Scholing

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

MatriXmethode Insituut
, , ,

Training: Een patiënt zonder angst maakt je werk efficiënter

Ook patiënten met angsten willen een gaaf gebit. In een praktische 3 daagse training - afrekenen met angst, trauma en PTSS - leer je hoe jij ze snel en duurzaam van hun angst af kunt helpen zodat je ze zonder stress gaat behandelen.
Create Your Own Style – Posterior hands-on workshops
, , ,

Create Your Own Style – Posterior hands-on workshops

Een praktische dagcursus door drs. Dirk Grauls en Liesbet Renckens MSc. waarbij u zowel de theorie als technieken voor succesvolle posterior restauraties leert toe te passen. Schrijf u in voor vrijdag 13 of zaterdag 14 oktober 2017 in Leuven.
tekort aan tandartsen
,

ANT in brief aan informateur: meer tandartsen opleiden en keuzevrijheid consument

De ANT vraagt Tjeenk Willink bij de kabinetsformatie aandacht te besteden aan het belang van goede mondzorg voor de gezondheidszorg in Nederland. Het dreigende tekort aan tandartsen zal grote impact hebben op de toegankelijkheid van goede mondzorg voor alle Nederlanders volgens de ANT.
Nt-GSK Bachelorscriptie Award
,

Winnaars Nt-GSK Bachelorscriptie Award 2017

De Groningse studenten Chris Dekker, Arjan Hofte en Martijn Koole zijn 2 mei op ACTA uitgeroepen tot winnaar van de Nt-GSK Bachelorscriptie Award 2017. Hun scriptie ‘De stijfheid van humaandentine, composiet en biodentine’ werd door de jury als beste van de zes genomineerde inzendingen gewaardeerd.
Nieuwe toelatingseisen voor studies geneeskunde en tandheelkunde in België
,

Nieuwe toelatingseisen voor studies geneeskunde en tandheelkunde in België

Vanaf het studiejaar 2018-2019 zullen de toelatingseisen voor de studies geneeskunde en tandheelkunde In België anders zijn. De eisen in Wallonië en Vlaanderen zullen meer op elkaar aansluiten. In Vlaanderen komen 1239 plaatsen voor eerstejaars studenten, waarvan 135 voor kandidaat-tandartsen.
Virtual reality
,

Virtual reality als hulpmiddel bij training MKA-chirurgen

Op de universiteit van Huddersfield (Groot-Brittannië) is een team onderzoekers bezig om nieuwe manieren te ontwikkelen om MKA-chirurgen te trainen met behulp van ‘virtual reality’.
Zes genomineerden voor Nt-GSK-Bachelorscriptie Award 2017
, ,

Zes genomineerden voor Nt-GSK-Bachelorscriptie Award 2017

Op 2 mei vindt de uitreiking plaats van Nt-GSK-Bachelorscriptie Award 2017. Voor deze award zijn zes eindscripties genomineerd van bacheloropleidingen tandheelkunde. De Award is een initiatief van het Nederlands tandartsenblad in samenwerking met GSK Consumer Healthcare.
Studiereis Ibiza voor mondhygiënisten
,

Studiereis Ibiza voor mondhygiënisten

Een interessante cursus op Ibiza van 10 - 14 oktober. De cursus bestaat uit een wetenschappelijk en een hands-on gedeelte waarbij praktische vaardigheden zoals het aanbrengen van sealants, halsvullingen (paro-patiënten) en de ART-techniek met biocompatibele materialen geoefend kunnen worden.

