Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Agenda

september 2019

Opfriscursus toezichthoudend medewerker stralingsbescherming tandheelkunde (basis) - KNMT

3 september
Van der Valk Drachten, Lavendelheide 4
Drachten,9202 PDNederland
+ Google Maps

Met het volgen van de cursus bent u weer helemaal up-to-date op het gebied van stralingshygiëne, de eerder genoemde eindtermen stralingshygiëne en de wetswijziging.
Op dit moment ontwikkelt de KNMT een digitale kennistoets die zal gelden voor één uur nascholing. Op die manier voldoet u, in combinatie met de opfriscursus van drie uren, te zijner tijd eenvoudig aan de scholingseis van 4 uren voor TMS-tandheelkunde, basisniveau.

Meer »

EPA Congres

4 september - 7 september
Beurs van Berlage, Damrak 243
Amsterdam,Noord-Holland1012 ZJNederland
+ Google Maps

Een gezamenlijke EPA / ICP congres van 4 tot en met 7 september in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Met vele diverse sprekers en een interessant programma.

Meer »

Inschatting en behandeling van endodontische complicaties

5 september
Afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc Nijmegen, Nijmegen,Nederland + Google Maps

In deze cursus wordt in theoretische en praktische zin ingegaan op een aantal aspecten van de endodontie die een specifieke aanpak vereisen. Daarnaast worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de endodontologie aan de orde gesteld en de consequentie daarvan voor de praktijkvoering.

Meer »

FDI World Dental Congress 2019

5 september - 8 september
San Francisco,

Welcome to ADA | FDI 2019! It’s been more than 20 years since FDI World Dental Federation has met in conjunction with the ADA Annual Meeting. That…

Meer »

Oncologie en de mondhygiënist

5 september
Almere, Almere,Nederland + Google Maps

Oncologie wordt vaak beschouwd als een moeilijk en onoverzichtelijk vakgebied. Dit is te verklaren doordat er meer dan 100 verschillende kwaadaardige ziekten zijn, die zich kunnen manifesteren in een vroeg of laat stadium en met verschillende tumor gerelateerde karakteristieken. Oncologie is een multidisciplinair vak, dat wil zeggen dat bij diagnostiek, behandeling, begeleiding en nazorg van patiënten verschillende disciplines betrokken zijn, waaronder de tandheelkunde. Dit betekent dat een mondhygiënist regelmatig te maken krijgt met patiënten die vanwege kanker worden of zijn behandeld.

Meer »

MACHINAAL PREPAREREN EN WARM VULLEN

5 september
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

In deze praktijkgerichte cursus wordt de nadruk gelegd op de voordelen, het concept, en de praktische implementatie van de machinale wortelkanaal preparatie, en op de warme verticale gutta-percha condensatie. Daarnaast komen ook andere stappen die belangrijk zijn voor de goede uitkomst van een endodontische behandeling, aan bod, meerbepaald de openingscaviteit, (elektronische) lengtebepaling en (passieve ultrasone) irrigatie.

Meer »

De overkappingsprothese op implantaten

5 september
VUB, Pleinlaan 2
Brussel,België
+ Google Maps

Een gebrek aan retentie van dergelijke prothese blijkt een prominente klacht te zijn van vele edentaten en kan een indicatie zijn voor het plaatsen van implantaten.

Meer »

Managen van gedoe

5 september
KNMT Utrecht, Orteliuslaan 750
Utrecht,3528 BBNederland
+ Google Maps

De praktijk goed organiseren is in deze tijd van veranderingen een vak op zich. Het kan ervaren worden als een enorm ‘gedoe’ om de praktijk telkens weer bij te sturen. Behalve moeite gaat er ook veel tijd inzitten en het is een onderdeel waar niet iedereen zomaar warm voor loopt. U krijgt dat vak er gratis bij... De gevolgen van een slecht georganiseerde praktijk en de frustraties die daarbij horen kennen de meesten: afspraken die niet goed worden nagekomen, oeverloze vergaderingen, te laat komen… Daarom erkent men over het algemeen de meerwaarde van een goed georganiseerde praktijk, het levert niet alleen minder frustraties en dus meer werkplezier op maar veelal ook tijdwinst. Tijd die weer gebruikt kan worden aan datgene waar het allemaal om draait, namelijk een kwalitatief goede zorg.

Meer »

Paropreventieassistent (module III)

6 september - 29 september
Nijmegen, Njimegen,Nederland + Google Maps

Het doel van deze cursus is preventieassistenten met kwalificatie ‘begeleiding in de nazorg’ (module II) te scholen in de uitvoering van initiële therapie bij parodontitis patiënten met pockets tot en met 5 mm (DPSI categorie B).

