Opmerkelijk mondzorg

Bijzondere en opmerkelijke ontwikkelingen in de mondzorg. Zoals een gouden tandenborstel, lippen als kunstwerk, de breedste tong en artikelen over tandartsen en mondhygiënisten die een opmerkelijke en soms vreemde behandeling doen.

Jongen verliest tand in zipline en gaat viraal
, ,

Jongen verliest tand in zipline en gaat viraal

Toen Jonny Jacko tijdens zijn vakantie in Hawaii een zipline tochtje maken, had hij niet voorzien dat dit zou resulteren in een ware internet hit.
Zwart tandvlees: nieuwe trend onder tattoofanaten?
,

Zwart tandvlees: nieuwe trend onder tattoofanaten?

Zwarte tandpasta en zwarte kauwgom: de cosmetica-industrie heeft een aantal producten die zouden leiden tot een stralende glimlach. Nu lijkt er ook een iets onorthodoxere methode op te komen onder tattoo artiesten: zwart tandvlees.

Russische tandarts filmt het verwijderen van eigen verstandskies
,

Russische tandarts filmt het verwijderen van eigen verstandskies

Sommige tandartsen spenderen hun vrije tijd op een bijzondere manier. De Russische tandarts Rustam Yakhyaev, postte op Instagram een video waarin hij z’n eigen verstandskies verwijdert. De tandarts heeft inmiddels ruim 20.000 Instagram volgers.
Henry Schein Dental steunt opnieuw KiKa
,

Henry Schein Dental steunt opnieuw KiKa

In oktober geeft Henry Schein Dental Nederland klanten de mogelijkheid om mee te doen met de strijd tegen kanker door het kopen van roze producten die het Henry Schein's Practice Pink-programma steunen.
Gezocht: tandarts met stevige stoel
,

Gezocht: tandarts met stevige stoel

Kiespijn is nooit fijn, maar als je aan obesitas lijdt, heb je pas echt een probleem. Het overkwam Jan Nannes uit Huizen. Met een gewicht van 210 kilo lukte het hem in eerste instantie niet een tandartspraktijk te vinden die hem wilde behandelen.
Mensen met smalle kaak zijn (vaker) linkshandig
,

Mensen met smalle kaak zijn (vaker) linkshandig

Aan je gezicht is te zien of je links- of rechtshandig bent. Dat is de opmerkelijke uitkomst uit een onderzoek door Philippe P. Hujoel van de universiteit van Washington onder 13.663 patiënten. Personen met een smalle kaak hebben 25 procent meer kans om linkshandig te zijn.
Beugeldraad in darm gevonden na 10 jaar
,

Beugeldraad in darm gevonden na 10 jaar

Toen een 30-jarige patiënt met enorme buikpijn en krampen werd opgenomen op de afdeling spoedeisende hulp van een Australisch ziekenhuis bleken de oorzaak van de klachten een decennium geleden te zijn ontstaan.
monument voor kiespijn
,

Monument voor kiespijn

Bij een tandartsenkliniek in Sint-Petersburg staat sinds kort een bijzonder en angstaanjagend kunstwerk. Dit kunstwerk, dat is voorzien van echte tanden, zou de patiënten aan moeten zetten tot een betere mondhygiëne.

Partnernieuws

Meer opmerkelijk mondzorg

Anekdote uit

Anekdote uit de praktijk: Trillende koffers

Een patiënt vertelde me laatst dat ze bij haar laatste verre reis een behoorlijk tijdje moest wachten voordat ze de douane door was. De vrouw voor haar werd aan een uitgebreid onderzoek onderworpen aangezien haar koffer trilde. Heel verdacht.
17 juli 2017/door Redactie
Hands-free mondhygiëne apparaat: de ORALITE

Ontwerper ontwikkelt hands-free mondhygiëne apparaat

Productontwerper Olga Schikurski heeft een bijzonder apparaat ontwikkeld: de ORALITE is handsfree waardoor ook mensen met beperkte mobiliteit hun mondhygiëne op peil kunnen houden.
13 juli 2017/door Redactie
Zelfklevende facing

