Opmerkelijk mondzorg

Bijzondere en opmerkelijke ontwikkelingen in de mondzorg. Zoals een gouden tandenborstel, lippen als kunstwerk, de breedste tong en artikelen over tandartsen en mondhygiënisten die een opmerkelijke en soms vreemde behandeling doen.

Merel-Kooning-en-Wim-Uum
, ,

Brabantse tandartsen zetten hun tanden in verbindend lied

Tandartsen Merel Kooning (41) en Wim van Uum (42) uit Brabant hebben samen een lied geschreven waarin zij oproepen om met elkaar te verbinden. “Met 'Laten we ons verbinden' willen we alle inwoners van Nederland laten weten dat ze er niet alleen voor staan.”
Dental-Black-Box.
,

Dental Black Box op Dental Expo: Wat voel, ruik en zie je?

Bezoek dental INFO op de Dental Expo: wat voel, ruik en zie je in de Dental Black Box? Doe mee en maak kans op een entreekaart voor het congres Restaureren.nl, het congres Lustrumparo2020.nl of een set Profluorid Varnish.

,

Netflix-ster met cleidocraniale dysplasie succesvol geopereerd

‘Stranger Things’-acteur Gaten Matarazzo heeft eind januari een uiterst complexe operatie ondergaan om veertien tanden te verwijderen. Tot opluchting van de miljoenen fans is de vier uur durende procedure succesvol verlopen.
,

Help DHIN aan extractietangen (en meer) en kom langs op Dental Expo

Dental Health International Nederland (DHIN) is op zoek naar extractietangen en ander materialen. Heeft u spullen die u kunt missen? Stuur dit dan naar DHIN. Kom ook langs voor een kennismaking met DHIN op Dental Expo.
devil-lips
,

De nieuwste lipfillertrend heeft een duivels randje

Lipfillers die punten toevoegen aan de rand van de mond, is de nieuwste must-have schoonheidsbehandeling in Rusland. Deze zogenaamde ‘Devil lips’ kregen veel likes en shares en hebben ook veel kritiek en scepsis gekregen.
,

Henry Schein start rampbestrijdingsfonds voor hulp Australische bosbranden

Als reactie op de enorme verwoesting die wordt veroorzaakt door de Australische bosbranden, kondigt Henry Schein, Inc. aan dat het een fonds opstart om de heropbouw te ondersteunen. Daarnaast zal het bedrijf ook courante gezondheidsmiddelen schenken en praktijken/klanten trachten te helpen die onder de crisis lijden.
,

Gezonde tanden voor de allerarmsten in Afrika

Met het grootste ziekenhuisschip ter wereld, bemand met vrijwilligers, vaart Mercy Ships naar de armste landen in Afrika om gratis medische zorg te verlenen. Door de jaren heen zijn meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen door middel van operaties en ontwikkelingsprojecten.
,

Man krijgt uitbetaling van £40,000 na onbehandeld tandbederf

Tandartsen hebben een schikking getroffen met een patiënt uit Wales. Ze zijn akkoord gegaan om hem £40,000 te betalen voor de pijnlijke gevolgen van het niet ontdekken van zijn tandbederf.

Partnernieuws

Meer opmerkelijk mondzorg

200 jaar oud kunstgebit van goud en ivoor

200 jaar oud kunstgebit van goud en ivoor op veiling

Een bizarre vondst: een Brits stel vindt een kunstgebit gemaakt van walrus- of nijlpaardivoor, gezet in goud, in een veld in Engeland. Binnenkort wordt dit geveild. De geschatte waarde? Ruim €8.000!
17 december 2019/door Redactie

Amerikaan krijgt 1,5 miljoen dollar voor niet opgemerkte kaaktumor door tandarts

In de Amerikaanse staat New Jersey is een man 1,5 miljoen dollar toegekend nadat zijn tandarts een tumor in zijn kaak niet had opgemerkt tijdens een reguliere controle. Dat schrijft the New Jersey Law Journal.
19 november 2019/door Redactie
Tentoonstelling Birmingham

Tentoonstelling in Birmingham over tandheelkunde en juwelen

In Birmingham is een tentoonstelling geopend over de geschiedenis van de tandheelkunde en de verbanden met het juwelenkwartier in de stad. Ook de geschiedenis en toekomst van tanden en tandheelkundige materialen wordt er getoond.
28 oktober 2019/door Redactie
Wat onthult tandsteen over de rol van vrouwen in de Middeleeuwen?

