Markttrends mondzorg

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

Council of European Dentists vraagt aandacht bij Europees parlement: vergeet de mond niet
, ,

Council of European Dentists vraagt aandacht bij Europees parlement: vergeet de mond niet

Van melktand tot kunstgebit: tandartsen moeten deel uitmaken van een geïntegreerd zorgteam gedurende het leven van een patiënt. De Council of European Dentists (CED) vroeg aandacht bij het Europees Parlement: “Geïntegreerde zorg: vergeet de mond niet.”
Uitgekiende marketingstrategie om patiënten te werven
, , , ,

Uitgekiende marketingstrategie om patiënten te werven

Bij een tandartspraktijk in Groot-Brittannië gaan ze heel ver in het werven van patiënten. Met een uitgekiende marketingstrategie wordt een bedrijf neergezet met de uitstraling van een vliegmaatschappij die alles voor zijn klanten over heeft. Is dit over de top of juist klantgericht?

Miele neemt meerderheidsbelang in Steelco Group
, , , , ,

Miele neemt meerderheidsbelang in Steelco Group

De mededingingsautoriteit maakt geen bezwaar tegen de nieuwe alliantie. Nu is het ook officieel: Miele heeft een meerderheidsbelang genomen in Steelco, producent van reinigings-, desinfectie- en sterilisatiebenodigdheden voor de tandheelkunde, ziekenhuisbranche en farmaceutische sector.
, , ,

Tandartsen laagste rendement van zorgpraktijken

De omzet van zorgpraktijken is de afgelopen 10 jaar met 50 procent gestegen. Alhoewel de totale zorguitgaven stegen is het gemiddelde rendement echter wel gedaald. Tandartsen scoorden gemiddeld het laagste rendement (34%).
Uitgaven mondzorg basisverzekering stijgen 1,5% in 2018
, ,

Uitgaven mondzorg basisverzekering stijgen 1,5% in 2018

De uitgaven voor tandheelkundige zorg via de basisverzekering stijgen naar verwachting in 2018 met bijna 1,5% naar 764 miljoen euro. Dit bedraagt 13,2% van de totale uitgaven aan eerstelijnszorg. Deze gegevens zijn gepubliceerd in de NZa stand van de zorgmarkten 2017.
Twee innovatieve bedrijven die samen uitmuntende tandheelkundige producten aanbieden: KaVo en Kerr bundelen hun krachten.
, , , , , ,

KaVo en Kerr bundelen hun krachten

De samenvoeging van KaVo en Kerr in KaVo Kerr biedt oplossingen voor de gehele tandheelkundige sector vanuit één bedrijf: voor infectie-preventie, restauratie, endodontie, prophylaxis, roterend instrumentarium, behandeleenheden, beeldvorming en CAD/CAM.
Meerdere tandartsen in een gebouw: eerste groepspraktijk België
,

Meerdere tandartsen in een gebouw: eerste groepspraktijk België

Vanaf juli 2018 kunnen in Herentals, België, vijftien verschillende tandartsen, twee orthodontisten, drie tandtechnici en een laboratorium zich vestigen in hetzelfde gebouw. Waar soortgelijke tandheelkundige centra in Nederland al langer te vinden zijn is dit nieuw voor België.
Explosieve groei markt tanden-bleekproducten in 2024
,

Explosieve groei markt tanden-bleekproducten in 2024

De wereldwijde markt voor tanden-bleekproducten zal in 2024 de $7.4 miljard dollar bereiken, aldus Hexa Research. De toenemende vraag van de consument naar schone en witte tanden, gekoppeld aan verhoogd mondhygiënebewustzijn, zal deze stijging aandrijven.

Partnernieuws

Meer markttrends mondzorg

spoedeisende tandzorg

Mondzorg Poli en Diakonessenhuis starten spoedeisende tandzorg

Het Diakonessenhuis in Utrecht start in samenwerking met de Mondzorg Poli nog voor het einde van dit jaar een spoeddienst voor tandzorg.
6 november 2017/door Anita de Klerk
Minderheidsbelang Hofmeester Dental door Rabo Participaties

Minderheidsbelang Hofmeester Dental door Rabo Participaties

Om Hofmeester Dental, een Rotterdamse groothandel in artikelen voor de tandheelkundige zorg, versneld te laten groeien heeft Rabo Participaties nu een minderheidsbelang in het bedrijf genomen.
31 oktober 2017/door Redactie
‘De Lieve Tandarts’, een nieuw concept

