Scholing

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

Nobel Biocare Benelux Symposium
, , ,

Heeft u ook graag alle prothetische nieuwigheden onder de knie?

Mis deze unieke gelegenheid niet en krijg een update van de meest vooruitstrevende technieken tijdens tal van masterclasses op het Nobel Biocare Benelux Symposium van 21 tot 22 september.
Create Your Own Style – Posterior hands-on workshops
,

Create Your Own Style – Posterior hands-on workshops

Een praktische dagcursus door drs. Dirk Grauls en Liesbet Renckens MSc. waarbij u zowel de theorie als technieken voor succesvolle posterior restauraties leert toe te passen. Schrijf u in voor vrijdag 13 of zaterdag 14 oktober 2017 in Leuven.
toelatingsexamen tandarts
,

Vijftien procent slaagt voor Belgisch toelatingsexamen tandarts en arts

Vijftien procent van de 5.030 studenten die het toelatingsexamen voor (tand)arts aflegden in Brussel is geslaagd. Dit komt overeen met 752 geslaagden, zegt het Vlaamse ministerie van Onderwijs. Zij kunnen starten met de opleiding voor tandarts of arts.
Fellowship Symposium met partners uit 21 landen
,

Fellowship Symposium met partners uit 21 landen

“Ik heb een fijne tijd gehad met collega’s en vrienden”, “Bedankt voor de geweldige en inspirerende ervaringen”, “Een van de belangrijkste dagen van mijn leven” - een greep uit de conclusies van 40 tandartsen die in de bedrijfscentrale van VOCO bijeenkwamen voor het vierdaagse ‘International Fellowship Symposium’.
MatriXmethode Insituut
,

Training: Een patiënt zonder angst maakt je werk efficiënter

Ook patiënten met angsten willen een gaaf gebit. In een praktische 3 daagse training - afrekenen met angst, trauma en PTSS - leer je hoe jij ze snel en duurzaam van hun angst af kunt helpen zodat je ze zonder stress gaat behandelen.
Restaureren2018
,

Congres: Restaureren2018

Tijdens Restaureren2018 leggen de sprekers uit hoe zij te werk gaan in hun praktijk. Of het nu gaat om het restaureren van natuurlijke elementen met composiet, partieel porselein, facings, keramiek of de keuze voor een brug of een implantaat om een missend element te vervangen.
tekort aan tandartsen
,

ANT in brief aan informateur: meer tandartsen opleiden en keuzevrijheid consument

De ANT vraagt Tjeenk Willink bij de kabinetsformatie aandacht te besteden aan het belang van goede mondzorg voor de gezondheidszorg in Nederland. Het dreigende tekort aan tandartsen zal grote impact hebben op de toegankelijkheid van goede mondzorg voor alle Nederlanders volgens de ANT.
Nt-GSK Bachelorscriptie Award
,

Winnaars Nt-GSK Bachelorscriptie Award 2017

De Groningse studenten Chris Dekker, Arjan Hofte en Martijn Koole zijn 2 mei op ACTA uitgeroepen tot winnaar van de Nt-GSK Bachelorscriptie Award 2017. Hun scriptie ‘De stijfheid van humaandentine, composiet en biodentine’ werd door de jury als beste van de zes genomineerde inzendingen gewaardeerd.

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer

Nieuwe toelatingseisen voor studies geneeskunde en tandheelkunde in België

Nieuwe toelatingseisen voor studies geneeskunde en tandheelkunde in België

Vanaf het studiejaar 2018-2019 zullen de toelatingseisen voor de studies geneeskunde en tandheelkunde In België anders zijn. De eisen in Wallonië en Vlaanderen zullen meer op elkaar aansluiten. In Vlaanderen komen 1239 plaatsen voor eerstejaars studenten, waarvan 135 voor kandidaat-tandartsen.
22 mei 2017/door Redactie
Virtual reality

Virtual reality als hulpmiddel bij training MKA-chirurgen

Op de universiteit van Huddersfield (Groot-Brittannië) is een team onderzoekers bezig om nieuwe manieren te ontwikkelen om MKA-chirurgen te trainen met behulp van ‘virtual reality’.
22 mei 2017/door Redactie
Zes genomineerden voor Nt-GSK-Bachelorscriptie Award 2017

