Scholing mondzorg

De laatste ontwikkelingen bij de opleidingen Tandheelkunde, Mondzorgkunde, Tandartsassistent en voor bij- en nascholing in de mondzorg voor alle mondzorgprofessionals vindt u in deze categorie.

, , , , ,

Bezoek “Dentology, powered by Henry Schein”: hét internationale symposium voor tandheelkundige professionals

Tijdens dit buitengewone evenement kunt u lezingen van gerenommeerde internationale experts over innovaties bijwonen. Ook kunt u virtuele presentaties bekijken van de geavanceerde oplossingen van onze toonaangevende leveranciers.
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen
, , ,

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. Start 29 januari.
NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken
, , ,

NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken, 1 december

In dit webinar maken Aukje Bouwman en Machteld Siers u ‘live’ vanuit de studio in Amersfoort deelgenoot van de overwegingen die met de patiënt besproken dienen te worden en die uiteindelijk leiden tot het gezamenlijk nemen van een besluit. Webinar op 1 december.
Praktijk-Anno-nu
, ,

Congres Mondzorgpraktijk Anno Nu - online op 12 en 16 december

Congres Mondzorgpraktijk Anno Nu zal 12 december én 16 december 2020 online georganiseerd worden door  KNMT,  VvAA en  MedischOndernemen. Mondzorgpraktijk Anno Nu is hét congres voor praktijkhouders en -managers in de mondzorg die vol vertrouwen en voorbereid het komende jaar in willen gaan.
Info-avond-implantologie---Implant-College
, , ,

Informatieavond implantologie: Is implantologie iets voor mij?

Is implantologie iets voor jou? Kom erachter tijdens deze informatieve en gezellige avondbijeenkomst. Naast theorie krijg je een rondleiding door een implantologie praktijk én plaats je zelf jouw eerste implantaat tijdens een boorpracticum. 22 oktober, 19-21.30u, Den Dolder
In Australië meer dan de helft van de tandartsen vrouw
,

181 kandidaten toegelaten tot opleiding voor tandarts in Vlaanderen

Dit jaar mogen 181 van de 939 kandidaten aan het toelatingsexamen voor tandarts beginnen met de studie in Vlaanderen. De proef werd voor het eerst online georganiseerd.
Implant-College---leren-implanteren
, , ,

Leer implanteren bij Implant College

Start 3 en 4 juli met de tweedaagse introductie verzorgd door Drs. Pim Ruijpers, implantoloog bij de Drietand in Maastricht en vice-voorzitter van de NVOI. Kleine groep deelnemers, fijne locatie, theorie afgewisseld met praktijk. Besluit daarna of je wilt gaan voor het hele traject.
Vanaf volgend jaar chirurgische operaties oefenen met Virtual Reality
,

Virtual-reality-bedrijf gaat trainingsmodules voor tandheelkundige procedures maken

Trainingsmodules gericht op studenten en tandartsen en zullen worden verkocht aan aanbieders van tandheelkundig onderwijs in Europa en de VS. Naar verwachting wordt de ontwikkeling eind 2020 afgerond.

Partnernieuws

Agenda bij- en nascholing

Agenda E-learining
Agenda Tandarts
Agenda Mondhygiënist
Agenda (Preventie)Assistent
Agenda Praktijkmanager
Agenda België
Agenda Internationaal

Meer scholing mondzorg

Dental-Expo-okt-2020

Nieuwe datum en locatie Dental Expo 2020: 29, 30 en 31 oktober 2020

De tiende editie van de vakbeurs Dental Expo wordt verplaatst naar 29, 30 en 31 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem. “Het is ons in samenspraak met RAI Amsterdam niet gelukt een nieuwe datum voor onze jubileumeditie te vinden voor dit najaar in Amsterdam. Daarom zijn we genoodzaakt de vakbeurs te verplaatsen naar Evenementenhal Gorinchem.
22 april 2020/door anitatest

Meld je nu aan voor unieke live webinars van TePe

Het zijn momenteel spannende en onzekere tijden. TePe vindt het overbrengen van kennis zeer belangrijk en biedt jou daarom als dentaal professional graag een aantal unieke live webinars uit Zweden aan, om jouw kennis te vergroten. Deze tijd biedt een geschikte gelegenheid om hier aandacht aan te besteden.
8 april 2020/door anitatest
idem2020

