Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

gebruik tandenstokers op EADPH-congres
,

Posterpresentatie over gebruik tandenstokers op EADPH-congres

Afgelopen september werd het jaarlijkse internationale congres van de Europese Association of Dental Public Health (EADPH) gehouden in Gent. Mondhygiënist Jolanda Gortzak verzorgde op dit congres een posterpresentatie over haar onderzoek naar het gebruik van tandenstokers. dental INFO vroeg naar haar ervaringen op dit congres.
Opleiding mondzorgkunde
,

Opleiding mondzorgkunde levert top-10 startsalaris op

De opleiding mondzorgkunde levert een van de beste startsalarissen op na het afronden van een HBO-studie. Dat blijkt uit de Keuzegids HBO 2019. De gemiddelde afgestudeerde begint met een maandsalaris van €2540.
Mobiele apps in de mondzorg
, , ,

Mobiele apps in de mondzorg: ervaringen van de mondhygiënist

Weinig mondhygiënisten adviseren mHealth. Wel zijn zij optimistisch over de implementatie en het gebruik hiervan in de mondzorg. Dit is de conclusie van kwantitatief onderzoek naar het gebruik en de implementatie van mHealth onder mondhygiënisten in Nederland, door studenten Mondzorgkunde van Hogeschool Utrecht.
Succesvol ConnectDental™ Event 2019
,

Succesvol ConnectDental™ Event 2019

Op 27 september 2019 vond het ConnectDental Event van Henry Schein Dental, Arseus Dental en Arseus Lab plaats in Hotel Van der Valk in Houten. Zowel tandartsen als tandtechnici uit de Benelux waren uitgenodigd. Tijdens het event stonden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale tandheelkunde centraal.
, , ,

“Paro is multidisciplinair: we hebben elkaar allemaal nodig”

Op 17 januari 2020 wordt door de Dr. G.J. van Hoytema Stichting in Het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam het congres ‘PARO: multidisciplinair’, parodontitis belicht vanuit een breder perspectief georganiseerd. Naar aanleiding hiervan sprak dental INFO met dr. Schelte Fokkema, parodontoloog en samensteller van dit congres over de nieuwste inzichten in parodontitis.
Studenten tandheelkunde
,

Vlaamse minister wil meer studenten tandheelkunde toelaten

De Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil zich niet meer houden aan de federale quota voor de opleidingen geneeskunde en tandheelkunde. Hierdoor zouden er meer artsen en tandartsen bij kunnen komen in Vlaanderen.
Relatie antidepressiva en antipsychotica
, , ,

Relaties tussen gebruik van antidepressiva en antipsychotica medicijnen op de speekselvloed

In dit systematisch literatuuronderzoek is antwoord gezocht op de vraag “In hoeverre heeft het gebruik van antidepressiva en antipsychotica effect op de speekselvloed bij volwassen patiënten?” Poster door studenten Mondzorgkunde, Hogeschool Utrecht.
Winnaar NT-GSK Bachelorscriptie Award 2019 - Meer vraag naar mondzorg ouderen in 2040
, , ,

Winnaar NT-GSK Bachelorscriptie Award 2019: Meer vraag naar mondzorg ouderen in 2040

Leonie Pereboom heeft met haar scriptie ‘De gebitssituatie onder ouderen’ de NT-GSK Bachelorscriptie Award gewonnen. Zij concludeerde in haar scriptie dat er meer vraag naar mondzorg voor ouderen zal zijn in 2040.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

Hoe kun je patiënten motiveren om hun gedrag te veranderen

Hoe kun je patiënten motiveren om hun gedrag te veranderen?

Het NVM-najaarscongres staat dit jaar in het teken van ‘positieve gezondheid’ en op welke manier je patiënten kunt motiveren om hun gedrag blijvend te veranderen. dental INFO sprak hierover met Johnny Buivenga, gedragspsycholoog en een van de sprekers op het congres.
7 oktober 2019/door Redactie
Edental Open Huis

Openhuis dagen E Dental

Gastvrijheid en persoonlijke aandacht zijn ons handelsmerk Tijdens de openhuis dagen van E Dental kunt u genieten van heerlijke hapjes, goede wijnen en uiteraard zeer scherpe aanbiedingen. Wanneer u zich van te voren aanmeldt krijgt u bovendien 5% extra korting. Ook dit jaar houden wij weer een outlet sale! 31 oktober t/m 2 november.
6 oktober 2019/door Redactie
VPM regiotour

