Laden agenda

Agenda

agenda Search and Views Navigation

Agenda

september 2021

Root to Crown: een praktisch hands-on programma voor de algemeen tandarts

17 september - 20 november
Amersfoort en Beuningen,

De Dentsply Sirona Academy start een nieuw seizoen en ontmoet u graag live tijdens één van de zes workshops. Ervaren docenten Joerd van der Meer, Sjoerd Smeekens, Maarten Bekkers en Arend van den Akker laten meerdere disciplines aan bod komen; van endo tot resto (in)direct. Start op 28 mei 2021 met drie webinars en vanaf september met workshops.

Meer »

oktober 2021

Infiltratie en Erosie

28 oktober
Corda Conference, Kempische Steenweg
Hasselt, 3500 België
+ Google Maps

Alle ins en outs over het verwijderen van witte vlekken en verkleuringen in het glazuur. De behandeling van slijtage kan veel verschillende aspecten bevatten. We gaan van…

Meer »

Hands-on training bleken bij paro- en niet paropatiënten

30 oktober

Deze clinic is een hands-on training om te kunnen bepalen welke behandeling het beste is om het hoogst mogelijke resultaat te halen.
Tandartsen en Mondhygiënisten worden gevraagd een patiënt mee te brengen om een echte bleekbehandeling in de kliniek uit te voeren.

Meer »

november 2021

Expertmeeting: Hoe werkt de richtlijn Parodontale screening in de praktijk? 3 november

3 november
Hotel van der Valk Utrecht, Winthontlaan 4
Utrecht, 3526 KV Nederland
+ Google Maps

Leer hoe je het concrete stappenplan volgens de richtlijn parodontale screening kunt toepassen in jouw eigen praktijk. 5 KRT-punten en geaccrediteerd door Q-keurmerk.

Meer »

Computergeleide Implantaatchirurgie

4 november
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, 6525 GA Nederland
+ Google Maps

Met de introductie van de computertomografie (CT) en de ontwikkeling van interactieve software om vanuit de CT een driedimensioneel (3D) beeld te genereren is de orale chirurgie en de orale implantologie sterk veranderd.

Meer »

Implantologie, 4 november

4 november
Koningshof Doorn, Kerkplein 1
Doorn, 3941 HV Nederland
+ Google Maps

Een steeds groter wordende groep patiënten met implantaten wordt behandeld door de mondhygiënist. Als gevolg hiervan bestaat een behoefte aan specifieke kennis van de peri-implantaire weefsels, de preventie van peri-implantaire ontstekingen en nazorg hiervan. Deze cursus is opgezet om te trachten de benodigde kennis en vaardigheden aan te reiken om deze specifieke (na)zorg te kunnen leveren.

Meer »

Composiet in het front: Italiaanse school of functionele esthetiek?

5 november
Radboudumc Nijmegen, Geert Grooteplein Zuid 10
Nijmegen, Gelderland 6525 GA Nederland
+ Google Maps

Restaureren met composiet heeft de laatste decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt wat betreft het minutieus anatomisch herstellen van elementen qua vorm en kleur. Deze zogenaamde ‘Italiaanse school’ kan echter in de dagelijkse tandartspraktijk in Nederland niet altijd effectief en kostendekkend worden toegepast. Als alternatief kan het dan zinvoller zijn om gebruik te maken van functionele esthetiek. Bij deze cursus worden aspecten van de huidige esthetische tandheelkunde aan de orde gesteld die relevant zijn om tot een fraaie, functionele en esthetische restauratie te komen.

Meer »

Osseoïntegratie

5 november
Hotel Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10b
Den Dolder, 3734 MH
+ Google Maps

Als u gaat starten met implantologie is het zeer belangrijk dat u zich eerst verdiept in de theoretische achtergronden hiervan. Wat moet u weten over bot en haar eigenschappen? En hoe verloopt het proces van osseoïntegratie eigenlijk? Welke soorten en typen bot kunt u tegenkomen? En spelen de eigenschappen van het implantaat ook nog een rol? Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op deze materie.

