Carrière mondzorg

Carrière ontwikkelingen rondom het beroep van tandarts, tandarts-specialist, mondhygiënist, tandprotheticus en (preventie)assistent.

Hoger inkomen voor mensen met passende baan
, ,

Hoger inkomen voor mensen met passende baan

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat mensen die een baan hebben die goed bij hun persoonlijkheid past meer verdienen dan anderen. Het onderzoek werd uitgevoerd door een Duits sociaaleconomisch panel (SOEP).
,

KNMT-bestuur besloot dr. Yvonne Buunk-Werkhoven voor te dragen voor Public Health Committee FDI

Begin juli werd dr. Yvonne Buunk-Werkhoven door de KNMT voorgedragen als kandidaat voor de Public Health Committee van de World Dental Federation (FDI). Door een niet-tandarts voor te dragen had de KNMT haar nek uitgestoken in lijn met haar motto Mondzorg = teamwork.
Salaris medische sector van verschillende landen vergeleken
,

Salaris medische sector van verschillende landen vergeleken

Het medische onlineplatform Medscape heeft onderzoek gedaan naar het salaris in de medische sector in Duitsland en dat vergeleken met een aantal andere landen. Er blijken grote verschillen te bestaan tussen de verschillende landen.
KIMO-directeur Dirk Mettes neemt afscheid
,

KIMO-directeur Dirk Mettes neemt afscheid

Tandarts en onderzoeker Dirk Mettes neemt in september afscheid als directeur van KIMO (Kennisinstituut Mondzorg). Hij was meer dan tien jaar betrokken bij het ontwikkelen van richtlijnen voor de mondzorg.
Mondhygiënist en zwanger: vier verhalen
, ,

Mondhygiënist en zwanger: vier verhalen

dental INFO vroeg op social media of professionals in de mondzorg hun ervaringen wilden delen over hun zwangerschap en de periode erna. Lukte het om gewoon door te werken tijdens de zwangerschap? En heeft het ouderschap invloed op hun werk?
Mondhygiënist Marieke van Zanten
,

Mondhygiënist Marieke van Zanten genomineerd als aanstormend talent

Marieke van Zanten, mondhygiënist en eigenaar van kinderpraktijk Te Gekke Bekkies, is genomineerd bij de Rotterdamse Zakenvrouwverkiezing 2018 in de categorie ‘aanstormend talent’, de categorie voor vrouwen die minder dan drie jaar ondernemer zijn. Aanleiding voor Lieneke Steverink-Jorna om haar te interviewen.
Sander Leeuwenburgh
,

Sander Leeuwenburgh benoemd tot hoogleraar aan Radboudumc

Met ingang van 1 april is Sander Leeuwenburgh benoemd tot hoogleraar Regeneratieve Biomaterialen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van een nieuwe generatie injecteerbare en zelfherstellende biomaterialen, die kunnen helpen met het stimuleren van regeneratie van beschadigde weefsels.
jophopper mondzorg
,

Jobhoppers in de mondzorg, wat willen zij?

Jobhoppers, een doorn in het oog van werkgevers. Waarom jobhoppen sommige mondhygiënisten en tandartsen zo graag? Of hadden ze het zelf liever anders gedaan? Hoe kan een werkgever personeel aan zich binden? Een consultant werving- en selectie en een aantal jobhoppers en werkgevers vertellen hun verhaal.

Partnernieuws

Meer carrière mondzorg

Werktevredenheidenquête: wat vindt u belangrijk in uw werk als mondzorgkundige?

Werktevredenheidenquête: wat vindt u belangrijk in uw werk als mondzorgprofessional?

Wat vinden tandartsen, mondhygiënisten en assistenten het leukst aan hun werk? En waar kijken zij juist met regelmaat tegenop? Met deze korte enquête zoeken we naar antwoorden op deze vragen om zo een goed beeld te krijgen wat mondzorgprofessionals belangrijk vinden aan hun werk. Doe mee en beantwoord anoniem de 4 vragen.
11 maart 2018/door Redactie
Rob Barnasconi

