Mondzorgpraktijk uitgelicht: De MondzorgPoort

Mondhygiënist Marwa Ahmad opende onlangs haar eigen praktijk: De MondzorgPoort in Almere. Ze heeft haar praktijk nieuw laten bouwen om het zo helemaal naar wens te krijgen. Wij vinden het een zeer fraaie praktijk geworden met een moderne inrichting in warme kleuren. Bekijk de foto’s en oordeel zelf.

Marwa Ahmad is in 2010 afgestudeerd als mondhygiënist aan de Hanzehogeschool in Groningen.

“Toen ik nog studeerde is de droom ontstaan om ooit een eigen praktijk te starten. Deze droom is dit jaar werkelijkheid geworden. Ik ben met nul patiënten begonnen en heb een solo mondhygiënepraktijk.”

Huiselijke uitstraling

Marwa wilde graag een praktijk met een huiselijke uitstraling. “Ik heb gekozen voor warme kleuren, kleuren waar bijvoorbeeld een angstige patiënt niet gelijk een associatie zou maken met een tandheelkundige praktijk, dus weinig klinisch wit. Veel materialen en kleuren heb ik terug laten komen in allerlei dingen om zo een geheel te krijgen. Inspiratie heb ik overal opgedaan, maar vooral Pinterest is een grote inspiratiebron geweest.”

Hoe is Marwa te werk gegaan?

Marwa begon met het schrijven van een heel uitgebreid plan, met uitwerking tot in de details. “Dat scheelde later een hoop gedoe want ik wist, doordat ik alles had opgeschreven, precies wat ik wilde.”
Ze had sterk de wens om een gouden stoel in haar behandelkamer te hebben. “De leverancier van de stoel heeft mij ook geholpen met veel dingen, ik vond het een hele fijne samenwerking. Via hen heb ik contact gekregen met de aannemer die uiteindelijk de praktijk bouwde. De samenwerking met de aannemer heb ik ook als heel prettig ervaren, alles kon en niks was te gek.”

De-Mondzorgpoort

Tips

We vroegen Marwa of zij tips heeft voor anderen die ook hun behandelkamer willen inrichten. “Bedenk eerst zelf hoe je het wilt hebben, zoek naar plaatjes ter inspiratie en maak een moodboard. Schrijf alles heel gedetailleerd uit. En laat vooral niemand je zeggen dat iets niet gaat lukken of niet kan. Doorzettingsvermogen is heel belangrijk en hou de visie die je in je hoofd hebt vast.”

Volg De MondzorgPoort op Instagram

DeMontzorgpoort

Praktijk-De-MondzorgPoort

De-MondzorgPoort

De-Mondzorgpoort-

 

 

Lees meer over: Ondernemen, Praktijkinrichting