Carrière mondzorg

Carrière ontwikkelingen rondom het beroep van tandarts, tandarts-specialist, mondhygiënist, tandprotheticus en (preventie)assistent.

promotie
,

Dagmar Else Slot hoogleraar Preventie in de mondzorg

Per 1 september 2020 is Dagmar Else Slot benoemd tot hoogleraar ‘Preventie in de mondzorg, in het bijzonder de klinische toepassing’, bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Zij is in Nederland de eerste mondhygiënist die benoemd is als hoogleraar.
Monique van der Veen benoemd tot hoogleraar monitoring mondgezondheid en preventie
,

Monique van der Veen benoemd tot hoogleraar monitoring mondgezondheid en preventie

Per 1 september 2020 is Monique van der Veen benoemd tot hoogleraar ‘Monitoring in Mondgezondheid en Preventie’ bij de sectie Preventieve Tandheelkunde van ACTA aan de Vrije Universiteit in het kader van een Fenna Diemer Lindeboom leerstoel.
,

Tandheelkunde weer op nummer één met startsalaris

De nieuwe Keuzegids Universiteiten is zoals elk jaar weer gepubliceerd. In deze gids staan ook de maandsalarissen per opleiding, en daaruit blijkt dat kersverse tandartsen weer het hoogste startsalaris hebben.
Mondhygiënist en pensioen
,

Mondhygiënist en pensioen

Als je als mondhygiënist bij een praktijk in loondienst werkt en je werkgever hanteert de arbeidsvoorwaarden van de KNMT, dan wordt er geen pensioen opgebouwd. Wat zijn nu de mogelijkheden om toch een oudedagsvoorziening te regelen?
Yvonne Buunk
,

Yvonne Buunk-Werkhoven na negen jaar afgetreden bij FDI

Tijdens het American Dental Association (ADA)-FDI World Dental Congress in San Francisco trad dr. Yvonne Buunk-Werkhoven, zelfstandig gedragswetenschapper -International Allied Health Professional af als één van de vijf executive board leden van de Chief Dental Officers/Dental Public Health section.
, ,

Podcast: Ontdek je talent

Wat is talent eigenlijk? Iedereen weet dat talent iets is waar je aanleg voor hebt. Maar volgens Anna is het meer. “Talent is ook iets wat je leuk vindt om te toen.”
Uitgereikte awards binnen de tandheelkunde
,

Uitgereikte awards binnen de tandheelkunde

De afgelopen maand werden er meerdere awards uitgereikt voor bijzondere prestaties in de tandheelkunde. Zo werden bijvoorbeeld de IADR Neuroscience Senior Investigator Award en de IADR Young Investigator Award,  de ESTSS EJPT award en de American Academy of Dental Sleep Medicine student research award uitgereikt.
Joke-Kwakman
,

Joke Kwakman verkozen als nieuw bestuurslid KNMT

De KNMT heeft een nieuw bestuurslid: Joke Kwakman. De 59-jarige mka-chirurg werd vrijdag 19 april door de leden van de beroepsvereniging van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten in het bestuur gekozen.

Partnernieuws

Meer carrière mondzorg

Op zoek naar je droombaan in de mondzorg

Op zoek naar je droombaan in de mondzorg

Een droombaan is natuurlijk iets wat iedereen wil, ook studenten Mondzorgkunde. Maar hoe vind je die droombaan? dental INFO vroeg het aan docenten Mondzorgkunde Suzanne Janssen en Barrie Dallinga en recruiter Solange de Groot.
4 maart 2019/door Redactie
Heb je als mondhygiënist een droom: ga ervoor!

Heb je als mondhygiënist een droom: ga ervoor!

Als je behoefte hebt aan een beurs met alle informatie voor mondhygiënisten bij elkaar, dan organiseer je die tot gewoon zelf? Dat deed mondhygiënist Joanne Alkemade. dental INFO sprak met haar. Joanne vertelde over haar vak én over Dé Vakbeurs Mondhygiëne.
18 februari 2019/door Redactie
“Preventie is de mooiste kant van het vak.”

“Preventie is de mooiste kant van het vak.”

