Ondernemen

Heeft uw praktijk fiscaal nog steeds het juiste jasje aan
,

Heeft uw praktijk fiscaal nog steeds het juiste jasje aan?

Uw persoonlijke situatie, de financiële positie van uw praktijk en ook de (fiscale) wet- en regelgeving veranderen door de jaren heen, waardoor u zich opnieuw de vraag dient te stellen of de rechtsvormkeuze die u eerder maakte nog steeds bij u past, zowel juridisch maar ook vanuit fiscaal oogpunt. Wat zijn de voor- en nadelen bij een bepaalde rechtsvormkeuze?
Veranderingen in het gezondheidsrecht
,

Veranderingen in het gezondheidsrecht

Op het gebied van gezondheidsrecht zijn er enkele wijzigingen. Gabie Bakker, adviseur juridische zaken bij KNMT, vertelde tijdens Mondzorgpraktijk Anno Nu welke wijzigingen dat zijn en wat er van mondzorgpraktijken verwacht wordt.
Podcast: Van een kleine algemene praktijk naar een keten van preventie
,

Podcast: Van een kleine algemene praktijk naar een keten van preventie

Podcast van tandarts-ondernemer Ron Steenkist. Hij interviewt collega’s die zijn praktijkvisie en praktijkvoering hebben beïnvloed. In deze podcast praat hij met Tieke van Riel, tandarts en mede-oprichter van een tandartspraktijk op Amsterdam IJburg die steeds meer veranderde naar een praktijk met volledige aandacht op preventie.
Zzpers-in-de-zorg-in-tien-minuten
,

Video: Zzp’ers in de zorg in tien minuten

Het ZZP-dossier houdt het zorgveld al jaren bezig. Met onduidelijkheid over al dan niet doorgevoerde nieuwe maatregelen en handhaving daarvan. Ondertussen werken steeds meer zorgverleners als zzp-er.
Het team vertrouwen. Durf jij het aan
,

Het team vertrouwen. Durf jij het aan?

Ervaar jij als praktijkhouder ook een afwachtend team, dat geen verantwoordelijkheid neemt? En medewerkers die nauwelijks betrokken lijken en niet proactief zijn? Als je weet waar de oplossing ligt, is vervolgens de uitdaging om daadwerkelijk te veranderen. Om de verandering te DURVEN aangaan. Durf jij het team meer vertrouwen te geven?
, , ,

Prestatie-indicatoren voor een tandartspraktijk

Als je de bedrijfsvoering van je tandartspraktijk wilt verbeteren, kun je sturen op een aantal prestatie-indicatoren. Tijdens Mondzorgpraktijk Anno Nu lichtte Jasper ter Bogt, adviseur tandheelkundige beroepen bij VvAA, een aantal prestatie-indicatoren toe en gaf tips voor een betere bedrijfsvoering.
Tuchtrecht: berisping na onjuiste declaraties
,

Tuchtrecht: berisping na onjuiste declaraties

Een tandarts heeft een berisping opgelegd gekregen nadat hij zijn financiële administratie niet op orde had en een patiënt te veel liet betalen. Ook heeft hij geen kopie van het patiëntdossier doorgestuurd en de klager op een verkeerde manier geïnformeerd, oordeelt het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam.
,

Zo gebruik je Pinterest als tandarts of mondhygiënist

Pinterest kan een interessante aanvulling zijn op de marketingmix van tandartsen en mondhygiënisten. Maar hoe gebruik je dit bijzondere social media platform? Deze 5 stappen helpen je op weg.

Partnernieuws

Meer

De eigenheid van tandarts Loes: “wees jezelf en ga voor je droom”

Op Facebook valt de pagina van tandarts Loes Meijerink behoorlijk op. Zo plaatst ze bijvoorbeeld selfie’s zonder enige opsmuk. Loes is gewoon Loes. Ze is niet alleen tandarts maar ook coach, ondernemer en moeder. In dit interview vertelt Loes over hoe zij haar onderneemt in haar praktijk en zo de patiënten krijgt die bij haar passen.
16 december 2020/door anitatest
Wtza administratie

Nieuwe wet (Wtza) voor praktijkhouders nauwelijks uitvoerbaar en onbetaalbaar

De Eerste kamer heeft de nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders aangenomen (Wtza) afgelopen zomer aangenomen. De wet regelt het toezicht op zorgaanbieders en aan welke eisen zij moeten voldoen om zorg te mogen verlenen. Deze wet is nauwelijks uitvoerbaar en onbetaalbaar voor praktijken waar minder dan 50 personen werken. Wat is er precies aan de hand?
16 december 2020/door Redactie
Een-praktijkmanager-aanstellen.-Durf-jij-het-aan

Een praktijkmanager aanstellen. Durf jij het aan?

