Ondernemen

Wat is de transitievergoeding voor een spijtoptant
,

Wat is de transitievergoeding voor een spijtoptant?

Hoe zit het met de transitievergoeding als er geen sprake is van één voortdurend dienstverband, maar er sprake is geweest van een onderbreking in het dienstverband? Bijvoorbeeld indien een tandartsassistente haar dienstverband heeft opgezegd maar daarna toch weer terugkeert naar haar oude werkgever?
Tips bij sollicitatiegesprekken
,

Tips bij sollicitatiegesprekken

De kwaliteit van zorgverlening wordt met name bepaald door de kwaliteit van het team. Je hebt nooit 100% zekerheid, dat je een goede – of de beste – kandidaat aanneemt. Maar hoe kun je deze kans zo groot mogelijk maken? Daarvoor in dit artikel diverse tips voor het voeren van sollicitatiegesprekken.
Mailvoorbeelden
,

3 mail templates om extra Google reviews te krijgen

Positieve Google reviews zijn belangrijker dan ooit, ook voor tandheelkundigen. Gelukkig kun je met deze 3 mail templates extra positieve Google beoordelingen ontvangen voor je praktijk.
Podcast
,

Podcast: Management als smeermiddel

Door verschillende praktijkbezoeken werd Sjoerd Kuiken geconfronteerd met de grote onderlinge verschillen in ontwikkelsnelheid van een praktijk. Met de ontwikkelsnelheid van een praktijk bedoelt hij de mate waarin een praktijk in staat is zichzelf te verbeteren of verder te professionaliseren. Hoe kun je dit nu verklaren?
schorsing na onrechtmatige vernietiging patiëntgegevens
, ,

Tuchtrecht: schorsing na onrechtmatige vernietiging patiëntgegevens

Een tandarts wordt door ex-patiënten verweten dat hij ondanks herhaalde verzoeken om hun patiëntendossiers toe te sturen geen medische informatie heeft verstrekt en op geen enkele manier bereikbaar was. De tandarts heeft de medische dossiers zonder toestemming aan derden verstrekt en laten vernietigen. Het tuchtrechtcollege veroordeelt de tandarts tot een schorsing.
,

Tuchtrecht: waarschuwing na onvoldoende te hebben voorzien in behoeften van patiënt

Een tandarts heeft een waarschuwing gekregen van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Zwolle nadat zij zich onvoldoende op de hoogte heeft gesteld van de behoeften van de klaagster en daardoor niet aan de wensen en behoeften van de klaagster kon voldoen.
Mondclinic Rotterdam
, , , ,

Vacature: Mondhygiënist Rotterdam

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega voor de MondClinic praktijk in Rotterdam. Ben jij een teamplayer? Wil je nieuwe dingen leren? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zijn een mondhygiënepraktijk, er werken alleen mondhygiënisten en balie-assistentes.
Gezondheidsrecht de belangrijkste wetten
,

Gezondheidsrecht: de belangrijkste wetten

Uit een onderzoek van VvAA blijkt dat veel zorgverleners behoefte hebben aan meer informatie over gezondheidsrechtelijke zaken. Daarom zette mr. Kim Waldron, jurist gezondheidsrecht bij VvAA, tijdens Mondzorgpraktijk Anno Nu op een rij met welke wetgeving mondzorgverleners onder meer te maken hebben.

Partnernieuws

Meer

Tuchtrecht: voorwaardelijke schorsing na onherstelbare schade aan gebit

Tuchtrecht: voorwaardelijke schorsing na onherstelbare schade aan gebit

Een tandarts in een cosmetische kliniek voor tandheelkunde heeft een voorwaardelijke schorsing gekregen nadat zij onder meer zonder toestemming het gebit van de klaagster heeft afgeslepen. Ook was er geen behandelplan en kostenbegroting opgesteld en waren te veel kosten gedeclareerd.
15 maart 2021/door Redactie

Welke bedragen gelden voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek in 2021?

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), een (fiscale) aftrek voor kleinschalige investeringen, is in 2021 qua percentage gelijk en qua bedragen iets hoger dan de aftrek in 2020. Bekijk het overzicht van de KIA-bedragen en voorwaarden voor 2021.
15 maart 2021/door anitatest
Goed zijn in je vak maar ook in het zorgen voor patiënt en team

Podcast: Goed zijn in je vak maar ook in het zorgen voor patiënt en team

In deze podcast praat tandarts-ondernemer Ron Steenkist met Eric Tak, een ondernemer-tandarts die mede-eigenaar en oprichter is van een tandartspraktijk. Hij is van mening dat een tandarts niet alleen goed moet zijn in zijn vak, maar ook in het zorgen voor zowel de patiënten als het team.
15 maart 2021/door Redactie
Van-beoordelingsgesprek-naar-continu-feedback-geven

