Thema A-Z

Druktemeting treinstations elektrische tandenborstels
,

Druktemeting treinstations door elektrische tandenborstels

Om de doorstroom op treinstations te verbeteren proberen de NS en ProRail op allerlei manieren om uit te vinden hoe druk het op een moment is op een station. Onder andere elektrische tandenborstels blijken hier een handig hulpmiddel voor.
Efficiënte agendaplanning in de praktijk
, , ,

Efficiënte agendaplanning in de praktijk

In deze video wordt ingegaan op de methodiek van een blokplanning. Aangevuld met de do’s en don’ts en de veelgehoorde bezwaren binnen een praktijk. Een prima startpunt om weer controle te krijgen over de agenda.
Duitse test wijst uit dat niet alle merken tandpasta goed zijn
,

Duitse test wijst uit dat niet alle merken tandpasta goed zijn

Het Duitse consumententijdschrift ÖKO-TEST heeft 36 merken tandpasta laten onderzoeken op bedenkelijke en omstreden ingrediënten. Van deze ingrediënten hangt het namelijk af of het dagelijks tandenpoetsen ook werkelijk bijdraagt aan je gezondheid.
verstandskies
, ,

Verstandskiezen verwijderen of niet? Promotieonderzoek

Moet je een verstandskies waar je geen last van hebt nu wel of niet verwijderen? Mond-kaak- en aangezichtschirurg Hossein Ghaeminia van het Radboudumc onderzocht de risico’s op complicaties bij het verwijderen van deze kiezen.
Demi moore tandverlies door stress
,

Tandverlies door stress?

Demi Moore haalde onlangs het nieuws met het verhaal dat ze haar twee voortanden als gevolg van stress was kwijtgeraakt.
oncobiologie
,

Orale oncobiologie en het herkennen van huidkanker

Ontwikkelingen op het gebied van oncologische diagnostiek gaan erg snel. Verslag van de lezing van dr. Van Es over de orale oncobiologie en de poort-wachtklier procedure. Hoe herkent u vroegtijdig gezichtshuidtumoren bij uw patiënt?

Meer

Front implantaat

Tijdelijke kronen bij front implantaten

In het front is er een belangrijke extra component bij implanteren: de esthetiek. En dan voornamelijk van de weke delen. Deze zijn manipuleerbaar. Hiervoor worden eerst individuele verschroefde tijdelijke kronen gemaakt. Hoe gaat u te werk?
19 juni 2017/door Redactie
Onderzoek Consumentenbond en NZa leidt tot bedankkaarten

Onderzoek Consumentenbond en NZa leidt tot bedankkaarten

Ruim 500 tandarts- en orthodontiepraktijken ontvingen in april bedankkaarten van de NZa. Deze bedankkaarten werden verstuurd naar praktijken die gunstig uit het onderzoek van de Consumentenbond en NZa kwamen.
19 juni 2017/door Anita de Klerk
Suikertaks

Drankproducenten verlagen suikergehalte door suikertaks in Engeland

De geplande suikertaks in Engeland heeft voor de gewenste resultaten gezorgd. Veel drankproducenten verlagen nu al het suikergehalte in producten.
16 juni 2017/door Redactie
Henry Schein steunt KNGF Geleidehonden

Henry Schein steunt KNGF Geleidehonden

Henry Schein organiseerde in april de Openhuisdagen en koos dit jaar de KNGF Geleidehonden als goed doel. Door vele donaties van Openhuisdagenbezoekers en een aanvullende bijdrage van Henry Schein, is met elkaar een bedrag van € 6.000,- opgehaald.
15 juni 2017/door Anita de Klerk
In Verenigd Koninkrijk groei van aantal implantaatbehandelingen verwacht

In Verenigd Koninkrijk groei van aantal implantaatbehandelingen verwacht

Naar verwachting zal de komende jaren in het Verenigd Koninkrijk het aantal implantaatbehandelingen aanzienlijk stijgen. Over de hele wereld neemt de vraag naar implantaten toe, maar de markt zal in Europa het grootste zijn.
14 juni 2017/door Redactie
tandartsen topverdieners

Tandartsen topverdieners 10 jaar na studie

Wat is je studie nou eigenlijk waard? En hoe makkelijk is het om na afstuderen aan het werk te gaan in het gewenste veld? Elsevier Weekblad en SEO Economisch Onderzoek analyseerden 1 miljoen afgestudeerden en brachten in kaart om te zien wie na zijn studie wat gaat verdienen.
14 juni 2017/door Redactie
SDR Flow+: Dé nummer één nu uitgebreid met extra kleuren

SDR Flow+: Dé nummer één nu uitgebreid met extra kleuren

SDR® flow+ is de verbeterde nieuwe generatie van het ongeëvenaarde vloeibare SDR®bulkvulmateriaal. De stressverlagende SDR® technologie biedt 4 mm bulkvulmateriaal in vloeibare consistentie voor een uitstekende hechting en zelfnivellering en kent nog steeds zijn gelijke niet binnen de categorie van het bulkvulmateriaal.
13 juni 2017/door Redactie
toeloop statushouders

Tandartsen in Amsterdam kunnen toeloop van statushouders als patiënt verwachten

De gemeente Amsterdam gaat in 2017 en 2018 statushouders groepsgewijs in woonblokken huisvesten. Er komen dan ineens grote aantallen mensen bij in een wijk. Voor u als tandarts kan dit een enorme toeloop op uw praktijk betekenen.
12 juni 2017/door Redactie
Roparun

Tandartsen halen ruim 15.000 euro op in Roparun

Het tandartsenteam dat afgelopen pinksterweekend meedeed aan de Roparun heeft ruim 15.000 euro opgehaald.
12 juni 2017/door Redactie
wortelkanaal

Welk materiaal doodt de meeste biofilms in wortelkanalen?

De ontwikkeling van biofilms kan het genezingsproces in een wortelkanaal aanzienlijk vertragen. Onderzoekers hebben van vijf endodontische materialen getest in welke mate zij biofilms doden. De uitkomst was dat Vitapex en pure jodoformpasta het beste biofilms bestrijden.
12 juni 2017/door Redactie
Tandarts

Oudste tandarts ter wereld

Met een leeftijd van 93 jaar zou Dr. Manchette nog wel eens de oudste werkende tandarts van de wereld kunnen zijn. Na 70 jaar werkzaam te zijn geweest volgt hij nog steeds zijn passie: het verzorgen van gebitten.
9 juni 2017/door Redactie
prof. dr. R.C.W. Burgersdijk

NWVT reikt hoogste tandheelkundige onderscheiding uit

De Dr. Th. Dentz medaille – de hoogst tandheelkundige onderscheiding in Nederland – is tijdens het NWVT congres over Dahlen op donderdag 8 juni 2017 uitgereikt aan Prof. dr. R.C.W. Burgersdijk.
8 juni 2017/door Redactie
Toon meer