Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

IDS
, ,

IDS viert 100-jarig bestaan van 14 tot 18 maart 2023

Sterke internationale deelname onderstreept het doorslaggevende belang als globaal brancheplatform. Maar liefst voor de 39e keer opent de Internationale Dental Show (IDS) van 22 tot en met 25 september 2021 zijn deuren. De IDS staat helemaal in het teken van een nieuwe positiebepaling van de gehele internationale tandheelkundige branche.
ACTA
, , ,

ACTA herstart de opleiding Prothetische tandheelkunde en Orale Implantologie

ACTA herstart per september haar afstudeerprofiel van de master in Oral Health Science Orale Implantologie en Prothetische Tandheelkunde. De opleiding kan per 2022-2023 drie studenten voor dit afstudeerprofiel plaatsen en nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar een opleidingsplaats.
NVM-55-jaar
,

NVM Lustrumcongres

Op vrijdag 23 september 2022 van ca. 9.30 uur tot in de kleine uurtjes viert NVM-mondhygiënisten haar 55-jarig jubileum in Musis Arnhem. De dag begint met een congres. Het congresprogramma bevat plenaire lezingen over preventie, paro-endo problematiek, de frustraties van furcaties en shared decision making. Verder is er een uitgebreide beursvloer te bezoeken.
STAP-budget voor de mondzorg: wat is het?
,

STAP-budget voor om- of bijscholing in de mondzorg: wat is het?

Sinds maart 2022 kunnen burgers een STAP-budget van maximaal €1000,- per jaar aanvragen. Dit budget kan worden ingezet om opleidingen, cursussen en trainingen te volgen. Ook voor mensen werkzaam in de mondzorg is het STAP-budget beschikbaar. Vanuit het STAP-budget zijn er ieder kalenderjaar 6 aanvraagtermijnen (1 mei, 1 juli, 1 september etc.) beschikbaar.
Dag van het Tandvlees: 12 mei 2022
,

Dag van het Tandvlees: 12 mei 2022

Op 12 mei is het de Dag van het Tandvlees, een dag om bewustwording te creëren over de status van het tandvlees. De NVvP heeft voor deze dag de campagne 'Roze en krachtig is prachtig' gelanceerd, samen met een mondzorgfabrikant, met als doel het creëren van bewustwording onder de bevolking. Bekijk en download de promotiematerialen.
ACTA op nummer 2 in lijst beste universiteiten voor tandheelkunde
,

ACTA op nummer 2 in lijst beste universiteiten voor tandheelkunde

Het Academic Centre for Dentistry Amsterdam (ACTA), de gedeelde tandheelkundige faculteit van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam, klimt met 85 punten naar een gedeelde plek in de jaarlijkse ranglijst van QS Top Universities.
Henry-Schein-Openhuis2022
, , , , ,

Ontdek exclusieve aanbiedingen en partners op de Henry Schein Virtuele Openhuisdagen!

Na het succes van de Nederlandse Virtuele Openhuisdagen vorig jaar, gaan we dit event opnieuw op deze wijze vormgeven en organiseren we dit ook voor het eerst voor onze Belgische markt. Kom onze exclusieve promoties en partners ontdekken in het virtuele Henry Schein dorp op: 21 en 22 april in Nederland | 21, 22 en 23 april in België.
Vakbeurs mondhygiene, 14 mei 2022
, , , , ,

Één gezellige en interessante dag met collega’s tijdens Dé Vakbeurs Mondhygiëne! - 14 mei

Dé vakbeurs waar je als mondzorg professional bij moet zijn als je meer informatie wilt over de moderne praktijkvoering. Informatie over het programma, thema, registratie of als exposant deelnemen? www.vakbeursmondhygiene.nl

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

Erasmus MC wil opleiding Tandheelkunde in Rotterdam

Erasmus MC wil opleiding Tandheelkunde in Rotterdam

Het Erasmus MC in Rotterdam wil een tandartsenopleiding starten. In januari is er een overleg geweest tussen het Erasmus MC, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) en de bestaande opleidingen in Amsterdam, Nijmegen en Groningen. In dit overleg is besloten om een werkgroep in te stellen waarin de huidige opleidingen samen met het Erasmus MC de 'regionale situatie zullen bekijken'. Verwachting is dat deze werkgroep haar conclusies voor de zomer presenteert.
14 maart 2022/door anitatest
Anatomie leren zonder stinkende kadavers het kan met geplastineerde specimen

