Markttrends mondzorg

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

Henry Schein most ethical company - 400
,

Henry Schein voor 13e keer gekozen als een van world’s most ethical companies

Henry Schein is door Ethisphere, een wereldwijde leider in het definiëren en bevorderen van de normen van ethische bedrijfspraktijken, uitgeroepen tot één van World's Most Ethical Companies® van 2024.
Mondzorg in beeld
,

Toegankelijkheid mondzorg onder druk door vergrijzing, personeelstekorten en meer vraag mondzorg

Vooral door vergrijzing staan tandartspraktijken voor grote uitdagingen. Hierdoor krijgen zij zowel te maken met een veranderende zorgvraag als een hoge uitstroom van tandartsen die met pensioen gaan.

dental expo
, , , , ,

Dental Expo 2024: informatief, verrassend en gezellig! 14, 15 en 16 maart, Amsterdam

Rai Amsterdam opent op 14, 15 en 16 maart 2024 weer haar deuren voor de Dental Expo: al jaren een begrip binnen de mondzorg. Ontmoet nieuwe en bekende exposanten, volg een kennissessie of workshop of tref studiegenoten tijdens de reünie. Registreer voor gratis toegang.
ACM wil ook kleine overnames toetsen
,

ACM wil ook kleine overnames toetsen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil ook kleinere fusies en overnames kunnen tegenhouden, als zij vermoeden dat er concurrentieproblemen ontstaan.
Henry Schein Dental steunt opnieuw KiKa
, ,

Het Practice Pink-programma van Henry Schein blijft de campagne tegen kanker in 2023 steunen

Henry Schein kondigde vandaag de jaarlijkse start aan van zijn Practice Pink®-programma, een initiatief dat de afgelopen 17 jaar meer dan 1,9 miljoen dollar heeft opgebracht om non-profitorganisaties te steunen die zich inzetten voor kankeronderzoek en -preventie.
Tandarts
,

Bijna één op de tien Nederlanders zegt te bezuinigen op zorg: minder vaak bezoek aan tandarts

Bijna één op de tien mensen (8%) zegt te moeten bezuinigen op zorg. Dit doen zij door zorg uit te stellen en minder vaak een bezoek te brengen aan de tandarts, fysiotherapeut of huisarts. Dit blijkt uit onderzoek van Nivel.
Ketenvorming
,

Ketenvorming in de mondzorg: een overzicht

Er zijn steeds meer investeringsmaatschappijen actief in de zorgsector, waarbij de mondzorg het grootste segment vormt. Dit blijkt uit de Zorg samenwerkingsmonitor van JBR, een internationaal managementadviesbureau. Zij gaven een overzicht van de ketenvorming in de mondzorg.
Tand
,

Nieuwe chip voor op je tand ontwikkeld om speeksel te analyseren

Silicon Labs heeft een chip ontwikkeld die op tanden kan worden geplaatst om het speeksel te analyseren in de mond. Voor de makers van draagbare apparaten is het een voortdurende uitdaging om de technologie te miniaturiseren.

Partnernieuws

Meer markttrends mondzorg

Gesloten

85 tandartspraktijken in het VK sluiten door een tekort aan tandartsen

Bupa Dental Care, een toonaangevende tandheelkundige dienstverlener in het Verenigd Koninkrijk, gaat 85 tandartspraktijken sluiten, verkopen of samenvoegen. De redenen hiervoor zijn een nationaal tekort aan tandartsen, en de invloed van inflatie en hoge energieprijzen.
17 april 2023/door Redactie
tandarts praktijk

Minder mondzorgprofessionals in komende jaren maar zorgvraag stijgt

De komende vijf tot twintig jaar gaat een deel van de huidige tandartsen en mondhygiënisten stoppen. Daarnaast verwachten tandartsen en mondhygiënisten over vijf jaar ongeveer twee uur per week minder te werken. Dit blijkt uit onderzoek van Regioplan, in opdracht van het Capaciteitsorgaan.
13 april 2023/door anitatest
Nummer 1 - prijs

Henry Schein op ‘World’s most admired companies’-lijst van fortune voor het 22e jaar

Henry Schein kondigde vandaag aan dat Henry Schein dat het bedrijf is opgenomen in de FORTUNE® "World's Most Admired Companies”-lijst voor 2023. Dit is het 22e achtereenvolgende jaar dat het bedrijf deze erkenning ontvangt.
9 februari 2023/door anitatest
Dental Union vanaf 1 januari 2023 verder onder de naam Plandent

