Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

Root to Crown workshops – Opgeleid voor iedere behandelstap
, , , , , ,

Root to Crown workshops – Opgeleid voor iedere behandelstap

Dentsply Sirona introduceert een nieuw workshopprogramma. Na de succesvolle ‘Joerd meets Sjoerd’ congressen, zet het concept zich in 2018 en 2019 voort als hands-on programma onder de naam Root to Crown. De disciplines Endo, Resto Direct en Resto Indirect komen aan bod. Schrijf u in.
VPM regiotour
, , ,

VPM Regiotour 2018

De VPM organiseert voor de derde keer haar VPM-Regiotour met als thema: "Help ouders over Hobbels Heen".  Het is een praktische workshop door Maddelon de Jong-Lenters, tandarts-pedodontoloog van Kinderverwijspraktijk Uitblinkers, en Denise Duijster, onderzoeker aan het ACTA Preventieve Tandheelkunde. 5 sep Venlo, 12 sep Emmen, 26 sep Bergen op Zoom, 3 okt Hoorn.

,

Toelatingsexamen tandheelkunde in Vlaanderen vernieuwd

Het toelatingsexamen voor de opleiding tandheelkunde aan een Vlaamse universiteit is vernieuwd. De 135 beste van de 1227 kandidaten zullen worden toegelaten. Niet alleen exacte kennis wordt getoetst, maar ook sociale vaardigheden.
Kaakchirurgen zien gevolgen tandartsentekort
, , ,

Kaakchirurgen zien gevolgen tandartsentekort

In de media zijn berichten verschenen over het snel toenemende tekort aan tandartsen. De Nederlandse kaakchirurgen ondervinden de gevolgen van dit tandartsentekort in hun dagelijkse praktijk en maken zich zorgen. Wanneer geen maatregelen worden genomen, kan dit de publieke mondgezondheid schaden.
Kamerbrief minister Bruins: verhoog aantal opleidingsplaatsen Tandheelkunde
,

Kamerbrief minister Bruins: verhoog aantal opleidingsplaatsen Tandheelkunde

Het aantal opleidingsplaatsen voor Tandheelkunde moet worden uitgebreid van 259 naar 390 opleidingsplaatsen - een stijging van 50%. Dit is de conclusie van onderzoeksbureau Panteia naar de capaciteit in de mondzorg, schrijft minister Bruins in zijn kamerbrief van 29 juni.
Masters of Masters in Esthetic Dentistry 2018
, , , , ,

Masters of Masters in Esthetic Dentistry 2018

Het jaarlijkse DAED-congres 'Masters of Masters in Esthetic Dentistry' vindt dit jaar plaats op 23 & 24 november. Ook deze editie belooft weer een mooi 2-daags congres te worden op een prachtige locatie met internationale sprekers. Zorg dat u zeker bent van een plaats en schrijf u in voor hét esthetische congres van het jaar!
TP Congres 2018 – Gebitsslijtage: diagnose, behandeling en prognose
,

TP Congres 2018 – Gebitsslijtage: diagnose, behandeling en prognose

Tijdens het TP Congres 2018 wordt een grote diversiteit aan behandelingen van het ‘gesleten’ gebit behandeld. De wens van de patiënt om een leven lang het eigen gebit te behouden, is een grote uitdaging voor de tandheelkunde. Vrijdag 30 november 2018 - Prodentfabriek Amersfoort.
StandbyDag 2018
, , ,

StandbyDag 2018

Het jaarlijkse evenement voor de tandarts-, preventie- en orthodontieassistent. “De StandbyDag is een gezellige dag met je collega’s waar je ondertussen ook nog wat van opsteekt!". Fred van Leer neemt je mee in een compleet nieuw programma en nodigt jou uit om zijn unieke fashionles te volgen. 3 november 2018, Bussum.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

Congres PARO2019

Congres PARO2019

In de algemene praktijk is parodontologie teamwork bij uitstek. Tandarts, mondhygiënist en tandarts(preventie)assistent zijn allen intensief betrokken bij goede zorg voor de patiënt. Dit congres richt zich dan ook op het gehele tandheelkundige team. Amsterdam, 1 februari 2019.
5 juni 2018/door Redactie
Congres Chirurgie - Vrijdag 9 november 2018 - RAI Amsterdam