Wat onthult tandsteen over de rol van vrouwen in de Middeleeuwen?

Onderzoekers vinden in de tanden van een vrouw uit de Middeleeuwen voor het eerst duidelijk bewijs dat vrouwen deelnamen aan de productie van geïllustreerde manuscripten in die tijd.
14 augustus 2019/door Redactie
Elektrische tandenborstel tegen angst voor naalden

Elektrische tandenborstel tegen angst voor naalden

Veel patiënten zijn bang voor naalden. Daarom besloten wetenschappers om een methode te ontwikkelen die zowel voorziet in afleiding als in pijnverlichting. Dit gebeurt met behulp van een elektrische tandenborstel.
11 juli 2019/door Redactie
Tijdsgebrek grootste reden voor uitstellen tandartsbezoek

Wat is belangrijkste reden voor uitstellen tandartsbezoek?

Meer dan 4,5 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk stellen hun bezoek aan de tandarts uit vanwege tijdsgebrek. Hierna werden de kosten van een afspraak en tandartsangst het meest genoemd als redenen om niet naar de tandarts te gaan. Wat ziet u als de belangrijkste redenen voor patiënten om geen afspraak te maken voor een regulier mondonderzoek bij tandarts/mondhygiënist? Doe mee en vul de poll in.
8 juli 2019/door Redactie

Duitse tandarts klaagt universiteit aan voor 75.000 euro

Een tandarts uit het Duitse Landshut-district klaagt het universiteitsziekenhuis Regenburg en de Vrijstaat Beieren aan. De tandarts zegt te laat voor het examen toegelaten te zijn en eist nu de terugbetaling van een halfjaarlijks inkomstenverlies.
27 juni 2019/door Redactie
Chinese robot tandarts plaatst zelfstandig implantaten bij mensen

Chinese robot tandarts plaatst zelfstandig implantaten bij mensen

Voor het eerst ooit heeft een robot een tandheelkundige operatie uitgevoerd zonder enige hulp van mensen. De robot voerde een implantaat behandeling uit bij een patiënt in Xian in China.
20 mei 2019/door Redactie
Diversiteit in campagnes: Primark toont model met missende tand

Diversiteit in campagnes: Primark toont model met missende tand

“Hét perfecte lichaam” voor een model is er al even niet meer, maar een Primark-campagne laat nu zien dat dit ook geldt voor “het perfecte gebit”. In de nieuwe campagne van deze Ierse winkelketen schittert nu ook een model met missende voortand.
13 mei 2019/door Redactie
Gebitsbehandelingen voor armen door mobiele tandartspraktijk

Gebitsbehandelingen voor armen door mobiele tandartspraktijk

Door hulporganisatie Dokters van de Wereld krijgen duizend mensen die het zich niet kunnen veroorloven de komende maanden toch een gebitsbehandeling. Mensen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen en Groningen die in armoede leven kunnen terecht bij een mobiele tandartspraktijk.
17 april 2019/door Redactie
bamboe tandenborstel

Doe mee met de bamboe tandenborstel challenge: shooting a selfie with attitude

Maak een selfie met een bamboe tandenborstel en post de foto op Wereld Mondgezondheidsdag (WOHD) - 20 maart - op de Facebookpagina van dental INFO. De ‘shooting a selfie with attitude’-challenge is ter bevordering van publieke klimaatbewustwording en promotie van (mond)gezondheid.
13 maart 2019/door Redactie
95 jaar en nog steeds praktiserend tandarts

95 jaar en nog steeds praktiserend tandarts

Hij had al 30 jaar van zijn welverdiende pensioen kunnen genieten, maar Dr. Kenneth Gordon denkt er niet over na. Op 95-jarige leeftijd behandelt deze tandarts nog steeds patiënten.
11 maart 2019/door Redactie
Toon meer