Meer »

Indicatiestelling implantologie

5 november
Hotel Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10b
Den Dolder, 3734 MH
+ Google Maps

Deze cursus is samengesteld om startende implantologen op weg te helpen en bekend te maken met de verschillende indicaties die in de dagelijkse praktijk voorbij komen. Gedurende deze bijeenkomst spreken wij over de weg vanaf de initiële indicatiestelling, het lezen van een OPT en het afwegen van verschillende mogelijkheden naar de beslissing om de behandeling al dan niet zelf uit te voeren. De risico’s die genomen worden en de verschillende kaakvormen die u tegenkomt, worden behandeld. Ook wordt geoefend met het invullen van de aanvraag naar de verzekeraar en het opstellen van een begroting. Dit alles wordt ondersteund door voorbeelden uit de praktijk.

Meer »

NVM-najaarscongres - Het belang van vroegsignalering: van Anamnese tot Zorgverlening

12 november
Midden Nederland Hallen, Thorbeckelaan 123
Barneveld, Gelderland 3771 ED Nederland
+ Google Maps

Als mondhygiënist ben je in de positie veranderingen in gezondheid of gedrag als één van de eersten op te merken. Hoe werkt deze signalerende rol en hoe kunnen we hiermee bijdragen aan de totale gezondheid en het welzijn van de patiënt? Samen kunnen we een verbindende factor vormen. NVM, 12 november.

Meer »

Congres NVvK & VBTGG

12 november - 13 november
Apenheul, J.C. Wilslaan 21
Apeldoorn, Gelderland 7313 HK Nederland
+ Google Maps

Het Voorjaarscongres van de Voorjaarscongres NVvK & VBTGG keert terug. Dit keer op 20 en 21 maart. Mis dit leuke en leerzame congres niet.

Meer »

Peri-implantitis: ‘vermijden als de beste therapie’

12 november
Hotel Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10b
Den Dolder, 3734 MH
+ Google Maps

Osseoïntegratie is wereldwijd een geweldig succes, hoge overlevingspercentages kunnen aangetoond worden. Vele patiënten genieten dan ook van deze fantastische behandeling. Echter, peri-implantitis is een vervelende en te vaak voorkomende complicatie die kan leiden tot zowel esthetische als functionele problemen. Soms is een chirurgische ingreep de enige behandeling die het implantaat nog kan redden. Deze voor alle partijen vervelende ingreep vermijden is dan ook wenselijk. Het is daarom zeer belangrijk om peri-implantitis te voorkomen of in een zeer vroeg stadium te diagnosticeren. Zowel patiënt, implantoloog, tandarts en tandtechnisch labo hebben hun verantwoordelijkheid om het implantaat de beste overlevingskansen te geven. Dit gedurende het gehele traject, vanaf de start van de behandeling tot en met de nazorg.

Meer »

Extra VTvO congres: Het stellen van een orthodontische diagnose, 13 november

13 november
Mooirivier, Oude Oever 10
Dalfsen, Overijssel 7722 VE Nederland
+ Google Maps

VTvO congres speciaal voor tandartsen met interesse in orthodontie met als doel het geven van meer informatie over hoe u op eenvoudige wijze een betere orthodontische diagnose kunt stellen bij uw patiënten. U wordt meegenomen in de concepten van orthodontische behandeling en leert over de essentiële rol van de tandarts bij het in vroeg stadium vaststellen van luchtwegobstructies.

