Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

Een leven lang je eigen gebit! Van fluoride behandeling tot restauratie
, , ,

Klinische nascholingsavonden: Een leven lang je eigen gebit!

Speciaal voor dental professionals organiseert Colgate Professional (bekend van o.a. elmex® en meridol®) klinische nascholingsavonden met als thema: Een leven lang je eigen gebit! Van fluoride behandeling tot restauratie.  De lezingen, telkens 2 per avond, worden gegeven door bekende gastsprekers met landelijke of regionale bekendheid. De avonden worden op drie locaties gegeven: 8 mei - Zwolle, 14 mei - Eindhoven, 5 juni in Amsterdam.
Heeft u een idee of afstudeerdopdracht voor studenten Mondzorgkunde
,

Heeft u een idee of afstudeeropdracht voor studenten Mondzorgkunde?

Als oud-student mondzorgkunde of tandheelkunde weet u misschien nog goed welke uitdagingen studenten hebben in hun zoektocht naar een relevante en innovatieve afstudeeropdracht. Het zou fijn zijn als u kunt helpen door wetenschappelijke vragen, praktijkproblemen of organisatorische vragen aan te dragen, zodat op basis daarvan afstudeeropdrachten geformuleerd kunnen worden voor de studenten.
Congres Micro-organisme: Vriend en vijand
, ,

Congres over de invloed van micro-organismen op de (mond)gezondheid

Er wordt steeds meer bekend over de invloed van micro-organismen oftewel het microbioom op de (mond)gezondheid van de mens. Reden voor de Hogeschool Utrecht om hierover een congres te organiseren. dental INFO vroeg aan Liesbeth Haverkort, Hogeschoolhoofddocent, wat het doel is van dit congres en welke onderwerpen aan bod komen.
Openhuisdagen Henry Schein
, ,

Openhuisdagen Henry Schein 12 en 13 april

Met gepaste trots nodigen wij u op 12 en 13 april uit voor de Henry Schein Openhuisdagen 2019! Volledig in het teken van kennis, kunde en interactie vormen deze twee dagen  een uniek evenement waarbij u meer te weten komt over nieuwe producten en actuele praktijkthema’s.
ITI Congress Benelux: Surgical and Prosthetic Interactions in Implant Dentistry
, ,

ITI Congress Benelux: Surgical and Prosthetic Interactions in Implant Dentistry

Het ITI Congress Benelux staat in het teken van “Surgical and Prosthetic Interactions in Implant Dentistry: Plan – Act - Evaluate”. Het programma is zo samengesteld dat zowel het restauratieve als het chirurgische aspect rond implantologie uitgebreid aan bod komen. Een goede samenwerking tussen chirurg, tandarts en tandtechnieker is immers bepalend voor een succesvol implantologisch en prothetisch behandelresultaat en een tevreden patiënt. 29 - 20 maart, Rotterdam. Schrijf u in.
NWVT congres Beeld van belang
,

NWVT-congres: Beeld van belang - 14 juni, Groenekan

Lustrum-congres van de NWVT met als thema “Beeld van belang”.  Met lezingen over: orthognathische chirurgie,  röntgendiagnostiek van kaakbotafwijkingen en een audio-visuele rondgang over waar vakmanschap ons brengt, en wetenschap ons doet verdwalen. En omgekeerd. Met workshops over: de meerwaarde van de behandelmicroscoop, digitale orthodontie met een aligner, fotograferen is communiceren en digitale tandheelkunde en digitale tandtechniek.
NVTS
, ,

NVTS congres: Tandheelkundige slaapgeneeskunde in de praktijk

Aan bod komen de relatie tussen parodontitis en slaapapneu, gedragsverandering met betrekking tot gezonder leven en slaaphygiëne. Tevens wordt er een overzicht gegeven van de meest relevante recente literatuur op het gebied van OSA en van de ontwikkelingen van de unieke leerstoel ‘Tandheelkundige slaapgeneeskunde’. 5 april, Naarden.
Dé Vakbeurs Mondhygiëne
, , ,

Dé Vakbeurs Mondhygiëne, 13 april 2019

Op zaterdag 13 april 2019 bent u van harte welkom op de 7e editie van Dé Vakbeurs Mondhygiëne. In het gastvrije en authentieke Congrescentrum 1931, nabij het centrum van ’s-Hertogenbosch, komt mondzorgkundig Nederland samen.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

Bijeenkomsten onderzoeksgroep Mondzorgkunde Hogeschool Utrecht

Bijeenkomst Journal Club team Mondzorgkunde HU op 14 maart

Het doel van de Journal Club HU (Hogeschool Utrecht) is om op laagdrempelige wijze bij te dragen aan deskundigheidsbevordering en professionalisering van mondhygiënisten in Nederland. Tijdens de Journal Club HU op 14 maart wordt reeds uitgevoerd onderzoek naar mondgezondheid van klinische, chirurgische patiënten in een ziekenhuis in Gelderland gezamenlijk besproken. Deelname is kosteloos. Meld u aan.
24 februari 2019/door Anitadeklerk2018
VIP-Avond introductie PrimeScan van Sirona Dentsply

VIP-Avond introductie PrimeScan van Sirona Dentsply

Op 4, 5 én 6 maart introduceert Henry Schein de PrimeScan op verschillende vorstelijke locaties in het land. Onze experts vertellen u alle ins en outs over de mogelijkheden van deze nieuwe scanner van Sirona Dentsply. Het programma start om 18.00 uur. Ommen, Oegstgeest en Vught.
16 februari 2019/door Redactie
Voorjaarscongres NVvE 2019: Trauma… Oh nee! Wat nu?

