Video’s mondzorg
Video’s voor tandartsen, mondhygiënisten en assistenten over alle ontwikkelingen in en rondom de mondzorgpraktijk. Van patiëntenvoorlichting en infectiepreventie, tot ondernemen en ergonomie in de tandarts- en mondhygiënepraktijk.
IDS viert 100-jarig bestaan van 14 tot 18 maart 2023
Sterke internationale deelname onderstreept het doorslaggevende belang als globaal brancheplatform. Maar liefst voor de 39e keer opent de Internationale Dental Show (IDS) van 22 tot en met 25 september 2021 zijn deuren. De IDS staat helemaal in het teken van een nieuwe positiebepaling van de gehele internationale tandheelkundige branche.
Video: Bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van de kaak (BRONJ)
In deze video wordt bisfosfonaat gerelateerde osteonecrose van de kaak besproken.
Video’s: Carbamide peroxide vs. waterstofperoxide voor bleken tanden
In de eerste video wordt intern en extern bleken besproken. Er wordt uitgelegd hoe bleek gels werken en hoe nadelige effecten voorkomen kunnen worden.
In de tweede video worden carbamide peroxide en waterstofperoxide vergeleken met elkaar.
Video: Directe pulpa overkapping
In deze video wordt een directe pulpa overkapping uitgevoerd. De leeftijd van de patiënt, grootte en voorafgaande symptomen zijn sleutel factoren voor de keuze voor een conservatieve benadering of indicatie voor een pulpectomie.
Dirk Neefs: Een knappe kop? Ga naar de tandarts
Mensen mogen meer verwachten van hun tandartsbezoek. Een goed gebit zorgt namelijk voor een knap en jong gezicht. Dat zegt de Antwerpse tandarts Dirk Neefs in zijn TED Talk.
Video: Perfecte glimlach met behulp van Digital Smile Design
In deze video wordt een samenvatting gegeven over hoe je een perfecte glimlach kunt realiseren met behulp van ‘Digital Smile Design’ (DSD).
Video: Een diasteem sluiting met behulp van lithium disilicaat facings
In deze video wordt stap voor stap de klinische procedure besproken van de vervaardiging van lithium disilicaat facings ten behoeve van een diasteemsluiting.
Video: Verwijderen derde molaar met piezo chirurgie
In deze video wordt een derde molaar verwijderd middels piezo chirurgie. Het instrument produceert een specifieke ultrasone frequentie tussen de 22000 en 35000 Hz. Hiermee kan zeer nauwkeurig door gemineraliseerde structuren worden gesneden. Daarnaast zorgt het voor verminderde bloeding tijdens en na de behandeling en is de helingtijd korter.
Meer video’s mondzorg
Video: Herstel van een alveolair defect
In deze video wordt getoond hoe een buccale dehiscentie hersteld kan worden met behulp van een collageen membraan en een botsubstituut. Het membraan zorgt voor buitensluiting van ongewenste cellen tijdens de botregeneratie en het waarborgt de vorming van wenselijke cellen, cellen die de regeneratie bevorderen.
28 oktober 2019/door anitatestPodcast: Ontdek je talent
Wat is talent eigenlijk? Iedereen weet dat talent iets is waar je aanleg voor hebt. Maar volgens Anna is het meer. “Talent is ook iets wat je leuk vindt om te toen.”
5 september 2019/door anitatestVideo: Vervaardig een op maat gemaakte matrix ring
In deze video wordt een handige manier getoond om een optimale contour en optimaal interproximaal contact te verkrijgen bij het vervaardigen van een klasse II composiet restauratie. Het contactpunt wat aanwezig was voor de restauratie wordt gereproduceerd met behulp van een gestandaardiseerde matrix ring en partieel matrix systeem. Bekijk de video.
25 augustus 2019/door anitatestHoe maak je contact met een puber?
