Tandartsdekking bij je zorgverzekering? Zo vergelijkt independerLees meer >

Hands-on workshops: Leer alle ins en outs over digitaal mondscannen

E Dental Kelvinring 5, Alblasserdam

Wie wil het niet, gemak en zekerheid bij het maken van een afdruk, snelle communicatie met het lab en handige opslag van alle gegevens. Wilt u ook meegaan met de tijd? Schrijf u dan in voor één van onze gratis hands-on workshops over mondscanners en maak kennis met scantechnieken en scanprotocollen.

Restauratiefje NVVRT meets: Kaakchirurgie, 29 november, Breukelen

Van der valk Hotel Breukelen Stationsweg 91, Breukelen

De NVVRT organiseert een vierluik onder de titel ‘NVVRT meets …’ Vier interessante duo-presentaties van een Restauratief Tandarts met een samenwerkende collega uit een andere tandheelkundige discipline. De derde lezing is op 29 november over kaakchirurgie met Maarten Bekkers en Hossein Ghaeminia.

Mondgezondheid en dysfagie bij ouderen. Wat kunnen logopedisten en mondzorgprofessionals voor elkaar betekenen?

Huis van de Bouw Tramstraat 59, Zwijnaarde, België

Hoe ouder onze patiënt wordt, hoe groter de kans dat hij slikproblemen vertoont. Slikproblemen komen heel frequent voor in combinatie met andere comorbiditeiten zoals cognitieve stoornissen of na een acute aandoening zoals een CVA. Dit kan een uitdaging vormen bij het behandelen van onze oudere patiëntenpopulatie en zorgt voor een gewijzigd risicoprofiel voor het ontwikkelen van pathologie in de mond.

Kindertandheelkunde: dentale traumatologie in de praktijk

Huis van de Bouw Tramstraat 59, Zwijnaarde, België

Hoewel trauma zich altijd onverwacht voordoet, liggen de directe, nauwkeurige diagnose en de onmiddellijk ingestelde therapie aan de basis van een goede prognose. De juiste diagnostiek, het kiezen tussen een fysiologische of starre spalktechniek, het gebruik van calciumhydroxide versus MTA en andere calcium silicaatcementen, de strikte nazorg en de kennis van de genezingsprocessen zijn van belang bij de behandeling van trauma.

Winter Congress Wonder Women In Perio

Blue point 80 Bd A. Reyers Ln, Brussel, België

The meeting will feature female periodontists who are leading the way in modern periodontology and implant dentistry. Experts Elena Calciolari, Laurence Adriaens, Mia Rakic, and Vivianne Chappuis will deliver the programme including insightful sessions on topics like guided tissue regeneration, multidisciplinary approaches to periodontal treatment, peri-implantitis, and success strategies in horizontal contour augmentation.

Wortelcariës bij ouderen, wat te doen?

De Agnietenberg Haersterveerweg 23, Zwolle, Overijssel, Nederland

Cariës is de meest voorkomende infectieziekte ter wereld. Door de vergrijzing en vaker behoud van eigendentitie zien we behalve occlusale en approximale cariës nu ook vaak wortelcariës of ook wel tandhalscariës. Na het volgen van deze cursus bent u op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen van deze lastig te behandelen vorm van cariës.

Huidige toepassingen van biokeramische materialen in de endodontologie en kindertandheelkunde

Huis van de Bouw Tramstraat 59, Zwijnaarde, België

Met MTA (mineral trioxide aggregate) werden de biokeramische materialen (BM) in de endodontologie geïntroduceerd. MTA werd initieel onder andere gebruikt voor het creëren van een apicale afdichting in brede kanalen, het afdichten van perforaties en het vullen van retropreparaties bij periradiculaire chirurgie. Inmiddels werden nieuwe variaties ontwikkeld en kwamen er tal van BM op de markt.

Mondzorg en een verstandelijke beperking

NH Hotel Stationsstraat 75, Amersfoort

Mondzorg voor (meer complexe) patiënten met een verstandelijke beperking vereist passende zorg en adequate ondersteuning. Geen eenvoudige opdracht voor mondzorgprofessionals, en is mede afhankelijk van de cognitieve ontwikkeling, de verminderde adaptieve vaardigheden, de psychische/ psychiatrische problematiek, de gezondheidssituatie, de complexe prikkelverwerking en bemoeilijkte communicatie van de patiënt.

