Carrière mondzorg

Carrière ontwikkelingen rondom het beroep van tandarts, tandarts-specialist, mondhygiënist, tandprotheticus en (preventie)assistent.

Marion Gout- van Sinderen en Jos de Beer in Raad van Toezicht KNMT
,

Marion Gout- van Sinderen en Jos de Beer in Raad van Toezicht KNMT

De KNMT versterkt haar bestuursstructuur met een Raad van Toezicht bestaande uit drie leden. Marion Gout-van Sinderen is benoemd tot voorzitter; Jos de Beer tot lid. Eind dit jaar wordt het derde lid benoemd.
Hugo de Bruyn
,

Hugo de Bruyn nieuw afdelingshoofd Tandheelkunde Radboudumc

Prof. dr. Hugo de Bruyn is per 1 oktober benoemd tot afdelingshoofd Tandheelkunde. Hij is hoogleraar Parodontologie en sinds 2004 verbonden aan de Universiteit Gent. 

,

Het belang van reflectie – individueel en in team

Zelfreflectie is van groot belang voor zorgverleners die veel zelfstandig werken. Zij krijgen vaak weinig tot geen directe feedback van collega’s, terwijl dit wel van groot belang is voor het ontwikkelen van jezelf.
Tandartsen topverdieners 10 jaar na studie
,

Tandartsen topverdieners 10 jaar na studie

Wat is je studie nou eigenlijk waard? En hoe makkelijk is het om na afstuderen aan het werk te gaan in het gewenste veld? Elsevier Weekblad en SEO Economisch Onderzoek analyseerden 1 miljoen afgestudeerden en brachten in kaart om te zien wie na zijn studie wat gaat verdienen.
prof. dr. R.C.W. Burgersdijk
,

NWVT reikt hoogste tandheelkundige onderscheiding uit

De Dr. Th. Dentz medaille – de hoogst tandheelkundige onderscheiding in Nederland – is tijdens het NWVT congres over Dahlen op donderdag 8 juni 2017 uitgereikt aan Prof. dr. R.C.W. Burgersdijk.
gezondheidsrisico's
,

Mondzorgberoepen hoog op lijst beroepen met meeste gezondheidsrisico’s

De website IFLSCIENCE! heeft onderzocht welke beroepen de meeste gezondheidsrisco’s met zich meebrengen. De mondzorgprofessionals blijken hoog te scoren op de lijst met beroepen met gezondheidsrisico’s. De mondhygiënist staat zelfs op 1!
Tandartsen topverdieners
,

Tandarts bij topverdieners in Duitsland

Uit recent Duits onderzoek blijkt dat het beroep tandarts onder de topverdieners valt in Duitsland.
beste baan
,

Tandarts nummer 1 op lijst beste baan in Amerika

Volgens recent verzamelde gegevens is het beroep tandarts de beste baan in Amerika. Ook in de categorie best betaalde baan staat tandarts bovenaan. Deze cijfers zijn afkomstig uit het laatste US News & World report.

Partnernieuws

Meer carrière mondzorg

Erik Markus

Erik Markus nieuwe algemeen directeur KNMT

Erik Markus (57) is met ingang van 1 januari 2017 benoemd tot algemeen directeur van de KNMT. Hij zal zich vooral richten op de vernieuwing van de KNMT-organisatie.
23 december 2016/door Anita de Klerk
Bestuurswissel NVM-Mondhygiënisten

Bestuurswissel NVM-Mondhygiënisten

Het bestuur van de NVM is op 11 november gewijzigd. Het bestuur nam op de Algemene Ledenvergadering van de NVM afscheid van Yvonne Buunk-Werkhoven. Lieneke Steverink-Jorna en Nikky Huisman werden benoemd als bestuurslid.
17 december 2016/door Redactie
Elisah Rasing tandartsassistent van het jaar 2016

Elisah Rasing tandartsassistent van het jaar 2016

Sinds zaterdag 5 november 2016 mag Elisah Rasing zich Tandartsassistent van het Jaar 2016 noemen.
Tijdens de finale op 30e Landelijke StandbyDag kreeg Elisah Rasing de prijs uitgereikt.
8 november 2016/door Redactie
eerste werkervaring van drie jonge tandartsen

De eerste werkervaring van drie jonge tandartsen

Het aantal buitenlandse tandartsen neemt toe en ook het aantal tandartsen die tegen de pensioenleeftijd aanlopen. Maar wie is die jonge tandarts die gewoon uit de Hollandse klei getrokken is?
10 oktober 2016/door Redactie
Rozema benoemd tot hoogleraar Orale Geneeskunde aan het ACTA

Rozema benoemd tot hoogleraar Orale Geneeskunde aan het ACTA

Prof. dr. Fred Rozema is benoemd tot hoogleraar Orale Geneeskunde aan het ACTA. Rozema verbindt in zijn onderwijs en onderzoek algemeen medisch en specifiek tandheelkundig handelen.
6 september 2016/door Redactie
Klaas van Mierlo ad-interim directeur KNMT

Klaas van Mierlo ad-interim directeur KNMT

Klaas van Mierlo is sinds medio augustus ad interim secretaris-directeur van de KNMT. Hij volgt Hans Schirmbeck op die per 1 september zijn functie neerlegt.
17 augustus 2016/door Anita de Klerk
carrière vooruitzichten

Slecht gebit negatieve impact op carrière vooruitzichten

Uit een enquête is gebleken dat een slechte mondgezondheid geldt als grote barrière om aangenomen te worden voor een baan. Het gebit viel hierbij zwaarder dan overgewicht of een ongewenste dress code.
18 juli 2016/door Redactie

Samenwerking verpleegkundigen en tandartsen in opleiding

In de Verenigde staten wordt de mondgezondheid en de algehele gezondheid tegelijkertijd aangepakt, door zowel studenten van de verpleegkunde opleiding als studenten van de tandheelkundige opleiding samen te laten werken in een tandartsenpraktijk.
23 mei 2016/door dentalinfo

70% van de Engelse tandartsen raadt het beroep niet aan

70% van de Engelse tandartsen heeft aangegeven dat zij negatief zouden adviseren als vrienden of familieleden overwegen om tandarts te worden. Dat blijkt uit een peiling van de National Health Services in Engeland (NHS).
9 mei 2016/door dentalinfo

Blog: Zo wordt je als mondzorg- of tandheelkundestudent future proof

Diëtist en ondernemer Louise Witteman begeleidt regelmatig studenten bij hun onderzoek of stage. Lees haar tips voor een optimale voorbereiding op een stage en eerste baan.
20 april 2016/door dentalinfo

Manon van Splunter benoemd tot voorzitter NVM

Op 2 april is Manon van Splunter benoemd tot voorzitter van de NVM. Zij was al enige tijd voorzitter a.i. en beheerde de Portefeuille Onderlinge Contacten. Van Splunter volgt Eveline Haisma op.
11 april 2016/door dentalinfo

Tandheelkundige zzp’ers op vierde plaats best verdiendende zzp’ers

Tandheelkundige zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) staan op de vierde plaats van best verdienende zzp'ers. Zij hebben gemiddeld een ondernemersinkomen van 74.500 euro per jaar.
7 april 2016/door dentalinfo
Toon meer