Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Zoek agenda

agenda Search

Agenda

januari 2019

Tandheelkundige Preventieassistent Module I

12 januari - 29 maart
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

Gedurende een periode van 4 maanden worden de tandartsassistenten stap voor stap onderwezen in theorie en praktijk van gespreksvoering, het voorlichten van patiënten, voeding, cariës en gingivitis, plaquebeheersing en moderne technieken voor het verwijderen van plaque en tandsteen.

Meer »

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

25 januari - 14 september
Soestduinen,

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen de algemene praktijk.

Meer »

maart 2019

Parodontale diagnostiek, behandelplanning en –mogelijkheden  

27 maart
Van der Valk Breukelen, Stationsweg 91
Breukelen,3621 LKNederland
+ Google Maps

Tijdens de cursus zal ingegaan worden op het belang van goede parodontale diagnostiek voordat er überhaupt gestart gaat worden met behandeling. Als er dan besloten wordt om…

Meer »

Hedendaagse up to date endodontie, grenslijnen, problem-solving en overleving van wortelkanaal behandelde tanden: een kritische analyse

28 maart
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

In een tijdperk waarin wortelkanaal behandelde tanden met beperkte aanwezigheid van coronale tandsubstantie al snel geëxtraheerd worden in kader van een implantaat, dient afweging gemaakt te worden of dergelijke tanden niet beter kunnen bewaard blijven mits een adequaat restauratief herstel.

Meer »

Campus Digitale Beelvorming

28 maart
Elysee Dental, Flemingweg 14
Alphen aan den Rijn,Zuid-Holland2408 AVNederland
+ Google Maps

Elysee Dental investeert al jarenlang in de digitalisering van de tandtechniek. Digitaal werken is voor ons een krachtig instrument om een nog betere kwaliteit te bieden aan behandelaars én patiënten.
Ons digitaal proces wordt continu aangepast aan de laatste technieken.

Meer »

ITI Congress Benelux: Surgical and Prosthetic Interactions in Implant Dentistry

29 maart - 30 maart
De Doelen, Schouwburgplein 50
Rotterdam,Nederland
+ Google Maps

Het ITI Congress Benelux dat op 29 en 30 maart in Rotterdam plaatsvindt, staat in het teken van “Surgical and Prosthetic Interactions in Implant Dentistry: Plan – Act - Evaluate”. Het programma is zo samengesteld dat zowel het restauratieve als het chirurgische aspect rond implantologie uitgebreid aan bod komen. Een goede samenwerking tussen chirurg, tandarts en tandtechnieker is immers bepalend voor een succesvol implantologisch en prothetisch behandelresultaat en een tevreden patiënt. Schrijf u zeker in voor dit boeiende congres.

Meer »

ARM MAAKT ZIEK, ZIEK MAAKT ARM en wat moet de tandarts hier mee?

29 maart
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

Met de regelmaat van de klok verschijnen in de media berichten over bevolkingsgroepen die het op sociaaleconomisch vlak steeds moeilijker hebben. De schuldenlast stijgt, het aantal onbetaalde schoolrekeningen neemt dramatische proporties aan en meer en meer wordt er gewag gemaakt dat mensen een bezoek aan arts en/of tandarts uitstellen omwille van financiële redenen.

Meer »

Alumnidagen voorjaar 2019 groep 1, 1961-1984

29 maart
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

Het Alumni Contract Tandheelkunde is een initiatief van Tandheelkunde van het Radboudumc om een continu pakket bij- en nascholings faciliteiten te bieden aan in Nijmegen afgestudeerde tandartsen.

Meer »

(Mond)gezondheidsproblemen van ouderen      

29 maart
Breukelen,

25% van alle Nederlanders is straks 70plus, waarvan het merendeel vitaal. Circa 40% van hen is kwetsbaar. Veelal zijn het mondhygiënisten die de zorg voor kwetsbare ouderen op zich nemen. De behandeling vraagt specifieke kennis, attitude en vaardigheden. Zij zijn vaak medisch gecompromitteerd en hebben een complexe mondsituatie omdat allerlei prothetische constructies zijn aangebracht. Onderhoud daarvan wordt een steeds groter probleem. Tijdens de cursus leert u hoe kwetsbare ouderen te behandelen. Er wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen, het verrichten van kleine aanpassingen aan gebitsprothesen en een aantal do’s & dont’s die nuttig zijn in de praktijk.

Meer »

Voorjaarscongres NVvE 2019: Trauma… Oh nee! Wat nu?

30 maart
Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam,Noord-Holland1072 LHNederland
+ Google Maps

Een gebitstrauma. Altijd onverwacht, altijd maximale impact en altijd vervelend! U heeft het allemaal wel eens meegemaakt: een patiënt die van een stoepje gleed, botste met een elleboog op het voetbalveld of – zeldzamer – een ontmoeting met een ijshockey puck niet wist te vermijden. Tijdens ons voorjaarscongres op zaterdag 30 maart komen vragen hierover allemaal aan de orde.

