Markttrends

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

Dental Expo maart 2018
, ,

Dental Expo maart 2018: dé ontmoetingsplaats voor de dentale markt

De gehele dentale markt komt wederom samen op Dental Expo op 08, 09 & 10 maart 2018 in Amsterdam RAI.
Samenwerking Samenwerkende Tandartsen en DentConnect
,

Samenwerking Samenwerkende Tandartsen en DentConnect

Samenwerkende Tandartsen en DentConnect hebben besloten hun krachten te bundelen via een strategische samenwerking. Als onderdeel van deze samenwerking zal NPM Capital, de huidige aandeelhouder van Samenwerkende Tandartsen, haar aandelen verkopen aan DentConnect.
Tandpastaverspilling
,

Nieuwe coating brengt einde aan tandpastaverspilling

Onderzoekers uit Boston hebben een coating ontwikkeld die ervoor zorgt dat er geen tandpasta meer in de tube achterblijft.
tandheelkundige zorg
, ,

Nieuwe kliniek: geïntegreerde medische en tandheelkundige zorg

Kaiser Permanente, een non-profitorganisatie in de Verenigde Staten, heeft de primeur met de opening van een kliniek waar zowel medische als tandheelkundige zorg worden aangeboden.
IDS
,

Dentale vakbeurs IDS 2017 groot succes

Zaterdag 25 maart was de slotdag van de 37e editie van de vijfdaagse dentale vakbeurs Internationale Dental-Schau (IDS) in Keulen. De organisatoren én de bezoekers waren het er over eens dat de beurs een groot succes was.
Minister-Schippers
,

Minister Schippers komt niet terug in nieuwe kabinet

Minister Schippers van Volksgezondheid zal niet terugkeren in het nieuwe kabinet. Maandagmorgen maakte zij dit aan de pers bekend voor het begin van de verkenningsgesprekken die zij gaat voeren met de partijleiders.
stijging mondzorg uitgaven
,

Stijging mondzorg uitgaven in Amerika tegen 2025

Uit een nieuw rapport blijkt dat de jaarlijkse Amerikaanse uitgaven voor mondzorg naar verwachting zullen stijgen tot 185 miljard dollar in 2025. Dit is een stijging van 52% in vergelijking met de 122 miljard dollar van 2016.
IDS 2017
,

IDS 2017 opnieuw knooppunt van de internationale dentale markt

Om de twee jaar is de IDS in Keulen hét event voor de internationale dentale markt. Van 21 t/m 25 maart 2017 informeren decisionmakers uit de tandartsen- en tandtechniekbranche, de dentale vakhandel en de tandtechnische industrie zich over de nieuwste producten, ontwikkelingen en trends, met een promintente plaats voor digitalisering.

Partnernieuws

Meer

dental runners

KNMT en ANT samen hoofdsponsor van de Dental Runners

De ANT sluit zich vanaf dit jaar bij de KNMT aan als hoofdsponsor van de Dental Runners. De Dental Runners is een hardloopteam van tandartsen, kaakchirurgen, orthodontisten en studenten Tandheelkunde.
24 februari 2017/door Anita de Klerk
openingstijden

Steeds ruimere openingstijden bij tandartspraktijken

Tandartspraktijken verleggen hun openingstijden meer en meer. Waar patiënten meestal gewoon tijdens kantoortijden een gaatje moesten zien te vinden, kan dit steeds vaker ook op andere momenten in de week.
24 februari 2017/door Anita de Klerk
Amsterdam krijgt eerste ‘walk-in tandarts’ noodhulpconcept: Dental365

Amsterdam krijgt eerste ‘walk-in tandarts’ noodhulpconcept: Dental365

Op 24 maart opent in Amsterdam-Oost een nieuwe vestiging van het succesvolle walk-in tandartsconcept Dental365. Hier kan men 24/7 terecht in het geval van een tandheelkundig probleem waarbij nauw wordt samengewerkt met tandheelkundige praktijken en specialisten uit de omgeving.
20 februari 2017/door Anita de Klerk
Henry Schein opent aanmelding leverancierscompetitie

Henry Schein opent aanmelding leverancierscompetitie

Henry Schein heeft de “Rely on Us Supplier Competition” afgekondigd om toeleveranciers van dentale producten de gelegenheid te bieden zich te presenteren tijdens de IDS voor een distributiedeal met het bedrijf.
8 februari 2017/door Anita de Klerk
Bestuurswissel NVM-Mondhygiënisten

Bestuurswissel NVM-Mondhygiënisten

Het bestuur van de NVM is op 11 november gewijzigd. Het bestuur nam op de Algemene Ledenvergadering van de NVM afscheid van Yvonne Buunk-Werkhoven. Lieneke Steverink-Jorna en Nikky Huisman werden benoemd als bestuurslid.
17 december 2016/door Redactie
Britse mondzorgketen Oasis verkocht

Britse mondzorgketen Oasis verkocht

Afgelopen week is de Britse mondzorgketen Oasis verkocht aan BUPA, een leidende specialist in gezondheidszorg in Engeland.
5 december 2016/door Redactie
Medische hulpprogramma’s laten kandidaten vaak berooid achter

Medische hulpprogramma’s laten kandidaten vaak berooid achter

Het medische hulpprogramma Een Nieuw Begin helpt mensen die een dure medische ingreep nodig hebben. Zo ook Donnee, zij werd misleid tot een totaal nieuw gebit met alle gevolgen van dien, schrijft NRC.
29 november 2016/door Anita de Klerk
nwvt

Naamsverandering: NVT wordt NWVT

Tijdens de Algemene Vergadering van de NVT - Nederlandse Vereniging van Tandartsen - is besloten de naam van de NVT om te buigen naar NWVT - Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging van Tandartsen.
15 november 2016/door Anita de Klerk
tandpasta

BTW voor tandpasta en zonnebrandcreme verlaagd

Tandpasta en zonnebrandmiddelen kunnen worden gezien als geneesmiddel en vallen hiermee onder het verlaagde 6% btw-tarief in plaats van het huidige 21% btw-tarief, oordeelde de Hoge Raad.
15 november 2016/door Anita de Klerk
Dutch Academy of Esthetic Dentistry 20 JAAR

Dutch Academy of Esthetic Dentistry 20 JAAR

Dit jaar viert de Dutch Academy of Esthetic Dentistry (DAED) een jubileum. Het is precies twintig jaar geleden dat de DAED werd opgericht door enthousiaste tandartsen die mooie tandheelkunde naar Nederland wilden halen
3 november 2016/door Redactie
ACTA en Elysee Dental sluiten opnieuw samenwerkingsovereenkomst

ACTA en Elysee Dental sluiten opnieuw samenwerkingsovereenkomst

Elysee Dental is verheugd dat zij als onderdeel van de wereldwijde organisatie Modern Dental per 1 oktober opnieuw benoemd is tot leverancier van vaste en uitneembare voorzieningen aan het ACTA.
20 oktober 2016/door Anita de Klerk
Wolter-Brands voorzitter KNMT

Wolter Brands gekozen tot voorzitter KNMT

Wolter Brands is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT). De leden van de beroepsvereniging voor tandartsen stemden op 23 juni in met zijn benoeming op de Algemene Vergadering.
24 juni 2016/door dentalinfo
Toon meer