Scholing

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

NVM-mondhygiënisten viert 50-jarig bestaan met groots lustrumcongres
,

NVM-mondhygiënisten viert 50-jarig bestaan met groots lustrumcongres

In 1967 richtten de eerste mondhygiënisten van Nederland een vereniging op. Wat begon met twaalf leden is 50 jaar later uitgegroeid tot een bloeiende beroepsvereniging met circa 3300 leden, NVM-mondhygiënisten.
Vlaanderen vernieuwd toelatingsexamen tandartsen
,

Vlaanderen vernieuwd toelatingsexamen tandartsen

Vanaf 2018 verandert het toelatingsexamen tandarts en arts in Vlaanderen. Naast dat kandidaten ruim op tijd te horen zullen krijgen of ze de opleidingen daadwerkelijk kunnen starten, komen er twee aparte examens.
Breed aanbod voor iedere mondzorgverlener op Dental Expo 2018
,

Breed aanbod voor iedere mondzorgverlener op Dental Expo 2018

De complete dentale markt is vertegenwoordigd op Dental Expo 2018 in Amsterdam RAI. Behalve voor tandartsen, orthodontisten en MKA-chirurgen biedt Dental Expo 2018 ook een ruim aanbod aan informatie, producten en diensten voor mondhygiënisten, tandtechnici, tandprothetici, praktijkmanagers en (preventie)assistenten.
Winnaar Hokwerda Award 2017: Scanner voor medisch-tandheelkundige interactie
,

Winnaar Hokwerda Award 2017: Scanner voor medisch-tandheelkundige interactie 

Willem Rademacher, student Tandheelkunde aan de ACTA in Amsterdam, heeft de Hokwerda Award 2017 gewonnen. Hij bedacht de MTI-Scanner: een EPD-geïntegreerde kwaliteits- en veiligheidsmodule voor Medische Tandheelkundige Interacties.
TP Congres 2017 - Smile design
,

TP Congres 2017 - Esthetiek in al zijn facetten

Tijdens het TP Congres “Esthetiek in al zijn facetten” wordt de “smile” en het “design” ervan van diverse kanten belicht. Zeven topsprekers informeren u kort en bondig over de laatste stand van zaken. De sprekers nemen de laatste ontwikkelingen en belangrijkste onderzoeksresultaten mee in hun presentaties. Zo bent u in een dag weer helemaal up-to-date!
Henry Schein Dental en Software of Excellence aanwezig op MedischOndernemen LIVE
,

Henry Schein Dental en Software of Excellence aanwezig op MedischOndernemen LIVE

De twee Henry Schein bedrijven bieden op het evenement interessante lezingen over praktijkvoering in de tandheelkunde, uitgevoerd door bekende experts uit de tandheelkunde.
StandbyDag 2017
, ,

StandbyDag 2017

Bezoek de informatiemarkt, ontmoet collega’s en leer deze dag veel inhoudelijke zaken die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijkse praktijk. De informatie geeft je handvatten voor de dagelijkse praktijk en belangrijke kennis om het werk goed, effectief en met plezier te kunnen doen.
Congres Endondontische complicaties: een impressie
,

Congres Endondontische complicaties: een impressie

Op 22 september vond het congres Endodontische complicaties plaats in de RAI, Amsterdam. De ruim 500 congresdeelnemers waren erg positief ver het programma. Zij beoordeelden de lezingen van de endodontologen Marga Ree en Michiel de Cleen zelfs met een 9. Het totale congres kreeg een gemiddeld rapportcijfer van 8,5.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer

nascholing KRT

Nieuw KRT-scholingsreglement

Het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) heeft onlangs een periode van evaluatie afgerond, waarin tandartsen en opleiders hun mening konden geven over het toekennen van KRT-punten. Op grond van de uitkomsten is een nieuw scholingsreglement opgesteld.
25 september 2017/door Redactie
MedischOndernemen-LIVE

MedischOndernemen LIVE

Op 6 en 7 oktober organiseert MedischOndernemen in samenwerking met alle belangrijke stakeholders in de eerstelijnszorg MedischOndernemen LIVE, een kennis-, innovatie- en netwerkevenement voor tandartsen, huisartsen,  fysiotherapeuten, gezondheidscentra en andere eerstelijnszorgondernemers. 
21 september 2017/door Redactie
Dental e-learning tandarts en mondhygiënist

