Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Agenda

juli 2020

Röntgendiagnostiek uitgelicht

2 juli
BCN Rotterdam, Barbizonlaan 25
Rotterdam, 2908 MB Nederland
+ Google Maps

Röntgenopnamen worden frequent gebruikt in de tandheelkunde. Ze bieden informatie over de tandheelkundige gezondheidssituatie van de patiënt die op een andere wijze niet verkregen kan worden. Deze informatie dient te worden gebruikt als aanvulling op de klinische informatie ter ondersteuning van de diagnostiek en de behandelplanning. Naar schatting worden er in Nederland per jaar tussen de 8 en 10 miljoen röntgenfoto’s (intraorale en panoramische opnamen) vervaardigd in de tandheelkunde. Het is bekend dat blootstelling aan röntgenstraling nadelige effecten kan hebben. Per tandheelkundige opname is de blootstelling aan röntgenstraling (effectieve dosis) voor de individuele patiënt weliswaar gering, maar de hoge frequentie van de opnamen in de praktijk maakt het noodzakelijk een optimale werkwijze bij de toepassing van röntgenstraling in acht te nemen.

Meer »

Leer implanteren bij Implant College

3 juli - 4 juli
Hotel Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10b
Den Dolder, 3734 MH
+ Google Maps

Tandartsen worden tijdens deze tweedaagse cursus door een ervaren implantoloog als het ware rondgeleid in de wereld van dentale implantologie. Het is belangrijk om kennis te nemen van de theoretische achtergronden van implantologie alvorens u besluit om te gaan implanteren in uw praktijk. Tijdens deze kennismaking komt u meer te weten over de geschiedenis, het heden en de toekomst van dentale implantologie in Nederland.

Meer »

Bijeenkomst Journal Club team Mondzorgkunde Hogeschool Utrecht - 10 juli 2020

10 juli
Hogeschool Utrecht, Padualaan 99
Utrecht, 3584 CH
+ Google Maps

Het doel van de Journal Club HU is om op informele wijze en in een veilige omgeving bijdragen aan de deskundigheidsbevordering en professionalisering van mondhygiënisten in Nederland. Onderwerp: Onderzoek naar de rol van alfa-amylase in speeksel het bij het ontstaan van overgewicht.

Meer »

augustus 2020

Opfriscursus toezichthoudend medewerker stralingsbescherming tandheelkunde (basis) - KNMT

25 augustus
Van der Valk Eindhoven, Aalsterweg 322
Eindhoven, Noord-Brabant 5644 RL Nederland
+ Google Maps

Met het volgen van de cursus bent u weer helemaal up-to-date op het gebied van stralingshygiëne, de eerder genoemde eindtermen stralingshygiëne en de wetswijziging.
Op dit moment ontwikkelt de KNMT een digitale kennistoets die zal gelden voor één uur nascholing. Op die manier voldoet u, in combinatie met de opfriscursus van drie uren, te zijner tijd eenvoudig aan de scholingseis van 4 uren voor TMS-tandheelkunde, basisniveau.

Meer »

september 2020

Anterior Course

1 september
Rotterdam, Bennekomseweg 24
Ede, 6717 LM
+ Google Maps

In deze vierdaagse hands-on cursus stomen topprofessionals Bart Beekmans en Marta Ilik u klaar voor anterior challenges in uw eigen praktijk.

Meer »

Inschatting en behandeling van endodontische complicaties

3 september - 4 september
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland
+ Google Maps

In deze cursus wordt in theoretische en praktische zin ingegaan op een aantal aspecten van de endodontie die een specifieke aanpak vereisen. Daarnaast worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de endodontologie aan de orde gesteld en de consequentie daarvan voor de praktijkvoering.

Meer »

Rubberdam revisited

3 september
CIDE, Groot Hertoginnelaan 23
Den Haag, 2517 EB Nederland
+ Google Maps

In het theoretisch gedeelte wordt er aan de hand van heel concrete klinische patiëntcases aan de cursist geleerd hoe veruit elke individuele situatie is terug te brengen tot één der 4 hoofdconfiguraties. In het praktisch gedeelte wordt de aangeleerde materie uitvoerig op fantoom geoefend.

Meer »

Digital occlusie and articulatie cursus voor complete orale rehabilitatie

3 september - 5 september
TRIAdontics Education Centrum, Kon. Julianaplein 38
Zaandam, 1502 DV Nederland
+ Google Maps

Het concept van 4D-tandheelkunde verwijst naar de implementatie van dynamische functionele kaakbewegingsgegevens in de digitale workflow voor diagnose en behandelplanning van prothetische en orthodontische casussen. Bij complexe dentale rehabilitatie is het een uitdaging om de occlusie en functie in harmonie te brengen bij CAD-ontwerp en CAM-productie. Het occlusale vlak inclinatie is uiterst afhankelijk van de individuele mandibulaire bewegingsbanen en de keuze voor een occlusaal concept speelt een belangrijke rol bij het succes van tandheelkundige revalidatie op lange termijn. Deze masterclass biedt de theoretische basis en praktische vaardigheden die nodig zijn om het 4D-concept te implementeren om uw patiënten voorspelbaarder en efficiënter te behandelen.