Virale hit: Tandarts test zelfklevende facings van Amazon

Een stralende Hollywood-lach in een paar minuten, zonder bezoek aan de tandarts. Zelfklevende facings van Perfect Smile Veneers zouden de oplossing zijn. Een Amerikaanse tandarts kocht de facings op Amazon, testte ze en plaatste een video erover op internet die een virale hit is.
11 juli 2017/door Anita de Klerk
paardentandheelkunde

Onderzoeken paardentandheelkunde

Equine Veterinary Journal, een Brits medisch tijdschrift over paarden, heeft tien artikelen gepubliceerd over diverse ontwikkelingen in de paardentandheelkunde. De gevarieerde collectie is online voor iedereen toegankelijk en brengt dierenartsen volledig op de hoogte van het huidig onderzoek dat momenteel wordt gedaan in het Verenigd Koninkrijk.
11 juli 2017/door Redactie
David Beckham

The Sexiest Man Alive met gele tanden?

Toen de voormalige sterspeler van Real Madrid David Beckham onlangs een foto op zijn Instagram account plaatste waren vele fans geschokt. Wat er te zien was? Grote littekens en een zeer slecht gebit.
5 juli 2017/door Redactie
Digital Performance Contest

Nederlandse inzending wint Digital Performance Contest

Tijdens Straumanns Digital Performance Tour heeft Jasper Thoolen op donderdag 29 juni de handgemaakte Straumann-gitaar overhandigd gekregen door Hub Manager Chris van Wamel. De gitaar is uniek omdat diverse Straumann-producten in de gitaar zijn verwerkt. Zoals de pre-milled abutment blanks, CARES abutments en N!ce glaskeramiek. De gitaar was de eerste prijs in de Digital Performance Contest die was uitgeschreven ten behoeve van IDS.
3 juli 2017/door Redactie
Moeder probeert tanden uit te trekken met tang

Moeder probeert tanden uit te trekken met tang

In Salt Lake City is een moeder aangeklaagd voor kindermishandeling, omdat ze probeerde twee tanden van haar zoon te trekken met een tang. Plaats van handeling: het toilet van supermarkt Walmart.
29 juni 2017/door Redactie
Driejarig meisje overleden tijdens tandheelkundige ingreep

Driejarig meisje overleden tijdens tandheelkundige ingreep

Een driejarig meisje is overleden tijdens een tandheelkundige ingreep in het Children’s Dental Surgery Center in Stockton in de Verenigde Staten. Ze was onder narcose gebracht voor het trekken van twee tanden en het plaatsen van een kroon.
26 juni 2017/door Redactie
Druktemeting treinstations elektrische tandenborstels

Druktemeting treinstations door elektrische tandenborstels

Om de doorstroom op treinstations te verbeteren proberen de NS en ProRail op allerlei manieren om uit te vinden hoe druk het op een moment is op een station. Onder andere elektrische tandenborstels blijken hier een handig hulpmiddel voor.
22 juni 2017/door Redactie
Demi moore tandverlies door stress

Tandverlies door stress?

Demi Moore haalde onlangs het nieuws met het verhaal dat ze haar twee voortanden als gevolg van stress was kwijtgeraakt.
20 juni 2017/door Redactie
Henry Schein steunt KNGF Geleidehonden

Henry Schein steunt KNGF Geleidehonden

Henry Schein organiseerde in april de Openhuisdagen en koos dit jaar de KNGF Geleidehonden als goed doel. Door vele donaties van Openhuisdagenbezoekers en een aanvullende bijdrage van Henry Schein, is met elkaar een bedrag van € 6.000,- opgehaald.
15 juni 2017/door Anita de Klerk
Roparun

Tandartsen halen ruim 15.000 euro op in Roparun

Het tandartsenteam dat afgelopen pinksterweekend meedeed aan de Roparun heeft ruim 15.000 euro opgehaald.
12 juni 2017/door Redactie
Toon meer