Opmerkelijk mondzorg

Bijzondere en opmerkelijke ontwikkelingen in de mondzorg. Zoals een gouden tandenborstel, lippen als kunstwerk, de breedste tong en artikelen over tandartsen en mondhygiënisten die een opmerkelijke en soms vreemde behandeling doen.

,

Gezonde tanden voor de allerarmsten in Afrika

Met het grootste ziekenhuisschip ter wereld, bemand met vrijwilligers, vaart Mercy Ships naar de armste landen in Afrika om gratis medische zorg te verlenen. Door de jaren heen zijn meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen door middel van operaties en ontwikkelingsprojecten.
,

Man krijgt uitbetaling van £40,000 na onbehandeld tandbederf

Tandartsen hebben een schikking getroffen met een patiënt uit Wales. Ze zijn akkoord gegaan om hem £40,000 te betalen voor de pijnlijke gevolgen van het niet ontdekken van zijn tandbederf.

200 jaar oud kunstgebit van goud en ivoor
,

200 jaar oud kunstgebit van goud en ivoor op veiling

Een bizarre vondst: een Brits stel vindt een kunstgebit gemaakt van walrus- of nijlpaardivoor, gezet in goud, in een veld in Engeland. Binnenkort wordt dit geveild. De geschatte waarde? Ruim €8.000!
,

Amerikaan krijgt 1,5 miljoen dollar voor niet opgemerkte kaaktumor door tandarts

In de Amerikaanse staat New Jersey is een man 1,5 miljoen dollar toegekend nadat zijn tandarts een tumor in zijn kaak niet had opgemerkt tijdens een reguliere controle. Dat schrijft the New Jersey Law Journal.
Tentoonstelling Birmingham
,

Tentoonstelling in Birmingham over tandheelkunde en juwelen

In Birmingham is een tentoonstelling geopend over de geschiedenis van de tandheelkunde en de verbanden met het juwelenkwartier in de stad. Ook de geschiedenis en toekomst van tanden en tandheelkundige materialen wordt er getoond.
Wat onthult tandsteen over de rol van vrouwen in de Middeleeuwen?
,

Wat onthult tandsteen over de rol van vrouwen in de Middeleeuwen?

Onderzoekers vinden in de tanden van een vrouw uit de Middeleeuwen voor het eerst duidelijk bewijs dat vrouwen deelnamen aan de productie van geïllustreerde manuscripten in die tijd.
Elektrische tandenborstel tegen angst voor naalden
,

Elektrische tandenborstel tegen angst voor naalden

Veel patiënten zijn bang voor naalden. Daarom besloten wetenschappers om een methode te ontwikkelen die zowel voorziet in afleiding als in pijnverlichting. Dit gebeurt met behulp van een elektrische tandenborstel.
Tijdsgebrek grootste reden voor uitstellen tandartsbezoek
, ,

Wat is belangrijkste reden voor uitstellen tandartsbezoek?

Meer dan 4,5 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk stellen hun bezoek aan de tandarts uit vanwege tijdsgebrek. Hierna werden de kosten van een afspraak en tandartsangst het meest genoemd als redenen om niet naar de tandarts te gaan. Wat ziet u als de belangrijkste redenen voor patiënten om geen afspraak te maken voor een regulier mondonderzoek bij tandarts/mondhygiënist? Doe mee en vul de poll in.

Partnernieuws

Meer opmerkelijk mondzorg

Duitse tandarts klaagt universiteit aan voor 75.000 euro

Een tandarts uit het Duitse Landshut-district klaagt het universiteitsziekenhuis Regenburg en de Vrijstaat Beieren aan. De tandarts zegt te laat voor het examen toegelaten te zijn en eist nu de terugbetaling van een halfjaarlijks inkomstenverlies.
27 juni 2019/door Redactie
Chinese robot tandarts plaatst zelfstandig implantaten bij mensen

Chinese robot tandarts plaatst zelfstandig implantaten bij mensen

Voor het eerst ooit heeft een robot een tandheelkundige operatie uitgevoerd zonder enige hulp van mensen. De robot voerde een implantaat behandeling uit bij een patiënt in Xian in China.
20 mei 2019/door Redactie
Diversiteit in campagnes: Primark toont model met missende tand