De informatie die de mondzorgverlener geeft doet de puber ‘niets’. Er is geen contact. Te zien is hoe de mondzorgverlener contact maakt met de puber. Als het contact er eenmaal is, kan de mondzorgverlener de puber wel bereiken en stimuleren meer zijn best te doen bij de verzorging van zijn gebit. Het Ivoren Kruis maakte deze video voor het programma Gewoon Gaaf.
15 juli 2019/door anitatestPromotiefilmpje voor bekendheid mondhygiënist bij het grote publiek
In 2018 stond Stichting Goed Gebekt met een stand op de Huishoudbeurs. Naast het scoren van DPSI’s namen zij ook een enquête af. Hieruit bleek dat 77,6% van de mensen niet weet dat de mondhygiënist vrij toegankelijk is. Een schrikbarend hoog cijfer. Stichting Goed Gebekt heeft daarom het initiatief genomen om de mondhygiënist bij het grote publiek onder de aandacht te brengen met een promotiefilmpje.
18 maart 2019/door Anita test TestEsthetische kroonverlening in het front
Deze video laat zien hoe de lachlijn verbeterd kan worden met behulp van kroonverlenging en een frenectomie. Een kroon breedte-lengte ratio van 70-80 % is gewenst als ideaal. Voorafgaand aan de chirurgie wordt hiervoor een digitale planning gemaakt.
31 januari 2019/door anitatestHoe verkrijg je een accurate en reproduceerbare centrale relatie (CR) met gebruik van een ‘Leaf Gauge’
In deze video’s wordt gedemonstreerd hoe een juiste CR-registratie met de Leaf Gauge kan worden uitgevoerd. De Dental Leaf Gauge is een effectief en praktisch tandheelkundig diagnostisch instrument. De Leaf Gauge is gemaakt van 56 genummerde cellofaanplaatjes met een dikte van 0,1 mm. Het is onder andere te gebruiken voor het vastleggen van de centrale relatie en voor het toepassen van een beetverhoging.
21 januari 2019/door anitatestVideo: De directe composiet veneer eenvoudig gemaakt door Dr. Fahl
In deze video deelt Dr. Newton Fahl een voorspelbare techniek voor de vervaardiging van een directe composiet veneer. In deze casus is alleen aanpassing van de vorm van de tand gewenst en niet van de kleur. In de video leidt Dr. Fahl je stap voor stap door de layering techniek die hij toepast, waarbij hij aandacht besteedt aan de cervicale kleuring, de incisale translucentie en het finish- en polijstproces.
7 januari 2019/door anitatestVideo: Protocollen. Nut, noodzaak of onzin?
Is het opstellen van protocollen een onzinnige en overbodige exercitie of juist noodzakelijk en nuttig voor praktijken? In deze video wordt antwoord gegeven op de vraag: Wat is de toegevoegde waarde van protocollen?
3 november 2018/door Anita test TestDe eerste tandarts met een robotassistent is een feit
De toekomst van tandheelkundige implantatie is aangebroken en Dr. Eddie Kotary is een pionier van deze nieuwe technologie. Kotary is namelijk de eerste tandarts in de wereld die een robot assistent in zijn kantoor heeft.
15 oktober 2018/door anitatestZiekteverloop hoofd-halskanker geprojecteerd op gezichten
De kennis van Nederlanders over hoofd-halskanker blijft onvoldoende. 63 procent van de Nederlanders kent deze vorm van kanker niet, blijkt uit onderzoek van de Patiëntenvereniging Hoofd-Hals onder 800 Nederlanders. Om het Nederlandse publiek bewuster maken van het regelmatig checken van het hoofd-halsgebied, start de vereniging een campagne waarin de effecten van de ziekte op het gezicht centraal staan.
17 september 2018/door anitatestLeiding geven aan uw team
Hoe geef ik op de beste manier leiding aan mijn team? Pas uw leiderschapsstijl aan op uw medewerker en let op uw eigen voorkeursstijl. Bekijk de video.
23 juli 2018/door anitatest
Partnernieuws
Maak kennis met de nieuwe Philips Sonicare 3100 Serie
Hoe staat het met de waterkwaliteit van uw unit(s)?