Chirurgie tandheelkunde

Informatie over chirurgie in de tandheelkunde voor tandarts en tandarts-specialist.

Goed voorbereid aan de slag met chirurgie in de mondzorgpraktijk
, , ,

Goed voorbereid aan de slag met chirurgie in de mondzorgpraktijk

Voor het uitvoeren van chirurgische verrichtingen moet de tandarts, naast het hebben van de benodigde vakkennis en manuele vaardigheden, aan tal van randvoorwaarden voldoen om op verantwoorde wijze een patiënt te kunnen behandelen. Hoe onderkent u risico’s, voorkomt u complicaties en gaat u om met noodsituaties bij chirurgie? Congresverslag.
NZa wachttijden kaakchirurgie
,

NZa rapport: wachttijden kaakchirurgie lopen op

De gemiddelde wachttijd voor kaakchirurgie is sinds 2014 toegenomen met 43%. In 2016 bedroeg de gemiddelde wachttijd 3,5 weken versus 2,5 in 2014 en 3,0 in 2015. Dit blijkt uit het rapport dat de NZa publiceerde over wachttijden in de zorg.
verstandskies
, ,

Verstandskiezen verwijderen of niet? Promotieonderzoek

Moet je een verstandskies waar je geen last van hebt nu wel of niet verwijderen? Mond-kaak- en aangezichtschirurg Hossein Ghaeminia van het Radboudumc onderzocht de risico’s op complicaties bij het verwijderen van deze kiezen.
, , ,

Esthetische aanvullingen op orthognatische chirurgie

Iemands lach is belangrijk voor een eerste indruk en voor het sociaal functioneren. Binnen het vakgebied MKA (mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie) zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van esthetische aangezichtschirurgie. Een overzicht.
,

Nieuwe methode versneld hersteltijd na operatie keel- en mondkanker

Canadese artsen hebben een chirurgische techniek ontwikkeld die het herstel na de operatie van keel- en mondkanker versnelt.
onderkaak
, ,

Hoogbejaarde heeft wereldprimeur 3D-geprinte onderkaak

Met hulp van een 3D-printer heeft een 83-jarige vrouw een nieuwe onderkaak gekregen. Volgens de wetenschappers is dit een wereldprimeur.
gevoelloosheid lip-kinregio
, ,

Oorzaak gevoelloosheid lip-kinregio niet altijd goedaardig

Een goedaardige dentale aandoening is vaak de oorzaak van het Numb Chin Syndrome. Soms is er echter sprake een systemische ziekte of maligne aandoening.
, , , ,

Technieken repareren grote kaakdefecten voldoen niet

De technieken voor het repareren van grote kaakdefecten als gevolg van een ongeluk of na verwijdering van een kaaktumor, voldoen niet. Een zogenaamde mandibulaire endoprothese is mogelijk een oplossing voor de bestaande problemen. Promotieonderzoek.

Partnernieuws

Meer chirurgie tandheelkunde