Voorjaarscongres NVvE 2019: Trauma… Oh nee! Wat nu?

Een gebitstrauma. Altijd onverwacht, altijd maximale impact en altijd vervelend. En wat dan? Wat is de diagnose? Hoe ga je voorspelbaar en zeker te werk? Kun je een traumabehandeling standaardiseren? Hoe zit het met de etiologie en prognose op lange termijn? Tijdens het congres komen deze vragen en meer aan de orde. 30 maart, Amsterdam.
14 februari 2019/door Anitadeklerk2018
Gebitsslijtage: diagnose, behandeling en prognose

Gebitsslijtage: diagnose, behandeling en prognose

Leer in één dag hoe u gebitsslijtage herkent, op welke manier u de moeilijkheidsgraad bepaald en ontdek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandeling met composiet. Laat u inspireren door het gesleten gebit! 24 mei, Rotterdam.
11 februari 2019/door Redactie
Dag van het Tandvlees: 16 mei 2019

Dag van het Tandvlees: 16 mei 2019

Op 16 mei is het de Dag van het Tandvlees. Verschillende parodontologiepraktijken, tandartspraktijken en mondhygiënistenpraktijken stellen zich open voor een gratis screening van het tandvlees - via de DPSI-screening - en geven informatie over gingivitis en parodontitis. U kunt zich aanmelden om ook mee te doen.
11 februari 2019/door Redactie
Capaciteitsorgaan adviseert 71 meer plaatsen bij opleidingen tandheelkunde

Capaciteitsorgaan adviseert 71 meer plaatsen bij opleidingen tandheelkunde

Het Capaciteitsorgaan voor Medische en Tandheelkundige vervolgopleidingen heeft een tussentijds advies uitgebracht aan minister Bruins voor Medische Zorg. Hierin adviseert het om het aantal opleidingsplaatsen tandheelkunde te verhogen van 240 naar 311.
11 februari 2019/door Redactie
Hoe start ik mijn eigen mondhygiëne praktijk?

Gratis event: Hoe start ik mijn eigen mondhygiëne praktijk?

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil jij zelfstandig ondernemer worden en je eigen praktijk beginnen maar weet je niet hoe? Een kei in mondhygiëne maar nog onzeker als ondernemer, wij helpen je graag op weg. 21 maart, 17:00 - 22:00 uur, Alblasserdam.
26 januari 2019/door Redactie
Meer duidelijkheid over invulling nieuwe beroepsgroep “mondhygiënist” in België

Meer duidelijkheid over invulling nieuwe beroepsgroep “mondhygiënist” in België

De Belgische minister Maggie de Block heeft meer duidelijkheid gecreëerd over de invulling van het beroep mondhygiënist. Specifieke informatie over de naam en taakbevoegdheid van de nieuwe beroepsgroep in België werd onlangs gepubliceerd.
21 januari 2019/door Anitadeklerk2018
VPM Congres, 25 januari. Thema: Mondzorg doe je samen

VPM Congres, 25 januari. Thema: Mondzorg doe je samen

Thema van dit 15e VPM-congres: Mondgezondheid doe je samen. Onderwerpen van de lezingen zijn o.a. Orale complicaties bij chemotherapie en stamceltransplantatie, Parodontitis, diabetes mellitus, hart- en vaatziekten: Wie heeft de controle!? en Algemene gezondheid en mondgezondheid: het perspectief van de huisarts en de specialist.  25 januari 2019, Bunnik. 5 KRM-punten.
18 januari 2019/door Redactie
Dental e-learning tandarts en mondhygiënist

Dental E-learning voor tandarts en mondhygiënist

Dental E-learning biedt een groot aantal e-learning video’s voor tandartsen (6 KRT-punten), mondhygiënisten en assistenten.
Zo blijft u op de hoogte van alle dentale ontwikkelingen. Start nu.
1 januari 2019/door Anitadeklerk2018
Meer zekerheid door verlenging Subsidieregeling praktijkleren

Meer zekerheid door verlenging Subsidieregeling praktijkleren

Op 5 december heeft Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bekendgemaakt dat de Subsidieregeling praktijkleren definitief tot 2023 zal worden verlengd. Dit besluit biedt grote voordelen voor erkende leerbedrijven, scholen en studenten.
19 december 2018/door Redactie
KNMT start leergang voor buitenlandse tandartsen

KNMT start leergang voor buitenlandse tandartsen

De KNMT start in februari 2019 de leergang ‘Thuis in de Nederlandse mondzorg’, voor buitenlandse tandartsen die vertrouwd willen worden met het werken in de Nederlandse mondzorgpraktijk. 
13 december 2018/door Redactie
Toon meer