Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Agenda

juli 2022

Maxellence – persoonlijke ontwikkelingstraining, 4 juli

4 juli - 4 oktober
Maxwise Trainingen, Paardeweide 16 F-G
Breda, 4824 EH Nederland
+ Google Maps

Tijdens de 4-daagse training (3 dagen achtereen en een terugkomdag) kun je door de unieke methode een duurzaam resultaat verwachten die toepasbaar is in je professionele en persoonlijke leven. Deze dagen zijn: 14, 15, 16 december & 23 december 2021

Meer »

september 2022

ACTA herstart de opleiding Prothetische tandheelkunde en Orale Implantologie

1 september 2022 - 1 juni 2023
ACTA Amsterdam, Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, Noord-Holland 1081 LA Nederland
+ Google Maps

ACTA herstart per september haar afstudeerprofiel van de master in Oral Health Science Orale Implantologie en Prothetische Tandheelkunde. De opleiding kan per 2022-2023 drie studenten voor dit afstudeerprofiel plaatsen en nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar een opleidingsplaats.

Meer »

TMS-THK-CBCT: Toezichthoudend medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde voor de Conebeam CT

2 september - 30 september
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, 6525 GA Nederland
+ Google Maps

In deze cursus wordt een samenvatting gegeven van relevante wet- en regelgeving rond het werken met CBCT en hoe deze in de praktijk kan worden geïmplementeerd. Omdat de patiëntdosis bij CBCT meestal hoger is dan bij intra orale opnamen wordt uitgebreid aandacht besteed aan de rechtvaardiging van de opnamen en de stralingsveiligheid van patiënt, behandelaar en omgeving.

Meer »

TMS-THK-basis: Toezichthoudend medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde basis

9 september - 7 oktober
deels online, deels in Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,
+ Google Maps

Deze cursus en het afsluitende examen is door de overheid (ANVS) wettelijk erkend en omvat de kerncompetenties voor toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (TMS) in de tandheelkunde.

Meer »

Maxellence – persoonlijke ontwikkelingstraining, 20 sep

20 september - 8 december
Maxwise Trainingen, Paardeweide 16 F-G
Breda, 4824 EH Nederland
+ Google Maps

Tijdens de 4-daagse training (3 dagen achtereen en een terugkomdag) kun je door de unieke methode een duurzaam resultaat verwachten die toepasbaar is in je professionele en persoonlijke leven. Deze dagen zijn: 16, 17, 18 november & 25 november 2021

Meer »

Fourhanded Dentistry

27 september
Hogeschool UCLL (LEUVEN),

Fourhanded dentistry is een behandelconcept met een waaier aan voordelen op velerlei vlakken zoals infectiepreventie, gezondheid van de medewerkers, comfort voor de patiënt, omzet, kwaliteit van behandelingen en teamspirit.

Meer »

Soundwise: een krachtige communicatietraining - 27 sep

27 september
Maxwise Trainingen, Paardeweide 16 F-G
Breda, 4824 EH Nederland
+ Google Maps

In deze krachtige communicatietraining leer je jouw unieke manier van communiceren kennen en die van een ander. Je leert hierop inspelen zodat communiceren, motiveren en instrueren makkelijker gaat.

Meer »

3-daagse training Motivational Interviewing

27 september - 1 november
U ParkHotel, De Veldmaat 8
ENSCHEDE, Overijssel 7522 NM Nederland
+ Google Maps

Hoe krijgt u patiënten zo ver dat ze beter hun gebit gaan verzorgen? Of hoe kunt u patiënten motiveren om meer te gaan bewegen? Hoe groot is uw invloed eigenlijk op gedragsverandering op lange termijn? Is het geven van adviezen wel effectief? Kun je een patiënt wel motiveren als je maar weinig tijd hebt? Motivational Interviewing geeft u inzicht en handvatten om de motivatie van de patiënt te vergroten en gedrag van patiënten te veranderen.

Meer »

Dentex: dé vakbeurs voor de dentale sector

29 september - 1 oktober
Brussels Expo, Paleis 5
Brussel, België
+ Google Maps

Eind september is het zover: dentex 2022. Op 29 - 30 september en 1 oktober verzamelen alle Belgische dentale professionals zich in Brussels Expo, Paleis 5 voor de 22ste editie. U komt toch ook?

Meer »

ENDO SEMINAR-I: De biomechanische kanaalpreparatie

30 september
CIDE, Groot Hertoginnelaan 23
Den Haag, 2517 EB Nederland
+ Google Maps

Een optimale endodontische opening en het creëren van een glijpad zijn voorwaarden voor een geslaagde kanaalbehandeling. Dit wordt tijdens de cursus uitgebreid behandeld en geoefend.

