Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

Dentex – De afspraak voor de dentale sector, van 4 tot en met 6 oktober in Brussels Expo
,

Dentex – De afspraak voor de dentale sector, van 4 tot en met 6 oktober in Brussels Expo

Op 4, 5 & 6 oktober 2018 opent dentex, het event voor de dentale sector, voor de 21ste keer haar deuren. Dentex zet nog meer in op beleving en innovatie. Zo is er een sterk seminarieprogramma en zijn er tal van demonstraties. Ook de Dentex Innovation Awards worden tijdens de beurs uitgereikt.
CAD CAM event 2018
, , , ,

CAD|CAM EVENT 2018

Digitale tandheelkunde is aan razendsnelle ontwikkelingen onderhevig met nieuwe mogelijkheden en kansen voor tandartspraktijken en -laboratoria tot gevolg. Tijdens het CAD|CAM Event komen de nieuwste ontwikkelingen aan bod. 4 oktober, 18:00 - 21:30 uur, Almere.

Nieuwe opleiding levert eerste endodontologen af
,

Nieuwe opleiding levert eerste endodontologen af

De eerste drie afgestudeerde endodontologen van de Oral Health Sciences Master van ACTA krijgen in september hun diploma. Deze nieuwe Engelstalige master kent vier uitstroomprofielen. Behalve endodontologie zijn dat orale implantologie, orale kinesiologie en parodontologie.
NVM-najaarscongres 2018: ‘Innovatief denken en doen’
, ,

NVM-najaarscongres 2018: ‘Innovatief denken en doen’

Laat jij technische ontwikkelingen en innovaties aan jezelf voorbij gaan of grijp je ze aan om de kwaliteit van je werk te verbeteren of efficiënter te kunnen werken? NVM-najaarscongres 16 november 2018 in De Flint, Amersfoort.
TP Congres 2018 – Gebitsslijtage: diagnose, behandeling en prognose
, , ,

TP Congres 2018 – Gebitsslijtage: diagnose, behandeling en prognose

Tijdens het TP Congres 2018 wordt een grote diversiteit aan behandelingen van het ‘gesleten’ gebit behandeld. De wens van de patiënt om een leven lang het eigen gebit te behouden, is een grote uitdaging voor de tandheelkunde. Vrijdag 30 november 2018 - Prodentfabriek Amersfoort.
Campus SMART Guide: voor computergestuurde chirurgie en driedimensionale implantologie planning
, , ,

Campus SMART Guide: voor computergestuurde chirurgie en driedimensionale implantologie planning

SMART Guide is een gebruiksvriendelijk en universeel product voor de computergestuurde chirurgie en driedi- mensionale implantologie planning.  Campusavond: integreren van deze digitale werkwijze in uw praktijk. 11 sep: Alphen aan den Rijn of 12 sep: Amsterdam.
StandbyDag 2018
, , , , ,

StandbyDag 2018

Het jaarlijkse evenement voor de tandarts-, preventie- en orthodontieassistent. “De StandbyDag is een gezellige dag met je collega’s waar je ondertussen ook nog wat van opsteekt!". Fred van Leer neemt je mee in een compleet nieuw programma en nodigt jou uit om zijn unieke fashionles te volgen. 3 november 2018, Bussum.
Oproep inzending: VMTI wetenschapsprijzen en stipendium 2018
,

Oproep inzending: VMTI wetenschapsprijzen en stipendium 2018

Ieder jaar reikt de Vereniging Medisch Tandheelkundige Interactie (VMTI) een tweetal wetenschapsprijzen uit (een publicatie- en een proefschriftprijs) en een stipendium. Wilt u meedingen naar deze prijzen? Stuur dan uw inzending in vóór 14 september.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

VPM regiotour

VPM Regiotour 2018

De VPM organiseert voor de derde keer haar VPM-Regiotour met als thema: "Help ouders over Hobbels Heen".  Het is een praktische workshop door Maddelon de Jong-Lenters, tandarts-pedodontoloog van Kinderverwijspraktijk Uitblinkers, en Denise Duijster, onderzoeker aan het ACTA Preventieve Tandheelkunde. 5 sep Venlo, 12 sep Emmen, 26 sep Bergen op Zoom, 3 okt Hoorn.
22 augustus 2018/door Redactie
Root to Crown workshops – Opgeleid voor iedere behandelstap

Root to Crown workshops – Opgeleid voor iedere behandelstap

Dentsply Sirona introduceert een nieuw workshopprogramma. Na de succesvolle ‘Joerd meets Sjoerd’ congressen, zet het concept zich in 2018 en 2019 voort als hands-on programma onder de naam Root to Crown. De disciplines Endo, Resto Direct en Resto Indirect komen aan bod. Schrijf u in.
14 juli 2018/door Redactie

