Carrière

Carrière ontwikkelingen rondom het beroep van tandarts(specialist), mondhygiënist, tandprotheticus en (preventie)assistent.

Tandartsen topverdieners
,

Tandarts bij topverdieners in Duitsland

Uit recent Duits onderzoek blijkt dat het beroep tandarts onder de topverdieners valt in Duitsland.
beste baan
,

Tandarts nummer 1 op lijst beste baan in Amerika

Volgens recent verzamelde gegevens is het beroep tandarts de beste baan in Amerika. Ook in de categorie best betaalde baan staat tandarts bovenaan. Deze cijfers zijn afkomstig uit het laatste US News & World report.
Erik Markus
,

Erik Markus nieuwe algemeen directeur KNMT

Erik Markus (57) is met ingang van 1 januari 2017 benoemd tot algemeen directeur van de KNMT. Hij zal zich vooral richten op de vernieuwing van de KNMT-organisatie.
Bestuurswissel NVM-Mondhygiënisten
, ,

Bestuurswissel NVM-Mondhygiënisten

Het bestuur van de NVM is op 11 november gewijzigd. Het bestuur nam op de Algemene Ledenvergadering van de NVM afscheid van Yvonne Buunk-Werkhoven. Lieneke Steverink-Jorna en Nikky Huisman werden benoemd als bestuurslid.
Elisah Rasing tandartsassistent van het jaar 2016
, ,

Elisah Rasing tandartsassistent van het jaar 2016

Sinds zaterdag 5 november 2016 mag Elisah Rasing zich Tandartsassistent van het Jaar 2016 noemen. Tijdens de finale op 30e Landelijke StandbyDag kreeg Elisah Rasing de prijs uitgereikt.
eerste werkervaring van drie jonge tandartsen
, , ,

De eerste werkervaring van drie jonge tandartsen

Het aantal buitenlandse tandartsen neemt toe en ook het aantal tandartsen die tegen de pensioenleeftijd aanlopen. Maar wie is die jonge tandarts die gewoon uit de Hollandse klei getrokken is?
Rozema benoemd tot hoogleraar Orale Geneeskunde aan het ACTA
,

Rozema benoemd tot hoogleraar Orale Geneeskunde aan het ACTA

Prof. dr. Fred Rozema is benoemd tot hoogleraar Orale Geneeskunde aan het ACTA. Rozema verbindt in zijn onderwijs en onderzoek algemeen medisch en specifiek tandheelkundig handelen.
Klaas van Mierlo ad-interim directeur KNMT
,

Klaas van Mierlo ad-interim directeur KNMT

Klaas van Mierlo is sinds medio augustus ad interim secretaris-directeur van de KNMT. Hij volgt Hans Schirmbeck op die per 1 september zijn functie neerlegt.

Partnernieuws

Meer

carrière vooruitzichten

Slecht gebit negatieve impact op carrière vooruitzichten

Uit een enquête is gebleken dat een slechte mondgezondheid geldt als grote barrière om aangenomen te worden voor een baan. Het gebit viel hierbij zwaarder dan overgewicht of een ongewenste dress code.
18 juli 2016/door Redactie

Samenwerking verpleegkundigen en tandartsen in opleiding

In de Verenigde staten wordt de mondgezondheid en de algehele gezondheid tegelijkertijd aangepakt, door zowel studenten van de verpleegkunde opleiding als studenten van de tandheelkundige opleiding samen te laten werken in een tandartsenpraktijk.
23 mei 2016/door dentalinfo

70% van de Engelse tandartsen raadt het beroep niet aan

70% van de Engelse tandartsen heeft aangegeven dat zij negatief zouden adviseren als vrienden of familieleden overwegen om tandarts te worden. Dat blijkt uit een peiling van de National Health Services in Engeland (NHS).
9 mei 2016/door dentalinfo

Blog: Zo wordt je als mondzorg- of tandheelkundestudent future proof

Diëtist en ondernemer Louise Witteman begeleidt regelmatig studenten bij hun onderzoek of stage. Lees haar tips voor een optimale voorbereiding op een stage en eerste baan.
20 april 2016/door dentalinfo

Manon van Splunter benoemd tot voorzitter NVM

Op 2 april is Manon van Splunter benoemd tot voorzitter van de NVM. Zij was al enige tijd voorzitter a.i. en beheerde de Portefeuille Onderlinge Contacten. Van Splunter volgt Eveline Haisma op.
11 april 2016/door dentalinfo

Tandheelkundige zzp’ers op vierde plaats best verdiendende zzp’ers

Tandheelkundige zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) staan op de vierde plaats van best verdienende zzp'ers. Zij hebben gemiddeld een ondernemersinkomen van 74.500 euro per jaar.
7 april 2016/door dentalinfo

Henry Schein voor vijfde keer gekozen als ’s werelds meest ethische onderneming

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is Henry Schein gekozen als 's werelds meest ethische onderneming door het Ethisphere Institute.
14 maart 2016/door dentalinfo

Henry Schein voor derde jaar nummer 1 op Fortune lijst World’s most admired companies

Henry Schein staat voor het derde achtereenvolgende jaar op de eerste plaats als groothandel in de categorie Gezondheidszorg in de Fortune lijst “World’s Most Admired Companies”.
29 februari 2016/door dentalinfo

Nieuwe bachelor opleiding in Duitsland: Digitale Dentale Technologie

In Duitsland is het nu mogelijk om Digitale Dentale Technologie te studeren. Door de technische ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie in de tandartsenpraktijk, is het belangrijk dat technici tandartsen kunnen ondersteunen die gebruik maken van de geavanceerde technologieën.
15 februari 2016/door dentalinfo

Nieuwe ANT-directeur: Peter Vlaandere

Peter Vlaandere start met ingang van 1 februari als directeur bij de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT). Hij volgt Rob Maaswinkel op.
15 februari 2016/door dentalinfo

Voorzitter KNMT legt functie neer

Aad van der Helm treedt per direct terug als voorzitter van het hoofdbestuur van de KNMT. Na afloop van de Algemene Vergadering van 11 december heeft Van der Helm geconcludeerd dat er voor hem geen rol meer is weggelegd in het hoofdbestuur van de KNMT.
4 januari 2016/door dentalinfo

Startende tandartsen opvallend tevreden met hun baan

Recent afgestudeerde tandartsen zijn bijzonder tevreden met hun functie. Dat blijkt uit onderzoek van Vacatures.nl op basis van gegevens van Elsevier. Afgestudeerden van de opleiding Tandheelkunde geven hun functie gemiddeld een 8,5, waar het gemiddelde van wo-opleidingen op 7,5 ligt.
6 juli 2015/door dentalinfo
Toon meer