Dental Union vanaf 1 februari 2023 verder onder de naam Plandent

Dental Union maakt al bijna 20 jaar deel uit van de Plandent Divisie. Tot nu toe gebruikte het bedrijf zijn eigen traditionele naam, die in Nederland zeer bekend is. Per 1 februari 2023 verandert de naam in Plandent. Lees het interview met Heikki Kyöstilä, eigenaar en oprichter van de Plandent Divisie, en Marc Kastermans, Directeur Dental Union.
10 januari 2023/door Redactie
Smyle-haalt-doel-van-800.000-op-via-sharefunding

Smyle haalt doel van €800.000 op via sharefunding

Producent van tandpastatabletten Smyle heeft via sharefundingplatform Broccoli hun doel van €800.000 binnengehaald. Met dat geld wil de verkoper van plasticvrije tandpasta nieuwe werknemers aantrekken, reclame maken en grootschalig inkopen
13 oktober 2022/door Redactie
Overname

American Dental Trading overgenomen door investeerder Triton

ADT Dental Trading is overgenomen door de Zweedse investeringspartij Triton. De overname is onderdeel van het samengaan van drie ondernemingen Unident (Zweden), Hofmeester (Nederland) en ADT (Nederland).
29 september 2022/door anitatest
Geert-van-der-Heijden-

DELIVER-project: Toegang tot mondzorg voor arme en kwetsbare mensen kan en moet beter

Begin september 2022 start het DELIVER-project (DELiberative ImproVEment of oRal care quality). Binnen dit project werken onderzoekers uit 7 EU-landen samen om de toegang tot de betaalbare mondzorg voor EU-burgers te verbeteren. Het project ontvangt 5 miljoen euro subsidie van het Horizon Europe Research Program. Het ACTA ontvangt daarvan 800.000 euro.
29 augustus 2022/door Redactie
DentalMonitoring kan flink doorgroeien dankzij miljoeneninvestering

DentalMonitoring kan flink doorgroeien dankzij miljoeneninvestering

De Franse startup DentalMonitoring helpt tandartsen met het monitoren van patiënten op afstand. Het bedrijf heeft grootse plannen voor de toekomst en haalde daarvoor 150 miljoen dollar op met een nieuwe investeringsronde.
6 januari 2022/door Redactie
Nieuwe-directie-Colosseum-Dental-Benelux

Nieuwe directie Colosseum Dental Benelux

Patrick Bakker wordt vanaf 1 januari 2022 de nieuwe CEO van Colosseum Dental Benelux, het voormalige DentConnect en Curaeos. Daarnaast wordt de leiding versterkt met een nieuwe CFO, Maarten ter Haar.
22 december 2021/door Redactie
Fabrikant op tandheelkundig gebied Planmeca Oy gaat KaVo Treatment Unit en Instrument overnemen

Fabrikant op tandheelkundig gebied Planmeca Oy gaat KaVo Treatment Unit & Instrument overnemen

Planmeca Oy, een van de grootste particuliere fabrikanten op tandheelkundig gebied, gaat KaVo Treatment Unit & Instrument overnemen van Envista Holdings Corporation. Beide bedrijven zullen als onafhankelijke bedrijven blijven opereren maar kunnen samenwerken voor producten, innovaties en het distributienetwerk.
11 oktober 2021/door Redactie
Britse enquête toont aan dat 43% van de respondenten hun tanden willen verfraaien

Enquête: Nederlanders hebben minste cariës en meeste eigen tanden zonder restauraties

Een nieuwe enquête geeft een globaal overzicht van de mondgezondheid. Van het land met de beste poetsgewoonten tot het land waar de meeste gebitsproblemen worden gemeld. De bevindingen zijn op 8 september gepubliceerd in een rapport van mondzorgbedrijf Sunstar.
4 oktober 2021/door Redactie

Patiënt met VR-bril in behandelstoel op innovatiepostzegels van PostNL

Op het nieuwe postzegelvel van PostNL en TU Delft is een patiënt met een VR-bril in een tandartsstoel afgebeeld. Het postzegelvel geeft aandacht aan het innovatieve vermogen van ons land. De illustraties op de postzegels verwijzen naar uiteenlopende innovaties, ontwikkeld door wetenschappers van de universiteit in samenwerking met de overheid en het bedrijfsleven. 
17 augustus 2021/door anitatest
Toon Meer