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer

e-learning

Universiteit in Otago probeert e-learning tandheelkunde uit

De Universiteit van Otago ‘School of Dentistry’ in Nieuw Zeeland probeert een nieuw programma uit waarmee studenten tandheelkunde opgeleid worden door middel van e-learning.
6 april 2017/door Redactie
Eklund-Foundation

Eklund Foundation stelt opnieuw geld beschikbaar voor tandheelkundig onderzoek

De Eklund Foundation for Odontological Research and Education zal in 2017 opnieuw ongeveer 160 000 euro onder verscheidene geselecteerde onderzoeksprojecten verdelen.
20 maart 2017/door Anita de Klerk
openhuisdagen

Openhuisdagen Henry Schein: 7 en 8 april

Volledig in het teken van kennis, kunde en interactie vormen deze twee dagen een uniek evenement waarbij u meer te weten komt over nieuwe producten, actuele praktijkthema’s en uiteraard IDS-noviteiten. Meld u nu aan voor de lezingen en workshops.
18 maart 2017/door Redactie
vakbeurs mondhygiene

Dé Vakbeurs Mondhygiëne 2017

Zaterdag 1 april 2017, 's-Hertogenbosch. Een eigen praktijk starten kost veel tijd, zeker als je nog alles moet gaan uitzoeken en uitvinden. Wilt u voor uzelf beginnen, maar weet u niet hoe? Wat komt er allemaal bij kijken? Of heeft u al jaren een praktijk en wilt u die vergroten, moderniseren of juist verkopen? Tijdens deze dag wordt dit allemaal duidelijk.
16 maart 2017/door Redactie
Acta

ACTA op achtste plaats, KU Leuven op negende plaats wereldlijst tandheelkunde opleidingen

ACTA staat op de achtste plaats in de lijst van vijftig beste…
14 maart 2017/door Anita de Klerk
KNMT en ANT: Nederland heeft meer tandartsen nodig

KNMT en ANT: meer opleidingsplaatsen tandarts nodig

In verband met de vergrijzing onder tandartsen roept KNMT-voorzitter Wolter Brands op om meer tandartsen op te leiden. Ook de ANT deed dit via de petitie “Blijf af van mijn tandarts” die werd aangeboden aan de commissie Volksgezondheid van de Tweede Kamer.
6 februari 2017/door Redactie

NVM-voorjaarscongres ‘Patiënt Centraal, get on that train’

Op vrijdag 7 april 2017 vindt in De Rijtuigenloods in Amersfoort het NVM-voorjaarscongres plaats. De titel van het NVM-voorjaarscongres is: Patiënt Centraal – get on that train.
4 februari 2017/door Redactie
Nieuw lectoraat

Nieuw lectoraat van de Hogeschool Utrecht richt eerste projecten op mondzorg

Onder leiding van dr. Katarina Jerković–Ćosić is De Hogeschool van Utrecht een lectoraat gestart wat zich richt op kennis en preventie in de gezondheidszorg met de eerste projecten op het gebied van mondzorg.
3 februari 2017/door Redactie
IDS 2017

21 – 25 maart 2017: De 37ste IDS in Keulen

De 37ste International Dental Show (IDS) staat gepland van 21 tot en met 25 maart 2017 in Keulen. De IDS is wereldwijd één van de grootste vakbeurzen op tandheelkundig gebied. Onlangs vond een persconferentie plaats om het evenement onder de aandacht te brengen.
9 januari 2017/door Redactie
Praktijk anno 2016

Praktijk Anno Nu 2016

U heeft een gezonde en succesvolle praktijk en dat wilt u graag zo houden. Daarom zorgt u ervoor dat uw praktijk mee verandert met de wereld om u heen. Op 10 december organiseren KNMT, VvAA en MedischOndernemen de derde editie van Praktijk Anno Nu.
4 december 2016/door Redactie
Bijeenkomst: Optimalisatie, kwaliteit en snelheid op de werkvloer

Bijeenkomst: Optimalisatie, kwaliteit en snelheid op de werkvloer

Op 16 december organiseert MORE Dental een fantastische bijeenkomst in het Hilton hotel te Amsterdam. Inhoud: Cerec experience en lezing Optimalisatie & kwaliteit op de werkvloer. En als afsluiting per boot genieten van het Amsterdam Light Festival.
22 november 2016/door Anita de Klerk
samenwerken voor bachelor mondzorg

Samenwerkingsovereenkomst UZ Gent, UGent en Arteveldehogeschool voor bachelor mondzorg

De Arteveldehogeschool, de Universiteit Gent en het Universitair Ziekenhuis Gent hebben vandaag een unieke samenwerkingsovereenkomst getekend.
1 november 2016/door Redactie
Toon meer