Zes genomineerden voor Nt-GSK-Bachelorscriptie Award 2017

Op 2 mei vindt de uitreiking plaats van Nt-GSK-Bachelorscriptie Award 2017. Voor deze award zijn zes eindscripties genomineerd van bacheloropleidingen tandheelkunde. De Award is een initiatief van het Nederlands tandartsenblad in samenwerking met GSK Consumer Healthcare.
25 april 2017/door Anita de Klerk
Studiereis Ibiza voor mondhygiënisten

Studiereis Ibiza voor mondhygiënisten

Een interessante cursus op Ibiza van 10 - 14 oktober. De cursus bestaat uit een wetenschappelijk en een hands-on gedeelte waarbij praktische vaardigheden zoals het aanbrengen van sealants, halsvullingen (paro-patiënten) en de ART-techniek met biocompatibele materialen geoefend kunnen worden.
13 april 2017/door Redactie
e-learning

Universiteit in Otago probeert e-learning tandheelkunde uit

De Universiteit van Otago ‘School of Dentistry’ in Nieuw Zeeland probeert een nieuw programma uit waarmee studenten tandheelkunde opgeleid worden door middel van e-learning.
6 april 2017/door Redactie
Eklund-Foundation

Eklund Foundation stelt opnieuw geld beschikbaar voor tandheelkundig onderzoek

De Eklund Foundation for Odontological Research and Education zal in 2017 opnieuw ongeveer 160 000 euro onder verscheidene geselecteerde onderzoeksprojecten verdelen.
20 maart 2017/door Anita de Klerk
openhuisdagen

Openhuisdagen Henry Schein: 7 en 8 april

Volledig in het teken van kennis, kunde en interactie vormen deze twee dagen een uniek evenement waarbij u meer te weten komt over nieuwe producten, actuele praktijkthema’s en uiteraard IDS-noviteiten. Meld u nu aan voor de lezingen en workshops.
18 maart 2017/door Redactie
vakbeurs mondhygiene

Dé Vakbeurs Mondhygiëne 2017

Zaterdag 1 april 2017, 's-Hertogenbosch. Een eigen praktijk starten kost veel tijd, zeker als je nog alles moet gaan uitzoeken en uitvinden. Wilt u voor uzelf beginnen, maar weet u niet hoe? Wat komt er allemaal bij kijken? Of heeft u al jaren een praktijk en wilt u die vergroten, moderniseren of juist verkopen? Tijdens deze dag wordt dit allemaal duidelijk.
16 maart 2017/door Redactie
Acta

ACTA op achtste plaats, KU Leuven op negende plaats wereldlijst tandheelkunde opleidingen

ACTA staat op de achtste plaats in de lijst van vijftig beste…
14 maart 2017/door Anita de Klerk
KNMT en ANT: Nederland heeft meer tandartsen nodig

KNMT en ANT: meer opleidingsplaatsen tandarts nodig

In verband met de vergrijzing onder tandartsen roept KNMT-voorzitter Wolter Brands op om meer tandartsen op te leiden. Ook de ANT deed dit via de petitie “Blijf af van mijn tandarts” die werd aangeboden aan de commissie Volksgezondheid van de Tweede Kamer.
6 februari 2017/door Redactie

NVM-voorjaarscongres ‘Patiënt Centraal, get on that train’

Op vrijdag 7 april 2017 vindt in De Rijtuigenloods in Amersfoort het NVM-voorjaarscongres plaats. De titel van het NVM-voorjaarscongres is: Patiënt Centraal – get on that train.
4 februari 2017/door Redactie
Nieuw lectoraat

Nieuw lectoraat van de Hogeschool Utrecht richt eerste projecten op mondzorg

Onder leiding van dr. Katarina Jerković–Ćosić is De Hogeschool van Utrecht een lectoraat gestart wat zich richt op kennis en preventie in de gezondheidszorg met de eerste projecten op het gebied van mondzorg.
3 februari 2017/door Redactie
Toon meer