Hoge werkdruk onder tandheelkundige professionals in VK

stress

In het verenigd koninkrijk wordt verwacht dat de komende vijf jaar 4 op de 10 (tand)artsen zullen stoppen met de National Health Service (NHS) vanwege een hoge werkdruk. Volgens 86% van de tandheelkundige professionals is de werkdruk de afgelopen twee tot drie jaar toegenomen blijkt uit een enquête van de Dental Defense Union (DDU).

Bij het analyseren van de enquête bleek dat 39% van de bijna 500 tandheelkundige professionals zeiden dat ze waarschijnlijk met pensioen zouden gaan of de praktijk in de komende vijf jaar zouden verlaten. Iets meer dan de helft zei dat ze hun uren hadden ingekort om de werkdruk te verminderen.
De enquête laat het zien dat tandheelkundige professionals coping strategieën zoals mindfullness en ademhalingsoefeningen gebruikten en in de pauze naar buiten gaan om te ontspannen. Verder geeft 60% van de tandheelkunde professionals aan dat relaties met patiënten en collega’s de afgelopen twee tot drie jaar onder druk zijn komen te staan, 90% voelt zich uitgeput na een werkdag en 20% had een klacht of incident meegemaakt.

Volgens John Makin, hoofd van de DDU, neemt de werkdruk toe door problemen waar tandartsen geen controle over hebben zoals een toename van de behandelingsbehoeften als gevolg van de pandemie, stijgende verwachtingen van patiënten en vertragingen in behandeling en doorverwijzing. Daarom roepen ze de regering op te zorgen voor ondersteuning om vertragingen te verminderen en aan de vraag naar behandeling te voldoen om zo de stress die ervaren wordt te verminderen.

Bron:
Dentistry.co.uk

 

 

Lees meer over: Thema A-Z, Werken met plezier