Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Zoek agenda

agenda Search

Agenda

november 2018

Mond- en Kaakziekten: een cursus voor de mondhygiënist

22 november
Van der Valk Breukelen, Stationsweg 91
Breukelen,3621 LK
+ Google Maps

De cursus Mond- en Kaakziekten is bedoeld voor mondhygiënisten en zij die hiervoor in opleiding zijn. Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in de klinische presentatie van veel voorkomende en minder vaak voorkomende aandoeningen en afwijkingen van het mondslijmvlies en het kaakbot.

Meer »

Een vreemde in de praktijk: interculturele tandheelkunde

22 november
Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2
Elsene,1050België
+ Google Maps

‘The clash of the cultures’ vindt ook plaats in de gezondheidszorg. Met name in de grote steden leeft een belangrijke groep migranten. Sommigen ervan zijn in de praktijk van harte welkom: gegoede welopgeleide expats met een goede particuliere verzekering.

Meer »

Temporomandibulaire disfuncties en aangezichtspijn, onderzoek, diagnose en behandeling

22 november
Huis van de Bouw, Tramstraat 59
Zwijnaard,9052België
+ Google Maps

Het aantal patiënten met uitgesproken temporomandibulaire pijn en disfunctie dat daadwerkelijk behandeling zoekt of in behandeling is, is maar een klein deel van de potentiële groep TMD-patiënten.…

Meer »

Campus EVO denture

22 november
Alphen aan den Rijn,

Met de invoering van ons voorspelbare digitale productieproces van de Evo prothese hebben we niet alleen een unieke, efficiënte en betaalbaar concept ontwikkelt, maar tevens ook een concept welke u als tandarts tijdwinst en gemak oplevert. In slechts drie afspraken is het mogelijk om uw patiënt te voorzien van een volledige digitaal geproduceerde prothese.Tijdens deze campusavond vertelt Xavier Deleersnijder, productmanager bij de Modern Dental Group u alle ins en outs van dit nieuwe digitale proces en de efficiënte workflow.

Meer »

Masters of Masters in Esthetic Dentistry 2018

23 november - 24 november
De ruwenberg, Ruwenbergstraat 7
Sint-Michielsgestel,Noord-Brabant5271 AGNederland
+ Google Maps

Het jaarlijkse DAED-congres 'Masters of Masters in Esthetic Dentistry' vindt dit jaar plaats op 23 & 24 november. Ook deze editie belooft weer een mooi 2-daags congres te worden op een prachtige locatie met internationale sprekers. Traditiegetrouw kunt u zich tevens voor een hands-on workshop inschrijven en deelnemen aan het bekende galadiner op vrijdagavond. Op deze website houden wij u op de hoogte van het programma. Vorig jaar was het congres volledig uitverkocht. Zorg dat u zeker bent van een plaats en schrijf u in voor hét esthetische congres van het jaar! 

Meer »

NVvP najaarsconges: DENTECH innovatie in de parodontologie

23 november
Pathé CineMec, Laan der Verenigde Naties 150
Ede,Gelderland6716 JENederland
+ Google Maps

Nu anticiperen op de praktijk van morgen. Digitale innovaties betreden in rap tempo de wereld van de tandheelkundige zorgverlener. Patiënten komen met vragen over E-health, roken E-sigaretten en benutten apps over mondgezondheid. In de dentale industrie zijn 3D-productietechnieken heel vanzelfsprekend, ook hier staat de technologie niet stil. De vraag is niet of, maar hóe u hier adequaat op inspeelt.

Meer »

Juridische aspecten bij tandheelkundige schade

23 november
Huis van de Bouw, Tramstraat 59
Zwijnaard,9052België
+ Google Maps

Als tandarts worden we op verschillende manieren geconfronteerd met tandheelkundige schade: schoolongeval, sportongeval, dento-alveolaire traumatologie, een patiënt die schade ondervonden heeft na een behandeling, …

Meer »

Webinar Cementeren

27 november
Webinar,

Het gebruiken van een juist cement is een belangrijk onderdeel van een goed eindresultaat van een behandeling. Tijdens deze webinar geeft Patrick Oosterwijk u de handvatten om tot een duurzaam resultaat te komen

Meer »

Praktijkorganisatie - praktijkmanagement

29 november
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

Bij hedendaagse praktijkvoering komen een aantal management technieken om de hoek kijken. Hierbij denken we aan praktische praktijkorganisatie, een gericht kostenbeleid, tijdsefficiëntie en een up-to-date investeringsbeleid.

