Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Agenda

september 2019

De volledige gebitsprothese, een update - ACTA

19 september - 20 november
ACTA, Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam,1081 LA
+ Google Maps

Veel tandartsen zijn niet (meer) zo vertrouwd met de vervaardiging van een gebitsprothese voor een tandeloze patiënt. Dat is jammer, want is het een uitdagend onderdeel van…

Meer »

november 2019

Landelijk Overleg Tandartsen

20 november
Landgoed Trompenburg, Zuidereinde 43
's-Graveland,Noord-Holland1243 KKNederland
+ Google Maps

Dit is een cursus georganiseerd door het INVK. Het is een een vakinhoudelijke scholing en per bijeenkomst maakt de deelnemer 3 effectieve studie uren. Deze cursus vind platts…

Meer »

De "endo upgrade" - hedendaagse endodontie blijft toegankelijk voor de algemeen tandarts

21 november
Universiteit Gent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 25
Gent,9000België
+ Google Maps

Het hedendaagse vierspan: mechanische instrumentatie - geactiveerde of energetische irrigatie - intrakanaalmedicatie - driedimensionaal afdichten. Het voorbije decennium zijn de vernieuwingen in endodontie blijven komen.

Meer »

VPM Regiotour met workshop: Pubers, Poetsen en Flossen

21 november
Van der Valk Hotel Hoorn, Westfriese Parkweg 1
Hoorn,Friesland1625 MANederland
+ Google Maps

Vragen die tijdens de VPM-workshop worden besproken: hoe motiveer ik een puber om goed voor zijn gebit te zorgen, hoe bouw ik een relatie op met een puber en wat moet ik weten over het puberbrein om effectief te communiceren. Avondworkshop: 6 november – Zwolle, 21 november – Hoorn, 28 november – Nijmegen, 11 december – Breda.

Meer »

Campus Telescooptechnieken

21 november
Elysee Dental Alphen aan den Rijn, Flemingweg 14
Alphen aan den Rijn,2408 AV
+ Google Maps

CAD-CAM technieken hebben het mogelijk gemaakt om primaire kappen, ten opzichte van de conventionele manier, op een voorspelbare en veel goedkopere manier te vervaardigen. De secundaire gouden structuurkappen worden dan gemaakt door middel van galvanotechnieken.
De flexibiliteit van deze telescoop-techniek en de aangetoonde duurzaamheid verdienen het om nog een keer onder de aandacht te worden gebracht.

Meer »

NVvP Najaarscongres ‘ParoNextgen' 

22 november
’t Spant, Bussum, Doctor Abraham Kuyperlaan 3
Bussum,Noord-holland1402 SBNederland
+ Google Maps

Op 22 november 2019 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) het najaarscongres  'ParoNextGen' (New classification all generations). Met de komst van de nieuwe EFP-classificatie voor parodontale aandoeningen breekt voor de parodontologie een nieuw tijdperk aan. Deze classificatie is immers opgesteld vanuit het wetenschappelijk inzicht dat parodontologie méér is dan alleen een  tandvleesprobleem. Dit vraagt van u als tandheelkundige zorgverlener om een helicopterview, waarbij u de parodontale status van uw patiënt gericht in verband kunt brengen met diens algehele gezondheid, lokale en systemische risicofactoren en leefstijl.

Meer »

Implantologie.NU - nieuwe strategieën, technieken en materialen

22 november
Utrecht,

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe ontwikkelingen geweest binnen de implantologie. Het ontwerp van implantaten, hun toepassingsgebied, de digitale planning, botsubstituten, artificiële soft tissues en materialen voor kronen: het lijkt wel of niets hetzelfde is gebleven!

Meer »

Masters of Masters in Esthetic Dentistry

23 november 2019 - 23 november 2020
Conferentiecentrum De Ruwenberg, Ruwenbergstraat 7
Sint-Michielsgestel,5271 AG
+ Google Maps

De inschrijving voor het jaarlijkse DAED Congres Masters of Masters in Esthetic Dentistry op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2019 is geopend!

Meer »

Invisalign Go Certificeringscursus

23 november
Utrecht,

Voordat u kunt starten met de behandeling van Invisalign® Go dient u zich eerst te certificeren. Om een gecertificeerde Invisalign® Go behandelaar te worden, volgt u een theoretische en praktijk cursus van één volledige dag.

Meer »

Wetenschappelijk congres Ivoren Kruis

23 november
VUmc, De Boelelaan 1117, 1118
Amsterdam,1081 HVNederland
+ Google Maps

Op zaterdag 23 november organiseren wij vanaf 10.30 uur ons Jaarcongres ‘Voorkomen is de beste zorg’ over cariëspreventie in de praktijk.

