Personeel mondzorg

Een tandartspraktijk valt of staat met het personeel. In deze categorie wordt onder andere beschreven hoe conflicten op de werkvloer het best kunnen worden behandeld, waarom het belangrijk is om het personeel centraal te zetten en hoe het nieuwe werken, of flexibel werken, kan worden toegepast in de tandartspraktijk.

Zwangerschapsverlof in de (mondzorg)praktijk
, ,

Zwangerschapsverlof in de (mondzorg)praktijk

Wanneer een werknemer in uw praktijk zwanger wordt ontstaan er voor zowel werknemer als werkgever verschillende rechten en plichten. Waar dient u allemaal rekening mee te houden? Enkele tips en tricks.
Kunt u als werkgever de functie van uw werknemer aanpassen
,

Kunt u als werkgever de functie van uw werknemer aanpassen?

Stelt u zich voor: een werknemer heeft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als praktijkmanager, voor 36 uur per week, met een salaris van € 3.000,- bruto per maand. U bent niet helemaal tevreden en wilt een nieuwe praktijkmanager aanstellen en de huidige praktijkmanager een lagere functie aanbieden voor 32 uur, op andere dagen en een lager salaris. Mag dat zomaar?

Salarisrichtlijnen door brancheverenigingen
,

Salarisrichtlijnen door brancheverenigingen - update 2018

De brancheverenigingen KNMT, ANT en NVM hebben richtlijnen opgesteld voor salarissen in de mondzorgsector. Bij gebrek aan CAO in de branche kunnen de richtlijnen gebruikt worden om de beloning van de praktijkmedewerkers vast te stellen.
Waarom je geen functioneringsgesprekken moet doen
,

Waarom je geen functioneringsgesprekken moet doen

Uit ervaring blijkt dat bij veel functioneringsgesprekken de nadruk ligt op de uitvoering en te weinig op het resultaat van het gesprek. Is een functioneringsgesprek eigenlijk wel de juiste vorm? Want één keer per jaar een bloemetje meenemen op je trouwdag maakt ook nog geen goed huwelijk. Welke kenmerken leiden tot effectieve gespreksvoering met het personeel?
Praktijkmanager
, ,

Versterken en behouden inzetbaarheid van uw praktijkmanager

De praktijkmanager houdt zich bezig met administratieve, secretariële en facilitaire ondersteuning in de tandartsenpraktijk. Om de inzetbaarheid van de praktijkmanager te versterken en te behouden, moet u kansen bieden voor groei en ontwikkeling. De volgende drie tips kunnen u hierbij helpen.
Medewerker Zwanger
, , ,

Wat moet u regelen als uw medewerker zwanger is?

Wat moet u allemaal regelen als uw medewerker zwanger is? Bekijk de video.
taakherschikking
,

Taakherschikking gestimuleerd door interprofessionele groepsvorming

Door interprofessionele groepsvorming binnen tandartspraktijken kan de taakherschikking van tandartsen naar mondhygiënisten worden verbeterd, aldus psycholoog Jan Jaap Reinders.
funktioneringsgesprek
,

Tien tips voor een effectief functioneringsgesprek

Zorgverlening is mensenwerk en mondzorg is meer en meer een teamprestatie. Door als tandarts / praktijkhouder het team op de eerste plaats te zetten, zal zij zorgen voor tevreden patiënten. Het voeren van functioneringsgesprekken vormt hierin een belangrijk onderdeel. Tips voor een effectief functioneringsgesprek.

