Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Agenda

april 2019

Tandheelkundige Preventieassistent Module II, begeleiding in de nazorg

5 april - 21 juni
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

Het doel van deze cursus is preventieassistenten op te leiden voor de begeleiding van parodontaal afbehandelde patiënten in de nazorgfase en cursisten bekend te maken met voor nazorgbehandelingen noodzakelijke methoden en hulpmiddelen

Meer »

mei 2019

Autismevriendelijke mondzorg

21 mei
Utrecht,

Als mondzorgverlener is het belangrijk om kennis en ervaring op te doen over autismevriendelijke mondzorg. Weet u op welke manier u kunt bijdragen aan een geslaagde interactie tussen u en uw patiënt? Hoe u omgaat met de angst, onzekerheid en handelingsverlegenheid van de patiënt? En hoe u gebruik maakt van (meet)instrumenten voor adequate diagnostiek en behandeling?

Meer »

ORALE PATHOLOGIE BIJ KINDEREN

23 mei
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

De meeste orofaciale afwijkingen bij kinderen zijn het gevolg van ontwikkelingsstoornissen. Ze kunnen een uiting zijn van een, al dan niet erfelijke, aangeboren of verworven afwijking. Het herkennen van de afwijkingen in de mond en regio zal meer zelfzekerheid bieden aan de behandelende tandarts en het mogelijk maken om de juiste behandeling in te zetten. Bovendien kunnen orale complicaties ernstige gevolgen hebben voor het verder verloop van een onderliggende medische problematiek en zo de prognose beïnvloeden.

Meer »

Update röntgencursus voor tandartsen / orthodontisten

23 mei
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

De tandarts dient te zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor tandheelkunde basisniveau (TMS thk basis) (voorheen stralingsdeskundige niveau 5A/M), zodat de medische deskundigheid altijd wordt ondersteund door specifieke kennis op het gebied van de stralingsbescherming.

Meer »

Klinische Avond van CBT Elver: behandeling van patiënten met een licht verstandelijke beperking

23 mei
Nieuw Wehl,

De focus van de avond ligt op de behandeling van patiënten met een licht verstandelijke beperking (LVB). De hoofdspreker is dhr. Roy Bannink, arts verstandelijk gehandicapten. Aanvullende lezingen en casuïstiek, gepresenteerd door tandartsen van het CBT, maken het geheel compleet.

Meer »

Restauratiefjes Orthodontie 2019 - Krista Janssen en Anouk Hoogland

23 mei
Van der Valk Breukelen, Stationsweg 91
Breukelen,3621 LKNederland
+ Google Maps

Het jaar 2019 staat voor de Restauratiefjes in het teken van de orthodontie op restauratief niveau. Speciaal voor NVVRT-leden geldt: inschrijven voor 4 avonden = betalen voor 3 avonden.

Meer »

Mond- en Kaakziekten: een cursus voor de tandarts

24 mei
Van der Valk Hotel Veenendaal, Bastion 73
Veenendaal,3905 NJNederland
+ Google Maps

Met enige regelmaat wordt u in de tandheelkundige praktijk geconfronteerd met aandoeningen in de mond, het periorale gebied en de kaak. Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in de klinische presentatie van veel voorkomende aandoeningen en afwijkingen in en rond de mond en het kaakbot.

Meer »

Gebitsslijtage: diagnose, behandeling en prognose

24 mei
Postillion Convention Centre, WTC Rotterdam, Beursplein 37
Rotterdam,3011 AANederland
+ Google Maps

Leer in één dag hoe u gebitsslijtage herkent, op welke manier u de moeilijkheidsgraad bepaald en ontdek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandeling met composiet. Laat u inspireren door het gesleten gebit!

Meer »

BRUXISME, SCHADE EN PIJN: WAAR ZIT DE LINK? Klinische aspecten voor diagnose en beleid

24 mei
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

Gebitsslijtage door bruxisme of erosie of een combinatie van beide zien we regelmatig in de dagelijkse praktijk, dit zowel bij kinderen als volwassenen en niet echt typisch voor bepaalde leeftijdsgroepen.
Bruxisme is geen levensbedreigend probleem maar kan een ernstige impact hebben op de levenskwaliteit van elke mens, meer specifiek onder de vorm van dentale problemen (intern en extern), schade aan restauraties, functionele stoornissen voor de kaken en kaakgewricht, pijn in de orofaciale regio en spanningshoofdpijn.

Meer »

Wetenschappelijke Dag Limburg: Esthetiek

25 mei
Limburg,

Wetenschappelijke Dag Limburg: Esthetiek

Meer »

Wetenschappelijke Dag Limburg: ENDO RETREATMENT

25 mei
Hotel Stiemerheide,

Whether an endodontic treatment has an acceptable or not radiographic appearance, many times the aims of Endodontics have not been fulfilled. Prevention and treatment of apical periodontitis is the cornerstone of our treatments and when a revision of a previous treatment is needed many factors are to be taken into consideration in order to achieve the desirable results.

