Praktijkinrichting mondzorg

In deze categorie leest u over zaken gerelateerd aan de praktijkinrichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuw ontwikkelde technologieën, de mogelijkheden voor recycling binnen een tandartspraktijk, of aan een kijkje in een aantal van de best ingerichte mondzorgpraktijken ter wereld.

Mondhygiene
,

Waarom een praktijk zich niet op preventie moet richten

Preventie, preventie, preventie. Bijna elke praktijk is zich de afgelopen jaren gaan richten op preventieve zorg, want voorkomen is beter dan genezen. Niets op aan te merken en vanuit het oogpunt van zorgverlening helemaal te onderschrijven. Maar het brengt ook nadelen met zich mee. Lees de tips om hiermee om te gaan.
Natuurfoto-in-de-praktijk
,

De mooiste decoraties in mondzorgprakijken

Decoratie in de mondzorgpraktijk: het geeft uw praktijk nét even dat beetje extra sfeer. dental INFO ging op zoek naar de mooiste en meest bijzondere decoraties in tandartspraktijken. Van modern tot klassiek.

tandartsstoel
, , ,

Verlichting en reflecties in de tandartspraktijk

Het beroep van tandarts of mondhygiënist zou een stuk makkelijker zijn als alles in de mond zwart/wit was: dan is voor het oog sprake van het grootst mogelijke contrast en waarnemen een koud kunstje. De werkelijkheid is een stuk genuanceerder. Rolf de Ruijter legt uit wat de invloed is van lichtreflecties op het zicht. Wat is een goed verlichtingsplan voor de praktijk?
Wat is goed werklicht in een behandelkamer
,

Wat is goed werklicht in een behandelkamer?

Iedereen boven de 30 krijgt ermee te maken: het gezichtsvermogen loopt terug. Veel gehoorde klachten als gevolg van slechte werplekverlichting zijn dan ook branderige ogen, hoofdpijn en vermoeidheid. Toch is verlichting vaak een sluitpost bij de inrichting van een mondzorgpraktijk. Hoe verlicht u uw behandelkamer?
,

Mondzorgpraktijk uitgelicht: De MondzorgPoort

Mondhygiënist Marwa Ahmad opende onlangs haar eigen praktijk: De MondzorgPoort in Almere. Ze heeft haar praktijk nieuw laten bouwen om het zo helemaal naar wens te krijgen. Wij vinden het een zeer fraaie praktijk geworden met een moderne inrichting in warme kleuren. Bekijk de foto’s en oordeel zelf.
thermodesinfector
, , ,

Productvergelijking: Thermodesinfector

Op zoek naar een nieuwe thermodesinfector, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dental INFO vergeleek de relevante specificaties van verschillende merken.
Meer aandacht voor hartveiligheid: AED’s en burgerhulpverleners gestegen
,

Meer aandacht voor hartveiligheid: AED’s en burgerhulpverleners gestegen

Er wordt steeds meer rekening gehouden met mensen met hartproblemen. Het aantal automatische externe defibrillators (AED’s) en burgerhulpverleners is gestegen. Dat brengt de Hartstichting naar buiten.
tandartsstoel
,

Praktijk van de toekomst: de alwetende tandartsstoel

Tandheelkundige instrumenten zijn gesteriliseerd, de boortijd is drie minuten; hartslag van de patiënt is op het moment 130 per minuut. Allemaal gegevens die een tandartsstoel nu automatisch kan opnemen.