Meer »

Composiet nader bekeken

23 november
CIDE, Groot Hertoginnelaan 23
Den Haag,Zuid-Holland2517 EBNederland
+ Google Maps

Het gebruik van composiet in de zijdelingse delen is sinds vele jaren enorm populair, zowel bij patiënten als bij de practici. Echter, de weg naar een voorspelbaar resultaat is bezaaid met talrijke valkuilen en het vraagt een ijzeren discipline en een portie koelbloedigheid om aan de verwachtingen te kunnen voldoen.

Meer »

Filters Stralingsbescherming voor tandartsassistenten - KNMT

25 november
Van der Valk Den Haag, Gildeweg 1,
Nootdorp,2632 BDNederland
+ Google Maps

Als bewijs van bekwaamheid dient de tandartsassistent aan te tonen dat een degelijke, bewijsbare externe scholing op het gebied van röntgenopnametechniek is gevolgd. De inhoud van deze scholing staat ook in de richtlijn opgenomen en dient uit een theoretisch en een praktisch deel te bestaan.

Meer »

Update röntgencursus voor assistenten orthodontie

26 november
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voor­behouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.

Meer »

Mond - en Kaakziekten voor mondhygiënisten

28 november
Van der Valk Hotel Vianen, Prins Bernhardstraat 75
Vianen,4132 XENederland
+ Google Maps

De cursus Mond- en Kaakziekten is bedoeld voor mondhygiënisten en zij die hiervoor in opleiding zijn. Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in de klinische en soms röntgenologische presentatie van veel voorkomende en minder vaak voorkomende aandoeningen en afwijkingen van het mondslijmvlies en het kaakbot. Er zal aandacht worden besteed aan het eventueel verwijzen van de patiënt, de mogelijkheden en beperkingen van (aanvullend) onderzoek bij de diagnostiek van mond- en kaakafwijkingen en de mogelijke behandeling ervan.

Meer »

NOMENCLATUUR GEBRUIK VOOR DE ALGEMEEN TANDARTS

28 november
Universiteit Gent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 25
Gent,9000België
+ Google Maps

In de dagelijkse praktijkvoering wordt op regelmatige basis gebruik gemaakt van de RIZIV nomenclatuur. Deze evolueert in functie van akkoorden met de beroepsgroepen en de overheid. Door de bomen het bos vinden blijkt niet altijd evident. Het gebeurt dat uw computer een code aangeeft zonder dat je als practicus nog weet wanneer deze code mag toegepast worden.

Meer »

Gratis event: Hoe start ik mijn eigen mondhygiëne praktijk?

28 november
E dental, Kelvinring 5
Alblasserdam,Zuid-holland2952 BGNederland
+ Google Maps

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil jij zelfstandig ondernemer worden en je eigen praktijk beginnen maar weet je niet hoe? Een kei in mondhygiëne maar nog onzeker als ondernemer, wij helpen je graag op weg.

Meer »

Vervolgcursus ´Gewoon gaaf en motivational interviewing´

28 november
Bureau Ivoren Kruis, Gooimeer 4-15
Naarden,Zuid-holland1411 DC
+ Google Maps

Een avond over implementatie en motivational interviewing

Meer »

VPM Regiotour met workshop: Pubers, Poetsen en Flossen

28 november
Van der Valk, Nijmegen, Hertog Eduardplein 4
Nijmegen,
+ Google Maps

Vragen die tijdens de VPM-workshop worden besproken, zijn: hoe motiveer ik een puber om goed voor zijn gebit te zorgen, hoe bouw ik een relatie op met een puber en wat moet ik weten over het puberbrein om effectief te communiceren. Avondworkshop: 6 november - Zwolle, 21 november - Hoorn, 28 november - Nijmegen, 11 december - Breda.

Meer »

Een goed functioneringsgesprek werkt voor 2!

28 november
Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent, Hertog Eduardplein 4
Njimegen,6663 ANNederland
+ Google Maps

Een effectief Functioneringsgesprek gesprek leidt tot een betere werkrelatie, betere werkresultaten, tot inzicht in talenten en ontwikkelpunten. De gespreksmethodiek voor het functioneringsgesprek richt zich op betrokkenheid, motivatie en vooruitgang.

Meer »

VBTGG najaarscongres

29 november
Hotel Van der Valk Vianen, Prins Bernhardstraat 75
Vianen,4132 XENederland
+ Google Maps

De Vereniging tot Bevordering der Tandheelkundige Gezondheid voor Gehandicapten (VBTGG) heeft als doelstelling "Het bevorderen van de tandheelkundige gezondheidszorg voor mensen met een beperking".

Meer »
+ Exporteer Evenementen

Partnernieuws