Carrière mondzorg

Carrière ontwikkelingen rondom het beroep van tandarts, tandarts-specialist, mondhygiënist, tandprotheticus en (preventie)assistent.

In balans in het buitenland
,

In balans in het buitenland: onderzoek en leren over grenzen heen

Hoe kan een carrière in de (mond)zorg verlopen? Dr. Yvonne Buunk-Werkhoven, psycholoog en mondhygiënist, vertelt over haar werkzaamheden in het buitenland waarbij zij analyseert hoe zij contacten onderhoudt en samen met staf en studenten toegepast wetenschappelijk onderzoek gericht op public health van de grond krijgt en hierover publiceert.
Loes Velthoven-Verlinden
,

Loes Velthoven-Verlinden vanaf 10 november nieuwe NVM-voorzitter

Loes Velthoven-Verlinden, eerder vicevoorzitter en bestuurslid op de portefeuille Onderwijs, Scholing en Wetenschap bij NVM-mondhygiënisten heeft op 10 november 2023 het voorzitterschap bij NVM-mondhygiënisten overgenomen. Manon van Splunter-Schneider gaf op de Algemene Ledervergadering van 10 november na meer dan zeven jaar voorzitterschap het stokje officieel over aan Loes Velthoven-Verlinden.
Redactiemedewerker bij dentalinfo.nl
, ,

Redactiemedewerker - bijbaan voor student

Wij zoeken een medewerker voor ondersteunende werkzaamheden voor onze website op gebied van mondzorg. Het is afwisselend werk: van plaatsen van artikelen, vacatures, agenda items en social media berichten, tot het bijhouden van de database en opzetten nieuwsbrief.
Dag-van-de-tandprotheticus
,

25 mei 2023 is de Dag van de Tandprotheticus: Kunstgebit? Tandprotheticus!

Veel Nederlanders hebben een volledig of gedeeltelijk kunstgebit. Toch weten niet veel mensen dat degene die het beste deze zorg biedt de opleiding tot tandprotheticus heeft gevolgd. Met de Dag van de Tandprotheticus wil de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) daar verandering in brengen.
Afstudeeronderzoek-Klinische-bijwerkingen-van-tandpasta-ingrediënten
,

Afstudeeronderzoek: Klinische bijwerkingen van tandpasta-ingrediënten

Naast de positieve en gewenste effecten van ingrediënten in een tandpasta kunnen er ook mogelijke bijwerkingen ontstaan die de gebruiker van de tandpasta tot last kunnen zijn. Anouk Blik en Helia Treep voerden een systematisch literatuuronderzoek uit naar de mogelijke klinische bijwerkingen van ingrediënten die gebruikt worden in tandpasta.
Dental-365-kaakchirurg
,

Geen vroegtijdige uitstroom onder MKA-chirurgen en orthodontisten

Vijftien jaar na de opleiding is nog ongeveer 90% van de MKA-chirurgen en orthodontisten werkzaam in hun beroep. Van vroegtijdige uitstroom is dus geen sprake. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel in opdracht van het Capaciteitsorgaan.
Bestuur KNMT nieuw
,

Twee nieuwe bestuursleden KNMT

De KNMT gaat met 2 nieuwe bestuursleden 2023 in. Rinke Rinke Blok is aangetreden als penningmeester en Ellemieke Hin als bestuurslid.
Afstudeeronderzoek-Het-effect-van-koudetherapie
,

Afstudeeronderzoek: Het effect van koudetherapie en ademhalingstechnieken op mondgezondheid en meer

Koudetherapie is ‘hot’, maar is het ook goed voor je? Babs Cabrita en Max van Damen deden een pre-experimenteel, kwantitatief pilotonderzoek naar het effect van koudetherapie, door middel van koud afdouchen, in combinatie met ademhalingstechnieken op de lichaamssamenstelling, de mondgezondheid en biomarkers in het speeksel bij gezonde volwassenen.

Partnernieuws

Meer carrière mondzorg

landen

Dit zijn de 5 landen waar je het goedkoopst tandheelkunde studeert

Tandheelkunde is een dure studie. Zeker wanneer je naar het buitenland gaat kunnen de kosten hoog oplopen. Maar er zijn grote verschillen. Sommige landen zijn relatief goedkoop, zonder dat ze inleveren op de kwaliteit van het onderwijs. Dit zijn de vijf goedkoopste landen om tandheelkunde te studeren (en Nederland is er één van).
28 november 2022/door Redactie
Katarina Jerković-Ćosić benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg

Katarina Jerković-Ćosić benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg

