Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

DentConnect Talent Program “Graduation Event Class of 2019”
, , ,

DentConnect Talent Program “Graduation Event Class of 2019”

Recent hebben zes jonge, getalenteerde tandartsen hun opleiding aan het DentConnect Talent Program afgerond met een diploma. Het Talent Program is een postacademische opleiding van 2,5 jaar dat onderdeel uitmaakt van de DentConnect Academy. De zes studenten zijn de eerste lichting afgestudeerden van dit nieuwe programma waarin vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling centraal staan.
Brief KNMT aan Tweede Kamer: los nu eindelijk eens het tandartsentekort op
,

Brief KNMT aan Tweede Kamer: los nu eindelijk eens het tandartsentekort op

De KNMT roept de Tweede Kamer in een brandbrief op om elk jaar 100 extra tandartsen op te leiden. Dat is nodig om het al jaren bestaande tekort aan tandartsen op te lossen. Ook de komende jaren gaan veel meer tandartsen met pensioen dan er instromen, terwijl de vraag naar mondzorg groeit. ‘De capaciteitsproblematiek onder tandartsen is urgenter dan ooit tevoren en duurt inmiddels meer dan tien jaar’, zegt de KNMT.
Kindertandheelkunde-2022
,

Congres Kindertandheelkunde, 4 febuari, RAI Amsterdam

Zeven zeer ervaren sprekers hebben een goed doordacht congresprogramma samengesteld over de behandeling in de algemene praktijk van jonge kinderen, met de nadruk op de eerste levensfase van 0-4 jaar.
Root-to-crown
, , , , , ,

Root to Crown: een praktisch hands-on programma voor de algemeen tandarts

De Dentsply Sirona Academy start een nieuw seizoen en ontmoet u graag live tijdens één van de zes workshops. Ervaren docenten Joerd van der Meer, Sjoerd Smeekens, Maarten Bekkers en Arend van den Akker laten meerdere disciplines aan bod komen; van endo tot resto (in)direct. Start op 28 mei 2021 met drie webinars en vanaf september met workshops.
,

Schedels en computertomografie helpen tandheelkundige studenten met het leren over orofaciale botanatomie

Leren over de anatomie van de schedel is een complex en driedimensionaal onderwerp. Door gebruik te maken van echte schedels hebben studenten meer plezier in het leren over dit onderwerp, aldus een recente studie.
Dag van het tandvlees
,

Dag van het Tandvlees: 12 mei 2021

Op 12 mei is het de Dag van het Tandvlees, een dag om bewustwording te creëren over de status van het tandvlees. De Europese Federatie voor Parodontologie (EFP) heeft leuke cartoons gemaakt over roken, een slechte adem, gevoelige tanden en losse tanden. Deel de cartoons via je website, social media of in de wachtkamer.
paroscreening witrand 400x230
, , ,

Expertmeeting: Hoe werkt de richtlijn Parodontale screening in de praktijk? - 3 november

Leer hoe je het concrete stappenplan volgens de richtlijn parodontale screening kunt toepassen in jouw eigen praktijk. 5 KRT-punten en geaccrediteerd door Q-keurmerk.
Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?
,

Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?

Je zal er wel van gehoord hebben: Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn nieuw en steeds populairder, ook in de gezondheidszorg. Maar wat zijn ze nou eigenlijk, en waar kan je ze voor gebruiken? In deze webinar leggen twee experts het uit.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

Paroproof witrand 400x230

E-learning: Maak jouw praktijk paro-proof

De richtlijn Parodontale Screening is op een aantal cruciale punten aangepast. Maak kennis met de nieuwste parodontitis inzichten, zodat je jouw patiënt na screening kunt adviseren over de juiste vervolgbehandeling. Accreditatie: Q-Keurmerk en 3 KRT-punten.
15 april 2021/door Redactie
Henry-Schein-Openhuis-2021---400