Toelatingsexamen tandheelkunde in Vlaanderen vernieuwd

Het toelatingsexamen voor de opleiding tandheelkunde aan een Vlaamse universiteit is vernieuwd. De 135 beste van de 1227 kandidaten zullen worden toegelaten. Niet alleen exacte kennis wordt getoetst, maar ook sociale vaardigheden.
11 juli 2018/door Redactie
Kaakchirurgen zien gevolgen tandartsentekort

Kaakchirurgen zien gevolgen tandartsentekort

In de media zijn berichten verschenen over het snel toenemende tekort aan tandartsen. De Nederlandse kaakchirurgen ondervinden de gevolgen van dit tandartsentekort in hun dagelijkse praktijk en maken zich zorgen. Wanneer geen maatregelen worden genomen, kan dit de publieke mondgezondheid schaden.
4 juli 2018/door Redactie
Kamerbrief minister Bruins: verhoog aantal opleidingsplaatsen Tandheelkunde

Kamerbrief minister Bruins: verhoog aantal opleidingsplaatsen Tandheelkunde

Het aantal opleidingsplaatsen voor Tandheelkunde moet worden uitgebreid van 259 naar 390 opleidingsplaatsen - een stijging van 50%. Dit is de conclusie van onderzoeksbureau Panteia naar de capaciteit in de mondzorg, schrijft minister Bruins in zijn kamerbrief van 29 juni.
2 juli 2018/door Anitadeklerk2018
Masters of Masters in Esthetic Dentistry 2018

Masters of Masters in Esthetic Dentistry 2018

Het jaarlijkse DAED-congres 'Masters of Masters in Esthetic Dentistry' vindt dit jaar plaats op 23 & 24 november. Ook deze editie belooft weer een mooi 2-daags congres te worden op een prachtige locatie met internationale sprekers. Zorg dat u zeker bent van een plaats en schrijf u in voor hét esthetische congres van het jaar!
27 juni 2018/door Redactie
Congres PARO2019

Congres PARO2019

In de algemene praktijk is parodontologie teamwork bij uitstek. Tandarts, mondhygiënist en tandarts(preventie)assistent zijn allen intensief betrokken bij goede zorg voor de patiënt. Dit congres richt zich dan ook op het gehele tandheelkundige team. Amsterdam, 1 februari 2019.
5 juni 2018/door Redactie
Congres Chirurgie - Vrijdag 9 november 2018 - RAI Amsterdam

Congres Chirurgie – Vrijdag 9 november 2018 – RAI Amsterdam

Het Congres Chirurgie brengt u in één dag weer helemaal up-to-date over de kleine chirurgie in de algemene tandartspraktijk. Welke chirurgische ingrepen kunt u zelf doen, hoe kunt u deze anders doen en welke laat u doen?
29 mei 2018/door Redactie
Eklund

Eklund Foundation stelt €160.000 beschikbaar voor tandheelkundige onderzoek 

Voor het derde jaar op rij, stelt de Eklund Foundation for Odontological Research and Education ongeveer € 160 000/1.5 MSEK beschikbaar voor hoogstaande projecten in de tandheelkunde.
5 april 2018/door Anitadeklerk2018
Dé Vakbeurs Mondhygiëne 2018

Dé Vakbeurs Mondhygiëne 2018

14 april, Den Bosch. Een eigen praktijk starten kost veel tijd, zeker als je nog alles moet gaan uitzoeken en uitvinden. Wilt u voor uzelf beginnen, maar weet u niet hoe? Waar moet je beginnen en wat komt er allemaal bij kijken? Of heeft u al jaren een praktijk en wilt u die vergroten, moderniseren of juist verkopen? Tijdens deze dag wordt dit allemaal duidelijk.
29 maart 2018/door Redactie
Beste master Tandheelkunde bij Radboudumc

Beste master Tandheelkunde bij Radboudumc

Voor de beste masteropleiding in Tandheelkunde kun je het beste naar de Radboud Universiteit in Nijmegen. In de Keuzegids Masters, waarin alle masteropleidingen aan de Nederlandse universiteiten worden vergeleken, kwam deze naar voren als de beste tandheelkundige master van Nederland.
19 maart 2018/door Redactie
Dental Expo

Dental Expo 2018: een terugblik

Op 8 maart opende Dental Expo 2018 haar deuren. dental INFO was aanwezig bij de opening en maakte video's van enkele exposanten. Ook ziet u een impressie van de eerste twee dagen van de Dental Expo.
19 maart 2018/door Redactie
Toon meer