Saskia den Hartog is uitgeroepen tot Mondhygiënist van het jaar 2019. Ze zit al ruim 25 jaar in het vak, organiseert studiereizen en is praktijkvisiteur. Lieneke Steverink-Jorna, zelf Mondhygiënist van het jaar 2013, interviewde haar voor dental INFO.
4 februari 2019/door Redactie
Saskia den Hartog uitgeroepen tot Mondhygiënist van het Jaar 2019

Saskia den Hartog uitgeroepen tot Mondhygiënist van het Jaar 2019

Tijdens het 15e VPM-congres ‘Mondgezondheid doe je samen’ dat op vrijdag 25 januari 2019 is georganiseerd in De Landgoederij te Bunnik (Utrecht) is Saskia den Hartog uitgeroepen tot Mondhygiënist van het Jaar 2019. Maja Koster-Faasen en Saskia ten Brinke werden genomineerd.
29 januari 2019/door Anitadeklerk2018
Hoger inkomen voor mensen met passende baan

Hoger inkomen voor mensen met passende baan

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat mensen die een baan hebben die goed bij hun persoonlijkheid past meer verdienen dan anderen. Het onderzoek werd uitgevoerd door een Duits sociaaleconomisch panel (SOEP).
19 december 2018/door Redactie

KNMT-bestuur besloot dr. Yvonne Buunk-Werkhoven voor te dragen voor Public Health Committee FDI

Begin juli werd dr. Yvonne Buunk-Werkhoven door de KNMT voorgedragen als kandidaat voor de Public Health Committee van de World Dental Federation (FDI). Door een niet-tandarts voor te dragen had de KNMT haar nek uitgestoken in lijn met haar motto Mondzorg = teamwork.
3 september 2018/door Redactie
Salaris medische sector van verschillende landen vergeleken

Salaris medische sector van verschillende landen vergeleken

Het medische onlineplatform Medscape heeft onderzoek gedaan naar het salaris in de medische sector in Duitsland en dat vergeleken met een aantal andere landen. Er blijken grote verschillen te bestaan tussen de verschillende landen.
7 augustus 2018/door Redactie
KIMO-directeur Dirk Mettes neemt afscheid

KIMO-directeur Dirk Mettes neemt afscheid

Tandarts en onderzoeker Dirk Mettes neemt in september afscheid als directeur van KIMO (Kennisinstituut Mondzorg). Hij was meer dan tien jaar betrokken bij het ontwikkelen van richtlijnen voor de mondzorg.
17 mei 2018/door Redactie
Mondhygiënist en zwanger: vier verhalen

Mondhygiënist en zwanger: vier verhalen

dental INFO vroeg op social media of professionals in de mondzorg hun ervaringen wilden delen over hun zwangerschap en de periode erna. Lukte het om gewoon door te werken tijdens de zwangerschap? En heeft het ouderschap invloed op hun werk?
16 april 2018/door Anitadeklerk2018
Mondhygiënist Marieke van Zanten

Mondhygiënist Marieke van Zanten genomineerd als aanstormend talent

Marieke van Zanten, mondhygiënist en eigenaar van kinderpraktijk Te Gekke Bekkies, is genomineerd bij de Rotterdamse Zakenvrouwverkiezing 2018 in de categorie ‘aanstormend talent’, de categorie voor vrouwen die minder dan drie jaar ondernemer zijn. Aanleiding voor Lieneke Steverink-Jorna om haar te interviewen.
16 april 2018/door Redactie
Sander Leeuwenburgh

Sander Leeuwenburgh benoemd tot hoogleraar aan Radboudumc

Met ingang van 1 april is Sander Leeuwenburgh benoemd tot hoogleraar Regeneratieve Biomaterialen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van een nieuwe generatie injecteerbare en zelfherstellende biomaterialen, die kunnen helpen met het stimuleren van regeneratie van beschadigde weefsels.
12 april 2018/door Redactie
jophopper mondzorg

Jobhoppers in de mondzorg, wat willen zij?

Jobhoppers, een doorn in het oog van werkgevers. Waarom jobhoppen sommige mondhygiënisten en tandartsen zo graag? Of hadden ze het zelf liever anders gedaan? Hoe kan een werkgever personeel aan zich binden? Een consultant werving- en selectie en een aantal jobhoppers en werkgevers vertellen hun verhaal.
3 april 2018/door Redactie
Toon meer