Personeel mondzorg

Een tandartspraktijk valt of staat met het personeel. In deze categorie wordt onder andere beschreven hoe conflicten op de werkvloer het best kunnen worden behandeld, waarom het belangrijk is om het personeel centraal te zetten en hoe het nieuwe werken, of flexibel werken, kan worden toegepast in de tandartspraktijk.

Twintig vragen aan de bedrijfsarts voor helder advies bij zieke medewerker
,

Twintig vragen aan de bedrijfsarts voor helder advies bij zieke medewerker

De bedrijfsarts adviseert: “De medewerker ervaart klachten. Belangrijk is om gedurende de ziekmelding met de werknemer in gesprek te blijven voor aangepast werk (indien medisch mogelijk).” Aan zo’n ‘advies’ heeft u als werkgever natuurlijk niets. Dit advies heb ik letterlijk overgenomen uit een schrijven van een arbodienstverlener. 20 vragen die u uw bedrijfsarts kunt stellen.
Controle op hepatitis B binnen mondzorgpraktijken
,

Controle door IGJ op hepatitis B binnen mondzorgpraktijken

Tandartsen hebben nog niet genoeg aandacht voor de bescherming tegen hepatitis B-infecties, zegt de IGJ. Daarom zal de inspectie de komende tijd bij toezichtbezoeken meer aandacht vragen voor het voorkomen van dit soort infecties.

Onderzoek naar verplichten griepprik bij zorgpersoneel
, , ,

Onderzoek naar verplichten griepprik bij zorgpersoneel

Binnenkort zal er op verzoek van staatssecretaris Paul Blokhuis een onderzoek van start gaan naar het verplichten van de griepprik bij zorgpersoneel. Hiernaast zal ook worden gekeken naar overige manieren om de vaccinatiegraad weer te verhogen.
In Miljoenennota 2019 mondzorg niet genoemd
,

Kabinetsvoornemens op HR-gebied

Tijdens Prinsjesdag zijn diverse maatregelen op het gebied van HR aangekondigd. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet die van belang (kunnen gaan) zijn voor uw tandartspraktijk.
Werving in de mondzorg: het draait om kennis, kunde en persoonlijkheid
, , , ,

Werving in de mondzorg: het draait om kennis, kunde en persoonlijkheid

Solange de Groot richtte in 2011 SOdental op, een wervings- en selectiebureau voor tandheelkundig personeel. Daarvoor had ze al ruime ervaring opgedaan in de mondzorgbranche als tandartsassistente, accountmanager, equipmentspecialist, recruiter en als voorzitter van de NVvTA. Nu zorgt ze voor de ideale match tussen personeel en organisaties in de mondzorg. Hoe ze dat doet, vertelt ze graag.
Zwangerschapsverlof in de (mondzorg)praktijk
, ,

Zwangerschapsverlof in de (mondzorg)praktijk

Wanneer een werknemer in uw praktijk zwanger wordt ontstaan er voor zowel werknemer als werkgever verschillende rechten en plichten. Waar dient u allemaal rekening mee te houden? Enkele tips en tricks.
Kunt u als werkgever de functie van uw werknemer aanpassen
,

Kunt u als werkgever de functie van uw werknemer aanpassen?

Stelt u zich voor: een werknemer heeft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als praktijkmanager, voor 36 uur per week, met een salaris van € 3.000,- bruto per maand. U bent niet helemaal tevreden en wilt een nieuwe praktijkmanager aanstellen en de huidige praktijkmanager een lagere functie aanbieden voor 32 uur, op andere dagen en een lager salaris. Mag dat zomaar?
Salarisrichtlijnen door brancheverenigingen
,

Salarisrichtlijnen door brancheverenigingen - update 2018

De brancheverenigingen KNMT, ANT en NVM hebben richtlijnen opgesteld voor salarissen in de mondzorgsector. Bij gebrek aan CAO in de branche kunnen de richtlijnen gebruikt worden om de beloning van de praktijkmedewerkers vast te stellen.