Partnernieuws

Meer personeel mondzorg

ziekteverzuim voorkomen

Ziekteverzuim voorkomen? 3 tips

De kosten van een zieke werknemer worden fors onderschat. 71% van de werkgevers schat de kosten van een zieke werknemer gemiddeld op €143,- per dag terwijl deze volgens TNO Arbeid gemiddeld € 230,- per dag bedragen. Bekijk de tips om ziekteverzuim te beperken.
23 januari 2017/door Anitadeklerk2018

Tips voor de tandarts en mondhygiënist om fit te blijven

Personal trainer James Tang geeft tips om uw eigen op maat gemaakte workout schema te maken zodat u in vorm blijft.
9 januari 2017/door Redactie
verbannen

Het correctiegesprek in 6 stappen

Het correctiegesprek kan u helpen om ongewenst gedrag uit de praktijk te verbannen. Deze 6 stappen helpen u bij het voeren van een dergelijk gesprek.
20 december 2016/door Anitadeklerk2018

Samenwerkingsvormen voor tandartsen

De ANT heeft in samenwerking met advocatenkantoor KBS een overzicht gemaakt van mogelijke samenwerkingsvormen in de mondzorg. De beroepsvereniging wil daarmee de twijfels en vragen onder tandartsen over de wet DBA wegnemen.
19 december 2016/door Anitadeklerk2018
arbeidsovereenkomst

Arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd in de mondzorg

Veel tandartspraktijken kiezen ervoor om hun werknemers niet gelijk een vast contract aan te bieden maar kiezen voor een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Wat zijn de mogelijkheden en verplichtingen die bij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd spelen?
5 december 2016/door Redactie
Kosten besparen door outsourcing HR & payrolling medewerkers 

Kosten besparen door outsourcing HR & payrolling medewerkers 

Met name kleine ondernemingen kunnen kosten besparen door outsourcing HR en (nieuw) personeel onder te brengen bij payroll-dienstverleners. Dit blijkt uit onderzoek van Ernst & Young. Wat houdt outsourcing HR & payrolling precies in?
7 november 2016/door Anitadeklerk2018
eerste werkervaring van drie jonge tandartsen

De eerste werkervaring van drie jonge tandartsen

Het aantal buitenlandse tandartsen neemt toe en ook het aantal tandartsen die tegen de pensioenleeftijd aanlopen. Maar wie is die jonge tandarts die gewoon uit de Hollandse klei getrokken is?
10 oktober 2016/door Redactie
apenrots

Hoe geef ik zaken uit handen?

Heeft u het gevoel dat u steeds meer zaken van uw medewerkers op uw schouders neemt? U wilt uw medewerkers helpen maar hun problemen komen steeds meer op uw schouders terecht.
Hoe neemt u afscheid van de apenrots?
3 oktober 2016/door Redactie
Moeten huidige medewerkers bij praktijkovername of –voortzetting in dienst worden genomen?

Moeten huidige medewerkers bij praktijkovername of –voortzetting in dienst worden genomen?

Als een mondzorgpraktijk wordt overgenomen of door een nieuwe ondernemer wordt voortgezet, kan dat aanzienlijke arbeidsrechtelijke gevolgen hebben voor zowel de praktijk als de medewerkers. Soms moet de overnemende partij namelijk de werknemers van de overgenomen praktijk in dienst nemen. Bij welke omstandigheden is dit het geval?
12 september 2016/door Redactie

Europese zwarte lijst met artsen ziet er goed uit

‘De Europese zwarte lijst met artsen is veelbelovend’, aldus Edith Schippers – Minister van Volksgezondheid. Sinds het begin van het jaar zijn 3.700 meldingen binnengekomen, verspreid over twaalf landen. In Nederland werden dertien artsen gemeld.
21 juli 2016/door Redactie

Hoe gaat u om met ziekteverzuim?

Als u een zieke medewerker heeft die gedwongen is haar werk te verzuimen, heeft dat gevolgen voor uw praktijk. Hoe gaat u daarmee om?
15 juni 2016/door dentalinfo

Blog – Zet niet uw patiënt centraal, maar wel uw team

Uit diverse praktijk begeleidingstrajecten wordt mij meer en meer duidelijk dat praktijken niet de patiënt centraal moeten stellen. Toch lees ik dit regelmatig op praktijkwebsites en hoor ik dit praktijkhouders zeggen. Het lijkt een logische gedachte, maar waarom zou u de patiënt niet centraal moeten plaatsen maar wel uw team?
11 april 2016/door dentalinfo
Toon meer