Laden agenda
Zoek agenda

Agenda

april 2018

Tandheelkundige Preventieassistent Module II, begeleiding in de nazorg

6 april - 29 juni
Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc Nijmegen, Nijmegen,Nederland + Google Maps

Het doel van deze cursus is preventieassistenten op te leiden voor de begeleiding van parodontaal afbehandelde patiënten in de nazorgfase en cursisten bekend te maken met voor nazorgbehandelingen noodzakelijke methoden en hulpmiddelen

Meer »
mei 2018

Persoonlijke effectiviteit

24 mei
Utrecht,

Het aanpakken van belemmerende structuren, gedragspatronen, procedures, communicatie en werkgewoontes resulteren in verhoogde productiviteit en kwaliteit van uw werk.

Meer »

Tandheelkundige restauratiematerialen: Alles Bio?

24 mei
VUB, Pleinlaan 2
Brussel,België
+ Google Maps

De bio compatibiliteit van tandheelkundige materialen is voor de meeste patiënten en tandartsen weinig problematisch. Dit komt door het gebruik van beproefde producten. Toch zijn er af en toe patiënten waarvan er een vermoeden is van incompatibiliteit.

Meer »

Campus Respire

24 mei
Van der Valk Leeuwarden, Lynbaan 35
Leeuwarden,Friesland8941 BR
+ Google Maps

Respire is een betaalbare MRA met de voordelen én het comfortabel draaggemak van de reeds bekende merken. Het productfolio van de Respire bestaat uit maar liefst zes verschillende varianten met daarbij ook nog de mogelijkheid voor individuele uitbreiding. Bij welke patiënt schrijf u welke MRA voor?

Meer »

Cursus Onderhandelen

25 mei
Utrecht,

In deze training leert u stap voor stap de spelregels en de fasering van het onderhandelen kennen. U ontdekt waardoor sommige onderhandelingssituaties lastig voor u zijn en wat u kunt doen om effectief te sturen in het gesprek.

Meer »

2nd Congress on Tooth Transplantation

25 mei - 27 mei
SS Rotterdam, Rotterdam,Nederland + Google Maps

After the successful 1st Congress on Tooth Transplantation in Sopot, Poland in 2016, the organizing committee would like to invite you for the 2nd Congress on Tooth Transplantation, which will take place in Rotterdam, The Netherlands on 25-27 May 2018.

Meer »

Booy Foundation: Orthodontic Treatment Mechanics

25 mei
Grand Hotel Krasnapolsky, Dam 9
Amsterdam,Noord-Holland1012 JSNederland
+ Google Maps

Op vrijdag 25 mei 2018 organiseert de Booy Foundation in Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam het Orthodontic Treatment Mechanics congres. 

Meer »

Alles over de medische anamnese

25 mei
Hofmeester Dental B.V, Andries Coupierhof 2
Rotterdam,3059 LM Nederland
+ Google Maps

Een behandeling door de mondhygiënist gaat verder dan alleen de mond van de patiënt. Een schriftelijke medische anamnese is onmisbaar om gezondheidsrisico’s te bepalen, preventieve maatregelen te nemen en verantwoord te werk te gaan. De komende jaren wordt er een toename verwacht van het aantal medisch complexe patiënten. Het belang van het afnemen van een medische anamnese is daarom van groot belang

Meer »

Quality Practice Themadag 'Parodontologie: the team-approach'

26 mei
Amsterdam, Amsterdam, + Google Maps

Tijdens deze groots opgezette themadag komt samenwerking binnen de mondzorgpraktijk en de interdisciplinaire interactie met de medische wereld aan de orde.

Meer »

Webinar Planning Center

29 mei

Dental Planning Center; een online tool die u de mogelijkheid geeft om zeer eenvoudig een DSD planning aan te vragen. Tijdens deze Webinar zal Piet van den Hoed u meer vertellen over de mogelijkheden en werkwijze. 

Meer »

Nascholingsreis Andalusië 31 mei - 3 juni

31 mei - 3 juni

Combineer kennis en wetenschap met een uitdagend rondje golf en de gezelligheid van de bekendste en trendy badplaats van de Costa del Sol: Marbella.

