Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

nwvt
,

NWVT Hamer-Duyvenszprijs voor proefschrift: Agenda-setting for research in oral health care

De NWVT Hamer-Duyvenszprijs 22 is op 17 april 2023 uitgereikt aan dr. Puck van der Wouden voor haar proefschrift: Agenda-setting for research in oral health care.
Meisje tandenpoetsen IAPD 400
, , ,

Internationaal congres kindertandheelkunde dit jaar in Nederland, 14 - 17 juni

Van 14 tot 17 juni 2023 vindt in Maastricht het 29e congres van de International Association of Paediatric Dentistry (IAPD) plaats. Martine van Gemert-Schriks (voorzitter van het Local Organizing Committee) en Wilma Vogels (voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde) vertellen meer over dit congres.
Dag van het Tandvlees – 12 mei
,

Dag van het Tandvlees – 12 mei: Healthy gums look good on you. Protect them!

Het nieuwe jaar is weer begonnen en zowel de European Federation of Periodontology (EFP) als de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) zijn weer druk bezig met de voorbereidingen van de Gum Health Day oftewel de Dag van het Tandvlees 2023.
ACTA ranking
,

ACTA op tweede plaats QW World University Rankings

ACTA staat dit jaar op de tweede plaats in de QS World Rankings voor Tandheelkunde. De tandheelkunde opleiding van KU Leuven staat op positie 12 en die in Nijmegen op positie 43.
Studenten
,

Albert Feilzer: 'We moeten meer tandartsen opleiden, maar hoe dan?' | Provincie Zeeland wil overleg tandartsopleiding Rotterdam

Het Capaciteitsorgaan adviseerde onlangs het aantal instromende tandartsstudenten te verhogen om het tandartsentekort op te lossen. Hoogleraar Albert Feilzer vraagt zich in een artikel in het Parool af hoe dit moet worden gerealiseerd voor de bestaande opleidingen. De Provincie Zeeland roept in een brief de minister op voor een gesprek over de tandartsopleiding in Rotterdam.
IAPD
,

Congress of International Association of Paediatric Dentistry (IAPD) | 14 - 17 June 2023

In the Netherlands, IAPD 2021 will give you the opportunity to gather with over 1200 delegates from more than 70 countries, in order to discover the latest research findings in different fields of paediatric dentistry, as well as network with the specialty’s top academics and practitioners. The main theme of thel IAPD congress is Joining forces in paediatric dentistry.
IDS
, , , , ,

IDS in Keulen: van 25 tot 29 maart 2025

De International Dental Show (IDS), de toonaangevende wereldwijde vakbeurs voor de tandheelkundige industrie, vindt plaats van 25 tot 29 maart 2025.
studenten
,

Capaciteitsorgaan adviseert jaarlijks 375 tandartsen op te leiden

Het Capaciteitsorgaan adviseert het aantal instromende tandartsstudenten te verhogen tot 375 per jaar. Dit advies geven zij in het Capaciteitsplan 2024-2027 dat onlangs gepubliceerd werd. Momenteel starten er jaarlijks 261 studenten aan de opleiding Tandheelkunde, waarmee het aantal opleidingsplaatsen dus met 114 zal stijgen.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

Retrospectief 2022 & prospectief 2023

Als gedragswetenschappelijk docent is dr. Yvonne Buunk-Werkhoven (psycholoog en mondhygiënist) sinds 2021 parttime werkzaam bij de Huisartsopleiding Amsterdam UMC. Daarnaast continueert ze als onafhankelijk onderzoeker en adviseur diverse publieke (mond) gezondheidszorg projecten. Aan het begin van dit nieuwe jaar blikt zij terug en vooruit over het toepassen van theorieën, long-life learning en onderzoek en onderwijs.
9 januari 2023/door Redactie
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. Start 4 februari 2022.
6 januari 2023/door anitatest
Podcast

Podcast: de financiële en menselijke kosten van tandvleesaandoeningen

Tandvleesaandoeningen kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid en kwaliteit van leven van patiënten. Daarnaast hangt er ook een flink prijskaartje aan, onder andere van alle behandelingen. Wat kosten tandvleesaandoeningen ons zowel financieel als menselijk? Dit wordt besproken in een recente Engelstalige EFP Perio Talks-podcast van de European Federation of Periodontology (EFP).
28 november 2022/door Redactie
Mondzorgpraktijk Anno Nu Logo 400x230

