Agenda
agenda Search and Views Navigation
Agenda
januari 2021
Restauratieve behandeling van gebitsslijtage
De inhoud van de Colleges bestaat uit voordrachten die gegeven worden over oorzaken en gevolg van (soms excessief) verlies van tandmateriaal in allerlei gradaties, hoe daar mee om te gaan en te behandelen. In de cursus speelt occlusie en articulatie en de Centrale Relatie (praktische training) een dominante rol. Verder behelst de cursus het maken van een Face-bow registratie (klinische demonstratie en hands-on training), gemutileerde dentities, occlusieconcepten en handelt verder over casuïstiek (specifiek slijtage) en de prothetisch – restauratieve diagnostiek daarvan.
Meer »SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen
Soest, 3768 MN + Google Maps
Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen de algemene praktijk.
Meer »februari 2021
Tandheelkundige preventieassistente vervolgmodule tiendaagse theoretische en praktische cursus
Arnhem, 6826 CC Netherlands + Google Maps
Het doel van deze cursus is preventieassistenten die de basisopleiding hebben gevolgd bij te scholen, zodat ze ingeschakeld kunnen worden in de uitvoering van initiële therapie bij parodontitis patiënten (met DPSI categorie B) en de begeleiding en behandeling van patiënten in de nazorgfase.
Meer »Maxellence – persoonlijke ontwikkelingstraining
Je werkt hard, maar het levert niet altijd op wat je had verwacht. Je bent gelukkig, maar weet dat je nog meer uit het leven kunt halen. Je hebt plannen en doelen, maar soms houdt iets je tegen. Je zelfwaardering en/of zelfvertrouwen zou wel (iets) mogen groeien. Je zou meer invloed willen hebben op je eigen gedachten, gedrag en/of gevoel. Je zou wel willen weten wat je nog meer in huis hebt. Ofwel je wilt jezelf ontwikkelen.
Meer »maart 2021
Ernstige gebitsslijtage: Diagnostiek en behandeling
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland + Google Maps
Deze cursus valt uiteen in een theoretisch en praktisch deel. In het theoretisch deel staat diagnostiek, verschijningsvormen en etiologie van gebitsslijtage centraal en worden verschillende behandelopties besproken. In het praktisch deel gaat u actief aan de slag directe composietrestauraties in beetverhoging aan te brengen en maakt u gebruik van de DSO-techniek (Direct Shaping by Occlusion) om composietrestauraties occlusaal vorm en volume te geven.
Meer »Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming voor tandheelkunde (basisniveau)
Deze cursus is bedoeld voor tandartsen die al bekend zijn met de achtergronden en toepassing van röntgenstraling, maar nog niet in bezit zijn van het “stralingsdiploma”. Door deze voorkennis is het mogelijk de cursus in sterk verkorte vorm te geven.
Meer »Cariësdiagnostiek en cariësmanagement
Dit is een interactieve cursus waarbij volop ruimte is voor discussie. Aan de hand van casuïstiek worden de deelnemers uitgedaagd om een adequaat zorgplan op te stellen.
Meer »Botregeneratie en kaakreconstructie in de orale implantologie
Implantaten dienen een prothetisch doel, daarom moeten ze exact op de juiste plaats komen te staan. Ook weten we dat een implantaat goed in het bot moet staan en dat het regelmatig voor komt dat er te weinig bot is. Het opbouwen van bot kan het botdefect wegnemen. Er zijn diverse technieken; geleide botregeneratie (GBR), bottransplantatie en/of lokale botmanipulatie kunnen kaakopbouw realiseren. Welke techniek u waar en wanneer kunt gebruiken wordt in deze cursus besproken.
Meer »OSAS patiënten en een MRA deel II, 12 maart
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland + Google Maps
Een eendaagse theoretische en praktische cursus. In deze cursus wordt de theoretische stof voor dit examen besproken.
