Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

Dag-van-het-Tandvlees-2023
,

Dag van het Tandvlees 2023: gezondheid van tandvlees als levensstijl

De jaarlijkse bewustmakingsdag voor tandvleesgezondheid van de European Federation of Periodontology (EFP) zal volgend jaar in het teken staan van gezond tandvlees als levensstijl en als een essentieel onderdeel van het algehele welzijn.
studenten
,

Capaciteitsorgaan adviseert jaarlijks 375 tandartsen op te leiden

Het Capaciteitsorgaan adviseert het aantal instromende tandartsstudenten te verhogen tot 375 per jaar. Dit advies geven zij in het Capaciteitsplan 2024-2027 dat onlangs gepubliceerd werd. Momenteel starten er jaarlijks 261 studenten aan de opleiding Tandheelkunde, waarmee het aantal opleidingsplaatsen dus met 114 zal stijgen.
, ,

Retrospectief 2022 & prospectief 2023

Als gedragswetenschappelijk docent is dr. Yvonne Buunk-Werkhoven (psycholoog en mondhygiënist) sinds 2021 parttime werkzaam bij de Huisartsopleiding Amsterdam UMC. Daarnaast continueert ze als onafhankelijk onderzoeker en adviseur diverse publieke (mond) gezondheidszorg projecten. Aan het begin van dit nieuwe jaar blikt zij terug en vooruit over het toepassen van theorieën, long-life learning en onderzoek en onderwijs.
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen
, , , , ,

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. Start 4 februari 2022.
Podcast
,

Podcast: de financiële en menselijke kosten van tandvleesaandoeningen

Tandvleesaandoeningen kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid en kwaliteit van leven van patiënten. Daarnaast hangt er ook een flink prijskaartje aan, onder andere van alle behandelingen. Wat kosten tandvleesaandoeningen ons zowel financieel als menselijk? Dit wordt besproken in een recente Engelstalige EFP Perio Talks-podcast van de European Federation of Periodontology (EFP).
Mondzorgpraktijk Anno Nu Logo 400x230
, , ,

Mondzorgpraktijk Anno Nu, 10 december, Utrecht

Op 10 december ontvangen we u graag in ‘t Hart in Utrecht voor de negende editie van Mondzorgpraktijk Anno Nu. Hét congres voor praktijkhouders en -managers in de mondzorg die vol vertrouwen en goed voorbereid aan de slag willen gaan. Alle niet-medische aspecten van de praktijk komen tijdens deze dag aan bod.
Studiereünie op Dental Expo 2022
, , ,

Studiereünie op Dental Expo 2022

Dental Expo, de vakbeurs voor de totale mondzorg in Nederland, vindt 27, 28 en 29 oktober na 4,5 jaar eindelijk plaats in RAI Amsterdam. Naast de plek om producten te ontdekken en kennis te vergaren is het bij uitstek de plek om iedereen weer te ontmoeten. Professionals uit de mondzorgbranche kunnen niet alleen hun relaties vanuit de dentale branche ontmoeten, ook krijgen ze de mogelijkheid om weer in contact te komen met hun studiegenoten van vroeger op de studiereünie.
Poster op ISDH 2022 Sport fit met een gezond gebit
, ,

Poster op ISDH 2022: Sport fit met een gezond gebit

Afgelopen augustus vond het 13de Internationale Symposium voor Dental Hygiëne (ISDH) plaats. Mondhygiënist Jolanda Gortzak verzorgde op dit congres een posterpresentatie over haar project ”Sport Fit met een Gezond Gebit”. Zij vertelt over haar poster en haar ervaringen op dit congres.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

DSD-day

DSD Dag – Met Dr. Christian Coachman, 7 oktober, Amsterdam

Christian Coachman keert na 6 jaar terug in Amsterdam voor zijn DSD Day World Tour! Deze Tour reisde eerder al door 54 landen en 181 steden en verwelkomde ruim 58.000 deelnemers. De DSD dag is volledig gericht op de digitale workflow en het inrichten en implementeren van DSD in de kliniek. Op naar meer succes en voldoening voor je patiënten.
27 augustus 2022/door anitatest
Leren, uitleg, school

Gesprekken over nieuwe tandartsopleiding in Rotterdam

De bestaande tandartsopleidingen vormen samen met het Erasmus MC een werkgroep die de mogelijkheden bekijkt voor een nieuwe tandartsopleiding in Rotterdam. Dit staat in de brief van minister Kuipers (VWS) aan de Tweede Kamer.
22 augustus 2022/door anitatest
Let's talk Oral Health: Schrijf je in voor het webinar op 5 september