‘De Lieve Tandarts’, een nieuw concept

Sinds kort is er een nieuw concept in de mondzorg: ‘De Lieve Tandarts’. Wat is ‘De Lieve Tandarts’ en hoe is dit initiatief ontstaan? dental INFO sprak met één van de eerste ‘lieve tandartsen’ van Nederland Amée Swart van Tandarts De Viaanse Molen in Alkmaar.
23 oktober 2017/door Anita de Klerk
Nieuwe internationale investeerder voor DentConnect

Nieuwe internationale investeerder voor DentConnect

DentConnect, de grootste tandartsketen in Nederland, heeft een nieuwe internationale investeerder: EQT. Ook op het vasteland van Europa heeft DentConnect een flinke positie. Met succesvolle activiteiten in vijf Europese landen vond de keten de tijd rijp om verdere groei in Europa te realiseren.
13 oktober 2017/door Anita de Klerk
Passen van potentiële gebitten door middel van Augmented Reality

Passen van potentiële gebitten door middel van Augmented Reality

In de toekomst zou het nog wel eens mogelijk kunnen zijn om het resultaat van een tandheelkundige behandeling te zien voordat de behandeling daadwerkelijk is uitgevoerd. De Zwitserse startup Kapanu werkt hard aan de ontwikkeling van een ‘virtuele spiegel’ waarmee dit mogelijk zal zijn.
25 september 2017/door Anita de Klerk
tandartsen buitenland

Helft van nieuwe tandartsen komt uit buitenland

In 2016 hebben 260 nieuwe tandartsen uit het buitenland zich in Nederland gevestigd. Dat is meer dan de 216 tandartsen met een Nederlands diploma die zich hebben ingeschreven. De KNMT zou dit graag anders zien.
11 september 2017/door Redactie
tandartsketens

Tandartsketens: hoe moeten zelfstandige tandartsen reageren?

Tandartsketens breiden steeds verder uit. Ze krijgen meer vestigingen en er komen meer ketens bij. Hoe kijken tandartsen hier tegenaan? Vormen de ketens een kans of een bedreiging? dental INFO sprak met twee tandartsen, een praktijkeigenaar en een bedrijfskundig adviseur.
28 augustus 2017/door Redactie
horizontaal toezicht

Horizontaal toezicht in de zorg: modewoord of verandering controletechnieken op lange termijn?

Horizontaal toezicht is een verzamelbegrip voor een nieuwe manier van controleren van ingediende zorgnota’s. De afgelopen tijd wordt veel geëxperimenteerd met horizontaal toezicht, resulterend in verschillende pilots die gestart zijn. Met horizontaal toezicht wordt het controleproces op een nieuwe wijze ingestoken. Hoe gaat dit in z’n werk?
28 augustus 2017/door Redactie
Blue Clinics

Nikinc Dental en LabOral beëindigen samenwerking in Blue Clinics

Per 1 augustus 2017 heeft Nikinc Dental B.V. het aandeel van LabOral in Blue Clinics overgenomen. Blue Clinics biedt oplossingen voor het beheersen van de waterkwaliteit in de mondzorgpraktijk.
26 augustus 2017/door Anita de Klerk
Ivoclar Vivadent

Overname Kapanu AG door Ivoclar Vivadent

Ivoclar Vivadent AG (Liechtenstein) gaat met de overname van het Zwitserse opstartbedrijf Kapanu AG samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve tandheelkundige toepassingen.
16 augustus 2017/door Anita de Klerk
Chief dental officers

Nieuwe website van FDI over activiteiten Chief Dental Officers

De FDI lanceerde onlangs een nieuw onderdeel op haar website voor de Chief Dental Officers (CDO) / Dental Public Health (DPH).
15 augustus 2017/door Anita de Klerk
robots mondzorg

Nemen robots de mondzorg over?

De technische ontwikkelingen gaan steeds verder. Er bestaan al allerlei apparaten die met behulp van sensoren gezondheidsmetingen doen bij mensen. Hebben deze ontwikkelingen ook invloed op de tandheelkunde? Zullen robots ooit de hele mondzorg overnemen?
3 juli 2017/door Redactie
Toon meer