Nieuw: Dental E-learning voor tandarts en mondhygiënist

Dental E-learning biedt een abonnement met een groot aantal video’s voor tandartsen en mondhygiënisten. Zo blijft u op de hoogte van alle dentale ontwikkelingen. De e-learning video’s omvatten alle dentale vakgebieden en bieden casussen en lezingen. Bekijk een voorbeeldvideo.
20 september 2017/door Anita de Klerk
Praktijk Anno Nu

Praktijk Anno Nu

Op 9 december 2017 organiseren KNMT, VvAA en MedischOndernemen voor de vierde keer het succesvolle congres Praktijk Anno Nu. Het congres helpt praktijkhouders en -managers in de mondzorg om goed voorbereid 2018 in te gaan.
14 september 2017/door Redactie
CEREC Event 2017 – Almere, 31 oktober

CEREC Event 2017 – Almere, 31 oktober

Hét evenement op het gebied van digitale tandheelkunde! Van digitale mondscanners tot het volledige chairside proces komen alle toepassingen van het CEREC systeem aan bod. Ter kennismaking of voor intensief gebruik, het CEREC Event inspireert.
8 september 2017/door dentalinfo
vakbeurs mondhygiene

Dé Vakbeurs Mondhygiëne

14 april 2018, 's Hertogenbosch. Wilt u voor uzelf beginnen, maar weet u niet hoe? Of heeft u al jaren een praktijk en wilt u die vergroten, moderniseren of juist verkopen? Tijdens deze dag wordt dit allemaal duidelijk.
6 september 2017/door Redactie
Nobel Biocare Benelux Symposium

Heeft u ook graag alle prothetische nieuwigheden onder de knie?

Mis deze unieke gelegenheid niet en krijg een update van de meest vooruitstrevende technieken tijdens tal van masterclasses op het Nobel Biocare Benelux Symposium van 21 tot 22 september.
6 september 2017/door Anita de Klerk
Webinar – ‘De klinische gids voor tandheelkundig hechten en cementeren’

Webinar: De klinische gids voor tandheelkundig hechten en cementeren

Neem deel aan het kosteloze webinar van dr. Poticny over tandheelkundig hechten en cementeren op donderdagavond 14 september 2017 om 20.00 uur. U krijgt nieuwe inzichten over o.a. adhesieve procedures, cementeigenschappen en tips voor duurzame resultaten. Na het webinar heeft u de kans via een online chat live uw vragen aan de spreker te stellen.
23 augustus 2017/door Anita de Klerk
Preventie Academie

Preventie biedt kansen! Kom naar de Preventie Academie van Ivoren Kruis

Wie preventief up-to-date geïnformeerd wil zijn, schrijft zich nu in voor het praktische cursusprogramma van de Preventie Academie van het Ivoren Kruis. Wegens groot succes en lovende reacties van de cursisten wordt de Preventie Academie herhaald én is het cursusaanbod uitgebreid.
22 augustus 2017/door Redactie
Create Your Own Style – Posterior hands-on workshops

Create Your Own Style – Posterior hands-on workshops

Een praktische dagcursus door drs. Dirk Grauls en Liesbet Renckens MSc. waarbij u zowel de theorie als technieken voor succesvolle posterior restauraties leert toe te passen. Schrijf u in voor vrijdag 13 of zaterdag 14 oktober 2017 in Leuven.
13 juli 2017/door Anita de Klerk
toelatingsexamen tandarts

Vijftien procent slaagt voor Belgisch toelatingsexamen tandarts en arts

Vijftien procent van de 5.030 studenten die het toelatingsexamen voor (tand)arts aflegden in Brussel is geslaagd. Dit komt overeen met 752 geslaagden, zegt het Vlaamse ministerie van Onderwijs. Zij kunnen starten met de opleiding voor tandarts of arts.
13 juli 2017/door Anita de Klerk
Fellowship Symposium met partners uit 21 landen

Fellowship Symposium met partners uit 21 landen

“Ik heb een fijne tijd gehad met collega’s en vrienden”, “Bedankt voor de geweldige en inspirerende ervaringen”, “Een van de belangrijkste dagen van mijn leven” - een greep uit de conclusies van 40 tandartsen die in de bedrijfscentrale van VOCO bijeenkwamen voor het vierdaagse ‘International Fellowship Symposium’.
5 juli 2017/door Redactie
Toon meer