Praktijkinrichting mondzorg

In deze categorie leest u over zaken gerelateerd aan de praktijkinrichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuw ontwikkelde technologieën, de mogelijkheden voor recycling binnen een tandartspraktijk, of aan een kijkje in een aantal van de best ingerichte mondzorgpraktijken ter wereld.

De mooiste behandelkamers
,

De mooiste behandelkamers

Het is weer tijd om een update te geven over de mooiste, strakste en opvallendste behandelkamers aangezien deze het visitekaartje van de praktijk zijn. Door uw behandelkamer op een vriendelijke, open of geruststellende wijze in te richten, kunt u de patiënt vooraf al een goede indruk geven.
Uitgekiende marketingstrategie om patiënten te werven
, , , ,

Uitgekiende marketingstrategie om patiënten te werven

Bij een tandartspraktijk in Groot-Brittannië gaan ze heel ver in het werven van patiënten. Met een uitgekiende marketingstrategie wordt een bedrijf neergezet met de uitstraling van een vliegmaatschappij die alles voor zijn klanten over heeft. Is dit over de top of juist klantgericht?

praktijkinrichting
,

Hulp bij het inrichten van een tandartspraktijk

Het inrichten van een tandartspraktijk kan een uitdaging zijn. Er zijn veel belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. De Brit Dr. Stuart Clark stelde daarom een overzicht samen van essentiële principes die hierbij kunnen helpen.
4 tips voor het starten van een eigen tandartspraktijk
, ,

4 tips voor het starten van een eigen tandartspraktijk

Door de vergrijzing in tandheelkundig Nederland komen er zoveel mooie praktijken op de markt waar jonge tandartsen een eigentijdse invulling aan kunnen geven. Jouw eigen visie op zorg gecombineerd met ondernemerschap in een uitdagend zorglandschap. Met een beetje structuur en wat handvatten is dit prima te realiseren. Lees de tips.
, , ,

Mooie tandartspraktijken op Instagram

Social media zijn bij uitstek middelen die gebruik kunnen worden om eens wat extra aandacht te geven aan onderlichte onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de inrichting van een tandartspraktijk.
Inspiratie
,

Inspiratie voor een bijzondere inrichting van uw praktijk

In de spotlights staan twee mondhygiënepraktijken die recentelijk een bijzondere verbouwing hebben gedaan. De eigenaren van de praktijken geven toelichting op hun keus voor een nieuw interieur.
lamp
,

Wat is goed werklicht in een behandelkamer?

Iedereen boven de 30 krijgt ermee te maken: het gezichtsvermogen loopt terug. Veel gehoorde klachten als gevolg van slechte werplekverlichting zijn dan ook branderige ogen, hoofdpijn en vermoeidheid. Toch is verlichting vaak een sluitpost bij de inrichting van een mondzorgpraktijk. Hoe verlicht u uw behandelkamer?
behandelkamer
,

Interieurinspiratie: een bijzondere behandelkamer

De behandelkamer is het visitekaartje van de praktijk. Het is de ruimte waar alles voor de patiënt gebeurt en waar u werkt: het is de belangrijkste kamer van de praktijk. De inrichting van deze kamer is dus van belang.

Partnernieuws

Meer praktijkinrichting mondzorg

kunst

Inspiratie voor kunst in uw praktijk

Een bijzonder initiatief bij een tandartspraktijk in Barendrecht: hier exposeert slechtziende kunstenaar Iris-Spruit Bleijenberg enkele schilderijen.
9 februari 2017/door Redactie
nieuwe praktijk

OPROEP – heeft u een nieuwe praktijk of heeft u onlangs verbouwd?

Heeft u een nieuwe praktijk of heeft u deze onlangs verbouwd? Stuur ons foto’s van uw praktijkinrichting en inspireer uw collega’s!
28 november 2016/door Anitadeklerk2018
Mundwerk Albstadt gekozen tot mooiste tandartspraktijk van Duitsland

Mundwerk Albstadt gekozen tot mooiste tandartspraktijk van Duitsland

Uit meer dan zestig aanmelding en duizenden ideeën is Mundwerk Albstadt naar boven gekomen als winnaar van de ZWP online-prijs voor de mooiste tandartsenpraktijk van Duitsland.
10 oktober 2016/door Redactie
Een nieuwe technologie in uw praktijk? Een checklist vooraf

Een nieuwe technologie in uw praktijk? Een checklist vooraf

Steeds vaker wordt technologie ingezet in de tandartsenpraktijk. Maar voor een succesvolle implementatie van de technologie moeten er eerst een paar stappen worden genomen.
5 oktober 2016/door Redactie
acta-online-veiling

Online veiling inboedel en inventaris ACTA Almere tot 1 september

De vestiging van ACTA in Almere is gesloten en de inboedel en inventaris worden nu online geveild. Bent u op zoek naar tandheelkundige apparatuur, instrumenten, installaties en kantoorinrichting?
25 augustus 2016/door Anitadeklerk2018
rolstoel

Kantelstoel voor rolstoelen

Speciale kantelstoelen voor rolstoelgebruikers – in Nederland zijn er slechts twee praktijken te vinden die hierover beschikken. Een hiervan is tandartspraktijk Wiranto & Go in Almelo.
26 juli 2016/door Redactie

Recycling in tandartspraktijk belangrijk

Tandarts en wildlife fotograaf Joe Bunni pleitte op het Osteology Monaco International Symposium voor een groter bewustzijn van het belang van recycling in de tandartspraktijken. Door kleine aanpassingen in het plastic verbruik kunt u helpen vervuiling van oceanen tegen te gaan.
11 juli 2016/door Redactie

Waarop letten bij het kopen van een behandelstoel voor tandarts of mondhygiënist?

Een van de meest belangrijke voorwerpen voor een tandarts en mondhygiënist - en dan vooral voor de patiënten – is misschien wel de behandelstoel. Wat is nu precies belangrijk om op te letten bij het kopen van een nieuwe?
15 februari 2016/door dentalinfo

Ingezonden decoraties van mondzorgpraktijken

In januari plaatsten wij het artikel De mooiste decoraties in mondzorgprakijken en vroegen praktijken om ons foto's te sturen van bijzondere, mooie of opvallende decoraties in hun praktijk. Hieronder ziet u een greep uit de inzendingen die wij ontvingen.
1 februari 2016/door dentalinfo

Henry Schein opent nieuw logistiek centrum

Op 29 januari opent Henry Schein zijn nieuwe logistieke centrum in het industriegebied Tiergartenstraße in Heppenheim (Duitsland). Het nieuwe logistieke centrum is een strategisch magazijn voor Centraal-Europa van waaruit ook aan de Benelux wordt geleverd.
21 januari 2016/door dentalinfo

De mooiste decoraties in mondzorgprakijken

Decoratie in de mondzorgpraktijk: het geeft uw praktijk nét even dat beetje extra sfeer. dental INFO ging op zoek naar de mooiste en meest bijzondere decoraties in tandartspraktijken. Van modern tot klassiek, voor u ter inspiratie.
18 januari 2016/door Anitadeklerk2018

Onno Hofman nieuwe voorzitter Ivoren Kruis

Onno Hofman, tandarts, is benoemd tot voorzitter van het Ivoren Kruis. Hij volgt Teun Rietmeijer op die de vereniging negen jaar lang heeft geleid.
7 december 2015/door dentalinfo
Toon meer