Opmerkelijk mondzorg

Bijzondere en opmerkelijke ontwikkelingen in de mondzorg. Zoals een gouden tandenborstel, lippen als kunstwerk, de breedste tong en artikelen over tandartsen en mondhygiënisten die een opmerkelijke en soms vreemde behandeling doen.

,

Brits onderzoek: 1 op 3 tandartsen mishandeld tijdens pandemie

Britse tandartsen geven aan dat ze regelmatig mishandeld worden door patiënten, veelal verbaal. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse brancheorganisatie Dental Protection.
200 jaar oud kunstgebit van goud en ivoor
,

800.000 jaar oude tand werpt nieuw licht op menselijke evolutie

Genetische informatie van een 800.000 jaar oude tand heeft de theorie weerlegd dat Homo Antecessor de ontbrekende schakel is die heeft geleid tot de mensen die vandaag bestaan.

, ,

Poets- en voorlichtingslessen door Nederlandse mondhygiënisten in Nicaragua

In Noord-Nicaragua is tandheelkundige zorg voor de meeste mensen onbetaalbaar en onbereikbaar. Mondhygiënist Maria Borgers besloot om zich - samen met haar ICO-groep - in te zetten voor de kinderen van de Saturday School en ontwikkelde handleidingen voor voorlichtings- en poetslessen en een memory spel. De kinderen leerden zo al spelenderwijs over mondhygiëne.
,

Vlieg door Godzilla’s gebit in Japan

In Japan is onlangs ’s werelds eerste Godzilla museum geopend. Binnenkort kunnen bezoekers daar Godzilla’s gebit bekijken vanaf een zip-line.
,

Gouden tand voor Bengaalse tijger

Wie dacht dat alleen stoere rappers gouden tanden hebben heeft het mis. Een Bengaalse tijger uit Duitsland genaamd Cara heeft nu ook een gouden kroon op haar hoektand gekregen om haar tand te repareren.
Muzikale tandenborstels zingen ‘Never Gonna Give You Up’
,

Video: Muzikale tandenborstels zingen ‘Never Gonna Give You Up’

Dankzij een knap staaltje techniek kreeg youtuber Device Orchestra het voor elkaar om vijf elektrische tandenborstels, twee typmachines en een strijkijzer de hit van Rick Astley te laten zingen. Bekijk de video.
,

Jason Derulo gaat viraal met “gebroken tanden”

R&B-zanger Jason Derulo scoorde onlangs een virale hit met een TikTok filmpje waarin hij zijn tanden “breekt” nadat hij een maïskolf van een draaiende boormachine probeerde te eten. Ja, echt.
,

‘Zingende’ tandenborstel hit op YouTube

Zwart leren jasje, krullenbol en een pratende auto – is het David Hasselhoff van de serie Knight Rider? Je zou het haast denken maar nee, het is een elektrische tandborstel met wiebeloogjes die in een Michael Knight-outfit optreedt en de bekende soundtrack uitvoert.

Partnernieuws

Meer opmerkelijk mondzorg

Menselijk genoom en oraal microbioom uit 5.700 jaar oud berkenkauwgum gehaald

Uit een 5.700 jaar oud type kauwgum zijn een compleet menselijk genoom, orale microben en menselijke ziekteverwekkers gehaald. Het resultaat benadrukt het potentieel van gekauwd berkenpek als een bron van oud DNA.
28 april 2020/door anitatest
Merel-Kooning-en-Wim-Uum

Brabantse tandartsen zetten hun tanden in verbindend lied

Tandartsen Merel Kooning (41) en Wim van Uum (42) uit Brabant hebben samen een lied geschreven waarin zij oproepen om met elkaar te verbinden. “Met 'Laten we ons verbinden' willen we alle inwoners van Nederland laten weten dat ze er niet alleen voor staan.”
1 april 2020/door anitatest
Dental-Black-Box.

Dental Black Box op Dental Expo: Wat voel, ruik en zie je?

Bezoek dental INFO op de Dental Expo: wat voel, ruik en zie je in de Dental Black Box? Doe mee en maak kans op een entreekaart voor het congres Restaureren.nl, het congres Lustrumparo2020.nl of een set Profluorid Varnish.
2 maart 2020/door anitatest

Netflix-ster met cleidocraniale dysplasie succesvol geopereerd

‘Stranger Things’-acteur Gaten Matarazzo heeft eind januari een uiterst complexe operatie ondergaan om veertien tanden te verwijderen. Tot opluchting van de miljoenen fans is de vier uur durende procedure succesvol verlopen.
24 februari 2020/door anitatest

Help DHIN aan extractietangen (en meer) en kom langs op Dental Expo

Dental Health International Nederland (DHIN) is op zoek naar extractietangen en ander materialen. Heeft u spullen die u kunt missen? Stuur dit dan naar DHIN. Kom ook langs voor een kennismaking met DHIN op Dental Expo.
18 februari 2020/door anitatest
devil-lips

De nieuwste lipfillertrend heeft een duivels randje

Lipfillers die punten toevoegen aan de rand van de mond, is de nieuwste must-have schoonheidsbehandeling in Rusland. Deze zogenaamde ‘Devil lips’ kregen veel likes en shares en hebben ook veel kritiek en scepsis gekregen.
10 februari 2020/door anitatest

Henry Schein start rampbestrijdingsfonds voor hulp Australische bosbranden

Als reactie op de enorme verwoesting die wordt veroorzaakt door de Australische bosbranden, kondigt Henry Schein, Inc. aan dat het een fonds opstart om de heropbouw te ondersteunen. Daarnaast zal het bedrijf ook courante gezondheidsmiddelen schenken en praktijken/klanten trachten te helpen die onder de crisis lijden.
30 januari 2020/door anitatest

Gezonde tanden voor de allerarmsten in Afrika

Met het grootste ziekenhuisschip ter wereld, bemand met vrijwilligers, vaart Mercy Ships naar de armste landen in Afrika om gratis medische zorg te verlenen. Door de jaren heen zijn meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen door middel van operaties en ontwikkelingsprojecten.
14 januari 2020/door anitatest

Man krijgt uitbetaling van £40,000 na onbehandeld tandbederf

Tandartsen hebben een schikking getroffen met een patiënt uit Wales. Ze zijn akkoord gegaan om hem £40,000 te betalen voor de pijnlijke gevolgen van het niet ontdekken van zijn tandbederf.
6 januari 2020/door anitatest
200 jaar oud kunstgebit van goud en ivoor

200 jaar oud kunstgebit van goud en ivoor op veiling

Een bizarre vondst: een Brits stel vindt een kunstgebit gemaakt van walrus- of nijlpaardivoor, gezet in goud, in een veld in Engeland. Binnenkort wordt dit geveild. De geschatte waarde? Ruim €8.000!
17 december 2019/door anitatest

Amerikaan krijgt 1,5 miljoen dollar voor niet opgemerkte kaaktumor door tandarts

In de Amerikaanse staat New Jersey is een man 1,5 miljoen dollar toegekend nadat zijn tandarts een tumor in zijn kaak niet had opgemerkt tijdens een reguliere controle. Dat schrijft the New Jersey Law Journal.
19 november 2019/door anitatest
Tentoonstelling Birmingham

Tentoonstelling in Birmingham over tandheelkunde en juwelen

In Birmingham is een tentoonstelling geopend over de geschiedenis van de tandheelkunde en de verbanden met het juwelenkwartier in de stad. Ook de geschiedenis en toekomst van tanden en tandheelkundige materialen wordt er getoond.
28 oktober 2019/door anitatest
Toon meer