Van beoordelingsgesprek naar continu feedback geven

In het verleden was het gebruikelijk om functionerings- en beoordelingsgesprekken te houden met je medewerkers. Volgens Charlotte van den Wall Bake zijn beoordelingsgesprekken niet meer van deze tijd. Tijdens Mondzorgpraktijk Anno Nu vertelde zij waarom én hoe het dan wel moet.
1 maart 2021/door anitatest
Tuchtrecht: berisping na onjuiste factuur

Tuchtrecht: berisping na onjuiste factuur

Een tandarts heeft een berisping opgelegd gekregen nadat hij onjuist heeft gefactureerd en zijn tarieven niet bekend heeft gemaakt. Zo oordeelt het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam.
1 maart 2021/door Redactie
Nieuwe, interdisciplinaire onderzoeksgroep gaat zich richten op tandheelkundige materialen

Verdienen tandartsassistenten meer verantwoordelijkheid bij de inkoop van producten?

Assistenten mogen vaak wel bestellingen plaatsen, maar worden verder nog regelmatig uitgesloten van het inkoopproces in de Verenigde Staten. Wij zijn benieuwd: wie heeft er in jouw praktijk de verantwoordelijkheid over de inkoop en aanbeveling van producten? Vul de poll in.
22 februari 2021/door anitatest
Transitievergoedingen personeel bij praktijkbeëindiging: maak gebruik van de compensatieregeling

Transitievergoedingen personeel bij praktijkbeëindiging: maak gebruik van de compensatieregeling

Casus van een tandarts die jarenlang werkzaam is in de provincie Groningen en plotseling komt te overlijden. De erfgenamen van de tandarts besluiten de tandartspraktijk te beëindigen: het blijkt niet mogelijk de praktijk te verkopen of voort te zetten. De werknemers hebben recht op een transitievergoeding. Onder voorwaarden kan het UWV de transitievergoeding compenseren.
15 februari 2021/door Redactie
zzp'er

Werken met zzp’ers? Veel tandartspraktijkhouders kijken er door corona anders tegenaan

Praktijkhouders blijken de zzp-ontwikkelingen maar moeilijk te kunnen vertalen naar hun praktijk. Opvallend: een op de drie tandartsen kijkt door corona wel anders naar het werken met zzp’ers. En ondanks dat praktijkhouders over het algemeen inschatten minder met zzp’ers te gaan werken, blijkt in de praktijk nog het tegendeel.
15 februari 2021/door Redactie
Op zoek naar de juiste routing

Podcast: Op zoek naar de juiste routing

In deze podcast praat tandarts-ondernemer Ron Steenkist met Marc van Wingaarden, praktijkeigenaar en meester van de routing. Ze hebben het onder andere over bezoeken aan Amerikaanse tandarts-goeroe Dick Barnes en hoe hij hun visie beïnvloedde. Ook bespreken ze waarom een behandelplan altijd belangrijk is en wat de tandheelkunde zo interessant maakt.
15 februari 2021/door Redactie
Tuchtrecht: voorwaardelijke schorsing na inspectietraject

Tuchtrecht: voorwaardelijke schorsing na inspectietraject

 Een tandarts is voorwaardelijk geschorst door het Regionaal Tuchtcollege te Zwolle nadat hij zich ten onrechte als orthodontist presenteerde en de randvoorwaarden voor goede tandheelkunde niet op orde had. Ook had hij zich niet toetsbaar en transparant opgesteld, wat het college als ernstige verwijten kwalificeert.
15 februari 2021/door Redactie
Tip voor personeelsmanagement: Eerst wie, dan wat

Tip voor personeelsmanagement: Eerst wie, dan wat

Om een succesvolle praktijk op te bouwen en te behouden is personeelsmanagement cruciaal. dental INFO vroeg praktijkmanagementadviseur Sjoerd Kuiken naar zijn tip voor personeelsmanagement.
1 februari 2021/door Redactie
Heeft uw praktijk fiscaal nog steeds het juiste jasje aan

Heeft uw praktijk fiscaal nog steeds het juiste jasje aan?

Uw persoonlijke situatie, de financiële positie van uw praktijk en ook de (fiscale) wet- en regelgeving veranderen door de jaren heen, waardoor u zich opnieuw de vraag dient te stellen of de rechtsvormkeuze die u eerder maakte nog steeds bij u past, zowel juridisch maar ook vanuit fiscaal oogpunt. Wat zijn de voor- en nadelen bij een bepaalde rechtsvormkeuze?
18 januari 2021/door Redactie
Toon meer