Anatomie leren zonder stinkende kadavers: het kan met geplastineerde specimen

Studenten aan de University of Nevada, Las Vegas (UNLV) School of Dental Medicine leren over de hoofd- en nekanatomie en het verband met de mondholte met behulp van geplastineerde menselijke hoofden. Zo krijgen ze de echte ervaring, zonder de geur en grauwheid van kadavers.
2 maart 2022/door Redactie
CURSUS_400x230_simplifiedrestorations GC

Cursus Simplified posteriors in challenging cases met Dr. Ieva Jelisejeva, 3 & 4 maart, Leuven

GC geeft op haar moderne campus te Leuven in België een tweedaagse cursus op 3& 4 maart over Simplified posteriors in challenging cases en zal er Deep Margin Elevation, adhesion, IDS, contact points en occlusion aan pakken. Benieuwd?
1 februari 2022/door Redactie
VGT-breidt-dienstverlening-uit-met-online-nascholingsaanbod

VGT breidt dienstverlening uit met online nascholingsaanbod

Sinds 1 januari is er een uitbreiding op het abonnement VGT Portal Stralingsbescherming beschikbaar waarmee praktijken toegang krijgen tot online nascholing. Door samenwerking met AVS-Radiant Stralingsonderwijs kunnen alle medewerkers die röntgenopnames maken of daartoe opdracht geven, op een uiterst flexibele wijze voldoen aan de eisen die in de wetgeving en beroepsrichtlijn worden gesteld.
19 januari 2022/door Redactie
Dental Practice Excellence – Seminar & Masterclass met Ben Tiggelaar

Dental Practice Excellence – met topspreker Ben Tiggelaar

Hét event van Dentiva voor praktijkhouders en -managers op vrijdag 30 september & zaterdag 1 oktober 2022 (live & coronaproof). Thema: Jouw praktijk naar de top. Met keynote speaker Ben Tiggelaar!
1 december 2021/door Redactie
Voeding-en-mondgezondheid-400

E-learning: Voeding en mondgezondheid

Voor mondhygiënisten is het belangrijk meer te weten over voeding in zijn algemeenheid. Daarom wordt in deze e-learning aandacht besteed aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook komen Stevia en groene thee aan bod, evenals de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen, de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen en de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen.
22 november 2021/door Anita test Test
VTvO

Extra VTvO congres: Het stellen van een orthodontische diagnose, 13 november

VTvO congres speciaal voor tandartsen met interesse in orthodontie met als doel het geven van meer informatie over hoe u op eenvoudige wijze een betere orthodontische diagnose kunt stellen bij uw patiënten. U wordt meegenomen in de concepten van orthodontische behandeling en leert over de essentiële rol van de tandarts bij het in vroeg stadium vaststellen van luchtwegobstructies.
9 november 2021/door anitatest
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. Start 4 februari 2022.
25 oktober 2021/door anitatest
Ortho-company

Master of science in Orthodontics, start in september of januari

De UCAM (Universidad Católica San Antonio de Murcia) biedt een Master of Science in Orthodontics aan. Diverse internationale referenten verlenen hun medewerking aan deze Master. Combinatie van online en op locatie, in Spanje en Nederland. Start september of januari.
30 september 2021/door Redactie
Webinar Mondgezondheid, ondervoeding en microbiota

Webinar Mondgezondheid, ondervoeding en microbiota, 15 februari

In dit geaccrediteerde webinar zullen drie sprekers in gaan op de relatie tussen (een slechte) mondgezondheid, de microbiota en ondervoeding bij thuiswonende ouderen. Daarnaast ook aandacht voor multidisciplinaire samenwerking voor nog betere signalering.
25 september 2021/door anitatest
Mondzorgpraktijk Anno Nu Logo 400x230

Mondzorgpraktijk Anno Nu – 5 februari

Op 5 februari staan we in Utrecht graag voor u klaar voor Mondzorgpraktijk Anno Nu. Alle niet-medische aspecten van de praktijk komen tijdens deze dag aan bod. We brengen u op de hoogte en laten u zien wat u direct kunt toepassen om uw praktijk op orde te brengen.
31 augustus 2021/door anitatest
DentConnect Talent Program “Graduation Event Class of 2019”

DentConnect Talent Program “Graduation Event Class of 2019”

Recent hebben zes jonge, getalenteerde tandartsen hun opleiding aan het DentConnect Talent Program afgerond met een diploma. Het Talent Program is een postacademische opleiding van 2,5 jaar dat onderdeel uitmaakt van de DentConnect Academy.
De zes studenten zijn de eerste lichting afgestudeerden van dit nieuwe programma waarin vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling centraal staan.
19 juli 2021/door anitatest
Toon meer