Drukt het praktijkmanagement ook als een zware last op jouw schouders? Of ben je niet tevreden met het ‘reilen en zeilen’ in jouw praktijk? Er zijn veel collega-praktijkhouders die dergelijke gevoelens ervaren. Als je weet waar de oplossing ligt, is vervolgens de uitdaging om daadwerkelijk te veranderen. Om de verandering te DURVEN aangaan.
16 december 2020/door Redactie
Tuchtcollege: niet uitvoeren behandeling na opmaken behandelplan

Tuchtrecht: berisping na klachten door onnodig trekken derde molaar

Een tandarts heeft een berisping opgelegd gekregen door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Amsterdam wegens het trekken van twee verstandskiezen terwijl dit niet medisch noodzakelijk was. Ook had hij gebruik gemaakt van oud beeldmateriaal en was de patiënt niet van tevoren op de risico’s gewezen.
16 december 2020/door Redactie
Nieuwe regels voor zzp’ers in het nieuwe jaar

Nieuwe regels voor zzp’ers in het nieuwe jaar

In 2021 veranderen er een aantal wetten die relevant zijn voor zzp’ers. Zo De gaat de zelfstandigenaftrek waarover je geen winst hoeft te betalen in 2021 met € 360 omlaag en wordt het vermelden van je BIG-nummer verplicht. Hier vind je een overzicht van de wetswijzigingen.
16 december 2020/door Redactie

De beste online marketing strategie voor mondzorgpraktijken

Veel praktijken verwelkomen graag nieuwe patiënten en leunen hierbij traditiegetrouw op een organische groei via mond-tot-mond reclame. Echter, door de recente veranderingen in consumentengedrag hebben praktijken steeds meer moeite om de (jongere) doelgroep via deze methode te bereiken. De huidige beperkingen in het aantal sociale contactmomenten dragen hier zeker aan bij.
7 december 2020/door Redactie

Houd je data veilig (lees: binnen de EU)

De European Data Protection Board (EDPB) raadt bedrijven aan voorzichtig om te springen met data van Europese burgers die buiten Europa wordt opgeslagen. De veiligheid van die data is namelijk niet te garanderen.
2 december 2020/door Redactie

Hoe omgaan met lastige medewerkers?

Regelmatig hoor ik praktijkhouders ‘klagen’ over medewerkers. Daarbij wordt het vaak al snel duidelijk, dat het om één of enkele specifieke medewerkers gaat. Dit kan veel onderlinge irritatie opleveren en de samenwerking negatief beïnvloeden. Hoe ga je hier als praktijkhouder mee om?
23 november 2020/door Redactie

Zzp-webmodule uitgesteld tot 11 januari 2021

De pilot van de zzp-webmodule van de belastingdienst wordt doorgeschoven naar 11 januari 2021. De handhaving wordt daarmee ook pas later aangescherpt. Dat blijkt uit een voortgangsbrief van de verantwoordelijke bewindslieden aan de Tweede Kamer.
23 november 2020/door Redactie

Mondzorgpraktijk uitgelicht: De MondzorgPoort

Mondhygiënist Marwa Ahmad opende onlangs haar eigen praktijk: De MondzorgPoort in Almere. Ze heeft haar praktijk nieuw laten bouwen om het zo helemaal naar wens te krijgen. Wij vinden het een zeer fraaie praktijk geworden met een moderne inrichting in warme kleuren. Bekijk de foto’s en oordeel zelf.
9 november 2020/door Redactie

Wat betekent de invoering van het UBO-register voor mijn praktijk?

Vanaf 1 oktober 2020 moeten meer dan 1,5 miljoen Nederlandse organisaties hun UBO’s inschrijven in het UBO-register. Maar wat is het UBO-register? En wat betekent het voor jouw praktijk?
4 november 2020/door Redactie

Tuchtrecht: waarschuwing na te laat verwijzen bij implantaatproblemen

Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag heeft een tandarts een waarschuwing opgelegd nadat deze niet alert genoeg was tijdens de controles van de klaagster. Hierdoor werden implantaatproblemen laat opgemerkt en was parodontale chirurgie nodig die mogelijk voorkomen had kunnen worden.
26 oktober 2020/door Redactie
Toon meer