Podcast: Ontdek je talent

Iedereen wordt geboren met talent. Het gaat niet om het hebben van talent, maar om wat je ermee doet. Weet je eigenlijk wel wat jouw talent is en hoe je dit optimaal kan benutten? Beluister de podcast van Anna Berends.

Wat is talent eigenlijk? Iedereen weet dat talent iets is waar je aanleg voor hebt. Maar volgens Anna is het meer. “Talent is ook iets wat je leuk vindt om te toen.”

Gebruik maken van je talenten geeft je energie. Zo voorkom je dat je opgebrand raakt. Dit geldt niet alleen in je werk, maar ook in je privéleven. Als je in je vrije tijd meer tijd besteedt aan je talenten, dan ben je meer uitgerust bent voor de rest van je drukke werkweek.

“In de meeste praktijken ligt de nadruk teveel op het verbeteren van je minder goede kanten om wat er verwacht wordt van jou in je functie”, zegt Anna. “Waarschijnlijk betrap je jezelf er op dat jij dat soms ook doet bij de mensen die werken in jouw praktijk. Echter als je dat doet zal je nooit het meeste uit jouw medewerkers halen en dus ook niet het meeste uit jouw praktijk.”

Beluister de podcast van Anna Berends,

Podcast door: Anna Berends van Loenen. Qanz begeleidt tandartspraktijken bij het kwaliteitsmanagementproces voor HKZ /ISO9001. Daarnaast traint en ondersteunt zij tandartspraktijken op alle zaken omtrent organisatie, communicatie en praktijkmanagement.

Tips voor boeken over dit onderwerp:

Teammanagement talent

Lees meer over: Carrière, Thema A-Z, Video's/