd nieuwe te kopen. dental INFO vroeg haar hoe dit werkt.
abn-amro---mondzorg-rapp-400
,

Aantal tandartspraktijken neemt af, maar groeit in omvang

Het aantal tandheelkundige praktijken in Nederland neemt in aantal af, maar groeit in omvang, zo blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. Binnen de mondzorg neemt - onder invloed van een jonge generatie tandartsen - het werken in teamverband en daarmee taakdifferentiatie toe.

Partnernieuws

Meer markttrends mondzorg

Poster: Duurzaamheid in de mondzorgpraktijk

Poster: Duurzaamheid in de mondzorgpraktijk

Kan een mondzorgpraktijk duurzaam te werk gaan én tegelijkertijd voldoen aan de hygiënenormen? Dat onderzochten studenten Mondzorgkunde Kim Bunnik en Eva van Emmerik voor hun afstudeeronderzoek aan de Hogeschool Utrecht.
1 maart 2021/door Redactie
Henry Schein nummer 1 op FORTUNE-lijst 'World's Most Admired Companies'

Henry Schein op ‘World’s most admired companies’-lijst van fortune voor het 20e jaar

Henry Schein kondigde vandaag aan dat Henry Schein in 2021 voor het 20e achtereenvolgende jaar genoemd is voor de “World’s Most Admired Companies”-lijst van FORTUNE®. Bovendien eindigde Henry Schein ook op de eerste plaats in de categorie groothandel: gezondheidszorg en wel voor het derde achtereenvolgende jaar.
15 februari 2021/door anitatest
MOND en European Dental Group slaan handen in elkaar

MOND en European Dental Group slaan handen in elkaar

MOND, een keten van zeven mondzorgpraktijken in België, en European Dental Group (EDG) hebben besloten om de krachten te bundelen. Ze zullen voortaan als partners de uitdagingen binnen de Belgische tandheelkunde samen aangaan onder de vlag van MOND.
27 januari 2021/door Redactie

Wat is slow dentistry?

Een nieuwe trend doet zich voor in de tandheelkunde: slow dentistry. Een behandelingsmethode die alle tijd neemt die de tandarts – en de patiënt – nodig heeft.
23 november 2020/door Redactie
Dental-expo

Dental Expo verplaatst naar maart 2022

De komende editie van Dental Expo die gepland stond op 29, 30 en 31 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar maart 2022.
7 oktober 2020/door Redactie

Eerste ‘echte’ tandheelkundige beurs vindt weer plaats in China

Van 1 t/m 4 september 2020 vond in Shanghai de China Dental Show plaats. Het was de eerste grote ‘echte’ tandheelkundige beurs in Oost-Azië sinds het begin van de coronapandemie.
2 oktober 2020/door anitatest
3M-niet-naar-IDS

3M besluit om niet deel te nemen aan de IDS

Een hernieuwde toename van het aantal infecties en dagelijkse reiswaarschuwingen, ook binnen Europa, maken momenteel duidelijk dat het onmogelijk is te voorspellen hoe de COVID 19-pandemie zich zal ontwikkelen vóór de start van IDS op 9 maart 2021. 3M heeft daarom besloten volgend jaar niet deel te nemen aan de grootste tandheelkundige beurs ter wereld.
1 oktober 2020/door anitatest

Chicago Midwinter Meeting online: 25 – 27 feb 2021

De Chicago Dental Society (CDS) heeft aangekondigd dat de populaire, internationale beurs volgend jaar volledig digitaal zal plaatsvinden van 25 t/m 27 februari.
8 september 2020/door anitatest
Financiering

Tandartsketen Curaeos versterkt zijn positie met herfinanciering

De Curaeos Holding - Europese keten van 190 tandartspraktijken met onder andere de praktijken van DentConnect en Samenwerkende Tandartsen - heeft haar financiële positie versterkt nadat zij deze week met haar bestaande financiers een nieuw financieringspakket is overeengekomen.
2 september 2020/door anitatest
daling

Tandartsbezoek bijna gehalveerd in tweede kwartaal

In april, mei en juni bezochten minder mensen de tandarts vanwege de coronacrisis. Het aantal patiënten bij de tandarts halveerde bijna, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
27 augustus 2020/door anitatest

Mondtapen: een nieuwe trend?

Dé manier om je mond gezond te houden en kilo’s af te vallen? Plak je mond ’s nachts dicht, aldus de nieuwe trend mondtapen waarover wij lazen in internationale media. Zo zou je je mond beschermen tegen ziekteverwekkers en ben je minder vatbaar voor bijvoorbeeld slaapapneu en bruxisme.
24 augustus 2020/door anitatest
Overname tandartsketen Cureaeos financieel fiasco

Overname tandartsketen Cureaeos financieel fiasco

De overname van Cureaos, een Europese keten van 190 tandartspraktijken met onder andere de praktijken van DentConnect en Samenwerkende Tandartsen, leverde een financiële strop op voor de eigenaren EQT en PGGM, schrijft het FD. 
12 augustus 2020/door anitatest
Toon meer