Mondzorgpraktijk Anno Nu, 10 december, Utrecht

Op 10 december ontvangen we u graag in ‘t Hart in Utrecht voor de negende editie van Mondzorgpraktijk Anno Nu. Hét congres voor praktijkhouders en -managers in de mondzorg die vol vertrouwen en goed voorbereid aan de slag willen gaan. Alle niet-medische aspecten van de praktijk komen tijdens deze dag aan bod.
2 november 2022/door anitatest
Studiereünie op Dental Expo 2022

Studiereünie op Dental Expo 2022

Dental Expo, de vakbeurs voor de totale mondzorg in Nederland, vindt 27, 28 en 29 oktober na 4,5 jaar eindelijk plaats in RAI Amsterdam. Naast de plek om producten te ontdekken en kennis te vergaren is het bij uitstek de plek om iedereen weer te ontmoeten. Professionals uit de mondzorgbranche kunnen niet alleen hun relaties vanuit de dentale branche ontmoeten, ook krijgen ze de mogelijkheid om weer in contact te komen met hun studiegenoten van vroeger op de studiereünie.
26 oktober 2022/door Redactie
Poster op ISDH 2022 Sport fit met een gezond gebit

Poster op ISDH 2022: Sport fit met een gezond gebit

Afgelopen augustus vond het 13de Internationale Symposium voor Dental Hygiëne (ISDH) plaats. Mondhygiënist Jolanda Gortzak verzorgde op dit congres een posterpresentatie over haar project ”Sport Fit met een Gezond Gebit”. Zij vertelt over haar poster en haar ervaringen op dit congres.
2 september 2022/door Redactie
DSD-day

DSD Dag – Met Dr. Christian Coachman, 7 oktober, Amsterdam

Christian Coachman keert na 6 jaar terug in Amsterdam voor zijn DSD Day World Tour! Deze Tour reisde eerder al door 54 landen en 181 steden en verwelkomde ruim 58.000 deelnemers. De DSD dag is volledig gericht op de digitale workflow en het inrichten en implementeren van DSD in de kliniek. Op naar meer succes en voldoening voor je patiënten.
27 augustus 2022/door anitatest
Leren, uitleg, school

Gesprekken over nieuwe tandartsopleiding in Rotterdam

De bestaande tandartsopleidingen vormen samen met het Erasmus MC een werkgroep die de mogelijkheden bekijkt voor een nieuwe tandartsopleiding in Rotterdam. Dit staat in de brief van minister Kuipers (VWS) aan de Tweede Kamer.
22 augustus 2022/door anitatest
Let's talk Oral Health: Schrijf je in voor het webinar op 5 september

Let’s talk Oral Health: Schrijf je in voor het webinar op 5 september

Deze aflevering van Let's talk Oral Health zal focussen op kindertandheelkunde en mondzorg aan huis. 5 september, 15:30 - 16:30 uur, gratis webinar. 
16 augustus 2022/door anitatest
tandarts

Technologie gaat tekorten in de tandartsenzorg te lijf

Vanwege het tekort aan tandartsen in Nederland is besloten het aantal plekken voor toetsing van niet-EU tandartsen uit te breiden. Voor deze tandartsen biedt Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) nu trainingen aan met ultramoderne apparatuur in het Amsterdam Skills Centre (ASC) van Amsterdam UMC.
4 juli 2022/door Redactie
ACTA

ACTA herstart de opleiding Prothetische tandheelkunde en Orale Implantologie

ACTA herstart per september haar afstudeerprofiel van de master in Oral Health Science Orale Implantologie en Prothetische Tandheelkunde. De opleiding kan per 2022-2023 drie studenten voor dit afstudeerprofiel plaatsen en nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar een opleidingsplaats.
3 mei 2022/door Redactie
NVM-55-jaar

NVM Lustrumcongres

Op vrijdag 23 september 2022 van 9.15 uur tot in de kleine uurtjes viert NVM-mondhygiënisten haar 55-jarig jubileum in Musis Arnhem. De dag begint met een congres. Het congresprogramma bevat plenaire lezingen over preventie, paro-endo problematiek, de frustraties van furcaties en shared decision making. Verder is er een uitgebreide beursvloer te bezoeken.
2 mei 2022/door Redactie
Toon meer