Diversiteit in campagnes: Primark toont model met missende tand

“Hét perfecte lichaam” voor een model is er al even niet meer, maar een Primark-campagne laat nu zien dat dit ook geldt voor “het perfecte gebit”. In de nieuwe campagne van deze Ierse winkelketen schittert nu ook een model met missende voortand.
13 mei 2019/door Redactie
Gebitsbehandelingen voor armen door mobiele tandartspraktijk

Gebitsbehandelingen voor armen door mobiele tandartspraktijk

Door hulporganisatie Dokters van de Wereld krijgen duizend mensen die het zich niet kunnen veroorloven de komende maanden toch een gebitsbehandeling. Mensen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen en Groningen die in armoede leven kunnen terecht bij een mobiele tandartspraktijk.
17 april 2019/door Redactie
bamboe tandenborstel

Doe mee met de bamboe tandenborstel challenge: shooting a selfie with attitude

Maak een selfie met een bamboe tandenborstel en post de foto op Wereld Mondgezondheidsdag (WOHD) - 20 maart - op de Facebookpagina van dental INFO. De ‘shooting a selfie with attitude’-challenge is ter bevordering van publieke klimaatbewustwording en promotie van (mond)gezondheid.
13 maart 2019/door Redactie
95 jaar en nog steeds praktiserend tandarts

95 jaar en nog steeds praktiserend tandarts

Hij had al 30 jaar van zijn welverdiende pensioen kunnen genieten, maar Dr. Kenneth Gordon denkt er niet over na. Op 95-jarige leeftijd behandelt deze tandarts nog steeds patiënten.
11 maart 2019/door Redactie

Netflix verwijdert documentaire Root Cause na kritiek mondzorg

Netflix heeft de omstreden documentaire Root Cause verwijderd. De documentaire stelt dat een wortelkanaalbehandeling onder andere kanker kan veroorzaken.
4 maart 2019/door Anitadeklerk2018
Netflix documentaire Root Cause zaait onterecht paniek over wortelkanaalbehandelingen

Netflix documentaire Root Cause zaait onterecht paniek over wortelkanaalbehandelingen

De Australische Netflix documentaire Root Cause verspreidt angst en desinformatie omtrent wortelkanaalbehandelingen. Meerdere tandheelkundige verenigingen sloegen alarm hierover in een brief.
18 februari 2019/door Redactie
3000 patiënten in onzekerheid na faillissement tandartspraktijk

3000 patiënten in onzekerheid na faillissement tandartspraktijk

Het voortbestaan van Tandheelkundig Centrum Compas in Emmer-Compascuum (Drenthe) is onzeker. Na het faillissement van de tandartspraktijk in december is het nog niet gelukt om iemand te vinden om de praktijk over te nemen.
8 februari 2019/door Redactie
Tandpastaproducent gedwongen zich te verontschuldigen voor ‘spugen of slikken’ advertentie

Tandpastaproducent gedwongen zich te verontschuldigen voor ‘spugen of slikken’ advertentie

Een Brits bedrijf dat abonnementen voor tandenborstels afsluit, heeft zich moeten verontschuldigen voor een nieuwe advertentie die verspreid werd onder universiteitsstudenten. De advertentie staat op een bierviltje dat in het welkomstpakket voor de studenten zit.
4 oktober 2018/door Redactie

VS: Gratis tandheelkundige behandeling in plaats van sporten of lezen

Wanneer sporthallen worden omgezet in tandartspraktijken, betekent dit dat Remote Area Medical bezig is met de opbouw van een mobiele praktijk. De medische organisatie reist door de Verenigde Staten om onverzekerde mensen gratis medische (mond)zorg te bieden.
8 augustus 2018/door Redactie
Spaanse tandheelkundige keten iDental na verdenking van frauduleuze praktijken gesloten

Spaanse tandheelkundige keten iDental na verdenking van frauduleuze praktijken gesloten

In Spanje zijn op 15 juni plotseling alle 24 vestigingen van de Spaanse tandheelkundige keten iDental gesloten. Deze keten werd er al langer van verdacht slechte kwaliteit mondzorg te verlenen en patiënten te verplichten financieringsregelingen af te sluiten.
10 juli 2018/door Anitadeklerk2018
Toon meer