Markttrends mondzorg

Markttrends in de mondzorg. Van innovaties in de markt voor tandartsen en mondhygiënisten, uitgaven in de tandheelkunde tot ketenvorming en consumententrends in de mondzorg.

Supermarktketen springt Amerikaanse gezondheidszorg in
,

Supermarktketen springt Amerikaanse gezondheidszorg in

De prijs van gezondheidszorg in de VS rijst de pan uit. Recentelijk is Walmart daarom begonnen met het opzetten van Walmart Health centra. In een interview met DrBicuspid.com legt Roshan Parikh, hoofd tandheelkunde, uit hoe de supermarktketen te werk gaat.
Is dit hoe de tandartspraktijk van komend decennium eruit ziet
,

Is dit hoe de tandartspraktijk van komend decennium eruit ziet?

Nu we aan het begin van een nieuw decennium staan, blikt futurist Alon Ganon vooruit op de tandartspraktijk van de toekomst. Stel je voor dat een dag in de tandartspraktijk er zou uit zo zien.

Designtandarts
,

De designtandarts als nieuw statussymbool

Een vriendelijke inrichting, lang de tijd voor de patiënten, de nieuwste technologieën… De Amerikaanse tandartsketen Tend doet er alles aan om patiënten te laten uitkijken. Reden voor NRC om de designtandarts tot opkomend statussymbool te benoemen.
Bacteriële bescherming voor aligners beugels
,

Nieuwe Invisalign pop-up winkel in Londen

Align Technology, het bedrijf achter de Invisalign beugels, opende afgelopen november een nieuwe pop-up winkel in het Westfield Shopping Centre Stratford in Oost-Londen. Het bedrijf zoekt zo persoonlijk contact met hun doelgroep.
,

Waarom geïntegreerde tandheelkundige zorg beter is voor patiënt en praktijk

Het idee van integreren is niet nieuw onder de zon, ook in de wereld van de gezondheidszorg. Toch staat de tandheelkunde nog schijnbaar los van andere geneeskundegebieden. Scott Towers zegt dat integratie ervan juist zal leiden tot betere zorg, en hier is waarom.
PASSIEprijs voor Maatschappelijke Initiatieven mondzorg
,

PASSIEprijs voor Maatschappelijke Initiatieven mondzorg uitgereikt

Tijdens het NVM-najaarscongres van vrijdag 15 november reikten NVM-mondhygiënisten en Colgate de NVM/Colgate PASSIEprijs voor Maatschappelijke Initiatieven mondzorg voor de eerste keer uit. Grote winnaar was de InterCollegiale Overleg groep mondhygiënisten uit Eindhoven. Met hun project vragen zij aandacht voor mondzorg bij kinderen met Diabetes Mellitis Type 1.
Nieuwe tandarts
,

Wat vinden patiënten belangrijk bij het kiezen voor een nieuwe tandarts?

Vertrouwen dat de behandeling bij de tandarts steriel en hygiënisch is en de garantie dat de tandarts zorgt voor de gezondheid van tanden en tandvlees zijn de belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuwe tandarts. Dat blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar Simplyhealth onder meer dan 5000 Britten.
Glimlachen.be gaat voor een betere mondgezondheid bij jeugd in België
, , ,

Glimlachen.be gaat voor een betere mondgezondheid bij jeugd in België

Glimlachen.be is een project om de mondgezondheid van jeugd in België te verbeteren. Dit doen ze onder meer door informatie aan te bieden op de website en met een gratis reizende tentoonstelling.

Partnernieuws

Meer markttrends mondzorg

HENRY SCHEIN ONDERSTEUNT KANKERVOORLICHTING EN -ONDERZOEK VIA PRACTICE PINK-PROGRAMMA

Henry Schein’s Practice Pink-programma ondersteunt de wereldwijde strijd tegen kanker

Henry Schein kondigde vandaag aan dat het bedrijf opnieuw door middel van haar Practice Pink™- programma non-profitorganisaties zal ondersteunen die gericht zijn op de strijd tegen kanker. Via het al 13 jaar actieve programma heeft Henry Schein meer dan 1,6 miljoen dollar gedoneerd.
3 oktober 2019/door Redactie
Natuurlijke tandheelkunde

Natuurlijke tandheelkunde: hoe veranderingen in de maatschappij en nieuwe technieken behandelmethoden beïnvloeden

De consument krijgt een steeds breder besef over zijn gezondheid en stelt vaker kritische vragen aan behandelaars. Die maatschappelijke verandering heeft ook invloed op de tandheelkunde. Ook zijn er steeds meer esthetische technieken ontwikkeld die uitgaan van de biologische wetten van het natuurlijk weefsel. Hoe kunt u inspelen op deze veranderingen?
25 augustus 2019/door Anitadeklerk2018
Toenemende aandacht commercialisering Duitse tandheelkundige markt

