Carrière mondzorg

Carrière ontwikkelingen rondom het beroep van tandarts, tandarts-specialist, mondhygiënist, tandprotheticus en (preventie)assistent.

Gezocht-mondhygienisten-die-willen-samenwerken-met-dietisten
,

Gezocht: mondhygiënisten die willen samenwerken met diëtisten

Wij zoeken mondhygiënisten die willen samenwerken met diëtisten! Wil jij zorg rond mondgezondheid en voeding in je wijk verbeteren? Wellicht is onderstaand project dan iets voor jou!
Vacature: Redactie assistent, Zoetermeer - bijbaan voor student
,

Vacature: Redactie assistent, Zoetermeer - bijbaan voor student

Wij zoeken voor ons platform www.dentalinfo.nl een assistent voor ondersteunende werkzaamheden. Het is afwisselend werk: van plaatsen van artikelen, vacatures, agenda items en social media berichten, tot het bijhouden van de database en opzetten nieuwsbrief.
Hans-de-Vries-benoemd-tot-nieuwe-voorzitter-KNMT
,

Hans de Vries benoemd tot nieuwe voorzitter KNMT

Hans de Vries is vanaf 1 juli 2022 de nieuwe voorzitter van de KNMT. Hij volgt dan Wolter Brands op, die na 6 jaar de maximale zittingstermijn als voorzitter heeft bereikt.
Prof. dr. C. van Loveren ontvangt van NWVT de Dr. Th. Dentz medaille
,

Prof. dr. C. van Loveren ontvangt van NWVT de Dr. Th. Dentz medaille

Het bestuur van de NWVT heeft de Dr. Th. Dentz medaille uitgereikt op 3 november aan prof.dr. C. van Loveren op grond van wetenschappelijke prestaties en uitzonderlijke kwaliteiten, die vooral betekenis hebben voor de beroepsuitoefening door de algemeen practicus en die de patiënt ten goede komen.
Prof.dr.-Dagmar-Else-Slot
,

Prof.dr. Dagmar Else Slot benoemd tot Editor-in-Chief International Journal of Dental Hygiene

Prof.dr. Dagmar Else Slot is per 1 januari 2021 benoemd tot Editor-in-Chief van het tijdschrijft International Journal of Dental Hygiëne. De afgelopen 10 jaar was zij associate editor voor het tijdschrift.
, , ,

De eigenheid van tandarts Loes: “wees jezelf en ga voor je droom”

Op Facebook valt de pagina van tandarts Loes Meijerink behoorlijk op. Zo plaatst ze bijvoorbeeld selfie’s zonder enige opsmuk. Loes is gewoon Loes. Ze is niet alleen tandarts maar ook coach, ondernemer en moeder. In dit interview vertelt Loes over hoe zij haar onderneemt in haar praktijk en zo de patiënten krijgt die bij haar passen.
Manon van Splunter-Schneider en Ramin Najafbagy
,

Manon van Splunter-Schneider herkozen als voorzitter van NVM-mondhygiënisten

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van NVM-mondhygiënisten is Manon van Splunter-Schneider door de leden herkozen als voorzitter.  Zij kan haar werk voor de beroepsvereniging van mondhygiënisten daarmee de komende drie jaar verder voortzetten.
promotie
,

Dagmar Else Slot hoogleraar Preventie in de mondzorg

Per 1 september 2020 is Dagmar Else Slot benoemd tot hoogleraar ‘Preventie in de mondzorg, in het bijzonder de klinische toepassing’, bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Zij is in Nederland de eerste mondhygiënist die benoemd is als hoogleraar.

Partnernieuws

Meer carrière mondzorg

Monique van der Veen benoemd tot hoogleraar monitoring mondgezondheid en preventie

Monique van der Veen benoemd tot hoogleraar monitoring mondgezondheid en preventie

Per 1 september 2020 is Monique van der Veen benoemd tot hoogleraar ‘Monitoring in Mondgezondheid en Preventie’ bij de sectie Preventieve Tandheelkunde van ACTA aan de Vrije Universiteit in het kader van een Fenna Diemer Lindeboom leerstoel.
6 juli 2020/door anitatest

Tandheelkunde weer op nummer één met startsalaris

De nieuwe Keuzegids Universiteiten is zoals elk jaar weer gepubliceerd. In deze gids staan ook de maandsalarissen per opleiding, en daaruit blijkt dat kersverse tandartsen weer het hoogste startsalaris hebben.
9 december 2019/door anitatest
Mondhygiënist en pensioen

