Markttrends mondzorg

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

Hoe beïnvloeden schaalvergroting, taakdifferentiatie en ketenvorming uw vak?
,

Hoe beïnvloeden schaalvergroting, taakdifferentiatie en ketenvorming uw vak? Geef uw mening

Hoe beïnvloeden ontwikkelingen als schaalvergroting, taakdifferentiatie en ketenvorming de wijze waarop u uw vak uitoefent? De VvAA onderzoekt dit om hierover het maatschappelijk en politieke debat te faciliteren. Graag horen we van u de gevolgen die u al dan niet ervaart door de verandering in het zorgveld. Doe mee aan een korte enquête.
Annemarie-Fredriks-met-zoon-Jeroen-Koster
, ,

“De beste mondzorg is zelfzorg”

Mondhygiënist Annemarie Frederiks zette uit frustratie het bedrijf Denti Bianchi op, dat een abonnement op mondzorgproducten aanbiedt. Patiënten krijgen zo de juiste producten thuisbezorgd en kunnen niet meer vergeten om op tijd nieuwe te kopen. dental INFO vroeg haar hoe dit werkt.

abn-amro---mondzorg-rapp-400
,

Aantal tandartspraktijken neemt af, maar groeit in omvang

Het aantal tandheelkundige praktijken in Nederland neemt in aantal af, maar groeit in omvang, zo blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. Binnen de mondzorg neemt - onder invloed van een jonge generatie tandartsen - het werken in teamverband en daarmee taakdifferentiatie toe.
Poster: Duurzaamheid in de mondzorgpraktijk
, , ,

Poster: Duurzaamheid in de mondzorgpraktijk

Kan een mondzorgpraktijk duurzaam te werk gaan én tegelijkertijd voldoen aan de hygiënenormen? Dat onderzochten studenten Mondzorgkunde Kim Bunnik en Eva van Emmerik voor hun afstudeeronderzoek aan de Hogeschool Utrecht.
Henry Schein nummer 1 op FORTUNE-lijst 'World's Most Admired Companies'
,

Henry Schein op 'World's most admired companies'-lijst van fortune voor het 20e jaar

Henry Schein kondigde vandaag aan dat Henry Schein in 2021 voor het 20e achtereenvolgende jaar genoemd is voor de “World’s Most Admired Companies”-lijst van FORTUNE®. Bovendien eindigde Henry Schein ook op de eerste plaats in de categorie groothandel: gezondheidszorg en wel voor het derde achtereenvolgende jaar.
MOND en European Dental Group slaan handen in elkaar
,

MOND en European Dental Group slaan handen in elkaar

MOND, een keten van zeven mondzorgpraktijken in België, en European Dental Group (EDG) hebben besloten om de krachten te bundelen. Ze zullen voortaan als partners de uitdagingen binnen de Belgische tandheelkunde samen aangaan onder de vlag van MOND.
,

Wat is slow dentistry?

Een nieuwe trend doet zich voor in de tandheelkunde: slow dentistry. Een behandelingsmethode die alle tijd neemt die de tandarts – en de patiënt – nodig heeft.
HENRY SCHEIN ONDERSTEUNT KANKERVOORLICHTING EN -ONDERZOEK VIA PRACTICE PINK-PROGRAMMA
,

Henry Schein’s Practice Pink-programma ondersteunt KiKa bij de strijd tegen kinderkanker

Henry Schein Dental Nederland blijft de strijd tegen kanker ondersteunen via zijn Practice Pink™-programma. Vanaf 15 oktober tot eind 2020 doneert het bedrijf een percentage van de omzet van de 'pink' producten aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

Partnernieuws

Meer markttrends mondzorg

Dental-expo

Dental Expo verplaatst naar maart 2022

De komende editie van Dental Expo die gepland stond op 29, 30 en 31 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar maart 2022.
7 oktober 2020/door Redactie

Eerste ‘echte’ tandheelkundige beurs vindt weer plaats in China

Van 1 t/m 4 september 2020 vond in Shanghai de China Dental Show plaats. Het was de eerste grote ‘echte’ tandheelkundige beurs in Oost-Azië sinds het begin van de coronapandemie.
2 oktober 2020/door anitatest
3M-niet-naar-IDS

