Markttrends

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

Ivoclar Vivadent
,

Overname Kapanu AG door Ivoclar Vivadent

Ivoclar Vivadent AG (Liechtenstein) gaat met de overname van het Zwitserse opstartbedrijf Kapanu AG samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve tandheelkundige toepassingen.
Chief dental officers
, ,

Nieuwe website van FDI over activiteiten Chief Dental Officers

De FDI lanceerde onlangs een nieuw onderdeel op haar website voor de Chief Dental Officers (CDO) / Dental Public Health (DPH). 
robots mondzorg
, ,

Nemen robots de mondzorg over?

De technische ontwikkelingen gaan steeds verder. Er bestaan al allerlei apparaten die met behulp van sensoren gezondheidsmetingen doen bij mensen. Hebben deze ontwikkelingen ook invloed op de tandheelkunde? Zullen robots ooit de hele mondzorg overnemen?
Tandarts en dermatoloog werken samen
, ,

Tandarts en dermatoloog werken samen

Unieke samenwerking tussen tandarts Anna Dieleman en dermatoloog Robert van der Leest. Sinds kort zijn zij gevestigd in één praktijk en werken zij vooral op het gebied van esthetiek nauw samen.
Henry Schein Dental ondersteunt Run for KiKa
,

Henry Schein Dental ondersteunt Run for KiKa

Bijna 30 Team Schein medewerkers zetten zich samen met familieleden in voor het verbeteren van wetenschappelijk onderzoek en behandelmethoden voor kinderen met kanker.
Suikertaks
,

Drankproducenten verlagen suikergehalte door suikertaks in Engeland

De geplande suikertaks in Engeland heeft voor de gewenste resultaten gezorgd. Veel drankproducenten verlagen nu al het suikergehalte in producten.
toeloop statushouders
,

Tandartsen in Amsterdam kunnen toeloop van statushouders als patiënt verwachten

De gemeente Amsterdam gaat in 2017 en 2018 statushouders groepsgewijs in woonblokken huisvesten. Er komen dan ineens grote aantallen mensen bij in een wijk. Voor u als tandarts kan dit een enorme toeloop op uw praktijk betekenen.
mondzorgketen
,

Mondzorgketen Tandvitaal in de verkoop

Overnames en ketenvorming zijn in de mondzorg aan de orde van de dag. Onlangs werd bekend dat Bencis Capital Partners zijn tandartsketen Tandvitaal na de zomer gaat verkopen.

Meer

Dental Expo maart 2018

Dental Expo maart 2018: dé ontmoetingsplaats voor de dentale markt

De gehele dentale markt komt wederom samen op Dental Expo op 08, 09 & 10 maart 2018 in Amsterdam RAI.
1 mei 2017/door Anita de Klerk
Samenwerking Samenwerkende Tandartsen en DentConnect

Samenwerking Samenwerkende Tandartsen en DentConnect

Samenwerkende Tandartsen en DentConnect hebben besloten hun krachten te bundelen via een strategische samenwerking. Als onderdeel van deze samenwerking zal NPM Capital, de huidige aandeelhouder van Samenwerkende Tandartsen, haar aandelen verkopen aan DentConnect.
19 april 2017/door Anita de Klerk
Tandpastaverspilling

Nieuwe coating brengt einde aan tandpastaverspilling

Onderzoekers uit Boston hebben een coating ontwikkeld die ervoor zorgt dat er geen tandpasta meer in de tube achterblijft.
7 april 2017/door Redactie
tandheelkundige zorg

Nieuwe kliniek: geïntegreerde medische en tandheelkundige zorg

Kaiser Permanente, een non-profitorganisatie in de Verenigde Staten, heeft de primeur met de opening van een kliniek waar zowel medische als tandheelkundige zorg worden aangeboden.
3 april 2017/door Redactie
IDS

Dentale vakbeurs IDS 2017 groot succes

Zaterdag 25 maart was de slotdag van de 37e editie van de vijfdaagse dentale vakbeurs Internationale Dental-Schau (IDS) in Keulen. De organisatoren én de bezoekers waren het er over eens dat de beurs een groot succes was.
3 april 2017/door Redactie
Minister-Schippers

Minister Schippers komt niet terug in nieuwe kabinet

Minister Schippers van Volksgezondheid zal niet terugkeren in het nieuwe kabinet. Maandagmorgen maakte zij dit aan de pers bekend voor het begin van de verkenningsgesprekken die zij gaat voeren met de partijleiders.
20 maart 2017/door Anita de Klerk
stijging mondzorg uitgaven

Stijging mondzorg uitgaven in Amerika tegen 2025

Uit een nieuw rapport blijkt dat de jaarlijkse Amerikaanse uitgaven voor mondzorg naar verwachting zullen stijgen tot 185 miljard dollar in 2025. Dit is een stijging van 52% in vergelijking met de 122 miljard dollar van 2016.
13 maart 2017/door Anita de Klerk
IDS 2017

IDS 2017 opnieuw knooppunt van de internationale dentale markt

Om de twee jaar is de IDS in Keulen hét event voor de internationale dentale markt. Van 21 t/m 25 maart 2017 informeren decisionmakers uit de tandartsen- en tandtechniekbranche, de dentale vakhandel en de tandtechnische industrie zich over de nieuwste producten, ontwikkelingen en trends, met een promintente plaats voor digitalisering.
6 maart 2017/door Redactie
dental runners

KNMT en ANT samen hoofdsponsor van de Dental Runners

De ANT sluit zich vanaf dit jaar bij de KNMT aan als hoofdsponsor van de Dental Runners. De Dental Runners is een hardloopteam van tandartsen, kaakchirurgen, orthodontisten en studenten Tandheelkunde.
24 februari 2017/door Anita de Klerk
openingstijden

Steeds ruimere openingstijden bij tandartspraktijken

Tandartspraktijken verleggen hun openingstijden meer en meer. Waar patiënten meestal gewoon tijdens kantoortijden een gaatje moesten zien te vinden, kan dit steeds vaker ook op andere momenten in de week.
24 februari 2017/door Anita de Klerk
Amsterdam krijgt eerste ‘walk-in tandarts’ noodhulpconcept: Dental365

Amsterdam krijgt eerste ‘walk-in tandarts’ noodhulpconcept: Dental365

Op 24 maart opent in Amsterdam-Oost een nieuwe vestiging van het succesvolle walk-in tandartsconcept Dental365. Hier kan men 24/7 terecht in het geval van een tandheelkundig probleem waarbij nauw wordt samengewerkt met tandheelkundige praktijken en specialisten uit de omgeving.
20 februari 2017/door Anita de Klerk
Henry Schein opent aanmelding leverancierscompetitie

Henry Schein opent aanmelding leverancierscompetitie

Henry Schein heeft de “Rely on Us Supplier Competition” afgekondigd om toeleveranciers van dentale producten de gelegenheid te bieden zich te presenteren tijdens de IDS voor een distributiedeal met het bedrijf.
8 februari 2017/door Anita de Klerk
Toon meer