Meer »Regionaal symposium: Patiëntgerichte zorg: Interprofessionele samenwerking om de mondgezondheid te verbeteren
Met 1 inhoudelijk programma reizen we in 2020 naar 5 verschillende, exclusieve locaties in het land. Leer van de inspirerende sprekers die vanuit hun eigen specialisme het thema “patiëntgerichte zorg” belichten. Ontmoet elkaar tijdens de uitgebreide lunch en geniet van de unieke, historische en trendy locaties tijdens de borrel & bite. Ik wil mensen graag in de watten leggen en houd van organiseren. Hierdoor is, in combinatie met mijn jarenlange ervaring in de mondzorg, Fair Academy ontstaan. Waar nascholing een beleving wordt. Ik ontmoet je graag op 1 van de symposia!
Meer »Cursus patiëntcomfort en communicatie, 12 maart
Nijmegen, Gelderland 6663 AN Nederland + Google Maps
Met Patiëntcomfort en communicatie voorkom je dat bij operatieve of onaangename ingrepen prikkels als toenemend pijnlijk worden ervaren. Je leert beter te reframen en beïnvloedt coping mechanismes.
Meer »Peri-implantitis: ‘vermijden als de beste therapie’
Osseoïntegratie is wereldwijd een geweldig succes, hoge overlevingspercentages kunnen aangetoond worden. Vele patiënten genieten dan ook van deze fantastische behandeling. Echter, peri-implantitis is een vervelende en te vaak voorkomende complicatie die kan leiden tot zowel esthetische als functionele problemen. Soms is een chirurgische ingreep de enige behandeling die het implantaat nog kan redden. Deze voor alle partijen vervelende ingreep vermijden is dan ook wenselijk. Het is daarom zeer belangrijk om peri-implantitis te voorkomen of in een zeer vroeg stadium te diagnosticeren. Zowel patiënt, implantoloog, tandarts en tandtechnisch labo hebben hun verantwoordelijkheid om het implantaat de beste overlevingskansen te geven. Dit gedurende het gehele traject, vanaf de start van de behandeling tot en met de nazorg.
Meer »Week van de mondhygiënist 2021
Van maandag 18 tot en met zondag 24 maart 2019 vindt de zevende editie van de Week van de Mondhygiënist plaats. De beroepsvereniging NVM-mondhygiënisten en de aangesloten mondhygiënisten organiseren activiteiten in het gehele land op verschillende locaties en geven voorlichting over mondgezondheid en het belang van de mondhygiënist.
Meer »Maxellence – persoonlijke ontwikkelingstraining
Je werkt hard, maar het levert niet altijd op wat je had verwacht. Je bent gelukkig, maar weet dat je nog meer uit het leven kunt halen. Je hebt plannen en doelen, maar soms houdt iets je tegen. Je zelfwaardering en/of zelfvertrouwen zou wel (iets) mogen groeien. Je zou meer invloed willen hebben op je eigen gedachten, gedrag en/of gevoel. Je zou wel willen weten wat je nog meer in huis hebt. Ofwel je wilt jezelf ontwikkelen.
Meer »Bij- en nascholing cursus CBCT voor tandartsen, kaakchirurgen en orthodontisten, 19 maart
Indien u 5 jaar of langer geleden met succes uw diploma Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT, heeft gehaald dan wordt het tijd voor een interessante en verplichte update. Wij bieden u in een middagsessie een overzicht van alle relevante ontwikkelingen met betrekking tot CBCT.
Meer »Tandheelkundige Preventieassistent basismodule, 19 maart
Arnhem, 6826 CC Netherlands + Google Maps
twaalfdaagse theoretische en praktische cursus tot preventieassistent
Meer »Masterclass: de nieuwe richtlijn en het nieuwe classificatiesysteem, 19 maart
De nieuwe richtlijn is gebaseerd op hedendaagse wetenschappelijke inzichten en is daarnaast afgestemd op nieuwe wet- en regelgeving. Tijdens de cursusdag worden deze inzichten en regels toegelicht en de verschillen met de oude richtlijn besproken, maar ook hoe je meer rendement en daardoor voldoening haalt uit de nieuwe richtlijn. Tot slot wordt toegelicht hoe de Nederlandse versie van nieuwe het wereldwijde classificatiesysteem wordt toegepast.
