Bij Utrecht Dental: iTero Element Flex mondscanner nu compleet vanaf € 12.499,-Lees meer

Radiologie: apparatuur, stralingshygiëne en diagnostiek

Radisson Blu Astrid Hotel

In deze cursus wordt u op de hoogte gebracht van de stand van zaken in de Tandheelkundige Radiologie. Zowel de ontwikkelingen die (nog steeds) plaatsvinden op het gebied van de intraorale en panoramische röntgenopnamen als de mogelijkheden en beperkingen van ConebeamCT in de tandheelkunde zullen de revue passeren.

Endo Light! Maar hoe doe je dat?

Henri Schein Veluwezoom 16, Almere, Nederland

Bij een endostart wordt nog vaak de hele pulpa uit het gebitselement verwijderd. Het is maar de vraag of dat nodig is, want een pulpotomie geeft net zoveel pijnbestrijding, is minder invasief en makkelijker. En als je weet dat uit de literatuur blijkt dat het achterblijvende niet ontstoken weefsel kan genezen is een endo light een interessante optie.

Workshop Digitale transformatie om praktijkorganisatie te optimaliseren

De Montil Moortelstraat 8, Affligem

In deze workshop leer je efficiënt werken en je praktijk goed organiseren dankzij digitale tools inclusief je communicatie opvolgen en tegemoet komen aan de veranderende digitale behoeften. We bekijken de digitale dienstverlening vanuit het standpunt van de patiënt en bespreken de beschikbare digitale tools om de werk- & praktijkorganisatie te verbeteren.

Regenerative periodontal surgery

De Rode Bol

De doelstelling van parodontale regeneratie is het verbeteren van de prognose van parodontaal verzwakte gebitselementen, met behoud van esthetische parameters zoals het niveau van de zachte weefsels. Op die manier wordt door middel van parodontale regeneratie ingezet op “restitutio ad integrum” met tandbehoud als ultieme doelstelling.

Mondgezondheid en topsport

Campus UZ Gent Corneel Heymanslaan 10, Gent, België

Een symposium waar zes sprekers u zullen informeren over de mondgezondheid en topsport. Wordt georganiseerd in samenwerking met UZ Gent , afdeling Fysische geneeskunde en het Sportsinjurylab. 

Meer dan 45 jaar vreugde en leed bij het vervaardigen van losse prothese

Hotel Serwir Kon. Astridlaan 57, Sint-Niklaas, België

Volledige en partiële prothesen zijn nog steeds een certitude in de dagelijkse praktijk en het gebruik van implantaten is niet altijd wenselijk om diverse redenen. Als tandarts kan je ook in moeilijke gevallen vaak een afdoend antwoord geven om een goed functionerend product af te leveren.

Dementie en andere cognitieve stoornissen bij ouderen in de mondzorgpraktijk

Campus UZ Gent Corneel Heymanslaan 10, Gent, België

In Vlaanderen hebben naar schatting 122.000 mensen een diagnose van dementie. Dit aantal zal door de vergrijzing en verzilvering van onze maatschappij verdubbelen tegen 2060. Dementie staat dan ook op nummer één in de prioriteitenlijst van de Wereldgezondheidsorganisatie. Personen met dementie hebben vaak nog een behoorlijke levensverwachting en hebben steeds vaker natuurlijke gebitselementen en complexe restauraties in de mond.

Roots Summit Eugenides Foundation

Athene , Griekenland

You can expect the great experiences that ROOTS SUMMIT participants always enjoy in addition to the same high-calibre level of clinical practice that members of the online endodontic study group have relied on for over 20 years.

Apicale chirurgie

Zebrastraat Gent, België

Het gebruik van de dentale operatiemicroscoop heeft ertoe geleid dat schijnbaar complexe endodontische problemen, die voorheen chirurgische benadering vereisten, vandaag de dag in de meerderheid van de gevallen orthograad kunnen behandeld worden.

Bijzondere tandheelkunde: uitdagingen en oplossingen

Het huis van de Bouw Tramstraat 59, Gent, België

Tijdens deze lezing geven Dr. Carla Fernández Rojas en tandarts Inès Phlypo een overzicht van welke personen met bijzondere noden zich kunnen aanmelden binnen de tandartspraktijk (vb. personen met een verstandelijke beperking, personen met een autismespectrumstoornis, etc.), welke mondgezondheidsproblemen zij ervaren en welke oorzaken aan de basis kunnen liggen van mondpathologie.

Digital workflow in dentistry

Vrije Universiteit Brussel Pleinlaan 2, Brussel, België

Het doel van deze voordracht bestaat er enerzijds in de tandarts meer inzicht te geven in het theoretisch concept achter digital workflow waaronder CBCT-scan, intraorale scans, toepassingsprogramma’s, geleide implantaatchirurgie, 3D print… en anderzijds de praktische know-how.

Positieve energie: stressmanagement voor tandartsen

Radisson Blu Astrid Hotel

In deze cursus leer je ontlokkers van stress en de automatische reactie daarop te herkennen en op effectiviteit te toetsen. Je leert enkele eenvoudige technieken om stress beter te hanteren. Je bent je bewust van de eigen manier van denken. Je ervaart ruimte en ziet mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Je piekert minder.

De totale prothese van A - Z

Huis van de Bouw Tramstraat 59, Zwijnaarde, België

Deze cursus brengt een compacte handleiding voor het maken van een conventionele totale prothese. Daarbij zal de nadruk liggen op de klinische procedure van de verschillende stappen ( afdrukken, beetregistratie, waspas …) en praktische “tips en tricks” worden daarbij aangereikt.

Digitaal Chirurgische workflow

Zebrastraat Gent, België

Inhoud van de cursus. Van solitair tot full mouth, Digitale scan pre-op, CBCT pre-op, Merging digitale scan & CBCT, 3D surgical planning.

Endo update

De Montil Moortelstraat 8, Affligem

We verwelkomen u in het eerste deel van deze update over de wortelkanaalbehandeling met een blik op de hedendaagse technieken en materialen. De preparatietechnieken worden opgesplitst in continue roterend en reciprocerend. Hierbij beschrijven we de telkens de workflow en halen we voorbeelden aan van de meest courante systemen.

Preventie van burn-out voor tandartsen

Hotel Serwir Kon. Astridlaan 57, Sint-Niklaas, België

In deze workshop gaan we na hoe we dan wel goed en bezorgd kunnen zijn op een gezonde manier. De workshop zit vol praktische tips en een stappenplannen. Hoe kunnen we een burn-out voorkomen en toch buitengewoon vriendelijk zijn? Hoe gaan we ermee om?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

 
close-link