De totale prothese van A - Z

Huis van de Bouw Tramstraat 59, Zwijnaarde, België

Deze cursus brengt een compacte handleiding voor het maken van een conventionele totale prothese. Daarbij zal de nadruk liggen op de klinische procedure van de verschillende stappen ( afdrukken, beetregistratie, waspas …) en praktische “tips en tricks” worden daarbij aangereikt.

Implantologie.NU

Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel Joan Muyskenweg 20, Amsterdam, Nederland

Soms is het verstandig om even te wachten (veel waait ook weer over); soms is het verstandig om mee te doen (anders mis je misschien de boot). Welke trends, zowel op prothetisch als chirurgisch gebied, volgens de sprekers blijvend  zullen zijn en onderdeel worden van uw handelen in de dagelijkse praktijk, worden belicht.

VWVT - Paleontological And Anthropological Perspectives On Teeth, 15 dec 2023 - Knokke

Hotel “La Reserve” Elizabetlaan 160, Knokke-Heist, België

A morning session covering basic science and how we can use teeth to infer diets of the past, and an afternoon session covering evolutionary biological / anthropological perspectives on teeth and what we have learned from the fossil and archaeological records. Each session would have two elements, each approximately 90 minutes.

Klinische nascholingsavonden: Bijt je vast in mondhygiëne bij kinderen

Zwolle, Breda, Amsterdam

Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de Colgate klinische avonden weer als vanouds gaan plaatsvinden in fysieke aanwezigheid. Ook dit jaar hebben wij weer 2 inspirerende sprekers bereid gevonden om hun kennis met u te delen. Dr. Marlies Elfrink, Tandarts-pedodontoloog en Drs. Alice Grasveld, Mondhygiënist en medisch antropoloog.

NVVRT congres: FACE IT! Registreren bij rehabiliteren

Hotel van der Valk Utrecht Winthontlaan 4, Utrecht, Nederland

Het belooft een boeiende dag te worden waar de digitale workflow bij volledige gebitsrehabilitaties centraal staat. Het “Dreamteam”, bestaande uit fysiotherapeut Ralf Hergenröther, tandarts Siegfried Marquardt en tandtechnicus Udo Plaster uit Duitsland, zal u meenemen in deze digitale workflow en de verschillende mogelijkheden en voordelen ten opzichte van de traditionele aanpak bespreken.

IPMC 2024 in Singapore

Signapore

Tickets for our next EFP International Perio Master Clinic, from January 19-20, 2024 in Singapore, are now on sale! The topic is "Perio-Ortho Synergy". This exclusive one-track event will give you the opportunity to pitch your level of knowledge and experience against that of leading experts from Europe, USA and Asia.

International Perio Master Clinic 2024

marina bay sands Singapore 10 Bayfront Ave, Singapore

The EFP Perio Master Clinics represent the cutting edge of current knowledge and clinical skills, and this Master Clinic on Perio-Ortho Synergy will present innovative clinical techniques based on sound scientific principles in periodontology, implant dentistry and orthodontics.

2-daagse cursussen endodontie, 26 en 27 januari | 2 en 3 februari

DentsplySirona Signaalrood 55, Zoetermeer, Nederland

De zeer ervaren endodontoloog Rik van Mill organiseert 2 endodontie cursussen van elk 2 dagen: De Schilder Techniek: Shape Clean Pack - 26 en 27 januari 2024 en
De Niet-Chirurgische Herbehandeling - 2 en 3 februari 2024. In de cursus Endodontie: de Schilder Techniek wordt gewerkt volgen de techniek van prof. Schilder, de grondlegger van de moderne endodontologie.

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Hilton Royal Parc Soestduinen Van Weerden Poelmanweg 4-6, Soest

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen de algemene praktijk.

Dental Expo: 14, 15 en 16 maart 2024

RAI Amsterdam Europaplein 24, Amsterdam, Nederland

De volgende Dental Expo wordt gehouden op 14, 15 en 16 maart 2024 in RAI Amsterdam. Dental Expo is het grootste onafhankelijke evenement voor de dentale branche in Nederland. De nadruk ligt op de balans tussen producten, materialen, diensten en kennis, uitgedragen door exposanten, in kennissessies en in andere activiteiten. Al met al een uitgelezen plek om de totale mondzorg te ontmoeten.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

 
close-link