Dr. Katarina Jerković-Ćosić, als lector verbonden aan Hogeschool Utrecht, is door de Universiteit van Amsterdam (UvA) benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieke Gezondheid en Mondzorg. Zij zal zich gaan richten op inbedding van mondzorg binnen de publieke preventieve gezondheidszorg, vooral bij sociaal maatschappelijke risicogroepen.
30 augustus 2022/door Redactie
Fadi-Mosa-nieuw-bestuurslid-KIMO

Fadi Mosa nieuw bestuurslid KIMO

Het KIMO-bestuur verwelkomde per 1 augustus 2022 haar derde bestuurslid Fadi Mosa, voor de rol van penningmeester naast bestuursleden James Huddleston Slater (secretaris) en Daniëlle Boonzaaijer (voorzitter).
24 augustus 2022/door Redactie
Femke Fleur

Femke-Fleur Lamkamp nieuw lid Raad van Toezicht KNMT

Met ingang van 1 juli is Femke-Fleur Lamkamp toegetreden tot de Raad van Toezicht van de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten. De 51-jarige Lamkamp is CEO van het Streeklaboratorium Haarlem.
5 juli 2022/door Redactie
Hans-de-Vries-benoemd-tot-nieuwe-voorzitter-KNMT

Hans de Vries nieuwe voorzitter tandartsenvereniging KNMT

Hans de Vries is met ingang van 1 juli de nieuwe voorzitter van de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen, mka-chirurgen en orthodontisten. De Vries (60) blijft naast het voorzitterschap ook werkzaam als tandarts bij mondzorgpraktijk Dental Clinics Heerlen.
4 juli 2022/door Redactie
Oproep aan preventieassistenten

Oproep aan (paro)preventieassistenten

Er wordt veel gepraat over preventieassistenten. Bijvoorbeeld over de opleiding, over invulling van het werk en over wetten of regels. Er lijkt een stuk minder met de preventieassistent zelf gepraat te worden. Wat is het belang van de preventieassistent zelf?
31 mei 2022/door Redactie
Gezocht-mondhygienisten-die-willen-samenwerken-met-dietisten

Gezocht: mondhygiënisten die willen samenwerken met diëtisten

Wij zoeken mondhygiënisten die willen samenwerken met diëtisten! Wil jij zorg rond mondgezondheid en voeding in je wijk verbeteren? Wellicht is onderstaand project dan iets voor jou!
16 februari 2022/door Redactie
Vacature: Redactie assistent, Zoetermeer - bijbaan voor student

Vacature: Redactie assistent, Zoetermeer – bijbaan voor student

Wij zoeken voor ons platform www.dentalinfo.nl een assistent voor ondersteunende werkzaamheden. Het is afwisselend werk: van plaatsen van artikelen, vacatures, agenda items en social media berichten, tot het bijhouden van de database en opzetten nieuwsbrief.
1 januari 2022/door anitatest
medaille

Prof. dr. C. van Loveren ontvangt van NWVT de Dr. Th. Dentz medaille

Het bestuur van de NWVT heeft de Dr. Th. Dentz medaille uitgereikt op 3 november aan prof.dr. C. van Loveren op grond van wetenschappelijke prestaties en uitzonderlijke kwaliteiten, die vooral betekenis hebben voor de beroepsuitoefening door de algemeen practicus en die de patiënt ten goede komen.
8 november 2021/door Redactie
Prof.dr.-Dagmar-Else-Slot

Prof.dr. Dagmar Else Slot benoemd tot Editor-in-Chief International Journal of Dental Hygiene

Prof.dr. Dagmar Else Slot is per 1 januari 2021 benoemd tot Editor-in-Chief van het tijdschrijft International Journal of Dental Hygiëne. De afgelopen 10 jaar was zij associate editor voor het tijdschrift.
6 januari 2021/door Redactie

De eigenheid van tandarts Loes: “wees jezelf en ga voor je droom”

Op Facebook valt de pagina van tandarts Loes Meijerink behoorlijk op. Zo plaatst ze bijvoorbeeld selfie’s zonder enige opsmuk. Loes is gewoon Loes. Ze is niet alleen tandarts maar ook coach, ondernemer en moeder. In dit interview vertelt Loes over hoe zij haar onderneemt in haar praktijk en zo de patiënten krijgt die bij haar passen.
16 december 2020/door anitatest
Manon van Splunter-Schneider en Ramin Najafbagy

Manon van Splunter-Schneider herkozen als voorzitter van NVM-mondhygiënisten

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van NVM-mondhygiënisten is Manon van Splunter-Schneider door de leden herkozen als voorzitter.  Zij kan haar werk voor de beroepsvereniging van mondhygiënisten daarmee de komende drie jaar verder voortzetten.
1 december 2020/door anitatest
Toon Meer