Toenemende aandacht commercialisering Duitse tandheelkundige markt

De aandacht voor de beleggers die in Duitsland de tandheelkundige markt betreden blijft toenemen. Tijdens de hoorzitting over de Term Service and Supply Act (TSVG) waarschuwde de KZBV, de Duitse tandartsenvereniging, opnieuw voor het scenario waarin partijen zonder achtergrond in de zorg de tandheelkundige markt betreden.
20 augustus 2019/door Redactie
Lange wachttijden bij Vlaamse tandartsen en orthodontisten door langzame instroom

Lange wachttijden bij Vlaamse tandartsen en orthodontisten door langzame instroom

Vlaanderen kampt met lange wachttijden voor afspraken bij de tandarts of orthodontist. In sommige plaatsen in Vlaanderen is er een wachttijd van 2 jaar voor de orthodontist, voor de tandarts is de wachttijd soms vele maanden. 
15 juli 2019/door Redactie

Duitse politieagente ontvangt veel lof voor opening tussen voortanden

De Duitse politieagente Nadine Berneis (29) heeft na het winnen van de titel “Miss Duitsland” drie maanden geleden enorm veel reacties gekregen op haar meest opvallende externe eigenschap. Berneis heeft namelijk een opening tussen haar twee voortanden, waar ze nu veel lof en erkenning voor krijgt.
4 juli 2019/door Redactie
Dennis Abbott: steeds meer gepersonaliseerde zorg in tandheelkunde

Dennis Abbott: steeds meer gepersonaliseerde zorg in tandheelkunde

Dennis Abbott, DDS, bestudeert bloed, speeksel en bacterie profielen voordat hij zijn patiënten een bepaalde behandeling aanbeveelt. Hij vindt het van groot belang om regelmatig te praten met verschillende type artsen om samen voor een zo goed mogelijke patiëntgezondheid te kunnen zorgen.
1 juli 2019/door Redactie
Nederlanders geven hun tandarts een ruime 8

Nederlanders geven hun tandarts een ruime 8

Nederlanders zijn erg tevreden over hun tandarts. Patiënten beoordelen hun tandarts met een 8,8 gemiddeld voor vakkundigheid.  Ook de persoonlijke aandacht van de tandarts tijdens de behandeling en de behandeling zelf geven zij een zelfde hoog cijfer. Deze gegevens blijken uit de klanttevredenheidstool Patiëntenvertellen.
20 juni 2019/door Anitadeklerk2018
Disney introduceert rookverbod in haar parken

Disney introduceert rookverbod in haar parken

Disney heeft een verbod gelegd op roken binnen Walt Disney World, Disney Land en de waterparken. Vapen en roken kan nu alleen plaatsvinden in de daarvoor aangewezen gebieden buiten het park.
8 juni 2019/door Redactie
Cosmetische tandheelkunde is booming door beroemdheden

Cosmetische tandheelkunde is booming door beroemdheden

80% van de Britse tandartsen merkt een sterkte toename in interesse in cosmetische tandheelkunde, veroorzaakt door de hedendaagse celebrity cultuur. Steeds meer klanten vragen om een Hollywood gebit. 60% van de tandartsen heeft zelfs wel eens patiënten gezien die specifiek vroegen of zij een gebit als een bepaalde beroemdheid konden krijgen.
6 juni 2019/door Redactie
Zorginitiatief Haven start op Amerikaanse zorgmarkt

Zorginitiatief Haven start op Amerikaanse zorgmarkt

Miljardenbedrijven Amazon, Berkshire Hathaway en JP Morgan Chase hebben bekend gemaakt dat hun gezamenlijke zorginitiatief verder zal gaan onder de naam Haven. De joint venture werd begin 2018 gelanceerd.
3 juni 2019/door Redactie
Henry Schein Dental doet weer mee met Run for KiKa

Henry Schein Dental doet weer mee met Run for KiKa

Op 26 mei 2019 zetten een twintigtal Team Schein medewerkers zich samen met familieleden in voor het verbeteren van wetenschappelijk onderzoek en behandelmethoden voor kinderen met kanker. Voor het vierde jaar op rij namen Henry Schein medewerkers van diverse afdelingen en hun familieleden deel aan een sponsorloop van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).
3 juni 2019/door Redactie
Waarschuwing voor patiënten die naar het buitenland worden gelokt voor behandelingen

Waarschuwing voor patiënten die naar het buitenland worden gelokt voor behandelingen

De Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen (VBT) roept patiënten op om op hun hoede te zijn op het moment dat behandelingen in het buitenland worden aangeboden. Deze artsen zijn vaak niet voldoende gekwalificeerd waardoor het risico op fouten en gezondheidsproblemen groot is.
28 mei 2019/door Redactie
Toon meer