Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

Hoe start ik mijn eigen mondhygiëne praktijk?
,

Gratis event: Hoe start ik mijn eigen mondhygiëne praktijk?

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil jij zelfstandig ondernemer worden en je eigen praktijk beginnen maar weet je niet hoe? Een kei in mondhygiëne maar nog onzeker als ondernemer, wij helpen je graag op weg. 21 maart, 17:00 - 22:00 uur, Alblasserdam.
VPM Congres, 25 januari. Thema: Mondzorg doe je samen
, , ,

VPM Congres, 25 januari. Thema: Mondzorg doe je samen

Thema van dit 15e VPM-congres: Mondgezondheid doe je samen. Onderwerpen van de lezingen zijn o.a. Orale complicaties bij chemotherapie en stamceltransplantatie, Parodontitis, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten: Wie heeft de controle!? en Algemene gezondheid en mondgezondheid: het perspectief van de huisarts en de specialist.  25 januari 2019, Bunnik. 5 KRM-punten.
Dental e-learning tandarts en mondhygiënist
,

Dental E-learning voor tandarts en mondhygiënist

Dental E-learning biedt een groot aantal e-learning video’s voor tandartsen (6 KRT-punten), mondhygiënisten en assistenten. Zo blijft u op de hoogte van alle dentale ontwikkelingen. Start nu.
Dé Vakbeurs Mondhygiëne
, , ,

Dé Vakbeurs Mondhygiëne, 13 april 2019

Op zaterdag 13 april 2019 bent u van harte welkom op de 7e editie van Dé Vakbeurs Mondhygiëne. In het gastvrije en authentieke Congrescentrum 1931, nabij het centrum van ’s-Hertogenbosch, komt mondzorgkundig Nederland samen.
Meer zekerheid door verlenging Subsidieregeling praktijkleren
,

Meer zekerheid door verlenging Subsidieregeling praktijkleren

Op 5 december heeft Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bekendgemaakt dat de Subsidieregeling praktijkleren definitief tot 2023 zal worden verlengd. Dit besluit biedt grote voordelen voor erkende leerbedrijven, scholen en studenten.
KNMT start leergang voor buitenlandse tandartsen
,

KNMT start leergang voor buitenlandse tandartsen

De KNMT start in februari 2019 de leergang ‘Thuis in de Nederlandse mondzorg’, voor buitenlandse tandartsen die vertrouwd willen worden met het werken in de Nederlandse mondzorgpraktijk. 
samenwerken-opleiding-zorg
,

Conferentie: één cultuur in zorgopleidingen

Tandartsen, artsen en dierenartsen pleiten voor de implementatie van één gezondheidscultuur in bachelor opleidingen. Deze oproep werd uitgebreid besproken tijdens de ‘Implementation of One Health in undergraduate education’ conferentie in Parijs.
12 - 16 maart 2019: De 38ste IDS in Keulen
, ,

12 - 16 maart 2019: De 38ste IDS in Keulen

De 38ste International Dental Show (IDS) staat gepland van 12 tot en met 16 maart 2019 in Keulen. De IDS is wereldwijd één van de grootste vakbeurzen op tandheelkundig gebied.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

Tandheelkunde in top drie beste startposities na afronden masteropleiding

Tandheelkunde in top drie beste startposities na afronden masteropleiding

Elk jaar wordt in het onderzoek Studie en Werk van SEO Economisch Onderzoek en Elsevier Weekblad onderzocht hoe het de Nederlandse afgestudeerde masterstudenten vergaat op de arbeidsmarkt. Tandheelkunde komt binnen op een derde plek met veruit het hoogste jaarinkomen, na de studies accounting en econometrie.
26 november 2018/door Redactie
Congres praktijk anno nu 2018

Praktijk Anno Nu 2018

Op 8 december 2018 organiseren  KNMT, VvAA en MedischOndernemen  voor de vijfde keer het succesvolle congres Praktijk Anno Nu. Het congres helpt praktijkhouders en -managers in de mondzorg om goed voorbereid 2018 in te gaan.
20 november 2018/door Redactie
Congres Chirurgie - een foto-impressie

Congres Chirurgie – een foto-impressie

Op 9 november vond het congres Chirurgie plaats in de RAI in Amsterdam. Ruim 400 tandartsen, 15 tandartsassistenten en 40 studenten namen deel aan het congres. Het Congres Chirurgie bracht deelnemers up-to-date over de kleine chirurgie in de algemene tandartspraktijk. Bekijk hier een foto-impressie van de dag.
15 november 2018/door Redactie
Grondig onderzoek binnenkort van start door Capaciteitsorgaan Mondzorg