Meer »

Nascholingsreis Andalusië 31 mei - 3 juni

31 mei
La Cala Golfresort Mijas, Calle Mirador del Golf 1
Mijas,Málaga29649Spanje
+ Google Maps

Combineer kennis en wetenschap met een uitdagend rondje golf en de gezelligheid van de bekendste en trendy badplaats van de Costa del Sol: Marbella.

Meer »

Kindertandheelkunde: Confectiekronen in het melkgebit

31 mei
UZGent, België + Google Maps

De behandeling van gecarieerde melksnijtanden en van zwaar aangetaste melkmolaren is vaak geen sinecure. Het gebruik van plastische vulmaterialen is vaak niet toereikend. Voor de frontzone was er tot op heden een beperkt aanbod van confectiekronen.

Meer »

Levensreddend handelen in acute situaties

31 mei
VUB, Pleinlaan 2
Brussel,België
+ Google Maps

Interactieve opleiding over het levensreddend ingrijpen bij mogelijk acute situaties, ondersteund met oefeningen. Handige cursus over de nieuwe Europese richtlijnen voor CPR (Cardio-Pulmonary Resuscitation) en ECC (Emergency Cardiovascular Care).

Meer »
juni 2018

Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT door tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen

1 juni - 22 juni
Tandheelkunde Nijmegen en Komeetzaal A2, Nijmegen,Nederland + Google Maps

De cursus voldoet aan de nieuwe wettelijke eisen, zoals geformuleerd in de Regeling deskundigheidseisen radiologische verrichtingen. Tijdens deze cursus wordt door middel van presentaties en oefeningen duidelijk gemaakt wat de verschillen zijn tussen de traditionele 2D en de huidige 3D röntgenopnamen.

Meer »

Dental Solutions Symposium 2018

1 juni - 2 juni
Utrecht,

Twee dagen met wetenschap, workshops en een walking dinner, Dental Solutions Symposium 2018 is hét tandheelkundige evenement waarbij het hele spectrum van de tandheelkunde aan bod komt.

Meer »

Klinische parodontologie - part 1

1 juni
Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17
Wolfheze,6874 AA
+ Google Maps

In deze cursusreeks wordt de evidentie uit de wetenschappelijke literatuur gebruikt om inzicht te krijgen in de ratio achter het klinisch handelen.

Meer »

Bruxisme, schade en pijn: waar zit de link? Klinische aspecten voor diagnose en beleid

1 juni
UZGent, België + Google Maps

Gebitsslijtage door bruxisme of erosie of een combinatie van beide zien we regelmatig in de dagelijkse praktijk, dit zowel bij kinderen als volwassenen en niet echt typisch voor bepaalde leeftijdsgroepen.

Meer »

Campus Digitaal Afdrukken

1 juni
Van der Valk Houten, Hoofdveste 25
Houten,Utrecht3992 DHNederland
+ Google Maps

Digitaal werken is voor ons een krachtig instrument om een nog betere kwaliteit te bieden aan behandelaars én patiënten. Tijdens deze presentatie laten wij u zien met welke scanners u kunt werken, bespreken we bepaalde workflows en informeren wij u over de nieuwste updates qua scanners en technologieën.

Meer »

Positioneren van de mondzorgpraktijk

2 juni - 14 juni
Van der Valk Hotel Breukelen, Stationsweg 91
Breukelen ,3621LKNederland
+ Google Maps

Ondernemen in de zorg is meer dan alleen maar vakinhoudelijk goed werken. De zorgsector vraagt steeds meer om ondernemerschap, slim inspelen op kansen en verstandig omgaan met bedreigingen. Kansen door de vergrijzing, bevolkingsgroei en veranderende consumentenbehoefte, bedreigingen door o.a. de groeiende macht van de zorgverzekeraars en de meer en meer sturende rol van de overheid gericht op zelfredzaamheid.

Meer »
+ Export Events

Partnernieuws