Werken met plezier

Wat maakt het werken in de mondzorg leuk? En doen we wel genoeg wat we leuk vinden? Hoe blijft u bevlogen en toegewijd als tandarts(specialist), mondhygiënist, preventieassistent of andere mondzorgprofessional?

prothese
,

Anekdote uit de praktijk: Prothese

Het was een normale dag bij mijn werk als mondhygiënist en ik verwelkomde mijn zoveelste patiënt van de dag. Het viel me op dat hij een beetje moeilijk liep, maar ja, ik was zelf ook die dag daarvoor door mijn enkel gegaan.
Stress
,

Stress bij tandartsen: oorzaak en aanpak

Vier op de tien tandartsen in het Verenigd Koninkrijk ervaren veel stress. Dat blijkt uit een survey die door de British Dental Association (BDA) is uitgevoerd. Tim Newton, hoogleraar psychologie, en Brid Herdon, tandarts en coach, leggen uit hoe stress bij tandartsen ontstaat en wat men er aan kan doen om de stress te verminderen.
Werkdruk bij tandartsen: Bevlogen of afgebrand?
,

Werkdruk bij tandartsen: Bevlogen of afgebrand?

Een hoge werkdruk, overheidsbemoeienis en ondernemerschap. Een greep uit de factoren die bijdragen aan burn-out. Bij tandartsen worden burn-out percentages genoemd van 12%. Hoe herkent u burn-out klachten en houdt u de balans tussen belasting en belastbaarheid?
, ,

Tandheelkundige hulp in Zuid-Afrika

De Stichting Nieuwe Steen is afgelopen jaar weer afgereisd naar Zuid-Afrika om daar de bevolking te voorzien van gratis tandheelkundige hulp. Bekijk het verslag met foto's.
,

Schotse mondzorgprofessionals ervaren stress

Veel Schotse mondzorgprofessionals ervaren stress, die in de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van de Scottish Association of Local Dental Committees (SALDC).
,

Onderzoek: NVM-leden scoren zeer hoog op bevlogenheid

Het wetenschappelijk artikel "Work engagement among Dutch dental hygienists" is geaccepteerd voor publicatie in het Journal of Public Health Dentistry. Uit het onderzoek blijkt dat NVM-leden zeer hoog op de bevlogenheid schaal scoren.
, , ,

Makkelijker leven met negatieve emoties

Negatieve emoties zijn inherent aan het menselijk bestaan. Accepteer dat, en het leven wordt een stuk makkelijker. Een lesje Acceptance and commitment therapy door klinisch psycholoog en psychotherapeut Ando Rokx.
, , ,

Burn-out: conflict tussen verwachting en realiteit

Wat maakt ons vak leuk? En doen we wel genoeg wat we leuk vinden? Psycholoog Ronald Gorter over uitputting en het hervinden van bevlogenheid en toewijding.

Partnernieuws

Meer