Grondig onderzoek binnenkort van start door Capaciteitsorgaan Mondzorg

Een grondig onderzoek naar de nodige capaciteit in de mondzorg voor de komende jaren gaat binnenkort van start. Eerder dit jaar vroeg Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, het Capaciteitsorgaan hierom, waarna het verzoek op 17 oktober werd gehonoreerd.
12 november 2018/door Anitadeklerk2018
Eklund Foundation

Subsidieontvangers 2018 van Eklund Foundation bekend

De Eklund Foundation for Odontolgical Research and Education kondigt de geselecteerde onderzoeksprojecten aan die dit jaar tezamen een subsidie vanuit de stichting ontvangen ter waarde van Euro 150.000.
29 oktober 2018/door Redactie
Aftermovie Dentex

Aftermovie Dentex

Op 4, 5 & 6 oktober vond de Dentex plaats in Brussel. Het event voor de dentale sector werd voor de 21ste keer gehouden. Dentex zette nog meer in op beleving en innovatie. Zo was er een sterk seminarieprogramma en waren er tal van demonstraties. Ook de Dentex Innovation Awards werden tijdens de beurs uitgereikt. Bekijk de aftermovie van Dentex.
19 oktober 2018/door Redactie
Henry Schein presenteert ontwikkelingen in endodontologie tijdens de ‘ESE Research and Clinical Meeting’ in Amsterdam

Henry Schein presenteert ontwikkelingen in endodontologie tijdens de ‘ESE Research and Clinical Meeting’ in Amsterdam

Henry Schein presenteert endodontische oplossingen tijdens de European Society of Endodontology (ESE) Research and Clinical Meeting 2018. (hierachter linken naar meeting, zie boven)Het evenement vindt plaats op 26 en 27 oktober 2018 bij ACTA in Amsterdam.
2 oktober 2018/door Redactie
Dentex – De afspraak voor de dentale sector, van 4 tot en met 6 oktober in Brussels Expo

Dentex – De afspraak voor de dentale sector, van 4 tot en met 6 oktober in Brussels Expo

Op 4, 5 & 6 oktober 2018 opent dentex, het event voor de dentale sector, voor de 21ste keer haar deuren. Dentex zet nog meer in op beleving en innovatie. Zo is er een sterk seminarieprogramma en zijn er tal van demonstraties. Ook de Dentex Innovation Awards worden tijdens de beurs uitgereikt.
13 september 2018/door Redactie
CAD CAM event 2018

CAD|CAM EVENT 2018

Digitale tandheelkunde is aan razendsnelle ontwikkelingen onderhevig met nieuwe mogelijkheden en kansen voor tandartspraktijken en -laboratoria tot gevolg. Tijdens het CAD|CAM Event komen de nieuwste ontwikkelingen aan bod. 4 oktober, 18:00 - 21:30 uur, Almere.
7 september 2018/door Redactie
Nieuwe opleiding levert eerste endodontologen af

Nieuwe opleiding levert eerste endodontologen af

De eerste drie afgestudeerde endodontologen van de Oral Health Sciences Master van ACTA krijgen in september hun diploma. Deze nieuwe Engelstalige master kent vier uitstroomprofielen. Behalve endodontologie zijn dat orale implantologie, orale kinesiologie en parodontologie.
5 september 2018/door Redactie
NVM-najaarscongres 2018: ‘Innovatief denken en doen’

NVM-najaarscongres 2018: ‘Innovatief denken en doen’

Laat jij technische ontwikkelingen en innovaties aan jezelf voorbij gaan of grijp je ze aan om de kwaliteit van je werk te verbeteren of efficiënter te kunnen werken? NVM-najaarscongres 16 november 2018 in De Flint, Amersfoort.
4 september 2018/door Anitadeklerk2018
TP Congres 2018 – Gebitsslijtage: diagnose, behandeling en prognose

TP Congres 2018 – Gebitsslijtage: diagnose, behandeling en prognose

Tijdens het TP Congres 2018 wordt een grote diversiteit aan behandelingen van het ‘gesleten’ gebit behandeld. De wens van de patiënt om een leven lang het eigen gebit te behouden, is een grote uitdaging voor de tandheelkunde. Vrijdag 30 november 2018 - Prodentfabriek Amersfoort.
26 augustus 2018/door Redactie
Toon meer