9-jarige zet nieuw wereldrecord voor jongste persoon bij wie de verstandkies is getrokken

verstandskies

Ryan Scarpelli is de naam van de trotste nieuwe wereldrecordhouder. De Amerikaanse jongen ontdekte dat zijn verstandskies getrokken moest worden toen zijn orthodontist, Dr. Kelly Morgan, op een röntgenfoto zag dat hij een verstandskies had en een kies die op elkaar groeide.

De jongen werd doorverwezen naar kaakchirurg Dr. Craig Vigilante, die volgens het artikel van Guinness World Records bevestigde dat de kies moest worden getrokken om de andere tand goed door te laten komen.

Melktanden nog niet verloren

Nadat de jonge Ryan met succes de operatie had ondergaan, deed zijn moeder wat onderzoek. Zij wist haar zoon wel erg jong was voor het extraheren van een verstandkies. Toen de tand werd verwijderd, had Ryan nog niet eens al zijn melktanden verloren!

Uiteindelijk werden de vermoedens van de moeder bevestigd. Ryan ‘versloeg’ de vorige recordhouder met minder dan twee weken. In 2002 was Matthew Adams 9 jaar en 339 dagen oud toen zijn verstandskies werd getrokken.

Een nieuw record

Met 9 jaar en 327 dagen werd Ryan uitgeroepen tot ‘s werelds nieuwe jongste persoon die de procedure onderging, volgens de website van Guinness World Records. En wat vind Ryan daar zelf van? “Het voelt heel goed en ik ben er trots op”, laat het kind weten aan Guinness World Records.

Andere records in de tandheelkunde

In de loop der jaren hebben verschillende mensen wereldrecords behaald met betrekking tot tandheelkunde. In februari 2020 bezat een tandarts in Georgië 3.000 tubetjes tandpasta, waarmee hij een wereldrecord vestigde voor de grootste collectie mondverzorgingsproducten.

Bron:
Guinness World Records

 

 

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z