Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen
, , , , ,

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. Start 4 februari 2022.
VTvO
, , , , ,

Extra VTvO congres: Het stellen van een orthodontische diagnose, 13 november

VTvO congres speciaal voor tandartsen met interesse in orthodontie met als doel het geven van meer informatie over hoe u op eenvoudige wijze een betere orthodontische diagnose kunt stellen bij uw patiënten. U wordt meegenomen in de concepten van orthodontische behandeling en leert over de essentiële rol van de tandarts bij het in vroeg stadium vaststellen van luchtwegobstructies.
Ortho-company
, , , , ,

Master of science in Orthodontics, start in september of januari

De UCAM (Universidad Católica San Antonio de Murcia) biedt een Master of Science in Orthodontics aan. Diverse internationale referenten verlenen hun medewerking aan deze Master. Combinatie van online en op locatie, in Spanje en Nederland. Start september of januari.
Webinar Mondgezondheid, ondervoeding en microbiota
, , , ,

Webinar Mondgezondheid, ondervoeding en microbiota, 15 februari

In dit geaccrediteerde webinar zullen drie sprekers in gaan op de relatie tussen (een slechte) mondgezondheid, de microbiota en ondervoeding bij thuiswonende ouderen. Daarnaast ook aandacht voor multidisciplinaire samenwerking voor nog betere signalering.
Mondzorgpraktijk Anno Nu Logo 400x230
, , ,

Mondzorgpraktijk Anno Nu - 11 december

Op 11 december staan we in Utrecht graag voor u klaar voor Mondzorgpraktijk Anno Nu 2021. Alle niet-medische aspecten van de praktijk komen tijdens deze dag aan bod. We brengen u op de hoogte en laten u zien wat u direct kunt toepassen om uw praktijk op orde te brengen.
IDS 2021: ongeveer 830 exposerende bedrijven uit 56 landen
, , , ,

IDS 2021: ongeveer 830 exposerende bedrijven uit 56 landen

Sterke internationale deelname onderstreept het doorslaggevende belang als globaal brancheplatform. Maar liefst voor de 39e keer opent de Internationale Dental Show (IDS) van 22 tot en met 25 september 2021 zijn deuren. De IDS staat helemaal in het teken van een nieuwe positiebepaling van de gehele internationale tandheelkundige branche.
DentConnect Talent Program “Graduation Event Class of 2019”
, , ,

DentConnect Talent Program “Graduation Event Class of 2019”

Recent hebben zes jonge, getalenteerde tandartsen hun opleiding aan het DentConnect Talent Program afgerond met een diploma. Het Talent Program is een postacademische opleiding van 2,5 jaar dat onderdeel uitmaakt van de DentConnect Academy. De zes studenten zijn de eerste lichting afgestudeerden van dit nieuwe programma waarin vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling centraal staan.
Brief KNMT aan Tweede Kamer: los nu eindelijk eens het tandartsentekort op
,

Brief KNMT aan Tweede Kamer: los nu eindelijk eens het tandartsentekort op

De KNMT roept de Tweede Kamer in een brandbrief op om elk jaar 100 extra tandartsen op te leiden. Dat is nodig om het al jaren bestaande tekort aan tandartsen op te lossen. Ook de komende jaren gaan veel meer tandartsen met pensioen dan er instromen, terwijl de vraag naar mondzorg groeit. ‘De capaciteitsproblematiek onder tandartsen is urgenter dan ooit tevoren en duurt inmiddels meer dan tien jaar’, zegt de KNMT.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

Kindertandheelkunde-2022

Congres Kindertandheelkunde, 4 febuari, RAI Amsterdam

Zeven zeer ervaren sprekers hebben een goed doordacht congresprogramma samengesteld over de behandeling in de algemene praktijk van jonge kinderen, met de nadruk op de eerste levensfase van 0-4 jaar.
6 juli 2021/door Redactie
Root-to-crown