Partnernieuws

Meer praktijkinrichting mondzorg

De mooiste behandelkamers

De mooiste behandelkamers

Het is weer tijd om een update te geven over de mooiste, strakste en opvallendste behandelkamers aangezien deze het visitekaartje van de praktijk zijn. Door uw behandelkamer op een vriendelijke, open of geruststellende wijze in te richten, kunt u de patiënt vooraf al een goede indruk geven.
2 juli 2018/door Anita test Test
Uitgekiende marketingstrategie om patiënten te werven

Uitgekiende marketingstrategie om patiënten te werven

Bij een tandartspraktijk in Groot-Brittannië gaan ze heel ver in het werven van patiënten. Met een uitgekiende marketingstrategie wordt een bedrijf neergezet met de uitstraling van een vliegmaatschappij die alles voor zijn klanten over heeft. Is dit over de top of juist klantgericht?
4 december 2017/door anitatest
praktijkinrichting

Hulp bij het inrichten van een tandartspraktijk

Het inrichten van een tandartspraktijk kan een uitdaging zijn. Er zijn veel belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. De Brit Dr. Stuart Clark stelde daarom een overzicht samen van essentiële principes die hierbij kunnen helpen.
9 augustus 2017/door Anita test Test
4 tips voor het starten van een eigen tandartspraktijk

4 tips voor het starten van een eigen tandartspraktijk

Door de vergrijzing in tandheelkundig Nederland komen er zoveel mooie praktijken op de markt waar jonge tandartsen een eigentijdse invulling aan kunnen geven. Jouw eigen visie op zorg gecombineerd met ondernemerschap in een uitdagend zorglandschap. Met een beetje structuur en wat handvatten is dit prima te realiseren. Lees de tips.
19 juni 2017/door Anita test Test
tandartspraktijken op instagram

Mooie tandartspraktijken op Instagram

Social media zijn bij uitstek middelen die gebruik kunnen worden om eens wat extra aandacht te geven aan onderlichte onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de inrichting van een tandartspraktijk.
19 juni 2017/door anitatest
Inspiratie

Inspiratie voor een bijzondere inrichting van uw praktijk

In de spotlights staan twee mondhygiënepraktijken die recentelijk een bijzondere verbouwing hebben gedaan. De eigenaren van de praktijken geven toelichting op hun keus voor een nieuw interieur.
6 maart 2017/door anitatest
behandelkamer

Interieurinspiratie: een bijzondere behandelkamer

De behandelkamer is het visitekaartje van de praktijk. Het is de ruimte waar alles voor de patiënt gebeurt en waar u werkt: het is de belangrijkste kamer van de praktijk. De inrichting van deze kamer is dus van belang.
20 februari 2017/door anitatest
kunst

Inspiratie voor kunst in uw praktijk

Een bijzonder initiatief bij een tandartspraktijk in Barendrecht: hier exposeert slechtziende kunstenaar Iris-Spruit Bleijenberg enkele schilderijen.
9 februari 2017/door anitatest
nieuwe praktijk

OPROEP – heeft u een nieuwe praktijk of heeft u onlangs verbouwd?

Heeft u een nieuwe praktijk of heeft u deze onlangs verbouwd? Stuur ons foto’s van uw praktijkinrichting en inspireer uw collega’s!
28 november 2016/door Anita test Test
Mundwerk Albstadt gekozen tot mooiste tandartspraktijk van Duitsland

Mundwerk Albstadt gekozen tot mooiste tandartspraktijk van Duitsland

Uit meer dan zestig aanmelding en duizenden ideeën is Mundwerk Albstadt naar boven gekomen als winnaar van de ZWP online-prijs voor de mooiste tandartsenpraktijk van Duitsland.
10 oktober 2016/door anitatest
Een nieuwe technologie in uw praktijk? Een checklist vooraf

Een nieuwe technologie in uw praktijk? Een checklist vooraf

Steeds vaker wordt technologie ingezet in de tandartsenpraktijk. Maar voor een succesvolle implementatie van de technologie moeten er eerst een paar stappen worden genomen.
5 oktober 2016/door anitatest
acta-online-veiling

Online veiling inboedel en inventaris ACTA Almere tot 1 september

De vestiging van ACTA in Almere is gesloten en de inboedel en inventaris worden nu online geveild. Bent u op zoek naar tandheelkundige apparatuur, instrumenten, installaties en kantoorinrichting?
25 augustus 2016/door Anita test Test
Toon Meer