3M besluit om niet deel te nemen aan de IDS

Een hernieuwde toename van het aantal infecties en dagelijkse reiswaarschuwingen, ook binnen Europa, maken momenteel duidelijk dat het onmogelijk is te voorspellen hoe de COVID 19-pandemie zich zal ontwikkelen vóór de start van IDS op 9 maart 2021. 3M heeft daarom besloten volgend jaar niet deel te nemen aan de grootste tandheelkundige beurs ter wereld.
1 oktober 2020/door anitatest

Chicago Midwinter Meeting online: 25 – 27 feb 2021

De Chicago Dental Society (CDS) heeft aangekondigd dat de populaire, internationale beurs volgend jaar volledig digitaal zal plaatsvinden van 25 t/m 27 februari.
8 september 2020/door anitatest
Financiering

Tandartsketen Curaeos versterkt zijn positie met herfinanciering

De Curaeos Holding - Europese keten van 190 tandartspraktijken met onder andere de praktijken van DentConnect en Samenwerkende Tandartsen - heeft haar financiële positie versterkt nadat zij deze week met haar bestaande financiers een nieuw financieringspakket is overeengekomen.
2 september 2020/door anitatest
daling

Tandartsbezoek bijna gehalveerd in tweede kwartaal

In april, mei en juni bezochten minder mensen de tandarts vanwege de coronacrisis. Het aantal patiënten bij de tandarts halveerde bijna, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
27 augustus 2020/door anitatest

Mondtapen: een nieuwe trend?

Dé manier om je mond gezond te houden en kilo’s af te vallen? Plak je mond ’s nachts dicht, aldus de nieuwe trend mondtapen waarover wij lazen in internationale media. Zo zou je je mond beschermen tegen ziekteverwekkers en ben je minder vatbaar voor bijvoorbeeld slaapapneu en bruxisme.
24 augustus 2020/door anitatest
Overname tandartsketen Cureaeos financieel fiasco

Overname tandartsketen Cureaeos financieel fiasco

De overname van Cureaos, een Europese keten van 190 tandartspraktijken met onder andere de praktijken van DentConnect en Samenwerkende Tandartsen, leverde een financiële strop op voor de eigenaren EQT en PGGM, schrijft het FD. 
12 augustus 2020/door anitatest
Huisartsenpraktijken willen ook na corona ‘zorg op afstand’, ruimere spreekuren en geen handen schudden

Huisartsenpraktijken willen ook na corona ‘zorg op afstand’, ruimere spreekuren en geen handen schudden

Het overgrote deel van de huisartsenpraktijken wil ook na de coronacrisis meer gebruikmaken van ‘zorg op afstand’, zoals beeldbellen. Daarnaast geeft bijna de helft van de praktijken aan veranderingen op organisatorisch gebied te willen behouden, zoals ruimere spreekuren. Een derde is ook van plan de ‘geen handen schudden’ na de coronacrisis aan te houden, blijkt uit onderzoek van het Nivel.
13 juli 2020/door anitatest
samengaan-ANT-en-KNMT

KNMT en ANT tekenen intentieverklaring samengaan

Met het ondertekenen van een intentieverklaring hebben de besturen van KNMT en ANT maandag 6 juli het voornemen om een fusie van beide verenigingen tot stand te brengen bekrachtigd. De twee beroepsverenigingen van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten willen per 1 januari fuseren, mits de leden van beide verenigingen daarmee instemmen.
13 juli 2020/door anitatest
Nieuw bestuur FTWV

Wijziging in bestuur FTWV

Tijdens de ALV van de FTWV op 25 juni is het bestuur van de Federatie Tandheelkundig Wetenschappelijke Verenigingen - FTWV - gewijzigd. Het bestuur FTWV vertegenwoordigt tandheelkundig wetenschappelijke verenigingen.
29 juni 2020/door anitatest
knmt-jaaroverzicht-2019

KNMT jaarverslag 2019: top 6 activiteiten op een rij

Hoe hielp de KNMT in 2019 haar leden om alle inwoners van Nederland optimale mondzorg te bieden? Dat is te lezen in het nu verschenen jaarverslag van de beroepsvereniging van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. De top 6 activiteiten van de KNMT in 2019 op een rij.
24 juni 2020/door anitatest
Toon meer