Let’s talk Oral Health: Schrijf je in voor het webinar op 5 september

Deze aflevering van Let's talk Oral Health zal focussen op kindertandheelkunde en mondzorg aan huis. 5 september, 15:30 - 16:30 uur, gratis webinar. 
16 augustus 2022/door anitatest
Technologie gaat tekorten in de tandartsenzorg te lijf

Technologie gaat tekorten in de tandartsenzorg te lijf

Vanwege het tekort aan tandartsen in Nederland is besloten het aantal plekken voor toetsing van niet-EU tandartsen uit te breiden. Voor deze tandartsen biedt Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) nu trainingen aan met ultramoderne apparatuur in het Amsterdam Skills Centre (ASC) van Amsterdam UMC.
4 juli 2022/door Redactie
IDS

IDS viert 100-jarig bestaan van 14 tot 18 maart 2023

Sterke internationale deelname onderstreept het doorslaggevende belang als globaal brancheplatform. Maar liefst voor de 39e keer opent de Internationale Dental Show (IDS) van 22 tot en met 25 september 2021 zijn deuren. De IDS staat helemaal in het teken van een nieuwe positiebepaling van de gehele internationale tandheelkundige branche.
20 mei 2022/door anitatest
ACTA

ACTA herstart de opleiding Prothetische tandheelkunde en Orale Implantologie

ACTA herstart per september haar afstudeerprofiel van de master in Oral Health Science Orale Implantologie en Prothetische Tandheelkunde. De opleiding kan per 2022-2023 drie studenten voor dit afstudeerprofiel plaatsen en nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar een opleidingsplaats.
3 mei 2022/door Redactie
NVM-55-jaar

NVM Lustrumcongres

Op vrijdag 23 september 2022 van 9.15 uur tot in de kleine uurtjes viert NVM-mondhygiënisten haar 55-jarig jubileum in Musis Arnhem. De dag begint met een congres. Het congresprogramma bevat plenaire lezingen over preventie, paro-endo problematiek, de frustraties van furcaties en shared decision making. Verder is er een uitgebreide beursvloer te bezoeken.
2 mei 2022/door Redactie
docent

STAP-budget voor om- of bijscholing in de mondzorg: wat is het?

Sinds maart 2022 kunnen burgers een STAP-budget van maximaal €1000,- per jaar aanvragen. Dit budget kan worden ingezet om opleidingen, cursussen en trainingen te volgen. Ook voor mensen werkzaam in de mondzorg is het STAP-budget beschikbaar. Vanuit het STAP-budget zijn er ieder kalenderjaar 6 aanvraagtermijnen (1 mei, 1 juli, 1 september etc.) beschikbaar.
2 mei 2022/door Redactie
ACTA op nummer 2 in lijst beste universiteiten voor tandheelkunde

ACTA op nummer 2 in lijst beste universiteiten voor tandheelkunde

Het Academic Centre for Dentistry Amsterdam (ACTA), de gedeelde tandheelkundige faculteit van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam, klimt met 85 punten naar een gedeelde plek in de jaarlijkse ranglijst van QS Top Universities.
28 april 2022/door Redactie
Henry-Schein-Openhuis2022

Ontdek exclusieve aanbiedingen en partners op de Henry Schein Virtuele Openhuisdagen!

Na het succes van de Nederlandse Virtuele Openhuisdagen vorig jaar, gaan we dit event opnieuw op deze wijze vormgeven en organiseren we dit ook voor het eerst voor onze Belgische markt. Kom onze exclusieve promoties en partners ontdekken in het virtuele Henry Schein dorp op:
21 en 22 april in Nederland | 21, 22 en 23 april in België.
2 april 2022/door anitatest
Vakbeurs mondhygiene, 14 mei 2022

Één gezellige en interessante dag met collega’s tijdens Dé Vakbeurs Mondhygiëne! – 14 mei

Dé vakbeurs waar je als mondzorg professional bij moet zijn als je meer informatie wilt over de moderne praktijkvoering. Informatie over het programma, thema, registratie of als exposant deelnemen? www.vakbeursmondhygiene.nl
17 maart 2022/door anitatest
Anatomie leren zonder stinkende kadavers het kan met geplastineerde specimen

Anatomie leren zonder stinkende kadavers: het kan met geplastineerde specimen

Studenten aan de University of Nevada, Las Vegas (UNLV) School of Dental Medicine leren over de hoofd- en nekanatomie en het verband met de mondholte met behulp van geplastineerde menselijke hoofden. Zo krijgen ze de echte ervaring, zonder de geur en grauwheid van kadavers.
2 maart 2022/door Redactie
Toon meer