Root to Crown: een praktisch hands-on programma voor de algemeen tandarts

De Dentsply Sirona Academy start een nieuw seizoen en ontmoet u graag live tijdens één van de zes workshops. Ervaren docenten Joerd van der Meer, Sjoerd Smeekens, Maarten Bekkers en Arend van den Akker laten meerdere disciplines aan bod komen; van endo tot resto (in)direct. Start op 28 mei 2021 met drie webinars en vanaf september met workshops.
1 juli 2021/door anitatest

Schedels en computertomografie helpen tandheelkundige studenten met het leren over orofaciale botanatomie

Leren over de anatomie van de schedel is een complex en driedimensionaal onderwerp. Door gebruik te maken van echte schedels hebben studenten meer plezier in het leren over dit onderwerp, aldus een recente studie.
19 mei 2021/door anitatest
Dag van het tandvlees

Dag van het Tandvlees: 12 mei 2021

Op 12 mei is het de Dag van het Tandvlees, een dag om bewustwording te creëren over de status van het tandvlees. De Europese Federatie voor Parodontologie (EFP) heeft leuke cartoons gemaakt over roken, een slechte adem, gevoelige tanden en losse tanden. Deel de cartoons via je website, social media of in de wachtkamer.
11 mei 2021/door anitatest
paroscreening witrand 400x230

Expertmeeting: Hoe werkt de richtlijn Parodontale screening in de praktijk? – 3 november

Leer hoe je het concrete stappenplan volgens de richtlijn parodontale screening kunt toepassen in jouw eigen praktijk. 5 KRT-punten en geaccrediteerd door Q-keurmerk.
7 mei 2021/door Redactie
Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?

Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?

Je zal er wel van gehoord hebben: Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn nieuw en steeds populairder, ook in de gezondheidszorg. Maar wat zijn ze nou eigenlijk, en waar kan je ze voor gebruiken? In deze webinar leggen twee experts het uit.
21 april 2021/door Redactie
Paroproof witrand 400x230

E-learning: Maak jouw praktijk paro-proof

De richtlijn Parodontale Screening is op een aantal cruciale punten aangepast. Maak kennis met de nieuwste parodontitis inzichten, zodat je jouw patiënt na screening kunt adviseren over de juiste vervolgbehandeling. Accreditatie: Q-Keurmerk en 3 KRT-punten.
15 april 2021/door Redactie
Henry-Schein-Openhuis-2021---400

Openhuisaanbiedingen Henry Schein in uw mailbox op 15 en 16 april 2021

Wilt u de Henry Schein openhuisaanbiedingen ook ontvangen in uw mailbox op 15 en 16 april? Schrijf u dan nú in voor de Henry Schein e-mailnieuwsbrief.
6 april 2021/door anitatest
PE-2021---400-x-230-witrand

Dental Practice Excellence – met topspreker Ben Tiggelaar

Hét event van Dentiva voor praktijkhouders en -managers op vrijdag 10 & zaterdag 11 september 2021 (live). Thema: Jouw praktijk naar de top. Met keynote speaker Ben Tiggelaar!
5 april 2021/door Redactie
ACTA ranking

ACTA op derde plaats QW World University Rankings

ACTA staat dit jaar op de derde plaats in de QS World Rankings voor Tandheelkunde. Daarmee is ACTA gezakt van plaats 2 naar 3, maar behoudt ze haar hoge positie op de wereldranglijst.
8 maart 2021/door Redactie
he-sooner-the-better---400

Free webinar: the sooner the better – onset of peri-implant infections, 31 March, 17.30 – 18.30

Onset of peri-implant infections. Prevention, detection and early treatment. Free webinar Wednesday March 31, 17.30 - 18.30 CET. A GumCare companion initiative. Register at thegumcarecompanion.com/webinar
27 februari 2021/door Redactie
Voeding-en-mondgezondheid-400

E-learning: Voeding en mondgezondheid

Voor mondhygiënisten is het belangrijk meer te weten over voeding in zijn algemeenheid. Daarom wordt in deze e-learning aandacht besteed aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook komen Stevia en groene thee aan bod, evenals de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen, de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen en de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen.
22 februari 2021/door Anita test Test
Toon meer