Opmerkelijk

Bijzondere en opmerkelijke ontwikkelingen in de mondzorg. Zoals een gouden tandenborstel, lippen als kunstwerk, de breedste tong en artikelen over tandartsen en mondhygiënisten die een opmerkelijke en soms vreemde behandeling doen.

Druktemeting treinstations elektrische tandenborstels
,

Druktemeting treinstations door elektrische tandenborstels

Om de doorstroom op treinstations te verbeteren proberen de NS en ProRail op allerlei manieren om uit te vinden hoe druk het op een moment is op een station. Onder andere elektrische tandenborstels blijken hier een handig hulpmiddel voor.
Demi moore tandverlies door stress
,

Tandverlies door stress?

Demi Moore haalde onlangs het nieuws met het verhaal dat ze haar twee voortanden als gevolg van stress was kwijtgeraakt.
Henry Schein steunt KNGF Geleidehonden
,

Henry Schein steunt KNGF Geleidehonden

Henry Schein organiseerde in april de Openhuisdagen en koos dit jaar de KNGF Geleidehonden als goed doel. Door vele donaties van Openhuisdagenbezoekers en een aanvullende bijdrage van Henry Schein, is met elkaar een bedrag van € 6.000,- opgehaald.
Roparun
,

Tandartsen halen ruim 15.000 euro op in Roparun

Het tandartsenteam dat afgelopen pinksterweekend meedeed aan de Roparun heeft ruim 15.000 euro opgehaald.
Tandarts
,

Oudste tandarts ter wereld

Met een leeftijd van 93 jaar zou Dr. Manchette nog wel eens de oudste werkende tandarts van de wereld kunnen zijn. Na 70 jaar werkzaam te zijn geweest volgt hij nog steeds zijn passie: het verzorgen van gebitten.
Jaarverslag van DHIN
, ,

DHIN haalt doelstellingen 2016

In het jaarverslag van DHIN is verslaggegeven wat er het afgelopen jaar allemaal is gedaan. De titel? “DHIN blijft ook in 2016 trouw aan zijn doelstellingen.”
Smiles for succes
,

Meer zelfvertrouwen voor vrouwen door verwendag in tandartspraktijk

19 mei vond in Amersfoort voor het eerst in Nederland Smiles for Success plaats: een gratis verwendag, speciaal voor vrouwen die het wat minder breed hebben. Deze werd georganiseerd door tandarts Carolien Schut, in samenwerking met de Genadebank.
Whopper-tandpasta
,

Whopper-tandpasta voor een frisse adem

De nieuwe campagne van Burger King is wel heel bijzonder: in plaats van een nieuwe burger wordt hierin namelijk niets minder dan een Whopper tandpasta geïntroduceerd.

Meer

Gebitschade

Sport ook gezond voor het gebit?

Sporten is gezond, maar brengt ook blessures met zich mee. Niet alleen aan ledematen; ook de mond moet het regelmatig ontgelden. Zeker bij contactsporten loopt de sporter het risico van gebitschade.
17 mei 2017/door Redactie
13.000 jaar oude tanden met vulling gevonden

13.000 jaar oude tanden met vulling gevonden

In Italië is een paar voortanden gevonden van 13.000 jaar oud, mét vulling gemaakt van bitumen. Ook in de IJstijd waren er dus al tandartsen!
2 mei 2017/door Redactie
tand

Tandarts uit India trok tand van 3,7 centimeter en zet nieuw wereldrecord

Dr. Jaimin Patel, een tandarts uit India, heeft de tot nu toe langste menselijke tand ter wereld getrokken. De vorige lengte van 3,2 centimeter werd overschreven met 5 millimeter.
31 maart 2017/door Redactie
Sujin Lee

Koreaanse tandarts is Instagram-sensatie

De Koreaanse Sujin Lee is een van de huidige Instagram-sensaties met meer dan 91.000 volgers. Naast talrijke ‘selfies’ en foto’s van heerlijk eten zijn er ook verwijzingen naar Lee’s beroep te vinden: ze is namelijk tandarts.
18 maart 2017/door Redactie
lintworm-verwijderen-via-mond

Artsen verwijderen via mond 1.90 meter lange lintworm bij Indiase man

De Indiase man leefde al maanden met heftige buikpijn. Na meerdere onderzoeken werd uiteindelijk door middel van colonoscopie vastgesteld dat de man een lintworm in zijn darmen had.
8 maart 2017/door Redactie
Teddy-Bear-Hospital

Henry Schein Dental ondersteunt Teddy Bear Hospital

Henry Schein Dental ondersteunt het Teddy Bear Hospital te Amsterdam dat wordt georganiseerd van 10 t/m 13 april 2017.
3 maart 2017/door Anita de Klerk
tandenborstel-in-maag

Artsen halen 19 tandenborstels uit maag van man

Artsen in Bangladesh opereerden een man en deden een bijzonder vondst. Maar liefst 19 tandenborstels vonden zij in in z'n maag. Telt u maar mee.
23 februari 2017/door Anita de Klerk
Tandartsenpraktijk Nieuwe Steen

Tandartsenpraktijk Nieuwe Steen helpt arme bevolking in Zuid-Afrika

Tandartsenpraktijk Nieuwe Steen uit Hoorn reisde afgelopen september weer af naar Zuid-Afrika om kansarme mensen te helpen met gebitsproblemen. Samen met 3 tandartsen en 20 vrijwilligers is er in 10 dagen tijd heel veel bereikt.
16 februari 2017/door Anita de Klerk
Elysee dental

Elysee Dental doneert aan Free Dental Clinics voor Zuid-Afrika

Eind augustus riep Elysee Dental op om tanden in te zamelen voor het afstudeerproject Human Tusk van Tim van der Mee. In totaal zijn bijna 1.500 tanden en kiezen ingezameld en hiermee doneert Elysee Dental 1.500 euro aan Free Dental Clinics voor mondzorg in Afrika.
15 februari 2017/door Redactie
Miss Universe 2016

Tandheelkunde student uitgeroepen tot Miss Universe 2016

De Franse tandheelkunde student Iris Mittenaere is afgelopen week in Manilla uitgeroepen tot Miss Universe 2016. Hiermee is ze de eerste tandheelkunde student ooit die deze titel heeft bemachtigd.
8 februari 2017/door Redactie
Henry Schein voor Kika

Team Schein organiseerde Practice Pink voor KiKa

Gedurende het jaar 2016 ondersteunde het Henry Schein team de Stichting Kinderen Kankervrij met verschillende initiatieven.
24 januari 2017/door Redactie
mondpiercing

Britse Health Foundation waarschuwt consument voor mondpiercings

Nu mondpiercings steeds populairder worden waarschuwt de Britse Oral Health Foundation de consument voor het risico op gebitsbeschadiging door het sieraad.
11 januari 2017/door Redactie
Toon meer