Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

Poster op ISDH 2022 Sport fit met een gezond gebit
, ,

Poster op ISDH 2022: Sport fit met een gezond gebit

Afgelopen augustus vond het 13de Internationale Symposium voor Dental Hygiëne (ISDH) plaats. Mondhygiënist Jolanda Gortzak verzorgde op dit congres een posterpresentatie over haar project ”Sport Fit met een Gezond Gebit”. Zij vertelt over haar poster en haar ervaringen op dit congres.
DSD-day
, , , , ,

DSD Dag – Met Dr. Christian Coachman, 7 oktober, Amsterdam

Christian Coachman keert na 6 jaar terug in Amsterdam voor zijn DSD Day World Tour! Deze Tour reisde eerder al door 54 landen en 181 steden en verwelkomde ruim 58.000 deelnemers. De DSD dag is volledig gericht op de digitale workflow en het inrichten en implementeren van DSD in de kliniek. Op naar meer succes en voldoening voor je patiënten.
Erasmus MC wil opleiding Tandheelkunde in Rotterdam
,

Gesprekken over nieuwe tandartsopleiding in Rotterdam

De bestaande tandartsopleidingen vormen samen met het Erasmus MC een werkgroep die de mogelijkheden bekijkt voor een nieuwe tandartsopleiding in Rotterdam. Dit staat in de brief van minister Kuipers (VWS) aan de Tweede Kamer.
Let's talk Oral Health: Schrijf je in voor het webinar op 5 september
, , , , ,

Let's talk Oral Health: Schrijf je in voor het webinar op 5 september

Deze aflevering van Let's talk Oral Health zal focussen op kindertandheelkunde en mondzorg aan huis. 5 september, 15:30 - 16:30 uur, gratis webinar. 
Technologie gaat tekorten in de tandartsenzorg te lijf
,

Technologie gaat tekorten in de tandartsenzorg te lijf

Vanwege het tekort aan tandartsen in Nederland is besloten het aantal plekken voor toetsing van niet-EU tandartsen uit te breiden. Voor deze tandartsen biedt Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) nu trainingen aan met ultramoderne apparatuur in het Amsterdam Skills Centre (ASC) van Amsterdam UMC.
IDS
, ,

IDS viert 100-jarig bestaan van 14 tot 18 maart 2023

Sterke internationale deelname onderstreept het doorslaggevende belang als globaal brancheplatform. Maar liefst voor de 39e keer opent de Internationale Dental Show (IDS) van 22 tot en met 25 september 2021 zijn deuren. De IDS staat helemaal in het teken van een nieuwe positiebepaling van de gehele internationale tandheelkundige branche.
ACTA
, , ,

ACTA herstart de opleiding Prothetische tandheelkunde en Orale Implantologie

ACTA herstart per september haar afstudeerprofiel van de master in Oral Health Science Orale Implantologie en Prothetische Tandheelkunde. De opleiding kan per 2022-2023 drie studenten voor dit afstudeerprofiel plaatsen en nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar een opleidingsplaats.
NVM-55-jaar
,

NVM Lustrumcongres

Op vrijdag 23 september 2022 van 9.15 uur tot in de kleine uurtjes viert NVM-mondhygiënisten haar 55-jarig jubileum in Musis Arnhem. De dag begint met een congres. Het congresprogramma bevat plenaire lezingen over preventie, paro-endo problematiek, de frustraties van furcaties en shared decision making. Verder is er een uitgebreide beursvloer te bezoeken.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

STAP-budget voor de mondzorg: wat is het?

STAP-budget voor om- of bijscholing in de mondzorg: wat is het?

Sinds maart 2022 kunnen burgers een STAP-budget van maximaal €1000,- per jaar aanvragen. Dit budget kan worden ingezet om opleidingen, cursussen en trainingen te volgen. Ook voor mensen werkzaam in de mondzorg is het STAP-budget beschikbaar. Vanuit het STAP-budget zijn er ieder kalenderjaar 6 aanvraagtermijnen (1 mei, 1 juli, 1 september etc.) beschikbaar.
2 mei 2022/door Redactie
Dag van het Tandvlees: 12 mei 2022

Dag van het Tandvlees: 12 mei 2022

Op 12 mei is het de Dag van het Tandvlees, een dag om bewustwording te creëren over de status van het tandvlees. De NVvP heeft voor deze dag de campagne 'Roze en krachtig is prachtig' gelanceerd, samen met een mondzorgfabrikant, met als doel het creëren van bewustwording onder de bevolking. Bekijk en download de promotiematerialen.
2 mei 2022/door anitatest
ACTA op nummer 2 in lijst beste universiteiten voor tandheelkunde

ACTA op nummer 2 in lijst beste universiteiten voor tandheelkunde

Het Academic Centre for Dentistry Amsterdam (ACTA), de gedeelde tandheelkundige faculteit van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam, klimt met 85 punten naar een gedeelde plek in de jaarlijkse ranglijst van QS Top Universities.
28 april 2022/door Redactie
Henry-Schein-Openhuis2022

Ontdek exclusieve aanbiedingen en partners op de Henry Schein Virtuele Openhuisdagen!

