Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?
,

Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?

Je zal er wel van gehoord hebben: Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn nieuw en steeds populairder, ook in de gezondheidszorg. Maar wat zijn ze nou eigenlijk, en waar kan je ze voor gebruiken? In deze webinar leggen twee experts het uit.
Root-to-crown
, , , , , ,

Root to Crown: een praktisch hands-on programma voor de algemeen tandarts

De Dentsply Sirona Academy start een nieuw seizoen en ontmoet u graag live tijdens één van de zes workshops. Ervaren docenten Joerd van der Meer, Sjoerd Smeekens, Maarten Bekkers en Arend van den Akker laten meerdere disciplines aan bod komen; van endo tot resto (in)direct. Start op 28 mei 2021 met drie webinars en vanaf september met workshops.
Paroproof witrand 400x230
, , ,

E-learning: Maak jouw praktijk paro-proof

De richtlijn Parodontale Screening is op een aantal cruciale punten aangepast. Maak kennis met de nieuwste parodontitis inzichten, zodat je jouw patiënt na screening kunt adviseren over de juiste vervolgbehandeling. Accreditatie: Q-Keurmerk en 3 KRT-punten.
Henry-Schein-Openhuis-2021---400
, , ,

Openhuisaanbiedingen Henry Schein in uw mailbox op 15 en 16 april 2021

Wilt u de Henry Schein openhuisaanbiedingen ook ontvangen in uw mailbox op 15 en 16 april? Schrijf u dan nú in voor de Henry Schein e-mailnieuwsbrief.
PE-2021---400-x-230-witrand
, , , , ,

Dental Practice Excellence – met topspreker Ben Tiggelaar

Hét event van Dentiva voor praktijkhouders en -managers op vrijdag 10 & zaterdag 11 september 2021 (live). Thema: Jouw praktijk naar de top. Met keynote speaker Ben Tiggelaar!
paroscreening witrand 400x230
,

Expertmeeting: Hoe werkt de richtlijn Parodontale screening in de praktijk? - 16 juni

Leer hoe je het concrete stappenplan volgens de richtlijn parodontale screening kunt toepassen in jouw eigen praktijk. 5 KRT-punten en geaccrediteerd door Q-keurmerk.
ACTA ranking
,

ACTA op derde plaats QW World University Rankings

ACTA staat dit jaar op de derde plaats in de QS World Rankings voor Tandheelkunde. Daarmee is ACTA gezakt van plaats 2 naar 3, maar behoudt ze haar hoge positie op de wereldranglijst.
he-sooner-the-better---400
, , , , ,

Free webinar: the sooner the better – onset of peri-implant infections, 31 March, 17.30 – 18.30

Onset of peri-implant infections. Prevention, detection and early treatment. Free webinar Wednesday March 31, 17.30 - 18.30 CET. A GumCare companion initiative. Register at thegumcarecompanion.com/webinar

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

Voeding-en-mondgezondheid-400

E-learning: Voeding en mondgezondheid

Voor mondhygiënisten is het belangrijk meer te weten over voeding in zijn algemeenheid. Daarom wordt in deze e-learning aandacht besteed aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook komen Stevia en groene thee aan bod, evenals de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen, de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen en de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen.
22 februari 2021/door Anita test Test
Marie-Charlotte-Huijsmans-en-Renske-Thomas---400

Webinar Paro-behandeling gelukt, element verloren…

De NVvP organiseert op donderdag 11 maart 2021 om 20.00 uur een webinar, waarbij Prof.dr. M-C. Huysmans en Dr. R.Z. Thomas (parodontoloog NVvP - Arnhem, Groningen) de discussie voeren over het ontstaan van wortelcariës.
28 januari 2021/door Redactie
Dé Vakbeurs Mondhygiëne

Dé Vakbeurs Mondhygiëne, 9 & 10 april 2021 – online

Tijdens de voorgaande edities heeft de Vakbeurs Mondhygiëne zich ontwikkeld tot een evenement met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. We bieden op 9 & 10 april digitaal workshops aan waarvoor u zich kosteloos kunt aanmelden.
27 januari 2021/door anitatest
9 - 13 maart 2021: De 39ste IDS in Keulen

IDS in Keulen verschoven naar 22 – 25 september 2021

De 39ste International Dental Show (IDS) in Keulen is verschoven naar 22 - 25 september 2021 in verband met de coronacrisis. Oorspronkelijk stond deze voor maart 2021 gepland.
15 december 2020/door anitatest
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. Start 29 januari.
12 december 2020/door anitatest
Yvonne-Buunk-Werkhoven

Online colleges geven als Visiting Professor in een 3 in One Programme aan Indonesische studenten en docenten: “Introspectie ten top”

In de week van 4 tot 10 november 2020 heeft gedragswetenschapper (psycholoog en mondhygiënist) dr. Yvonne Buunk-Werkhoven ’s ochtends om 6 uur online gastcolleges gegeven aan derdejaarsstudenten en aan de staf van de faculteit tandheelkunde aan de Universitas Brawijaya in Malang, Indonesië.
7 december 2020/door Redactie
NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken

NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken, 1 december

In dit webinar maken Aukje Bouwman en Machteld Siers u ‘live’ vanuit de studio in Amersfoort deelgenoot van de overwegingen die met de patiënt besproken dienen te worden en die uiteindelijk leiden tot het gezamenlijk nemen van een besluit. Webinar op 1 december.
15 november 2020/door anitatest
Praktijk-Anno-nu

Congres Mondzorgpraktijk Anno Nu – online op 12 en 16 december

Congres Mondzorgpraktijk Anno Nu zal 12 december én 16 december 2020 online georganiseerd worden door  KNMT,  VvAA en  MedischOndernemen. Mondzorgpraktijk Anno Nu is hét congres voor praktijkhouders en -managers in de mondzorg die vol vertrouwen en voorbereid het komende jaar in willen gaan.
1 november 2020/door anitatest

Bezoek “Dentology, powered by Henry Schein”: hét internationale symposium voor tandheelkundige professionals

Tijdens dit buitengewone evenement kunt u lezingen van gerenommeerde internationale experts over innovaties bijwonen. Ook kunt u virtuele presentaties bekijken van de geavanceerde oplossingen van onze toonaangevende leveranciers.
13 oktober 2020/door Redactie
Info-avond-implantologie---Implant-College

Informatieavond implantologie: Is implantologie iets voor mij?

Is implantologie iets voor jou? Kom erachter tijdens deze informatieve en gezellige avondbijeenkomst. Naast theorie krijg je een rondleiding door een implantologie praktijk én plaats je zelf jouw eerste implantaat tijdens een boorpracticum. 22 oktober, 19-21.30u, Den Dolder
26 september 2020/door anitatest
In Australië meer dan de helft van de tandartsen vrouw

181 kandidaten toegelaten tot opleiding voor tandarts in Vlaanderen

Dit jaar mogen 181 van de 939 kandidaten aan het toelatingsexamen voor tandarts beginnen met de studie in Vlaanderen. De proef werd voor het eerst online georganiseerd.
24 september 2020/door anitatest
Implant-College---leren-implanteren

Leer implanteren bij Implant College

Start 3 en 4 juli met de tweedaagse introductie verzorgd door Drs. Pim Ruijpers, implantoloog bij de Drietand in Maastricht en vice-voorzitter van de NVOI. Kleine groep deelnemers, fijne locatie, theorie afgewisseld met praktijk. Besluit daarna of je wilt gaan voor het hele traject.
22 juni 2020/door anitatest
Toon meer