Meer »

Composiet nader bekeken

30 november
Den Haag,

Het gebruik van composiet in de zijdelingse delen is sinds vele jaren enorm populair, zowel bij patiënten als bij de practici. Echter, de weg naar een voorspelbaar resultaat is bezaaid met talrijke valkuilen en het vraagt een ijzeren discipline en een portie koelbloedigheid om aan de verwachtingen te kunnen voldoen.

Meer »

TP Congres 2018 - Gebitsslijtage: diagnose, behandeling en prognose

30 november
Prodent fabriek, Amersfoort, + Google Maps

Tijdens het TP Congres 2018 wordt een grote diversiteit aan behandelingen van het ‘gesleten’ gebit behandeld. In de tandheelkunde is niet meer weg te denken om een leven lang uw eigen gebit te behouden tegen lage onderhoudskosten. De wens van de patiënt is een grote uitdaging voor de tandheelkunde: het gebit duurzaam conserveren door tijdig minimaal invasief te restaureren.

Meer »

2e Diëtisten- en Mondhygiënisten Congres

30 november
Hotel houten,

Op vrijdag 30 november 2018 vindt het 2e Diëtisten- en Mondhygiënisten Congresplaats.

Meer »

december 2018

Basic Life Support voor de tandartspraktijk, hedendaagse reanimatietechniek

6 december
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

Naast de basisprincipes wordt de tandarts in contact gebracht met een volautomatische defibrillator. Dit toestel dat je regelmatig terugvindt op openbare plaatsen kan ook thuishoren in de algemene praktijk.

Meer »

Campus Invisalign Go

6 december
v.d. Valk hotel De Bilt,

Invisalign Go is een nieuwe, vereenvoudigde aligner-technologie voor het rechtzetten van tanden die de algemeen tandarts helpen te identificeren, te plannen en te volgen en welke gebruikt kan worden om het praktijkaanbod uit te breiden. Tijdens deze campusavond geeft Patrick Oosterwijk u een volledige uitleg over het werken met Invisalign Go, de certificeringscursus en hoe u dit product in uw praktijk  kunt toepassen.

Meer »

Complexe posterior composietrestauratie

7 december

Eendaagse praktische fantoomcursus

Meer »

Soundwise II, hét vervolg op Soundwise, de krachtige DISC communicatietraining

7 december
Maxwise, Paardeweide 16 F-G
Breda ,4824 EH Nederland
+ Google Maps

Soundwise II is een verdiepingstraining die je nog meer kennis geeft over de communicatiestijlen, maar het geeft je vooral kans om in allerlei onverwachte situaties makkelijker de stijlen te herkennen en makkelijker in te spelen op de luisterbehoefte van de ander.

Meer »

Root to Crown workshop: Herbehandeling en oplossen van complicaties

7 december
Kontrakt der Kontinenten, Soesterberg, + Google Maps

Dentsply Sirona introduceert een nieuw workshopprogramma. Wat zijn de oorzaken als na een endobehandeling de elementen niet genezen en met welke materialen en technieken kunt u herbehandelen?

Meer »

Implantologie Het Vervolg - NSOI

7 december
Kasteel De Vanenburg, Vanenburgerallee 13
Putten,3880 AENederland
+ Google Maps

Centraal binnen de themacursus Implantologie Het Vervolg staat de zorg voor de patiënt in het vervolgtraject nadat bij hen implantaten en/of daarop geplaatste suprastructuren zijn geplaatst. De themacursus Implantologie Het Vervolg is ontwikkeld voor tandartsen en kaakchirurgen die in de praktijk te maken hebben met, al dan niet door henzelf geplaatste implantaten en/of suprastructuren. Centraal binnen de cursus staat met name de zorg voor de patiënt in het vervolgtraject.

Meer »

Wetenschappelijke dag: De Lage Landen: erosie // endo

7 december
Brugge,

40 accrediteringseenheden in deelgebied 4

Meer »

Nomenclatuur gebruik voor de algemeen tandarts

7 december
Huis van de Bouw, Tramstraat 59
Zwijnaard,9052België
+ Google Maps

De cursus is gericht om de algemeen tandarts wegwijs te maken binnen het kluwen van de nomenclatuur waarbij ook toelichting gegeven wordt bij specifieke indicaties en bijzondere aanvragen.

Meer »
+ Export Events

Partnernieuws