Na het succes van de Nederlandse Virtuele Openhuisdagen vorig jaar, gaan we dit event opnieuw op deze wijze vormgeven en organiseren we dit ook voor het eerst voor onze Belgische markt. Kom onze exclusieve promoties en partners ontdekken in het virtuele Henry Schein dorp op:
21 en 22 april in Nederland | 21, 22 en 23 april in België.
2 april 2022/door anitatest
Vakbeurs mondhygiene, 14 mei 2022

Één gezellige en interessante dag met collega’s tijdens Dé Vakbeurs Mondhygiëne! – 14 mei

Dé vakbeurs waar je als mondzorg professional bij moet zijn als je meer informatie wilt over de moderne praktijkvoering. Informatie over het programma, thema, registratie of als exposant deelnemen? www.vakbeursmondhygiene.nl
17 maart 2022/door anitatest
Anatomie leren zonder stinkende kadavers het kan met geplastineerde specimen

Anatomie leren zonder stinkende kadavers: het kan met geplastineerde specimen

Studenten aan de University of Nevada, Las Vegas (UNLV) School of Dental Medicine leren over de hoofd- en nekanatomie en het verband met de mondholte met behulp van geplastineerde menselijke hoofden. Zo krijgen ze de echte ervaring, zonder de geur en grauwheid van kadavers.
2 maart 2022/door Redactie
CURSUS_400x230_simplifiedrestorations GC

Cursus Simplified posteriors in challenging cases met Dr. Ieva Jelisejeva, 3 & 4 maart, Leuven

GC geeft op haar moderne campus te Leuven in België een tweedaagse cursus op 3& 4 maart over Simplified posteriors in challenging cases en zal er Deep Margin Elevation, adhesion, IDS, contact points en occlusion aan pakken. Benieuwd?
1 februari 2022/door Redactie
VGT-breidt-dienstverlening-uit-met-online-nascholingsaanbod

VGT breidt dienstverlening uit met online nascholingsaanbod

Sinds 1 januari is er een uitbreiding op het abonnement VGT Portal Stralingsbescherming beschikbaar waarmee praktijken toegang krijgen tot online nascholing. Door samenwerking met AVS-Radiant Stralingsonderwijs kunnen alle medewerkers die röntgenopnames maken of daartoe opdracht geven, op een uiterst flexibele wijze voldoen aan de eisen die in de wetgeving en beroepsrichtlijn worden gesteld.
19 januari 2022/door Redactie
Dental Practice Excellence – Seminar & Masterclass met Ben Tiggelaar

Dental Practice Excellence – met topspreker Ben Tiggelaar

Hét event van Dentiva voor praktijkhouders en -managers op vrijdag 30 september & zaterdag 1 oktober 2022 (live & coronaproof). Thema: Jouw praktijk naar de top. Met keynote speaker Ben Tiggelaar!
1 december 2021/door Redactie
Voeding-en-mondgezondheid-400

E-learning: Voeding en mondgezondheid

Voor mondhygiënisten is het belangrijk meer te weten over voeding in zijn algemeenheid. Daarom wordt in deze e-learning aandacht besteed aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook komen Stevia en groene thee aan bod, evenals de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen, de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen en de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen.
22 november 2021/door Anita test Test
VTvO

Extra VTvO congres: Het stellen van een orthodontische diagnose, 13 november

VTvO congres speciaal voor tandartsen met interesse in orthodontie met als doel het geven van meer informatie over hoe u op eenvoudige wijze een betere orthodontische diagnose kunt stellen bij uw patiënten. U wordt meegenomen in de concepten van orthodontische behandeling en leert over de essentiële rol van de tandarts bij het in vroeg stadium vaststellen van luchtwegobstructies.
9 november 2021/door anitatest
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. Start 4 februari 2022.
25 oktober 2021/door anitatest
Toon meer