Opmerkelijk

Bijzondere en opmerkelijke ontwikkelingen in de mondzorg. Zoals een gouden tandenborstel, lippen als kunstwerk, de breedste tong en artikelen over tandartsen en mondhygiënisten die een opmerkelijke en soms vreemde behandeling doen.

13.000 jaar oude tanden met vulling gevonden
,

13.000 jaar oude tanden met vulling gevonden

In Italië is een paar voortanden gevonden van 13.000 jaar oud, mét vulling gemaakt van bitumen. Ook in de IJstijd waren er dus al tandartsen!
tand
,

Tandarts uit India trok tand van 3,7 centimeter en zet nieuw wereldrecord

Dr. Jaimin Patel, een tandarts uit India, heeft de tot nu toe langste menselijke tand ter wereld getrokken. De vorige lengte van 3,2 centimeter werd overschreven met 5 millimeter.
Sujin Lee
,

Koreaanse tandarts is Instagram-sensatie

De Koreaanse Sujin Lee is een van de huidige Instagram-sensaties met meer dan 91.000 volgers. Naast talrijke ‘selfies’ en foto’s van heerlijk eten zijn er ook verwijzingen naar Lee’s beroep te vinden: ze is namelijk tandarts.
lintworm-verwijderen-via-mond
,

Artsen verwijderen via mond 1.90 meter lange lintworm bij Indiase man

De Indiase man leefde al maanden met heftige buikpijn. Na meerdere onderzoeken werd uiteindelijk door middel van colonoscopie vastgesteld dat de man een lintworm in zijn darmen had.
Teddy-Bear-Hospital
,

Henry Schein Dental ondersteunt Teddy Bear Hospital

Henry Schein Dental ondersteunt het Teddy Bear Hospital te Amsterdam dat wordt georganiseerd van 10 t/m 13 april 2017.
tandenborstel-in-maag
, ,

Artsen halen 19 tandenborstels uit maag van man

Artsen in Bangladesh opereerden een man en deden een bijzonder vondst. Maar liefst 19 tandenborstels vonden zij in in z'n maag. Telt u maar mee.
Tandartsenpraktijk Nieuwe Steen
,

Tandartsenpraktijk Nieuwe Steen helpt arme bevolking in Zuid-Afrika

Tandartsenpraktijk Nieuwe Steen uit Hoorn reisde afgelopen september weer af naar Zuid-Afrika om kansarme mensen te helpen met gebitsproblemen. Samen met 3 tandartsen en 20 vrijwilligers is er in 10 dagen tijd heel veel bereikt.
Elysee dental
,

Elysee Dental doneert aan Free Dental Clinics voor Zuid-Afrika

Eind augustus riep Elysee Dental op om tanden in te zamelen voor het afstudeerproject Human Tusk van Tim van der Mee. In totaal zijn bijna 1.500 tanden en kiezen ingezameld en hiermee doneert Elysee Dental 1.500 euro aan Free Dental Clinics voor mondzorg in Afrika.

Partnernieuws

Meer

Miss Universe 2016

Tandheelkunde student uitgeroepen tot Miss Universe 2016

De Franse tandheelkunde student Iris Mittenaere is afgelopen week in Manilla uitgeroepen tot Miss Universe 2016. Hiermee is ze de eerste tandheelkunde student ooit die deze titel heeft bemachtigd.
8 februari 2017/door Redactie
Henry Schein voor Kika

Team Schein organiseerde Practice Pink voor KiKa

Gedurende het jaar 2016 ondersteunde het Henry Schein team de Stichting Kinderen Kankervrij met verschillende initiatieven.
24 januari 2017/door Redactie
mondpiercing

Britse Health Foundation waarschuwt consument voor mondpiercings

Nu mondpiercings steeds populairder worden waarschuwt de Britse Oral Health Foundation de consument voor het risico op gebitsbeschadiging door het sieraad.
11 januari 2017/door Redactie
Social media-ster laat legomannetje plaatsen als voortand

Social media-ster laat legomannetje plaatsen als voortand

Je moet er wat voor over hebben om een social media bekendheid te zijn. De Amerikaanse ster ‘Thefatjewish’ ging wel heel ver en liet het hoofd van een legomannetje op de plek van zijn linkervoortand zetten.
19 december 2016/door Redactie
Dental Machine: de mondzorgbehandeling van de toekomst?

Dental Machine: de mondzorgbehandeling van de toekomst?

Ontwerper Dahir Insaat heeft een apparaat ontwikkeld dat wellicht de toekomst van de tandheelkunde zou kunnen zijn. Met behulp van robots maakt de zogenaamde “Dental Machine” tandheelkundige behandelingen pijnloos en snel.
8 december 2016/door Redactie
KNMT daagt Sena voor rechter

KNMT daagt SENA voor de rechter

De KNMT daagt SENA voor de rechter om het incasseren van zogenaamde nabuurrechtelijke vergoedingen bij tandartspraktijken. Volgens de beroepsvereniging van tandartsen worden mondzorgpraktijken ten onrechte door SENA aangeslagen voor het afspelen van muziek in de wacht- en/of behandelkamer.
5 december 2016/door Redactie
Waarschuwing voor gebruik doe-het-zelf beugels

Waarschuwing in VK voor gebruik doe-het-zelf beugels

De British Orthodontic Society heeft patiënten gewaarschuwd voor de gevaren van het gebruiken van doe-het-zelf beugels. Er zijn Britse websites gevonden die deze beugels online aanbieden; in Nederland zijn ze nog niet te vinden.
24 november 2016/door Redactie
Tong

Baby met extreem grote tong kan na operatie weer lachen

De Amerikaanse baby Paisley kan na operatie aan haar zeer grote tong eindelijk weer lachen.
9 november 2016/door Redactie
Indiase tandarts verzamelt getrokken tanden

Indiase tandarts verzamelt getrokken tanden

Een Indiase tandarts heeft een zeer grote collectie van getrokken tanden. Inmiddels heeft hij er al duizenden verzameld.
4 november 2016/door Redactie
cola

Meerdere gezondheids- en tandheelkunde instellingen accepteren sponsorgeld van Coca-Cola & PepsiCo

Bijna 100 Amerikaanse organisaties, waaronder de Na hebben tussen 2011 en 2015 sponsorgeld aangenomen van Coca-Cola en PepsiCo, waaronder de National Dental Association. Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in de American Journal of Preventive Medicine.
26 oktober 2016/door Redactie
Hokwerda award voor app ‘Watch your back’

Hokwerda Award voor app ‘Watch your back’

Laura van der Meer, student aan het ACTA, heeft met haar idee voor een app die de werkhouding van de tandarts kan verbeteren de Hokwerda Award 2016 gewonnen.
24 oktober 2016/door Redactie
reclamecampagne

Nestlé trekt reclamecampagne terug na oproep British Society of Dental Hygiene and Therapy

De bekende voedsel en drank producent Nestlé, heeft zijn Britse reclamecampagne: The Smile Factory teruggetrokken nadat de British Society of Dental Hygiene and Therapy (BSDHT) zijn zorgen hierover uitte.
20 oktober 2016/door Redactie
Toon meer