Congres Chirurgie – Vrijdag 9 november 2018 – RAI Amsterdam

Het Congres Chirurgie brengt u in één dag weer helemaal up-to-date over de kleine chirurgie in de algemene tandartspraktijk. Welke chirurgische ingrepen kunt u zelf doen, hoe kunt u deze anders doen en welke laat u doen?
29 mei 2018/door Redactie
Eklund

Eklund Foundation stelt €160.000 beschikbaar voor tandheelkundige onderzoek 

Voor het derde jaar op rij, stelt de Eklund Foundation for Odontological Research and Education ongeveer € 160 000/1.5 MSEK beschikbaar voor hoogstaande projecten in de tandheelkunde.
5 april 2018/door Anitadeklerk2018
Dé Vakbeurs Mondhygiëne 2018

Dé Vakbeurs Mondhygiëne 2018

14 april, Den Bosch. Een eigen praktijk starten kost veel tijd, zeker als je nog alles moet gaan uitzoeken en uitvinden. Wilt u voor uzelf beginnen, maar weet u niet hoe? Waar moet je beginnen en wat komt er allemaal bij kijken? Of heeft u al jaren een praktijk en wilt u die vergroten, moderniseren of juist verkopen? Tijdens deze dag wordt dit allemaal duidelijk.
29 maart 2018/door Redactie
Beste master Tandheelkunde bij Radboudumc

Beste master Tandheelkunde bij Radboudumc

Voor de beste masteropleiding in Tandheelkunde kun je het beste naar de Radboud Universiteit in Nijmegen. In de Keuzegids Masters, waarin alle masteropleidingen aan de Nederlandse universiteiten worden vergeleken, kwam deze naar voren als de beste tandheelkundige master van Nederland.
19 maart 2018/door Redactie
Dental Expo

Dental Expo 2018: een terugblik

Op 8 maart opende Dental Expo 2018 haar deuren. dental INFO was aanwezig bij de opening en maakte video's van enkele exposanten. Ook ziet u een impressie van de eerste twee dagen van de Dental Expo.
19 maart 2018/door Redactie
Openhuisdagen Henry Schein 20 en 21 april

Openhuisdagen Henry Schein 20 en 21 april

Met gepaste trots nodigen wij u op 20 en 21 april uit voor de Henry Schein Openhuisdagen 2018! Volledig in het teken van kennis, kunde en interactie vormen deze twee dagen  een uniek evenement waarbij u meer te weten komt over nieuwe producten en actuele praktijkthema’s.
15 maart 2018/door Redactie

ACTA en KU Leuven op plaats 4 en 9 bij de QS World University Rankings 2018

Op de QS World University Rankings 2018 scoren Nederland en België uitstekend op het vakgebied Tandheelkunde. Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) staan op de vierde en negende plaats.
12 maart 2018/door Redactie
Studiereis mondhygiënisten in Chicago: Bugs in the city

Studiereis mondhygiënisten naar Chicago: Bugs in the city

Dr. Dick Barendregt neemt je met zijn wetenschappelijke en praktijkgerichte benadering mee op een interessante reis naar de wereld van de parodontologie en implantologie. Onderwerpen zoals implantitis, autotransplantatie en de nazorg staan op het programma.
10 maart 2018/door Redactie
Winnaars Mail & Win Met de hele praktijk naar Dental Expo

Winnaars Mail & Win: Met de hele praktijk naar Dental Expo

Onlangs plaatsten wij de Mail & Win actie “4x met de hele praktijk naar Dental Expo”. Uit alle inzendingen hebben wij ad-random de volgende winnaars gekozen:
13 februari 2018/door Redactie
Congres Restaureren2018: bekijk de foto’s Martijn Moolenaar

Congres Restaureren2018: bekijk de foto’s

Op 2 februari vond het congres Restaureren2018 plaats in RAI Amsterdam. Of het nu gaat om het restaureren van natuurlijke elementen met composiet, partieel porselein, facings, keramiek of de keuze voor een brug of een implantaat om een missend element te vervangen, tijdens Restaureren2018 legden de sprekers uit hoe zij te werk gaan in hun praktijk.
6 februari 2018/door Redactie
Nieuw op Dental Expo 2018: Seminarprogramma

Nieuw op Dental Expo 2018: Seminarprogramma

Dental Expo 2018 is dit jaar nog interactiever dan voorgaande edities. Met een seminarprogramma waar professionals u bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen zoals toekomstbestendige praktijken, ergonomie, privacyregels, schaalvergroting en uw pensioen op 8, 9 en 10 maart in de RAI Amsterdam.
5 februari 2018/door Redactie
Toon meer