Meer »

Inschatting en behandeling van endodontische complicaties

6 september
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

tweedaagse theoretische en praktische fantoomcursus (12 krt punten)

Meer »

Mond - en Kaakziekten voor tandartsen

6 september
Almere, Almere,Nederland + Google Maps

De cursus Mond- en Kaakziekten is bedoeld voor tandartsen. Met enige regelmaat wordt u in de tandheelkundige praktijk geconfronteerd met aandoeningen in de mond, het periorale gebied en de kaak. Soms is de diagnose duidelijk maar soms ook niet. Wat dan te doen? Nog even aanzien, controle (hoe vaak) of verwijzen? Het kan ook zijn dat u een patiënt verwijst naar de MKA-chirurg om bevestiging te krijgen van uw vermoedelijke klinische diagnose.

Meer »

GERODONTOLOGIE: MONDGEZONDHEID – POLYPHARMACIE

6 september
Universiteit Gent, St. Pietersnieuwstraat 33
Gent,9000België
+ Google Maps

In 2016 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 83,7 jaar voor vrouwen en 78,8 jaar voor mannen. De levensverwachting in goede gezondheid situeert zich echter rond de 65 jaar. Momenteel is 20% van de bevolking ouder dan 65 en dit cijfer zal de komende jaren door de vergrijzing en verzilvering nog verder toenemen.

Meer »

Jaarrekening lezen

9 september
Rotterdam, Rotterdam,Nederland + Google Maps

Als tandarts wordt u periodiek geconfronteerd met de door uw adviseur opgemaakte jaarrekening. Een belangrijk stuk dat u in staat stelt om financiële conclusies te trekken. Bij een goede analyse kunt u tijdig de juiste maatregelen treffen om het rendement van uw praktijk te continueren of te verbeteren. Om tandartsen te helpen bij het analyseren en beoordelen van een jaarrekening, ontwikkelden de KNMT en Van Helder Accountancy de cursus ‘Jaarrekening lezen’. We nemen u mee op een reis door de jaarrekening en leggen op heldere en begrijpelijke wijze alle belangrijke onderdelen van de jaarrekening aan u uit.

Meer »

ParoPart 4. De herbeoordeling, kijk en vergelijk.

10 september
De Rietschans, Meerweg 221
Haren,Groningen9752 XCNederland
+ Google Maps

Na de initiële fase zal er een moment ingelast worden waarop het effect van de therapie wordt geëvalueerd. Wat is de volgende fase en hoe neem je de patiënt daarin mee?

Meer »

Update röntgencursus voor tandartsassistenten

10 september
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen,GelderlandNederland
+ Google Maps

Toepassing van straling ten behoeve van röntgendiagnostiek is een aan artsen en tandartsen voor­behouden handeling. Er wordt steeds meer gewerkt volgens het teamconcept, waarin naast tandartsen ook andere zorgverleners in opdracht risicovolle handelingen verrichten. Röntgendiagnostiek bestaat uit (minstens) drie onderdelen: de indicatiestelling (tijdens klinisch onderzoek); het instellen van röntgenapparatuur en het daadwerkelijk maken van de opname; het interpreteren van het resultaat van de röntgenopnamen.

Meer »

Webinar Respire, Elysee Dental

10 september
Webinar,

Respire is een betaalbare MRA met de voordelen én het comfortabel draaggemak van de reeds bekende merken. Het productfolio van de Respire bestaat uit maar liefst zes verschillende varianten met daarbij ook nog de mogelijkheid voor individuele uitbreiding. Wat zijn de verschillen? Bij welke patiënt schrijft u welke MRA voor?

Meer »

Restauratiefjes Orthodontie 2019 - Sjoerd Smeekens en Theo Hoppenreijs

10 september
Van der Valk Breukelen, Stationsweg 91
Breukelen,3621 LKNederland
+ Google Maps

Het jaar 2019 staat voor de Restauratiefjes in het teken van de orthodontie op restauratief niveau. Speciaal voor NVVRT-leden geldt: inschrijven voor 4 avonden = betalen voor 3 avonden.

Meer »

NSOI Roadshows 2019

11 september
Van der Valk, Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1,
Zwolle,8028 PHNederland
+ Google Maps

Met de NSOI Roadshows 2019 komt thematische kennis in compacte vorm opnieuw naar u toe! Deze avondseminar rond de implantaatgedragen kroon biedt een actuele blik op de materie en een practische houvast om tot een estetisch, voorspelbaar en duurzaam resultaat te komen!

Meer »

ESE Biennial Congress

12 september - 14 september
Wenen, Wenen,Oostenrijk + Google Maps

The ESE traditionally holds its congresses every other year in one of the countries represented by the Full Member Societies. Next ESE Congress - Vienna 2019 19th…

Meer »

Tandheelkunde up-to-date in Maastricht

12 september - 14 september
Maastricht, Ruiterij 1
Maastricht,Limburg6221 EW
+ Google Maps

Tandheelkunde up-to-date in Maastricht. Deze cursus organiseren we ieder jaar in het aan de Maas gelegen Crowne Plaza hotel Maastricht en garandeert u niet alleen 18 geaccrediteerde KRT punten maar ook Maastrichtse gezelligheid rondom deze kleinschalige cursus.

Meer »
+ Exporteer Evenementen

Partnernieuws