Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

Implant-College---leren-implanteren
, , ,

Leer implanteren bij Implant College

Start 3 en 4 juli met de tweedaagse introductie verzorgd door Drs. Pim Ruijpers, implantoloog bij de Drietand in Maastricht en vice-voorzitter van de NVOI. Kleine groep deelnemers, fijne locatie, theorie afgewisseld met praktijk. Besluit daarna of je wilt gaan voor het hele traject.
Vanaf volgend jaar chirurgische operaties oefenen met Virtual Reality
,

Virtual-reality-bedrijf gaat trainingsmodules voor tandheelkundige procedures maken

Trainingsmodules gericht op studenten en tandartsen en zullen worden verkocht aan aanbieders van tandheelkundig onderwijs in Europa en de VS. Naar verwachting wordt de ontwikkeling eind 2020 afgerond.
Dental-Expo-okt-2020
, ,

Nieuwe datum en locatie Dental Expo 2020: 29, 30 en 31 oktober 2020

De tiende editie van de vakbeurs Dental Expo wordt verplaatst naar 29, 30 en 31 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem. “Het is ons in samenspraak met RAI Amsterdam niet gelukt een nieuwe datum voor onze jubileumeditie te vinden voor dit najaar in Amsterdam. Daarom zijn we genoodzaakt de vakbeurs te verplaatsen naar Evenementenhal Gorinchem.
, , , , ,

Meld je nu aan voor unieke live webinars van TePe

Het zijn momenteel spannende en onzekere tijden. TePe vindt het overbrengen van kennis zeer belangrijk en biedt jou daarom als dentaal professional graag een aantal unieke live webinars uit Zweden aan, om jouw kennis te vergroten. Deze tijd biedt een geschikte gelegenheid om hier aandacht aan te besteden.
idem2020
,

IDEM 2020 vakbeurs: nu online experience door coronavirus

IDEM 2020 - een vakbeurs die door de Singapore Dental Association samen met de Koelnmesse wordt georganiseerd - zal nu geheel digitaal worden gehouden vanwege de coronacrisis. IDEM 2020 zal een online platform worden waar exposanten de mogelijkheid krijgen om hun producten en oplossingen te tonen, met zowel opgenomen video's als live stream sessies.
Meer tandgeneeskundestudenten zonder extra middelen en planning? Dat kan niet, zeggen Vlaamse universiteiten
,

Meer tandheelkundestudenten zonder extra middelen en planning? Dat kan niet, zeggen Vlaamse universiteiten

De Vlaamse universiteiten in België maken zich zorgen om de plannen om de studiequota voor geneeskunde en tandheelkunde te verhogen. Zonder overleg, extra middelen en planning zullen de opleidingen kwaliteit verliezen en zal het plan niet het beoogde effect hebben, zeggen de rectoren.
NVvE---endo-finish
,

NVvE Voorjaarscongres 14 maart gaat niet door vanwege coronavirus

Helaas heeft de NVvE moeten besluiten het NVvE voorjaarscongres op zaterdag 14 maart te annuleren. Voor enkele sprekers is het onmogelijk om een lezing te geven in verband met maatregelen vanuit hun werkgever aangaande het COVID-19 virus.
Dental-expo
, , ,

Dental Expo 2020 verplaatst vanwege coronavirus

De komende editie van de vakbeurs Dental Expo die gepland staat op 19, 20 en 21 maart 2020 in RAI Amsterdam, wordt verplaatst naar een later moment vanwege het coronavirus.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

AnyRidge Day implantologie symposium

Coronavirus dwingt MegaGen tot uitstel AnyRidge Day implantologie symposium 4 april

Het had een groot en wetenschappelijk feest moeten worden: het implantologie symposium van zaterdag 4 april in de Koepelhal in Tilburg. Maar dat feest gaat helaas niet door. In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus en het sterke internationale karakter van het evenement, heeft de organisatie besloten het symposium uit te stellen.
3 maart 2020/door anitatest
endodontologie

Occlusale aanpassingen kunnen pulpitisachtige klachten verhelpen

Studie naar behandeling van patiënten met persisterende en onverklaarbare pulpitisklachten na een endodontische behandeling, uitgevoerd door een zeer ervaren endodontoloog. Hieruit blijkt dat een occlusale aanpassing met behulp van een digitale occlusie-analyse uitkomst kan bieden bij onbegrepen pijnklachten na een uitstekend uitgevoerde endodontische behandeling.
2 maart 2020/door Redactie
Hoofdafbeelding Hoe kun je het beste advies over preventie aan de patiënt geven

Hoe kun je het beste advies over preventie aan de patiënt geven?

