Interviews mondzorg

Interviews voor tandartsen, mondhygiënisten en assistenten over alles wat met mondzorg en tandheelkunde te maken heeft, dus in de brede zin van het woord.

Bijzonder hoogleraar Ad de Jongh 400
Interview

Bijzonder hoogleraar en tandarts Ad de Jongh: 'Jij kan de angst of het probleem oplossen'

Na tientallen jaren actief te zijn geweest op verschillende universiteiten zet 'Angsttandarts' Ad de Jongh een punt achter een imposante loopbaan. Zijn levenswerk: mensen minder bang laten zijn voor de tandarts. In dit gesprek vertelt hij over zijn ervaringen, geeft hij tips en spreekt hij zijn zorgen uit over ontwikkelingen in de branche.
De Mondzorgkaravaan
Interview

Weer een huis en aan het werk door de Mondzorgkaravaan

Mondzorg blijft nog voor veel mensen onbetaalbaar. Om dit tegen te gaan trekt er door Nederland een Mondzorgkaravaan van Dokters van de wereld rond. Zij geven gratis mondzorg aan mensen die het niet kunnen betalen. Caroline van Wingaarden, coördinator Mondzorg van Dokters van de Wereld, vertelt er alles over.
Marit Verschuuren-Kuijer
Opinie

“Op naar een cariësvrije generatie”

Eerder dit jaar werd Marit Verschuuren-Kuijer verkozen tot secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK). We gaan met haar in gesprek om te kijken hoe haar missie voor een 'cariësvrije generatie' aansluit bij deze nieuwe functie.
Verwijzen naar een CBT? Soms de beste keuze
Communicatie patiënt

Verwijzen naar een CBT? Soms de beste keuze

Elke dag zijn wij als mondzorgprofessionals gemotiveerd bezig om aan onze patiënten de beste zorg te verlenen. Soms lopen we tegen onze grenzen aan en helpt verwijzing naar een Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) de patiënt verder. Interview met Berthelle Passchier, tandarts bij CBT Noordwijk.
Bijzonder hoogleraar Parodontologie Mark Timmerman
Parodontologie

Bijzonder hoogleraar Parodontologie Mark Timmerman: “Het parodontium is het fundament voor de tandheelkunde”

Mark Timmerman heeft al een lange carrière achter de rug als tandarts, parodontoloog en implantoloog en is sinds een jaar bijzonder hoogleraar Parodontologie aan het Radboudumc. Hij is ook een van de sprekers op PARO2024. Reden genoeg dus voor een gesprek met hem.
Mondhygieniste en clown in een 400
Mondhygiëne

Een mondhygiëniste en clown in één

Een rode neus of clownskleding draagt ze misschien niet tijdens haar werk als mondhygiënist, maar de technieken die ze heeft geleerd als contactclown past ze zeer zeker wel toe. Baukje de Jong is een zelfstandige mondhygiëniste, die daarnaast aan de slag gaat als contactclown.
Leander Dubois
Chirurgie

MKA-chirurg Leander Dubois over zijn complexe, maar bijzondere werk: “ik gedij goed in chaos”

Leander Dubois is mond- kaak- en aangezicht-chirurg in het Amsterdam UMC en St. Antonius ziekenhuis. Samen met zijn team geeft hij mensen hun gezicht weer terug na ernstig trauma. Hoe blijft hij overeind staan in zo’n complexe en stressvolle werkomgeving? En hoe ziet hij de samenwerking met tandartsen en kaakchirurgen?

Partnernieuws

Meer interviews mondzorg