Video’s mondzorg

Video’s voor tandartsen, mondhygiënisten en assistenten over alle ontwikkelingen in en rondom de mondzorgpraktijk. Van patiëntenvoorlichting en infectiepreventie, tot ondernemen en ergonomie in de tandarts- en mondhygiënepraktijk.

Partnervideo

Kom naar Paro Open 27 september 2024

‘Rumble in the Jungle’ is de titel van de fameuze bokspartij in 1974 tussen Mohammed Ali en George Foreman. Letterlijk vertaald betekent het ‘gerommel in het oerwoud’. Welke relatie heeft dit met parodontologie? Kom naar Paro Open 2024 en ga mee op expeditie!
Restaureren

Video: De afwerking van directe en indirecte composiet restauraties

In deze video wordt een methode gedemonstreerd hoe een optimale afronding van directe en indirecte composiet facings kan worden bewerkstelligd. Hierbij wordt de focus gelegd op een aantal oriëntatiepunten zoals de ‘hoeklijnen’, ‘incisale insnoeringen’ en de ‘buccale contour’. Er wordt onderscheid gemaakt tussen macro- en microstructuren (verticaal en horizontaal) in het tandoppervlak.
IDS
Thema A-Z

IDS in Keulen: van 25 tot 29 maart 2025

De International Dental Show (IDS), de toonaangevende wereldwijde vakbeurs voor de tandheelkundige industrie, vindt plaats van 25 tot 29 maart 2025.
Video Front facings
Cosmetische tandheelkunde

Video: Front facings

In deze video wordt uitgelicht wat belangrijk is voor een goed en betrouwbaar resultaat bij de vervaardiging van front facings. Er wordt benadrukt hoe belangrijk het is om de richtlijnen voor facings in acht te nemen.
Identium® als afdrukmateriaal voor de implantaat afdruk
Video

Een afdruk om van te houden

Precisie afdrukmateriaal voor kroon-, brug- en implantaatwerk. Identium is een prettig afdrukmateriaal in gebruik en geeft een fantastische detailweergave van de mondsituatie.
Video Preparatie sleutel
Restaureren

Video: Preparatie sleutel

In deze video wordt gedemonstreerd hoe je eenvoudig een preparatie sleutel kan maken voor de vervaardiging van facings. Met behulp van deze putty sleutel kan nauwkeurig bepaald worden wat de preparatie dikte is en zo helpt het ervoor te zorgen dat er niet over- of onder geprepareerd wordt.
Video Management van Bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van de kaak
Medisch | Tandheelkundig

Video: Management van Bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van de kaak

In deze video wordt kort het management besproken van patiënten die behandeld worden met bisfosfonaten. Het belang van preventieve tandheelkunde voor patiënten die gaan starten met bisfosfonaten wordt benadrukt. Ook wordt kort de therapie van beginnende en verder gevorderde osteonecrose van de kaak uitgelicht.
Video: Demonstratie van de Hall techniek
Restaureren

Video: Demonstratie van de Hall techniek

In deze video wordt gedemonstreerd hoe de non-invasieve methode met roestvrijstalen (rvs) kroontjes uitgevoerd kan worden ten behoeve van cariës behandeling (Hall techniek).

Partnernieuws

Meer video’s mondzorg

Video Bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van de kaak (BRONJ)

Video: Bisfosfonaatgerelateerde osteonecrose van de kaak (BRONJ)

In deze video wordt bisfosfonaat gerelateerde osteonecrose van de kaak besproken.
6 september 2021/door Redactie
Video’s Carbamide peroxide vs. waterstofperoxide voor bleken tanden

Video’s: Carbamide peroxide vs. waterstofperoxide voor bleken tanden

In de eerste video wordt intern en extern bleken besproken. Er wordt uitgelegd hoe bleek gels werken en hoe nadelige effecten voorkomen kunnen worden.
In de tweede video worden carbamide peroxide en waterstofperoxide vergeleken met elkaar.
5 juli 2021/door Redactie
Video Directe pulpa overkapping (15 min)

