Video’s

Video’s voor tandartsen, mondhygiënisten en assistenten over alle ontwikkelingen in en rondom de mondzorgpraktijk. Van patiëntenvoorlichting en infectiepreventie, tot ondernemen en ergonomie in de tandarts- en mondhygiënepraktijk.

SDR Flow+: Dé nummer één nu uitgebreid met extra kleuren
, , ,

SDR Flow+: Dé nummer één nu uitgebreid met extra kleuren

SDR® flow+ is de verbeterde nieuwe generatie van het ongeëvenaarde vloeibare SDR®bulkvulmateriaal. De stressverlagende SDR® technologie biedt 4 mm bulkvulmateriaal in vloeibare consistentie voor een uitstekende hechting en zelfnivellering en kent nog steeds zijn gelijke niet binnen de categorie van het bulkvulmateriaal.
patiënten met hiv
, ,

Geen voorzorgsmaatregelen in de praktijk nodig voor patiënten met HIV

De German Dental Association heeft een video gemaakt om te informeren over het behandelen van patiënten met HIV, HBV en HCV.
Intraveneuze sedatie door de tandarts
, ,

Intraveneuze sedatie door de tandarts

Een nieuwe ontwikkeling binnen Nederland is de intraveneuze sedatie die meer controle geeft over de duur en diepte van de sedatie. Hierdoor zijn uitgebreide parodontale en implantologische behandelingen binnen handbereik zonder dat narcose nodig is. Bekijk de video.
Medewerker Zwanger
, , ,

Wat moet u regelen als uw medewerker zwanger is?

Wat moet u allemaal regelen als uw medewerker zwanger is? Bekijk de video.
implantaat
, ,

Hoe geef je instructies om een brug of implantaat te verzorgen?

Als mondhygiënist krijg je regelmatig een patiënt op de stoel met een brug of implantaat. Maar hoe geef je deze patiënten de juiste poetsinstructies?
Video-dossiervoering-mondzorg
, ,

Video: de voordelen van uitgebreide dossiervoering

Wat zijn de voordelen van een uitgebreide dossiervoering? In deze video worden deze voordelen benoemd en worden tevens tips gegeven hoe dit op te pakken.
Speciaal-wijnglas
, ,

Speciaal wijnglas tegen wijnvlekken op gebit

Waar het nog niet duidelijk is of het drinken van rode wijn nou wel of geen positieve gezondheidseffecten met zich meebrengt, is het zeker dat de wijn zorgt voor lelijke aanslag op de tanden. Wino Sippers zou hier nog wel eens een oplossing voor kunnen bieden.
mondzorg-UvA
, , ,

Onderzoekszwaartepunten mondzorg van de UvA

HoofdZaken is een filmserie over de onderzoekszwaartepunten van de UvA. Een gezonde mond is buitengewoon belangrijk voor een gezond lichaam. Dit orgaan wordt immers gebruikt voor praten, proeven, eten, ademen et cetera. De mond zit complex in elkaar en is daarom in feite een ecosysteem.

Partnernieuws

Meer

Overleg-tweede-kamer-mondzorg

Video: Overleg Tweede Kamer over mondzorg

Dinsdag overlegde de Tweede Kamer over taakherschikking in de mondzorg, het tandartsentekort en mondzorg voor kwetsbare groepen. Bekijk de video over dit overleg.
23 februari 2017/door Anita de Klerk
tandenborstel-in-maag

Artsen halen 19 tandenborstels uit maag van man

Artsen in Bangladesh opereerden een man en deden een bijzonder vondst. Maar liefst 19 tandenborstels vonden zij in in z'n maag. Telt u maar mee.
23 februari 2017/door Anita de Klerk
Mondhygiënisten meer bevoegdheden

NVM: Geef mondhygiënist meer bevoegdheden

"Mondhygiënisten moeten meer bevoegdheden krijgen in de behandeling van patiënten om de doelmatigheid en efficiëntie in de mondzorg te verbeteren", zegt Manon van Splunter, voorzitter van de NVM in een video op Skipr.
20 februari 2017/door Anita de Klerk
KNMT en ANT: Nederland heeft meer tandartsen nodig

KNMT en ANT: meer opleidingsplaatsen tandarts nodig

In verband met de vergrijzing onder tandartsen roept KNMT-voorzitter Wolter Brands op om meer tandartsen op te leiden. Ook de ANT deed dit via de petitie “Blijf af van mijn tandarts” die werd aangeboden aan de commissie Volksgezondheid van de Tweede Kamer.
6 februari 2017/door Redactie
Disney

Disney ontwikkelt software voor tanden digitale acteurs in games en animatiefilms

Dankzij zich aldoor ontwikkelende technologieën worden echte mensen waarheidsgetrouw in kaart gebracht in games en animatiefilms. Disney heeft deze techniek nu ook uitgebreid tot de mond en tanden waardoor een gebit digitaal kan worden gereconstrueerd.
26 januari 2017/door Redactie
mondzorg voor daklozen

Project: mondzorg voor daklozen

Vorig jaar heeft tandarts Sharif Tairie het project Dentist for Humanity opgestart dat daklozen en mensen die niet de mogelijkheid hebben om naar de tandarts te gaan, de benodigde mondzorg biedt.
17 januari 2017/door Redactie
IDS 2017

21 – 25 maart 2017: De 37ste IDS in Keulen

De 37ste International Dental Show (IDS) staat gepland van 21 tot en met 25 maart 2017 in Keulen. De IDS is wereldwijd één van de grootste vakbeurzen op tandheelkundig gebied. Onlangs vond een persconferentie plaats om het evenement onder de aandacht te brengen.
9 januari 2017/door Redactie
Implantoloog plaatst implantaat bij zichzelf

Implantoloog plaatst implantaat bij zichzelf

Implantoloog Dr. Achim Schmidt in München heeft onlangs bij zichzelf een implantaat geplaatst. Hij heeft gedurende zijn carrière al meer dan 15.000 implantaten geplaatst en nu het ondenkbare gedaan met dank aan virtuele planning, een 3D-bril en ervaren collega’s aan zijn zijde.
28 december 2016/door Redactie
verbannen

Het correctiegesprek in 6 stappen

Het correctiegesprek kan u helpen om ongewenst gedrag uit de praktijk te verbannen. Deze 6 stappen helpen u bij het voeren van een dergelijk gesprek.
20 december 2016/door Anita de Klerk
Miele: de nieuwe serie thermodesinfectoren type PG 85

Miele: de nieuwe serie thermodesinfectoren type PG 85

De nieuwe norm in reiniging en desinfectie. Bekijk de video.
15 december 2016/door dentalinfo
Dental Machine: de mondzorgbehandeling van de toekomst?

Dental Machine: de mondzorgbehandeling van de toekomst?

Ontwerper Dahir Insaat heeft een apparaat ontwikkeld dat wellicht de toekomst van de tandheelkunde zou kunnen zijn. Met behulp van robots maakt de zogenaamde “Dental Machine” tandheelkundige behandelingen pijnloos en snel.
8 december 2016/door Redactie
Tong

Baby met extreem grote tong kan na operatie weer lachen

De Amerikaanse baby Paisley kan na operatie aan haar zeer grote tong eindelijk weer lachen.
9 november 2016/door Redactie
Toon meer