De wijze van communiceren en het betrekken van de patiënt bij de behandeling vormen de basis voor het slagen van gedragsverandering. Dit blijkt uit kleinschalig kwalitatief onderzoek door studenten Mondzorgkunde.
17 februari 2020/door Redactie
NVWT-richtlijncursussen

NWVT KIMO richtlijncursussen

De NWVT organiseert een 3-tal cursussen over recente KIMO richtlijnen: Tandheelkundige ingrepen bij antistolling: Hoe ga ik als tandarts met antitrombotica om? 15 april | Wortelcariës bij kwetsbare ouderen: Klinische praktijkrichtlijn KIMO, 10 juni | De Derde Molaar: 7 oktober.
12 februari 2020/door anitatest
Henry Schein Openhuis2020

Openhuisdagen Henry Schein 17 en 18 april

Met gepaste trots nodigen wij u op 17 en 18 april 2020 uit voor de Henry Schein openhuisdagen! Volledig in het teken van kennis, kunde en interactie vormen deze twee dagen een uniek evenement waarbij u meer te weten komt over nieuwe producten en actuele praktijkthema’s.
11 februari 2020/door Redactie
Expo

Tiende editie Dental Expo op 19, 20 en 21 maart 2020

Op 19, 20 en 21 maart 2020 vindt de Dental Expo voor de tiende keer plaats in de RAI in Amsterdam.  Naast het bezoeken van exposanten kunt u seminars en hands-on trainingen volgen over alle ontwikkelingen in de mondzorg, zoals digitalisering, ondernemerschap en interprofessionele samenwerking.
9 februari 2020/door Redactie

Aantal werkzame tandartsen blijft komende twintig jaar stabiel, meer mondhygiënisten

De komende twintig jaar zal het aantal tandartsen rond de 9600 blijven, zolang de opleidingsinstroom gelijk blijft. Er zullen in deze periode wel meer mondhygiënisten bijkomen. Volgens het Nivel gaat dit aantal van bijna 3600 naar bijna 5400.
3 februari 2020/door anitatest
Hoofdafbeelding De associatie tussen atopisch dermatitis en mond-gerelateerde afwijkingen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar

De associatie tussen atopisch dermatitis en mond-gerelateerde afwijkingen bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar

In een literatuuronderzoek van studenten Mondzorgkunde werd gekeken naar de associatie tussen atopisch dermatitis en afwijkingen van de harde en zachte mondweefsels bij kinderen. Zij concluderen dat atopisch dermatitis positief geassocieerd is met enkele afwijkingen van zowel de harde als zachte mondweefsels bij kinderen van 0 tot 18 jaar.
3 februari 2020/door Redactie
NVvE-congres-endo-finish

NVve Najaarscongres: De Endo Finish, 20 maart 2021

De finishlijn is in zicht! Wat gaat u doen? Nog één rondje ultrasoon irrigeren? De lengte nog een keer nameten? De kanalen zo compact mogelijk vullen? En bij een open apex, wat doet u dan? CaOH2? MTA?Tijdens het aankomende NVvE-congres zal een groot deel van deze vragen en overwegingen beantwoord worden.
28 januari 2020/door Anitadeklerk2018
Barrières voor mondzorg bij ouderen in een zorginstelling

Barrières voor mondzorg bij ouderen in een zorginstelling

Via systematisch literatuuronderzoek brachten twee mondzorgkundestudenten de barrières voor mondzorg bij ouderen in een zorginstelling in kaart. Zij keken hierbij naar de perspectieven van tandartsen, verpleegkundigen en zorgafhankelijke ouderen zelf.
20 januari 2020/door Redactie
Campus Abutment selectie op enkeltand vervanging

Campus: ‘Maak optimaal gebruik van de digitale processen’

Tijdens deze campusavond praat Patrick Oosterwijk u volledig bij over onze laatste technieken op het gebied van digitalisering en krijgt u handige en bruikbare tips om deze processen te begrijpen en toe te passen. 23 januari, 18:00 - 23:00 uur, Alphen a/d Rijn.
15 januari 2020/door anitatest
Poster Meldcode kindermishandeling, weinig kennis hierover bij tandartsen en mondhygiënisten

Poster Meldcode kindermishandeling: weinig kennis hierover bij tandartsen en mondhygiënisten

Tandartsen en mondhygiënisten hebben geen kennis van de nieuwe meldcode kindermishandeling en implementeren deze niet in de praktijk. Dit blijkt uit kleinschalig, kwalitatief onderzoek van twee studenten Mondzorgkunde van Hogeschool Utrecht.
6 januari 2020/door Redactie
Toon meer