Rob Barnasconi verbonden aan Fresh Tandartsen

Fresh Tandartsen heeft tandarts Rob Barnasconi benoemd als non-executive officer (NEO). Barnasconi, voormalig KNMT voorzitter en voormalig hoofd van Radboudumc Tandheelkunde, zal in zijn nieuwe rol zijn expertise en jarenlange ervaring in de tandheelkunde gaan inzetten binnen Fresh Tandartsen.
6 maart 2018/door Redactie
Kristina Takrovskaja: een mondhygiënist met een missie

Kristina Takrovskaja: een mondhygiënist met een missie

Mondhygiënist Kristina Takrovskaja is erg gedreven. Met volle energie zet ze zich in om cariës te voorkomen bij met name kinderen. dental INFO sprak met haar over haar jeugd in Rusland en haar inzet in haar praktijk.
5 maart 2018/door Redactie
ACTA benoemt twee nieuwe hoogleraren

ACTA benoemt twee nieuwe hoogleraren

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft per 1 januari twee nieuwe hoogleraren benoemt. Corine Visscher promoveerde tot hoogleraar Orofaciale Fysiotherapie en Marja Laine tot hoogleraar Orale Diagnostiek.
7 februari 2018/door Redactie
Disfunctionerende artsen te makkelijk aan werk over de grens

Disfunctionerende artsen te makkelijk aan werk over de grens

Artsen die in een Europees land zijn geschorst van hun werkzaamheden komen over de grens vaak toch weer aan werk. Het is gebleken dat het Europees waarschuwingssysteem onvoldoende werkt, waardoor disfunctionerende zorgverleners te makkelijk aan de slag kunnen in andere Europese landen.
22 januari 2018/door Redactie
ANT biedt meekijkstage aan studenten Tandheelkunde

ANT biedt meekijkstage aan studenten Tandheelkunde

Een kans de dagelijkse gang van zaken in een tandartsenpraktijk te ervaren. Studenten krijgen de gelegenheid om aan de hand van een meekijkstage de dagelijkse gang van zaken in een eenmanspraktijk, een grote praktijk of een gedifferentieerde praktijk te ervaren. 
16 januari 2018/door Redactie
Ralph van Brakel nieuwe voorzitter NVGPT

Ralph van Brakel nieuwe voorzitter NVGPT

In december is de heer dr. Ralph van Brakel gekozen tot voorzitter van de NVGPT. Hij volgt prof. dr. Gert Meijer op die de afgelopen drie jaar voorzitter was.
15 januari 2018/door Redactie
Willem van Baren

Willem van Baren completeert Raad van Toezicht KNMT

Willem van Baren is tijdens de 204e Algemene Vergadering van de KNMT op vrijdag 8 december benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de vereniging. Met de komst van de advocaat en arbiter Van Baren is de Raad van Toezicht van de beroepsvereniging van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen compleet.
12 december 2017/door Redactie
Malou de Kok

Nominatie EZVN ondernemersprijs voor mondhygiënist Malou de Kok

Zaterdag 25 november vond in Rotterdam het EZVN verkiezingsgala Ethnische Zakenvrouw Awards 2017 plaats. Dit jaar was Malou de Kok, mondhygiënist en eigenaar van een tandartsenpraktijk, een van de drie genomineerden voor de EZVN ondernemersprijs.
4 december 2017/door Redactie
Marion Gout- van Sinderen en Jos de Beer in Raad van Toezicht KNMT

Marion Gout- van Sinderen en Jos de Beer in Raad van Toezicht KNMT

De KNMT versterkt haar bestuursstructuur met een Raad van Toezicht bestaande uit drie leden. Marion Gout-van Sinderen is benoemd tot voorzitter; Jos de Beer tot lid. Eind dit jaar wordt het derde lid benoemd.
20 september 2017/door Anitadeklerk2018
Hugo de Bruyn

Hugo de Bruyn nieuw afdelingshoofd Tandheelkunde Radboudumc

Prof. dr. Hugo de Bruyn is per 1 oktober benoemd tot afdelingshoofd Tandheelkunde. Hij is hoogleraar Parodontologie en sinds 2004 verbonden aan de Universiteit Gent. 
29 augustus 2017/door Redactie

Het belang van reflectie – individueel en in team

Zelfreflectie is van groot belang voor zorgverleners die veel zelfstandig werken. Zij krijgen vaak weinig tot geen directe feedback van collega’s, terwijl dit wel van groot belang is voor het ontwikkelen van jezelf.
17 juli 2017/door Redactie
Toon meer