Markttrends mondzorg

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

Nieuwe internationale investeerder voor DentConnect
,

Nieuwe internationale investeerder voor DentConnect

DentConnect, de grootste tandartsketen in Nederland, heeft een nieuwe internationale investeerder: EQT. Ook op het vasteland van Europa heeft DentConnect een flinke positie. Met succesvolle activiteiten in vijf Europese landen vond de keten de tijd rijp om verdere groei in Europa te realiseren. 
Miele neemt meerderheidsbelang in Steelco Group
, , , , ,

Miele neemt meerderheidsbelang in Steelco Group

De mededingingsautoriteit maakt geen bezwaar tegen de nieuwe alliantie. Nu is het ook officieel: Miele heeft een meerderheidsbelang genomen in Steelco, producent van reinigings-, desinfectie- en sterilisatiebenodigdheden voor de tandheelkunde, ziekenhuisbranche en farmaceutische sector.

Passen van potentiële gebitten door middel van Augmented Reality
, , ,

Passen van potentiële gebitten door middel van Augmented Reality

In de toekomst zou het nog wel eens mogelijk kunnen zijn om het resultaat van een tandheelkundige behandeling te zien voordat de behandeling daadwerkelijk is uitgevoerd. De Zwitserse startup Kapanu werkt hard aan de ontwikkeling van een ‘virtuele spiegel’ waarmee dit mogelijk zal zijn.
tandartsen buitenland
,

Helft van nieuwe tandartsen komt uit buitenland

In 2016 hebben 260 nieuwe tandartsen uit het buitenland zich in Nederland gevestigd. Dat is meer dan de 216 tandartsen met een Nederlands diploma die zich hebben ingeschreven. De KNMT zou dit graag anders zien.
tandartsketens
, , ,

Tandartsketens: hoe moeten zelfstandige tandartsen reageren?

Tandartsketens breiden steeds verder uit. Ze krijgen meer vestigingen en er komen meer ketens bij. Hoe kijken tandartsen hier tegenaan? Vormen de ketens een kans of een bedreiging? dental INFO sprak met twee tandartsen, een praktijkeigenaar en een bedrijfskundig adviseur.
horizontaal toezicht
, ,

Horizontaal toezicht in de zorg: modewoord of verandering controletechnieken op lange termijn?

Horizontaal toezicht is een verzamelbegrip voor een nieuwe manier van controleren van ingediende zorgnota’s. De afgelopen tijd wordt veel geëxperimenteerd met horizontaal toezicht, resulterend in verschillende pilots die gestart zijn. Met horizontaal toezicht wordt het controleproces op een nieuwe wijze ingestoken. Hoe gaat dit in z’n werk?
Blue Clinics
,

Nikinc Dental en LabOral beëindigen samenwerking in Blue Clinics

Per 1 augustus 2017 heeft Nikinc Dental B.V. het aandeel van LabOral in Blue Clinics overgenomen. Blue Clinics biedt oplossingen voor het beheersen van de waterkwaliteit in de mondzorgpraktijk.
Ivoclar Vivadent
,

Overname Kapanu AG door Ivoclar Vivadent

Ivoclar Vivadent AG (Liechtenstein) gaat met de overname van het Zwitserse opstartbedrijf Kapanu AG samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve tandheelkundige toepassingen.

Partnernieuws

Meer markttrends mondzorg

Chief dental officers

Nieuwe website van FDI over activiteiten Chief Dental Officers

De FDI lanceerde onlangs een nieuw onderdeel op haar website voor de Chief Dental Officers (CDO) / Dental Public Health (DPH). 
15 augustus 2017/door Anita de Klerk
robots mondzorg

Nemen robots de mondzorg over?

De technische ontwikkelingen gaan steeds verder. Er bestaan al allerlei apparaten die met behulp van sensoren gezondheidsmetingen doen bij mensen. Hebben deze ontwikkelingen ook invloed op de tandheelkunde? Zullen robots ooit de hele mondzorg overnemen?
3 juli 2017/door Redactie
Tandarts en dermatoloog werken samen

Tandarts en dermatoloog werken samen

Unieke samenwerking tussen tandarts Anna Dieleman en dermatoloog Robert van der Leest. Sinds kort zijn zij gevestigd in één praktijk en werken zij vooral op het gebied van esthetiek nauw samen.
3 juli 2017/door Redactie
Henry Schein Dental ondersteunt Run for KiKa

Henry Schein Dental ondersteunt Run for KiKa

Bijna 30 Team Schein medewerkers zetten zich samen met familieleden in
voor het verbeteren van wetenschappelijk onderzoek en behandelmethoden
voor kinderen met kanker.
28 juni 2017/door Redactie
Suikertaks

Drankproducenten verlagen suikergehalte door suikertaks in Engeland

De geplande suikertaks in Engeland heeft voor de gewenste resultaten gezorgd. Veel drankproducenten verlagen nu al het suikergehalte in producten.
16 juni 2017/door Redactie
toeloop statushouders

Tandartsen in Amsterdam kunnen toeloop van statushouders als patiënt verwachten

De gemeente Amsterdam gaat in 2017 en 2018 statushouders groepsgewijs in woonblokken huisvesten. Er komen dan ineens grote aantallen mensen bij in een wijk. Voor u als tandarts kan dit een enorme toeloop op uw praktijk betekenen.
12 juni 2017/door Redactie
mondzorgketen

Mondzorgketen Tandvitaal in de verkoop

Overnames en ketenvorming zijn in de mondzorg aan de orde van de dag. Onlangs werd bekend dat Bencis Capital Partners zijn tandartsketen Tandvitaal na de zomer gaat verkopen.
6 juni 2017/door Redactie
Dental Expo maart 2018

Dental Expo maart 2018: dé ontmoetingsplaats voor de dentale markt

De gehele dentale markt komt wederom samen op Dental Expo op 08, 09 & 10 maart 2018 in Amsterdam RAI.
1 mei 2017/door Anita de Klerk
Samenwerking Samenwerkende Tandartsen en DentConnect

Samenwerking Samenwerkende Tandartsen en DentConnect

Samenwerkende Tandartsen en DentConnect hebben besloten hun krachten te bundelen via een strategische samenwerking. Als onderdeel van deze samenwerking zal NPM Capital, de huidige aandeelhouder van Samenwerkende Tandartsen, haar aandelen verkopen aan DentConnect.
19 april 2017/door Anita de Klerk
Tandpastaverspilling

Nieuwe coating brengt einde aan tandpastaverspilling

Onderzoekers uit Boston hebben een coating ontwikkeld die ervoor zorgt dat er geen tandpasta meer in de tube achterblijft.
7 april 2017/door Redactie
tandheelkundige zorg

Nieuwe kliniek: geïntegreerde medische en tandheelkundige zorg

Kaiser Permanente, een non-profitorganisatie in de Verenigde Staten, heeft de primeur met de opening van een kliniek waar zowel medische als tandheelkundige zorg worden aangeboden.
3 april 2017/door Redactie
IDS

Dentale vakbeurs IDS 2017 groot succes

Zaterdag 25 maart was de slotdag van de 37e editie van de vijfdaagse dentale vakbeurs Internationale Dental-Schau (IDS) in Keulen. De organisatoren én de bezoekers waren het er over eens dat de beurs een groot succes was.
3 april 2017/door Redactie
Toon meer