VPM Regiotour met workshop: Pubers, Poetsen en Flossen

Vragen die tijdens de VPM-workshop worden besproken: hoe motiveer ik een puber om goed voor zijn gebit te zorgen, hoe bouw ik een relatie op met een puber en wat moet ik weten over het puberbrein om effectief te communiceren. Avondworkshop: 6 november - Zwolle, 21 november - Hoorn, 28 november - Nijmegen, 11 december - Breda.
1 oktober 2019/door Redactie
Prinsjesdag: mogelijk meer tandarts opleidingsplaatsen in 2021

Prinsjesdag: mogelijk meer tandarts opleidingsplaatsen in 2021

Tijdens Prinsjesdag werd in de rijksbegroting een stukje gewijd aan het aantal opleidingsplaatsen voor Tandheelkunde.  Minister Van Engelshoven van OCW geeft in haar begroting aan dat zij binnenkort een advies van het Capaciteitsorgaan verwacht waaruit blijkt dat de capaciteit van de initiële geneeskundeopleiding omlaag kan. In dat geval zal in overleg met minister Bruins van VWS het aantal opleidingsplaatsen tandheelkunde per studiejaar 2021/2022 worden verhoogd.
18 september 2019/door Anitadeklerk2018
Mondzorgpraktijk-Anno-Nu

Congres: Mondzorgpraktijk Anno Nu 2019

Congres Mondzorgpraktijk Anno Nu zal 14 december 2019 voor de zesde keer georganiseerd worden. Mondzorgpraktijk Anno Nu is hét congres voor praktijkhouders en -managers in de mondzorg. Praktijkhouders en -managers die vol vertrouwen en voorbereid het komende jaar in willen gaan.
17 september 2019/door Redactie

NVM-mondhygiënisten en KNMT geen voorstander van ABC-model voor tandartsassistenten

De beroepsorganisatie ANT heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met opleider Edin om tandartsassistenten te gaan opleiden volgens het ABC-model. Niet iedereen in de vakwereld is hier blij mee. dental INFO sprak met de betrokkenen en vroeg hun mening over de ABC-structuur.
9 september 2019/door Redactie

ConnectDental Event, 27 september, Houten

Hét grootste CAD|CAM event van de Benelux. Het CAD|CAM Event zal zowel geopend als afgesloten worden door Dirk Denoyelle, een inspirerende spreker stemmenimitator uit België. Tijdens het CAD|CAM event, heeft u de keuze uit twee sessies: van 10.30 - 12.45 en van 13.45 - 16.00 uur.
7 september 2019/door Redactie
TP congres tandheelkunde

TP Congres | Jaarcongres Tandheelkunde 2019

Weet u wat de laatste stand van zaken is op het gebied van implantologie, endo, esthetiek, restauratief en kindertandheelkunde? Topsprekers praten u in één dag bij over alle valkuilen én oplossingen die u direct kunt toepassen in uw tandartspraktijk. 29 november, Utrecht.
6 september 2019/door Anitadeklerk2018
Natuurlijke tandheelkunde

Natuurlijke tandheelkunde: hoe veranderingen in de maatschappij en nieuwe technieken behandelmethoden beïnvloeden

De consument krijgt een steeds breder besef over zijn gezondheid en stelt vaker kritische vragen aan behandelaars. Die maatschappelijke verandering heeft ook invloed op de tandheelkunde. Ook zijn er steeds meer esthetische technieken ontwikkeld die uitgaan van de biologische wetten van het natuurlijk weefsel. Hoe kunt u inspelen op deze veranderingen?
25 augustus 2019/door Anitadeklerk2018
Klinische thema-avond: Gebitsslijtage! En nu? & Digitaal afdrukken: schrijf u snel in

Klinische thema-avond: Gebitsslijtage! En nu? & Digitaal afdrukken: schrijf u snel in

4Dental Tandtechniek organiseert 4 klinische avonden voor tandartsen over de thema’s gebitsslijtage en digitaal afdrukken. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.
22 augustus 2019/door Redactie

NVvE Najaarscongres: de endo start – 12 oktober, Amsterdam

Bij de endo-start hebben we het over het begin van de endodontische behandeling. Hoe verdoof je eigenlijk optimaal? Met welke vijl kom je net wat makkelijker in dat kleine vierde kanaal? Welk instrument kun je nu het beste gebruiken om voorbij een extreme kromming te komen? Hoe krijg je de patiënt zo snel mogelijk pijnvrij?
21 augustus 2019/door Redactie

Mondhygiënisten hebben onvoldoende kennis behandeling zwangere vrouw

Mondhygiënisten blijken onvoldoende kennis te hebben over de mondhygiënebehandeling van zwangere vrouwen. Ook bleek er behoefte te zijn aan een richtlijn en bijscholing op dit gebied.
Dit blijkt uit een onderzoek door de mondzorgkunde studenten Angélique Alting Siberg en Nathalie Campfens.
14 augustus 2019/door Redactie
Toon meer