Openhuisaanbiedingen Henry Schein in uw mailbox op 15 en 16 april 2021

Wilt u de Henry Schein openhuisaanbiedingen ook ontvangen in uw mailbox op 15 en 16 april? Schrijf u dan nú in voor de Henry Schein e-mailnieuwsbrief.
6 april 2021/door anitatest
PE-2021---400-x-230-witrand

Dental Practice Excellence – met topspreker Ben Tiggelaar

Hét event van Dentiva voor praktijkhouders en -managers op vrijdag 10 & zaterdag 11 september 2021 (live). Thema: Jouw praktijk naar de top. Met keynote speaker Ben Tiggelaar!
5 april 2021/door Redactie
ACTA ranking

ACTA op derde plaats QW World University Rankings

ACTA staat dit jaar op de derde plaats in de QS World Rankings voor Tandheelkunde. Daarmee is ACTA gezakt van plaats 2 naar 3, maar behoudt ze haar hoge positie op de wereldranglijst.
8 maart 2021/door Redactie
he-sooner-the-better---400

Free webinar: the sooner the better – onset of peri-implant infections, 31 March, 17.30 – 18.30

Onset of peri-implant infections. Prevention, detection and early treatment. Free webinar Wednesday March 31, 17.30 - 18.30 CET. A GumCare companion initiative. Register at thegumcarecompanion.com/webinar
27 februari 2021/door Redactie
Voeding-en-mondgezondheid-400

E-learning: Voeding en mondgezondheid

Voor mondhygiënisten is het belangrijk meer te weten over voeding in zijn algemeenheid. Daarom wordt in deze e-learning aandacht besteed aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook komen Stevia en groene thee aan bod, evenals de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen, de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen en de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen.
22 februari 2021/door Anita test Test
Marie-Charlotte-Huijsmans-en-Renske-Thomas---400

Webinar Paro-behandeling gelukt, element verloren…

De NVvP organiseert op donderdag 11 maart 2021 om 20.00 uur een webinar, waarbij Prof.dr. M-C. Huysmans en Dr. R.Z. Thomas (parodontoloog NVvP - Arnhem, Groningen) de discussie voeren over het ontstaan van wortelcariës.
28 januari 2021/door Redactie
Dé Vakbeurs Mondhygiëne

Dé Vakbeurs Mondhygiëne, 9 & 10 april 2021 – online

Tijdens de voorgaande edities heeft de Vakbeurs Mondhygiëne zich ontwikkeld tot een evenement met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. We bieden op 9 & 10 april digitaal workshops aan waarvoor u zich kosteloos kunt aanmelden.
27 januari 2021/door anitatest
9 - 13 maart 2021: De 39ste IDS in Keulen

IDS in Keulen verschoven naar 22 – 25 september 2021

De 39ste International Dental Show (IDS) in Keulen is verschoven naar 22 - 25 september 2021 in verband met de coronacrisis. Oorspronkelijk stond deze voor maart 2021 gepland.
15 december 2020/door anitatest
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. Start 29 januari.
12 december 2020/door anitatest
Yvonne-Buunk-Werkhoven

Online colleges geven als Visiting Professor in een 3 in One Programme aan Indonesische studenten en docenten: “Introspectie ten top”

In de week van 4 tot 10 november 2020 heeft gedragswetenschapper (psycholoog en mondhygiënist) dr. Yvonne Buunk-Werkhoven ’s ochtends om 6 uur online gastcolleges gegeven aan derdejaarsstudenten en aan de staf van de faculteit tandheelkunde aan de Universitas Brawijaya in Malang, Indonesië.
7 december 2020/door Redactie
NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken

NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken, 1 december

In dit webinar maken Aukje Bouwman en Machteld Siers u ‘live’ vanuit de studio in Amersfoort deelgenoot van de overwegingen die met de patiënt besproken dienen te worden en die uiteindelijk leiden tot het gezamenlijk nemen van een besluit. Webinar op 1 december.
15 november 2020/door anitatest
Toon meer