Meer »

Maxellence – persoonlijke ontwikkelingstraining, 16 november

16 november - 25 november
Maxwise Trainingen, Paardeweide 16 F-G
Breda, 4824 EH Nederland
+ Google Maps

Tijdens de 4-daagse training (3 dagen achtereen en een terugkomdag) kun je door de unieke methode een duurzaam resultaat verwachten die toepasbaar is in je professionele en persoonlijke leven. Deze dagen zijn: 16, 17, 18 november & 25 november 2021

Meer »

Maxellence – persoonlijke ontwikkelingstraining, 16 november

16 november - 25 november
Maxwise Trainingen, Paardeweide 16 F-G
Breda, 4824 EH Nederland
+ Google Maps

Tijdens de 4-daagse training (3 dagen achtereen en een terugkomdag) kun je door de unieke methode een duurzaam resultaat verwachten die toepasbaar is in je professionele en persoonlijke leven. Deze dagen zijn: 14, 15, 16 december & 23 december 2021

Meer »

Tandartsen - Afwijking op een röntgenfoto: wat te doen?

18 november
Hotel van der Valk Apeldoorn, Van Golsteinlaan 20
Apeldoorn, Gelderland 7339 GT Nederland
+ Google Maps

Tijdens deze cursus zal worden ingegaan op de kenmerken van panoramische röntgenopnamen en op de indicatiestelling voor deze opnamen. Aansluitend zullen aan de hand van casuïstiek normale bevindingen en veel voorkomende botafwijkingen worden behandeld. Daarnaast zal een aantal minder vaak voorkomende afwijkingen met echter een karakteristiek röntgenbeeld de revue passeren. De rol van de tandarts bij de (initiële) diagnostiek en het eventuele vervolg hiervan wordt telkens toegelicht.

Meer »

Orale sedatie voor tandartsen

18 november
Bunnik, Baan van Fectio 1
Bunnik, Utrecht 3981 HZ Nederland
+ Google Maps

Sedatietechnieken tijdens de tandheelkundige behandeling zijn onmisbare hulpmiddelen bij de behandeling van kwetsbare groepen patiënten. De indicatie hangt af van het begripsniveau (ontwikkelingsniveau) van de patiënt, maar ook van de uitvoerbaarheid (acceptatie door de patiënt en veiligheid voor patiënt en medewerkers) van de medicamenteuze ondersteuning.

Meer »

Mond - en Kaakziekten voor tandartsen

19 november
Hotel van der Valk Apeldoorn, Van Golsteinlaan 20
Apeldoorn, Gelderland 7339 GT Nederland
+ Google Maps

De cursus Mond- en Kaakziekten is bedoeld voor tandartsen. Met enige regelmaat wordt u in de tandheelkundige praktijk geconfronteerd met aandoeningen in de mond, het periorale gebied en de kaak. Soms is de diagnose duidelijk maar soms ook niet. Wat dan te doen? Nog even aanzien, controle (hoe vaak) of verwijzen? Het kan ook zijn dat u een patiënt verwijst naar de MKA-chirurg om bevestiging te krijgen van uw vermoedelijke klinische diagnose.

Meer »

Cursus Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde (basis), 19 en 26 november

19 november
Koningshof Doorn, Kerkplein 1
Doorn, 3941 HV Nederland
+ Google Maps

De cursus bestaat uit een deel zelfstudie (gemiddeld 10 uur per cursusdag) en twee contactdagen met interactieve uitleg, gericht op je eigen beroepspraktijk.
Aan het eind van elke dag wordt een examen afgenomen over die dag. Beide examens moeten met een voldoende worden afgerond. Bij positief resultaat ontvang je een certificaat, een wettelijke erkende verklaring, die je nodig hebt om mee te kunnen doen aan het experiment.

Meer »

Natuurlijke elementen en implantaten: nazorg, herbehandeling of onderhoud?

19 november
Van der Valk Almere, Veluwezoom 45
Almere, 1327 AK Nederland
+ Google Maps

Volgens de nieuwe richtlijn indiceer je aan de hand van een periodieke herbeoordeling het vervolgtraject, welke je kiest wordt inzichtelijk gemaakt tijdens deze cursusdag. Daarnaast wordt besproken welke factoren de frequentie van de nazorg bepalen en tevens welke alternatieve vormen van parodontale therapie er voor handen zijn. Tot slot worden de verschillen tussen de behandeling van ontstoken pockets rondom implantaten en natuurlijke gebitselementen besproken.

Meer »
+ Exporteer Evenementen