Opmerkelijk

Bijzondere en opmerkelijke ontwikkelingen in de mondzorg. Zoals een gouden tandenborstel, lippen als kunstwerk, de breedste tong en artikelen over tandartsen en mondhygiënisten die een opmerkelijke en soms vreemde behandeling doen.

Anekdote uit
,

Anekdote uit de praktijk: Trillende koffers

Een patiënt vertelde me laatst dat ze bij haar laatste verre reis een behoorlijk tijdje moest wachten voordat ze de douane door was. De vrouw voor haar werd aan een uitgebreid onderzoek onderworpen aangezien haar koffer trilde. Heel verdacht.
Hands-free mondhygiëne apparaat: de ORALITE
,

Ontwerper ontwikkelt hands-free mondhygiëne apparaat

Productontwerper Olga Schikurski heeft een bijzonder apparaat ontwikkeld: de ORALITE is handsfree waardoor ook mensen met beperkte mobiliteit hun mondhygiëne op peil kunnen houden.
Zelfklevende facing
, ,

Virale hit: Tandarts test zelfklevende facings van Amazon

Een stralende Hollywood-lach in een paar minuten, zonder bezoek aan de tandarts. Zelfklevende facings van Perfect Smile Veneers zouden de oplossing zijn. Een Amerikaanse tandarts kocht de facings op Amazon, testte ze en plaatste een video erover op internet die een virale hit is.
paardentandheelkunde
,

Onderzoeken paardentandheelkunde

Equine Veterinary Journal, een Brits medisch tijdschrift over paarden, heeft tien artikelen gepubliceerd over diverse ontwikkelingen in de paardentandheelkunde. De gevarieerde collectie is online voor iedereen toegankelijk en brengt dierenartsen volledig op de hoogte van het huidig onderzoek dat momenteel wordt gedaan in het Verenigd Koninkrijk.
David Beckham
,

The Sexiest Man Alive met gele tanden?

Toen de voormalige sterspeler van Real Madrid David Beckham onlangs een foto op zijn Instagram account plaatste waren vele fans geschokt. Wat er te zien was? Grote littekens en een zeer slecht gebit.
Digital Performance Contest
, ,

Nederlandse inzending wint Digital Performance Contest

Tijdens Straumanns Digital Performance Tour heeft Jasper Thoolen op donderdag 29 juni de handgemaakte Straumann-gitaar overhandigd gekregen door Hub Manager Chris van Wamel. De gitaar is uniek omdat diverse Straumann-producten in de gitaar zijn verwerkt. Zoals de pre-milled abutment blanks, CARES abutments en N!ce glaskeramiek. De gitaar was de eerste prijs in de Digital Performance Contest die was uitgeschreven ten behoeve van IDS.
Moeder probeert tanden uit te trekken met tang
,

Moeder probeert tanden uit te trekken met tang

In Salt Lake City is een moeder aangeklaagd voor kindermishandeling, omdat ze probeerde twee tanden van haar zoon te trekken met een tang. Plaats van handeling: het toilet van supermarkt Walmart.
Driejarig meisje overleden tijdens tandheelkundige ingreep
,

Driejarig meisje overleden tijdens tandheelkundige ingreep

Een driejarig meisje is overleden tijdens een tandheelkundige ingreep in het Children’s Dental Surgery Center in Stockton in de Verenigde Staten. Ze was onder narcose gebracht voor het trekken van twee tanden en het plaatsen van een kroon.

Meer

Druktemeting treinstations elektrische tandenborstels

Druktemeting treinstations door elektrische tandenborstels

Om de doorstroom op treinstations te verbeteren proberen de NS en ProRail op allerlei manieren om uit te vinden hoe druk het op een moment is op een station. Onder andere elektrische tandenborstels blijken hier een handig hulpmiddel voor.
22 juni 2017/door Redactie
Demi moore tandverlies door stress

Tandverlies door stress?

Demi Moore haalde onlangs het nieuws met het verhaal dat ze haar twee voortanden als gevolg van stress was kwijtgeraakt.
20 juni 2017/door Redactie
Henry Schein steunt KNGF Geleidehonden

Henry Schein steunt KNGF Geleidehonden

Henry Schein organiseerde in april de Openhuisdagen en koos dit jaar de KNGF Geleidehonden als goed doel. Door vele donaties van Openhuisdagenbezoekers en een aanvullende bijdrage van Henry Schein, is met elkaar een bedrag van € 6.000,- opgehaald.
15 juni 2017/door Anita de Klerk
Roparun

Tandartsen halen ruim 15.000 euro op in Roparun

Het tandartsenteam dat afgelopen pinksterweekend meedeed aan de Roparun heeft ruim 15.000 euro opgehaald.
12 juni 2017/door Redactie
Tandarts

Oudste tandarts ter wereld

Met een leeftijd van 93 jaar zou Dr. Manchette nog wel eens de oudste werkende tandarts van de wereld kunnen zijn. Na 70 jaar werkzaam te zijn geweest volgt hij nog steeds zijn passie: het verzorgen van gebitten.
9 juni 2017/door Redactie
Jaarverslag van DHIN

DHIN haalt doelstellingen 2016

In het jaarverslag van DHIN is verslaggegeven wat er het afgelopen jaar allemaal is gedaan. De titel? “DHIN blijft ook in 2016 trouw aan zijn doelstellingen.”
1 juni 2017/door Redactie
Smiles for succes

Meer zelfvertrouwen voor vrouwen door verwendag in tandartspraktijk

19 mei vond in Amersfoort voor het eerst in Nederland Smiles for Success plaats: een gratis verwendag, speciaal voor vrouwen die het wat minder breed hebben. Deze werd georganiseerd door tandarts Carolien Schut, in samenwerking met de Genadebank.
31 mei 2017/door Redactie
Whopper-tandpasta

Whopper-tandpasta voor een frisse adem

De nieuwe campagne van Burger King is wel heel bijzonder: in plaats van een nieuwe burger wordt hierin namelijk niets minder dan een Whopper tandpasta geïntroduceerd.
30 mei 2017/door Redactie
Gebitschade

Sport ook gezond voor het gebit?

Sporten is gezond, maar brengt ook blessures met zich mee. Niet alleen aan ledematen; ook de mond moet het regelmatig ontgelden. Zeker bij contactsporten loopt de sporter het risico van gebitschade.
17 mei 2017/door Redactie
13.000 jaar oude tanden met vulling gevonden

13.000 jaar oude tanden met vulling gevonden

In Italië is een paar voortanden gevonden van 13.000 jaar oud, mét vulling gemaakt van bitumen. Ook in de IJstijd waren er dus al tandartsen!
2 mei 2017/door Redactie
tand

Tandarts uit India trok tand van 3,7 centimeter en zet nieuw wereldrecord

Dr. Jaimin Patel, een tandarts uit India, heeft de tot nu toe langste menselijke tand ter wereld getrokken. De vorige lengte van 3,2 centimeter werd overschreven met 5 millimeter.
31 maart 2017/door Redactie
Sujin Lee

Koreaanse tandarts is Instagram-sensatie

De Koreaanse Sujin Lee is een van de huidige Instagram-sensaties met meer dan 91.000 volgers. Naast talrijke ‘selfies’ en foto’s van heerlijk eten zijn er ook verwijzingen naar Lee’s beroep te vinden: ze is namelijk tandarts.
18 maart 2017/door Redactie
Toon meer