Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

25 januari

Gegevens

Datum:
25 januari
Tijd:
00:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.ortho-academy.nl/swip

Organisator

Ortho Academy

Locatie

Soestduinen
 

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen de algemene praktijk. De deelnemers worden opgeleid in diagnostiek en behandelplanning, omgang met apparatuur en materiaal, werken met Straight Wire 022-slot systeem en zelf-ligerende systemen.

In detail betekend dit o.a. het volgende:

Diagnostiek volgens McNamara:

De skeletale diagnostiek van James McNamara behoort tot de wereldwijd meest gebruikte concepten en is als geen ander wetenschappelijk onderzocht en erkend.

Cervical Vertebrae Maturation – diagnostiek van Prof. Baccetti (Florence):

Baccetti heeft evidence based aangetoond dat aan de hand van ontwikkelingsstadia van de vertebrae, het succes van orthopedische therapeutica (Klasse II en III) in tijd en in werking exacter te bepalen zijn. Een enorme vooruitgang in therapieplanning.

Orthopedische expansie volgens McNamara:

Al bijna veertig jaar door hem toegepast en onderzocht: het Rapid Palatal Expansion (sutuurexpansie), hoeksteen in het systeem.

Straight Wire systeem volgens McLaughlin, Bennet en Trevisi: 

Base-torque 022-slot brackets, draadsequenties in nitanium en staal, lacebacks en tiebacks, verankering en het gebruik van intra- en intermaxillaire elastieken. Ook in combinatie met orthopedische apparatuur.

Orthopedische apparatuur:

Twin Block en Williamson’s Ramp volgens William J. Clark, voor Klasse II. Hyrax in combinatie met Petit Mask volgens Baccetti, McNamara en Garcia, voor Klasse III met indicatie, timing en toepassing.

Extractieprotocollen:

Diverse extractieprotocollen voor verschillende anomalieën, afhankelijk van de onderliggende skeletale situatie. Elke extractie verandert het gezicht, wat kan wel en wat kan niet?

Diverse orthodontische apparaten:

Schwartz’s, Pendulum als alternatief voor headgear, Nance button, Cetlin etc. Of als kostenbesparend alternatief werken met prefabs (rotator, expander, distalizer, TAD, SAD, TPA etc.) in combinatie met Straight Wire.

Rententie-apparatuur:

Wat gebruik je voor welke anomalie?

Diverse data waarop de cursus wordt gegeven:

  • deel 1: 25 en 26 januari 2019
  • deel 2: 8 en 9 februari 2019
  • deel 3: 22 en 23 maart 2019
  • deel 4: 17 en 18 mei 2019
  • deel 5: 13 en 14 september 2019

Meer informatie SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Partnernieuws