Mondhygiënist en pensioen

Als je als mondhygiënist bij een praktijk in loondienst werkt en je werkgever hanteert de arbeidsvoorwaarden van de KNMT, dan wordt er geen pensioen opgebouwd. Wat zijn nu de mogelijkheden om toch een oudedagsvoorziening te regelen?
28 oktober 2019/door anitatest
Yvonne Buunk

Yvonne Buunk-Werkhoven na negen jaar afgetreden bij FDI

Tijdens het American Dental Association (ADA)-FDI World Dental Congress in San Francisco trad dr. Yvonne Buunk-Werkhoven, zelfstandig gedragswetenschapper -International Allied Health Professional af als één van de vijf executive board leden van de Chief Dental Officers/Dental Public Health section.
1 oktober 2019/door anitatest

Podcast: Ontdek je talent

Wat is talent eigenlijk? Iedereen weet dat talent iets is waar je aanleg voor hebt. Maar volgens Anna is het meer. “Talent is ook iets wat je leuk vindt om te toen.”
5 september 2019/door anitatest
Uitgereikte awards binnen de tandheelkunde

Uitgereikte awards binnen de tandheelkunde

De afgelopen maand werden er meerdere awards uitgereikt voor bijzondere prestaties in de tandheelkunde. Zo werden bijvoorbeeld de IADR Neuroscience Senior Investigator Award en de IADR Young Investigator Award,  de ESTSS EJPT award en de American Academy of Dental Sleep Medicine student research award uitgereikt.
8 augustus 2019/door anitatest
Joke-Kwakman

Joke Kwakman verkozen als nieuw bestuurslid KNMT

De KNMT heeft een nieuw bestuurslid: Joke Kwakman. De 59-jarige mka-chirurg werd vrijdag 19 april door de leden van de beroepsvereniging van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten in het bestuur gekozen.
24 april 2019/door Anita test Test
Op zoek naar je droombaan in de mondzorg

Op zoek naar je droombaan in de mondzorg

Een droombaan is natuurlijk iets wat iedereen wil, ook studenten Mondzorgkunde. Maar hoe vind je die droombaan? dental INFO vroeg het aan docenten Mondzorgkunde Suzanne Janssen en Barrie Dallinga en recruiter Solange de Groot.
4 maart 2019/door anitatest
Heb je als mondhygiënist een droom: ga ervoor!

Heb je als mondhygiënist een droom: ga ervoor!

Als je behoefte hebt aan een beurs met alle informatie voor mondhygiënisten bij elkaar, dan organiseer je die tot gewoon zelf? Dat deed mondhygiënist Joanne Alkemade. dental INFO sprak met haar. Joanne vertelde over haar vak én over Dé Vakbeurs Mondhygiëne.
18 februari 2019/door anitatest
“Preventie is de mooiste kant van het vak.”

“Preventie is de mooiste kant van het vak.”

Saskia den Hartog is uitgeroepen tot Mondhygiënist van het jaar 2019. Ze zit al ruim 25 jaar in het vak, organiseert studiereizen en is praktijkvisiteur. Lieneke Steverink-Jorna, zelf Mondhygiënist van het jaar 2013, interviewde haar voor dental INFO.
4 februari 2019/door anitatest
Saskia den Hartog uitgeroepen tot Mondhygiënist van het Jaar 2019

Saskia den Hartog uitgeroepen tot Mondhygiënist van het Jaar 2019

Tijdens het 15e VPM-congres ‘Mondgezondheid doe je samen’ dat op vrijdag 25 januari 2019 is georganiseerd in De Landgoederij te Bunnik (Utrecht) is Saskia den Hartog uitgeroepen tot Mondhygiënist van het Jaar 2019. Maja Koster-Faasen en Saskia ten Brinke werden genomineerd.
29 januari 2019/door Anita test Test
Hoger inkomen voor mensen met passende baan

Hoger inkomen voor mensen met passende baan

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat mensen die een baan hebben die goed bij hun persoonlijkheid past meer verdienen dan anderen. Het onderzoek werd uitgevoerd door een Duits sociaaleconomisch panel (SOEP).
19 december 2018/door anitatest
Toon meer