Partnernieuws

Meer personeel mondzorg

Waarom je geen functioneringsgesprekken moet doen

Waarom je geen functioneringsgesprekken moet doen

Uit ervaring blijkt dat bij veel functioneringsgesprekken de nadruk ligt op de uitvoering en te weinig op het resultaat van het gesprek. Is een functioneringsgesprek eigenlijk wel de juiste vorm? Want één keer per jaar een bloemetje meenemen op je trouwdag maakt ook nog geen goed huwelijk. Welke kenmerken leiden tot effectieve gespreksvoering met het personeel?
5 februari 2018/door Redactie
Praktijkmanager

Versterken en behouden inzetbaarheid van uw praktijkmanager

De praktijkmanager houdt zich bezig met administratieve, secretariële en facilitaire ondersteuning in de tandartsenpraktijk. Om de inzetbaarheid van de praktijkmanager te versterken en te behouden, moet u kansen bieden voor groei en ontwikkeling. De volgende drie tips kunnen u hierbij helpen.
12 juli 2017/door Redactie
Medewerker Zwanger

Wat moet u regelen als uw medewerker zwanger is?

Wat moet u allemaal regelen als uw medewerker zwanger is? Bekijk de video.
29 maart 2017/door Anitadeklerk2018
taakherschikking

Taakherschikking gestimuleerd door interprofessionele groepsvorming

Door interprofessionele groepsvorming binnen tandartspraktijken kan de taakherschikking van tandartsen naar mondhygiënisten worden verbeterd, aldus psycholoog Jan Jaap Reinders.
20 februari 2017/door Redactie
funktioneringsgesprek

Tien tips voor een effectief functioneringsgesprek

Zorgverlening is mensenwerk en mondzorg is meer en meer een teamprestatie. Door als tandarts / praktijkhouder het team op de eerste plaats te zetten, zal zij zorgen voor tevreden patiënten. Het voeren van functioneringsgesprekken vormt hierin een belangrijk onderdeel. Tips voor een effectief functioneringsgesprek.
23 januari 2017/door Anitadeklerk2018
ziekteverzuim voorkomen

Ziekteverzuim voorkomen? 3 tips

De kosten van een zieke werknemer worden fors onderschat. 71% van de werkgevers schat de kosten van een zieke werknemer gemiddeld op €143,- per dag terwijl deze volgens TNO Arbeid gemiddeld € 230,- per dag bedragen. Bekijk de tips om ziekteverzuim te beperken.
23 januari 2017/door Anitadeklerk2018

Tips voor de tandarts en mondhygiënist om fit te blijven

Personal trainer James Tang geeft tips om uw eigen op maat gemaakte workout schema te maken zodat u in vorm blijft.
9 januari 2017/door Redactie
verbannen

Het correctiegesprek in 6 stappen

Het correctiegesprek kan u helpen om ongewenst gedrag uit de praktijk te verbannen. Deze 6 stappen helpen u bij het voeren van een dergelijk gesprek.
20 december 2016/door Anitadeklerk2018

Samenwerkingsvormen voor tandartsen

De ANT heeft in samenwerking met advocatenkantoor KBS een overzicht gemaakt van mogelijke samenwerkingsvormen in de mondzorg. De beroepsvereniging wil daarmee de twijfels en vragen onder tandartsen over de wet DBA wegnemen.
19 december 2016/door Anitadeklerk2018
arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd in de mondzorg

Veel tandartspraktijken kiezen ervoor om hun werknemers niet gelijk een vast contract aan te bieden maar kiezen voor een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Wat zijn de mogelijkheden en verplichtingen die bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd spelen?
5 december 2016/door Redactie
Kosten besparen door outsourcing HR & payrolling medewerkers 

Kosten besparen door outsourcing HR & payrolling medewerkers 

Met name kleine ondernemingen kunnen kosten besparen door outsourcing HR en (nieuw) personeel onder te brengen bij payroll-dienstverleners. Dit blijkt uit onderzoek van Ernst & Young. Wat houdt outsourcing HR & payrolling precies in?
7 november 2016/door Anitadeklerk2018
eerste werkervaring van drie jonge tandartsen

De eerste werkervaring van drie jonge tandartsen

Het aantal buitenlandse tandartsen neemt toe en ook het aantal tandartsen die tegen de pensioenleeftijd aanlopen. Maar wie is die jonge tandarts die gewoon uit de Hollandse klei getrokken is?
10 oktober 2016/door Redactie
Toon meer