Meer »Sinusbodemelevaties
Het liften van de sinusbodem wordt soms gezien als een weinig voorspelbare behandeling: Dat hoeft het niet te zijn. Wat zegt de literatuur hierover? Wat zijn de pitfalls bij de chirurgische procedure? Welke verschillende technieken kunt u toepassen? En welke instrumenten gebruikt u hierbij? Welke biologische componenten zijn bepalend voor succes? In hoeverre bepalen deze de lengte van de genezingsperiode? Is autoloog bot nog steeds de gouden standaard of misschien wel niet? Ook een afwijkende anatomie van de sinus vraagt soms om te verwachten chirurgische complicaties. Zoals u van ons gewend bent hebben wij een praktisch element aan de training toegevoegd: het oefenen van sinusbodemelevatie op een model.
Meer »NVve Najaarscongres: De Endo Finish, 20 maart 2021
Amsterdam, Noord-Holland 1072 LH Nederland + Google Maps
De finishlijn is in zicht! Wat gaat u doen? Trekt u een sprintje? Of gaat u in een mooi constant tempo over de streep?
Meer »Prothetiek op implantaten
Wanneer kiest u voor het ene abutment en wanneer voor het andere? Voor elke indicatie kunt u kiezen welke combinatie tot de meest kwalitatieve- en esthetische resultaten zal leiden voor uw patiënt.
Vooral wanneer u nog maar net gestart bent met implantologie kan deze keuze erg lastig zijn. Wij adviseren u deze training samen met uw tandprotheticus en/of uw tandtechnicus te volgen. Wanneer u immers beiden goed op de hoogte bent van de keuzemogelijkheden en afwegingen bij de suprastructuur, kan dit de communicatie tussen u beiden vereenvoudigen.
Populair
- Pijn na de wortelkanaalbehandeling
- De rol van schimmels, archaea, protisten en virussen bij parodontitis: een update
- Werken met zzp’ers? Veel tandartspraktijkhouders kijken er door corona anders tegenaan
- Furcatie-aandoeningen komen veel vaker voor dan gedacht
- Het poetsrondje: instructie voor elektrisch poetsen
- Transitievergoedingen personeel bij praktijkbeëindiging: maak gebruik van de compensatieregeling
- Tandvleesaandoeningen gelinkt aan COVID-19-complicaties
- Preklinisch onderzoek: CPC kan in bepaalde mondspoelmiddelen de besmettelijke capaciteit van SARS-CoV-2 verminderen
- Wat te doen bij schouderklachten?
- Patiënten met verstopte neus en volledig gebit hebben grotere kans om corona te verspreiden
Laatste artikelen
Tandvleesaandoeningen gelinkt aan COVID-19-complicaties24 februari 2021 - 09:00
Mannen onzorgvuldiger met mondzorg dan vrouwen23 februari 2021 - 09:00
Tandartsassistenten verdienen meer verantwoordelijkheid bij de inkoop van producten22 februari 2021 - 09:00
Het poetsrondje: instructie voor elektrisch poetsen17 februari 2021 - 12:51
TrollFoil: De enige articulatiefolie die u verder nog nodig heeft17 februari 2021 - 11:45
De rol van schimmels, archaea, protisten en virussen bij parodontitis: een update15 februari 2021 - 15:30
Transitievergoedingen personeel bij praktijkbeëindiging: maak gebruik van de compensatieregeling15 februari 2021 - 15:28
Pijn na de wortelkanaalbehandeling15 februari 2021 - 15:26
Online je kennis opfrissen?
Bekijk Dental E-learning met online nascholing voor tandartsen en mondhygiënisten. Van e-learning tot webinar.