Meer »

Campus Digitek

28 mei
Elysee Dental, Flemingweg 14
Alphen aan den Rijn,Zuid-Holland2408 AVNederland
+ Google Maps

Onder ons huismerk Forma© digitek hebben we de afgelopen twee jaar een hoop nieuwe mogelijkheden op de implantaatmarkt gebracht. Individuele abutments en structure voor alle gangbare implantaatsystemen, Het MTX abutment voor het oplossen van angulatie problemen, annodized abutment, position guide en Tin-coated- Screw zijn hier enkele voorbeelden van. Tijdens deze campus vertelt Patrick Oosterwijk u welke voordelen én oplossingen de producten van Digitek u kunnen brengen.

Meer »

Bijeenkomsten onderzoeksgroep Mondzorgkunde Hogeschool Utrecht

30 mei
Hogeschool Utrecht, Bolognalaan 101
Utrecht,3584 CJ Nederland
+ Google Maps

Per jaar 3 bijeenkomsten van de onderzoeksgroep team Mondzorgkunde Hogeschool Utrecht (HU).

Meer »

juni 2019

Mondhygiëne bij ouderen: klinische nascholingsavonden in Zwolle, Eindhoven en Amsterdam

5 juni
Amsterdam,

Een leven lang je eigen gebit. Het lijkt een open deur, en toch is het zo dat we ten gevolge van de dubbele vergrijzing te maken gaan krijgen met een veranderende mondzorg- en preventieaanpak bij kwetsbare ouderen. Klinische avond met dr. Arie Hoeksema en drs. Maurice de Kuijper. 8 mei – Zwolle, 14 mei – Eindhoven, 5 juni - Amsterdam.

Meer »

4D DENTISTRY COURSE

6 juni - 7 juni
Dr. Bassam Hassan in Amsterdam,

The concept of 4D Dentistry refers to the implementation of dynamic functional jaw motion data into the digital workflow for diagnosis and treatment planning of prosthetic and orthodontic cases. CAD designing and CAM manufacturing of an occlusal scheme in harmony with function remains a major challenge in complex full mouth rehabilitations. Occlusal plane inclination is extremely dependent on the individual mandibular motion trajectories and the choice of an occlusal concept in harmony with function plays a major role in the long term success of dental rehabilitation. This master class will provide the theoretical foundations and practical skills necessary to implement the 4D Dentistry rehabilitation concept to treat your patients more efficiently.

Meer »

KINDERTANDHEELKUNDE: CONFECTIEKRONEN IN HET MELKGEBIT

6 juni
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

De behandeling van gecarieerde melksnijtanden en van zwaar aangetaste melkmolaren is vaak geen sinecure. Het gebruik van plastische vulmaterialen is vaak niet toereikend.

Meer »

Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT door tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen

7 juni
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

Inhoud van de cursus De cursus voldoet aan de nieuwe wettelijke eisen, zoals geformuleerd in de Regeling deskundigheidseisen radiologische verrichtingen. Tijdens deze cursus wordt door middel van…

Meer »

ROTEREN OF RECIPROCEREN? machinale wortelkanaalpreparatie vandaag + irrigatietechnieken en -principes

7 juni
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

De reiniging en vormgeving van het wortelkanaalsysteem vormen de essentie van de wortelkanaalbehandeling. Fouten tijdens deze fase hebben onherroepelijk een invloed op het verdere verloop en de prognose van de behandeling.

Meer »

INLAYS EN ONLAYS een (onder)gewaardeerde restauratieve optie in de posterieure zone

13 juni
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

In de loop van de voorbije decennia hebben de verbetering van adhesieve technieken en de ontwikkeling van nieuwe materialen voor een revolutie gezorgd in de behandelingsaanpak binnen de restauratieve tandheelkunde. Dit omvat ondermeer een brede toepassing van tandsubstantiesparende preparatievormen, aangevuld met een afgewogen selectie van aangepaste restauratieve materialen die hoog scoren op het vlak van esthetiek en duurzaamheid.

Meer »

Campus EVO-Prothese

13 juni
Alphen a/d Rijn, Online,

Met de invoering van ons voorspelbare digitale productieproces van de Evo prothese hebben we niet alleen een unieke, efficiënte en betaalbaar concept ontwikkeld, maar tevens ook een concept welke u als tandarts tijdwinst en gemak oplevert. In slechts drie afspraken is het mogelijk om uw patiënt te voorzien van een volledige digitaal geproduceerde prothese. Tijdens deze campusavond vertelt Patrick Oosterwijk u alle ins en outs van dit nieuwe digitale proces en de efficiënte workflow.

Meer »
+ Exporteer Evenementen

Partnernieuws