Meer »

Dental Practice Excellence – Seminar & Masterclass met Ben Tiggelaar

30 september - 1 oktober
Van der Valk, Breukelen, Stationsweg 91
Breukelen, Utrecht 3621 LK Nederland
+ Google Maps

Hét event van Dentiva voor praktijkhouders en -managers op vrijdag 30 september & zaterdag 1 oktober 2022 (live & coronaproof). Thema: Jouw praktijk naar de top. Met keynote speaker Ben Tiggelaar!

Meer »

Ergonomie in de praktijk: is pijn fijn?

30 september
Universiteit Gent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 22
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Regelmatig verschijnt er een bericht over arbeidsongeschiktheid en klachten die tandartsen oplopen als gevolg van het uitoefenen van hun werk. Er zijn weinig beroepen te noemen waar op één vierkante meter zoveel aan handelingen, verschillende aspecten van beroepsuitoefening, arbeidsomstandigheden en teamwork aan de orde is.

Meer »

Vatbaarheid voor parodontitis: systemische of lokale risicofactoren? - 30 sep

30 september
Van der Valk Breukelen,

Welke invloed systemische factoren hebben op het ontstoken parodontium wordt tijdens deze cursusdag toegelicht en de term vatbaarheid verhelderd. Daarnaast wordt de invloed van lokale risicofactoren op het parodontium besproken en ook de rol van bacteriële complexen, waarbij de vraag staat centraal of parodontitis meer is dan alleen de kolonisatie van bacteriën.

Meer »

De totale endodontische behandeling - Tweedaagse cursus

30 september - 1 oktober
Landgoed De Wilmersberg, Rhododendronlaan 7
De Lutte, 7587 NL Nederland
+ Google Maps

De laatste jaren zijn er in de endodontie veel nieuwe producten op de markt gebracht. Nieuwe nikkel-titanium (NiTi) roterende instrumenten, nieuwe vultechnieken en nieuwe inzichten vanuit de industrie. In de praktijk is het dan moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien. In de tweedaagse cursus willen wij aandacht besteden aan bekende problemen die ons hoofdbrekens blijven bezorgen maar vooral zullen wij aandacht besteden aan alle nieuwe dingen die de endodontische behandeling kunnen ondersteunen, vergemakkelijken, maar soms ook nieuwe problemen kunnen introduceren.

Meer »

oktober 2022

Subgingivale gebitsreiniging - 1 okt

1 oktober
T.X. de Jong Tandzorg, Arnhemseweg 6
Amersfoort, 3817 CH
+ Google Maps

Wat kun je bereiken met subgingivaal reinigen en welke beperkingen kunnen een goed eindresultaat beïnvloeden? Zowel ultrasoon als reinigen met handinstrumenten worden behandeld en onder begeleiding toegepast.

Meer »

NWVT Cursus Over cracks en barsten in tanden: behandelen of afwachten?

3 oktober
Van der Valk Breukelen,

Gebitselementen hebben tijdens het leven het nodige te verduren en we komen dan ook regelmatig allemaal barsten en scheuren tegen waarbij de vraag opkomt: wat moeten we ermee?Alles lijmen al dan niet met openslijpen voorkomt een heleboel problemen zo wordt wel beweerd, maar is dat zo?

Meer »

Tandarts en RIZIV: hoe omgaan met een controle of procedure door de DGEC

4 oktober
Hotel NH Brugge, Boeveriestraat 2
Brugge, 8000 België
+ Google Maps

Uw zaken als tandarts ‘onder controle’ do’s en don’ts RIZIV. Dit seminarie geeft u inzicht in de sterk geëvolueerde wetgeving betreffende de methodes en procedures van het RIZIV.

Meer »

Kindertandheelkunde: dentale traumatologie in de praktijk

6 oktober
Huis van de Bouw, Tramstraat 59
Zwijnaarde, 9052 België
+ Google Maps

Hoewel trauma zich altijd onverwacht voordoet, liggen de directe, nauwkeurige diagnose en de onmiddellijk ingestelde therapie aan de basis van een goede prognose. De juiste diagnostiek, het kiezen tussen een fysiologische of starre spalktechniek, het gebruik van calciumhydroxide versus MTA en andere calcium silicaatcementen, de strikte nazorg en de kennis van de genezingsprocessen zijn van belang bij de behandeling van trauma.

Meer »

Implantaat onderdelen & attachmenten

6 oktober
Hotel Serwir, Kon. Astridlaan 57
Sint-Niklaas, 9100 België
+ Google Maps

HAND-On : oordeelkundig vastzetten diverse implantaatonderdelen en hun torquewaarde en het juist gebruik van attachmenten in de prothetiek.

Meer »

De overkappingsprothese in boven en onderkaak: waardevolle oplossingen voor de tandeloze patiënt.

6 oktober
3Square, Rijvisschestraat 124
Zwijnaarde, 9052 België
+ Google Maps

Deze cursus brengt een kort overzicht van de recente evidence met betrekking tot de overkappings prothese in onder en bovenkaak inclusief huidige stand van zaken mbt tot de mini implantaten.

Meer »
+ Exporteer Evenementen