Video: Directe pulpa overkapping

In deze video wordt een directe pulpa overkapping uitgevoerd. De leeftijd van de patiënt, grootte en voorafgaande symptomen zijn sleutel factoren voor de keuze voor een conservatieve benadering of indicatie voor een pulpectomie.
15 maart 2021/door anitatest

Dirk Neefs: Een knappe kop? Ga naar de tandarts

Mensen mogen meer verwachten van hun tandartsbezoek. Een goed gebit zorgt namelijk voor een knap en jong gezicht. Dat zegt de Antwerpse tandarts Dirk Neefs in zijn TED Talk.
12 oktober 2020/door anitatest
Video - perfecte glimlach met behulp van Digital Smile Design

Video: Perfecte glimlach met behulp van Digital Smile Design

In deze video wordt een samenvatting gegeven over hoe je een perfecte glimlach kunt realiseren met behulp van ‘Digital Smile Design’ (DSD).
28 september 2020/door anitatest

Video: Een diasteem sluiting met behulp van lithium disilicaat facings

In deze video wordt stap voor stap de klinische procedure besproken van de vervaardiging van lithium disilicaat facings ten behoeve van een diasteemsluiting.
2 juni 2020/door anitatest
Video: Verwijderen derde molaar met piezo chirurgie

Video: Verwijderen derde molaar met piezo chirurgie

In deze video wordt een derde molaar verwijderd middels piezo chirurgie. Het instrument produceert een specifieke ultrasone frequentie tussen de 22000 en 35000 Hz. Hiermee kan zeer nauwkeurig door gemineraliseerde structuren worden gesneden. Daarnaast zorgt het voor verminderde bloeding tijdens en na de behandeling en is de helingtijd korter.
9 december 2019/door anitatest
Herstel van een alveolair defect

Video: Herstel van een alveolair defect

In deze video wordt getoond hoe een buccale dehiscentie hersteld kan worden met behulp van een collageen membraan en een botsubstituut. Het membraan zorgt voor buitensluiting van ongewenste cellen tijdens de botregeneratie en het waarborgt de vorming van wenselijke cellen, cellen die de regeneratie bevorderen.
28 oktober 2019/door anitatest
microfoon - podcast

Podcast: Ontdek je talent

Wat is talent eigenlijk? Iedereen weet dat talent iets is waar je aanleg voor hebt. Maar volgens Anna is het meer. “Talent is ook iets wat je leuk vindt om te toen.”
5 september 2019/door anitatest
Vervaardig een opmaatgemaakte matrix ring

Video: Vervaardig een op maat gemaakte matrix ring

In deze video wordt een handige manier getoond om een optimale contour en optimaal interproximaal contact te verkrijgen bij het vervaardigen van een klasse II composiet restauratie. Het contactpunt wat aanwezig was voor de restauratie wordt gereproduceerd met behulp van een gestandaardiseerde matrix ring en partieel matrix systeem. Bekijk de video.
25 augustus 2019/door anitatest
Hoe maak je contact met een puber

Hoe maak je contact met een puber?

De informatie die de mondzorgverlener geeft doet de puber ‘niets’. Er is geen contact. Te zien is hoe de mondzorgverlener contact maakt met de puber. Als het contact er eenmaal is, kan de mondzorgverlener de puber wel bereiken en stimuleren meer zijn best te doen bij de verzorging van zijn gebit. Het Ivoren Kruis maakte deze video voor het programma Gewoon Gaaf.
15 juli 2019/door anitatest
Promotiefilmpje voor bekendheid mondhygiënist bij het grote publiek

Promotiefilmpje voor bekendheid mondhygiënist bij het grote publiek

In 2018 stond Stichting Goed Gebekt met een stand op de Huishoudbeurs. Naast het scoren van DPSI’s namen zij ook een enquête af. Hieruit bleek dat 77,6% van de mensen niet weet dat de mondhygiënist vrij toegankelijk is. Een schrikbarend hoog cijfer. Stichting Goed Gebekt heeft daarom het initiatief genomen om de mondhygiënist bij het grote publiek onder de aandacht te brengen met een promotiefilmpje.
18 maart 2019/door Anita test Test
Toon Meer