Meer »

april 2019

NVTS congres: Tandheelkundige slaapgeneeskunde in de praktijk

4 april - 5 april
De Tinfabriek Naarden, Amsterdamsestraatweg 5
Naarden,Noord-Holland1411 AWNederland
+ Google Maps

Aan bod komen de relatie tussen parodontitis en slaapapneu, gedragsverandering met betrekking tot gezonder leven en slaaphygiëne. Tevens wordt er een overzicht gegeven van de meest relevante recente literatuur op het gebied van OSA en van de ontwikkelingen van de unieke leerstoel ‘Tandheelkundige slaapgeneeskunde’

Meer »

Cone Beam CT: een introductie met workshop voor de algemeen tandarts

4 april
VUB, Pleinlaan 2
Brussel,België
+ Google Maps

De Cone Beam Computed Tomography (CBCT) is een recent ontwikkelde techniek waarmee driedimensionale afbeeldingen van de mond en omgeving gemaakt worden voor diagnostische doeleinden.

Meer »

Radiologie en radioprotectie voor de tandarts

4 april
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

Deel 1 omvat richtlijnen in de twee dimensionale dentale radiologie, met hoofdaandachtspunt reductie van de stratenbelasting en maximaliseren van de resultaten van het gebruik van röntgenstraling, met aandacht voor de vele aspecten van praktijkvoering. Onderwerpen als zwangerschap, kinderen, nut van bitewings zijn hier maar enkele onderdelen van.

Meer »

Tandheelkundige Preventieassistent Module II, begeleiding in de nazorg

5 april - 21 juni
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

Het doel van deze cursus is preventieassistenten op te leiden voor de begeleiding van parodontaal afbehandelde patiënten in de nazorgfase en cursisten bekend te maken met voor nazorgbehandelingen noodzakelijke methoden en hulpmiddelen

Meer »

NVvP Voorjaarscongres ‘Inside Out’ (ParoEndo-EndoParo)

5 april
Congrescentrum Nieuwegein, Blokhoeve 1
Nieuwegein,Nederland
+ Google Maps

Parodontium en endodontium zijn nauw met elkaar verbonden. Dat maakt het diagnosticeren en behandelen van paro-endo en endo-paroproblematiek er niet makkelijker op. Wat is de precieze invloed van een geïnfecteerd wortelkanaal op de parodontale gezondheid en vice versa? Hoe stelt u de juiste diagnose bij interne resorptie of wortelcariës? En hoe achterhaalt u de oorzaken van furcatieproblemen of van gevoelige elementen: liggen ze op het gebied van de endodontologie of parodontologie?

Meer »

Mond- en Kaakziekten: een cursus voor de tandarts

5 april
Van der Valk Eindhoven, Aalsterweg 322
Eindhoven,Noord-Brabant5644 RLNederland
+ Google Maps

Met enige regelmaat wordt u in de tandheelkundige praktijk geconfronteerd met aandoeningen in de mond, het periorale gebied en de kaak. Het doel van de cursus is om inzicht te krijgen in de klinische presentatie van veel voorkomende aandoeningen en afwijkingen in en rond de mond en het kaakbot.

Meer »

Alumnidagen voorjaar 2019 groep 2; 1985-1994

5 april
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

“NIJMEGEN GAAT VLAAMS” behandelprotocollen en uitkomsten in de parodontologie en implantologie Programma (onder voorbehoud): 09.30 - 10.00          ontvangst 10.00 - 11.00    …

Meer »

Röntgencursus voor tandartsassistenten

9 april
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voor­behouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.

Meer »

MONOLITISCHE KRONEN EN BRUGGEN: hoe indiceren en prepareren?

11 april
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

De opkomst van nieuwe keramische en hybride restauratieve materialen voor het vervaardigen van kronen en bruggen zorgt voor betere, probleemgerichte toepassingsmogelijkheden bij restauratief uitdagende gevallen. Dit laat de algemeen practicus bovendien toe een correcte balans te vinden tussen minimaal-invasief prepareren enerzijds, en het behalen van optimale langetermijnresultaten op het vlak van hechting, sterkte en esthetiek anderzijds.

Meer »

Campus EVO-Prothese

11 april
van der Valk Hotel Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1
Zwolle,Overijssel8028 PHNederland
+ Google Maps

Met de invoering van ons voorspelbare digitale productieproces van de Evo prothese hebben we niet alleen een unieke, efficiënte en betaalbaar concept ontwikkeld, maar tevens ook een concept welke u als tandarts tijdwinst en gemak oplevert. In slechts drie afspraken is het mogelijk om uw patiënt te voorzien van een volledige digitaal geproduceerde prothese. Tijdens deze campusavond vertelt Patrick Oosterwijk u alle ins en outs van dit nieuwe digitale proces en de efficiënte workflow.

Meer »
+ Exporteer Evenementen

Partnernieuws