Meer »

Abces? pak een mes

3 september

Onder het motto ‘Abces, pak een mes’ bespreekt kaakchirurg Frank van Velzenls zich een patiënt met een abces aandient. Vragen kunnen via de chatfunctie worden gesteld en onze moderatoren Ellemieke Hin en Kathelijn Voet zorgen ervoor dat u volledig ontspannen en geïnformeerd weer uitlogt.live vanuit  de studio in Amersfoort, hoe u kunt handelen a

Meer »

Cracked teeth

4 september
CIDE, Groot Hertoginnelaan 23
Den Haag, Zuid-Holland 2517 EB Nederland
+ Google Maps

In deze cursus zal een pro-actieve benadering voorgesteld worden voor zowel vitale als non-vitale elementen.

Meer »

OMFT-3: Verdieping B

4 september - 5 september
Hotel Van der Valk Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1
Zwolle, 8028 PH
+ Google Maps

Tijdens de OMFT-3 Verdiepingscursus B, komt onder meer aan de orde: De volwassen OMFT-patiënt; Tandheelkunde: specifieke OMFT-gerelateerde problematiek; Logopedie: specifieke OMFT-gerelateerde problematiek; Cranio Mandibulaire Dysfuncties en de…

Meer »

Symposium prof. Sculean & prof. Rasperini

4 september
Van der Valk Houten, Hoofdveste 25
Houten, Utrecht 3992 DH Nederland
+ Google Maps

Op 4 september 2020 haalt Implanetic professor Sculean en professor Rasperini naar Nederland om te spreken over de nieuwste ontwikkelingen in de implantologie en parodontologie en hoe die succesvol toegepast kunnen worden.

Meer »

Kiezen van het juiste implantaat en abutment

4 september
UZGent, Corneel Heymanslaan 10 - Ingang 22
Gent, 9000 België
+ Google Maps

Implantaten worden steeds vaker aangewend bij prothetisch herstel. De industrie speelt hier gretig op in door het op de markt brengen van diverse implantaattypes en abutments.

Meer »

Mond- en Kaakziekten: een cursus voor de mondhygiënist

5 september
Theaterhotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16
Roermond, 6041 JA
+ Google Maps

De cursus Mond- en Kaakziekten is bedoeld voor mondhygiënisten en zij die hiervoor in opleiding zijn. Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in de klinische presentatie van veel voorkomende en minder vaak voorkomende aandoeningen en afwijkingen van het mondslijmvlies en het kaakbot.

Meer »

Secrets of isolation

5 september
ACTA Amsterdam, Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, Noord-Holland 1081 LA Nederland
+ Google Maps

During the masterclass, numerous clinical examples will demonstrate the participants how every isolation challenge can be addressed and categorized into one of the 4 main configurations. Step by step procedures teach the techniques. Tips and tricks are demonstrated in relation to restorative procedures.

Meer »

Anesthesie tandartsassistenten

5 september - 17 oktober
Beekpark Tandartsen, Roggestraat 158
Apeldoorn, 7311 CE
+ Google Maps

Je leert op ontspannen wijze, met oog voor de patiënt, lokale anesthesie in de boven- en onderkaak toedienen volgens de methodes van infiltratie- en geleidingsanesthesie.

Meer »

Anesthesie tandartsassistenten

5 september - 24 oktober
Beekpark Tandartsen, Roggestraat 158
Apeldoorn, 7311 CE
+ Google Maps

Je leert op ontspannen wijze, met oog voor de patiënt, lokale anesthesie in de boven- en onderkaak toedienen volgens de methodes van infiltratie- en geleidingsanesthesie.

Meer »

Basiscursus motiveren kun je leren

8 september - 16 oktober
Bunnik, Utrecht, Utrecht + Google Maps

Heeft u het idee dat mensen motiveren voor gezonder/ander gedrag erg lastig is en veel tijd en energie kost? Dan is deze Basistraining MI echt wat voor…

Meer »

Maxellence – persoonlijke ontwikkelingstraining

8 september - 17 september
Maxwise Trainingen, Paardeweide 16 F-G
Breda, 4824 EH Nederland
+ Google Maps

Je werkt hard, maar het levert niet altijd op wat je had verwacht. Je bent gelukkig, maar weet dat je nog meer uit het leven kunt halen. Je hebt plannen en doelen, maar soms houdt iets je tegen. Je zelfwaardering en/of zelfvertrouwen zou wel (iets) mogen groeien. Je zou meer invloed willen hebben op je eigen gedachten, gedrag en/of gevoel. Je zou wel willen weten wat je nog meer in huis hebt. Ofwel je wilt jezelf ontwikkelen.

Meer »

Aandacht, afleiding en ontspanning in de tandartsstoel

8 september
Postillion Hotel Utrecht Bunnik, Baan van Fectio 1
Bunnik, 3981 HZ Nederland
+ Google Maps

Een controle of behandeling bij de tandarts wordt door een deel van de kinderen (en volwassenen) als onprettig ervaren. Hoe je het als (kinder)tandarts voor deze kinderen prettiger kunt maken, leer je in deze workshop.

Meer »
+ Exporteer Evenementen

Partnernieuws