IDEM 2020 vakbeurs: nu online experience door coronavirus

IDEM 2020 - een vakbeurs die door de Singapore Dental Association samen met de Koelnmesse wordt georganiseerd - zal nu geheel digitaal worden gehouden vanwege de coronacrisis. IDEM 2020 zal een online platform worden waar exposanten de mogelijkheid krijgen om hun producten en oplossingen te tonen, met zowel opgenomen video's als live stream sessies.
24 maart 2020/door anitatest
Meer tandgeneeskundestudenten zonder extra middelen en planning? Dat kan niet, zeggen Vlaamse universiteiten

Meer tandheelkundestudenten zonder extra middelen en planning? Dat kan niet, zeggen Vlaamse universiteiten

De Vlaamse universiteiten in België maken zich zorgen om de plannen om de studiequota voor geneeskunde en tandheelkunde te verhogen. Zonder overleg, extra middelen en planning zullen de opleidingen kwaliteit verliezen en zal het plan niet het beoogde effect hebben, zeggen de rectoren.
16 maart 2020/door anitatest
NVvE---endo-finish

NVvE Voorjaarscongres 14 maart gaat niet door vanwege coronavirus

Helaas heeft de NVvE moeten besluiten het NVvE voorjaarscongres op zaterdag 14 maart te annuleren. Voor enkele sprekers is het onmogelijk om een lezing te geven in verband met maatregelen vanuit hun werkgever aangaande het COVID-19 virus.
12 maart 2020/door anitatest
Dental-expo

Dental Expo 2020 verplaatst vanwege coronavirus

De komende editie van de vakbeurs Dental Expo die gepland staat op 19, 20 en 21 maart 2020 in RAI Amsterdam, wordt verplaatst naar een later moment vanwege het coronavirus.
10 maart 2020/door anitatest
AnyRidge Day implantologie symposium

Coronavirus dwingt MegaGen tot uitstel AnyRidge Day implantologie symposium 4 april

Het had een groot en wetenschappelijk feest moeten worden: het implantologie symposium van zaterdag 4 april in de Koepelhal in Tilburg. Maar dat feest gaat helaas niet door. In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus en het sterke internationale karakter van het evenement, heeft de organisatie besloten het symposium uit te stellen.
3 maart 2020/door anitatest
endodontologie

Occlusale aanpassingen kunnen pulpitisachtige klachten verhelpen

Studie naar behandeling van patiënten met persisterende en onverklaarbare pulpitisklachten na een endodontische behandeling, uitgevoerd door een zeer ervaren endodontoloog. Hieruit blijkt dat een occlusale aanpassing met behulp van een digitale occlusie-analyse uitkomst kan bieden bij onbegrepen pijnklachten na een uitstekend uitgevoerde endodontische behandeling.
2 maart 2020/door anitatest
Hoofdafbeelding Hoe kun je het beste advies over preventie aan de patiënt geven

Hoe kun je het beste advies over preventie aan de patiënt geven?

De wijze van communiceren en het betrekken van de patiënt bij de behandeling vormen de basis voor het slagen van gedragsverandering. Dit blijkt uit kleinschalig kwalitatief onderzoek door studenten Mondzorgkunde.
17 februari 2020/door anitatest
NVWT-richtlijncursussen

NWVT KIMO richtlijncursussen

De NWVT organiseert een 3-tal cursussen over recente KIMO richtlijnen: Tandheelkundige ingrepen bij antistolling: Hoe ga ik als tandarts met antitrombotica om? 15 april | Wortelcariës bij kwetsbare ouderen: Klinische praktijkrichtlijn KIMO, 10 juni | De Derde Molaar: 7 oktober.
12 februari 2020/door anitatest
Henry Schein Openhuis2020

Openhuisdagen Henry Schein 17 en 18 april

Met gepaste trots nodigen wij u op 17 en 18 april 2020 uit voor de Henry Schein openhuisdagen! Volledig in het teken van kennis, kunde en interactie vormen deze twee dagen een uniek evenement waarbij u meer te weten komt over nieuwe producten en actuele praktijkthema’s.
11 februari 2020/door anitatest
Expo

Tiende editie Dental Expo op 19, 20 en 21 maart 2020

Op 19, 20 en 21 maart 2020 vindt de Dental Expo voor de tiende keer plaats in de RAI in Amsterdam.  Naast het bezoeken van exposanten kunt u seminars en hands-on trainingen volgen over alle ontwikkelingen in de mondzorg, zoals digitalisering, ondernemerschap en interprofessionele samenwerking.
9 februari 2020/door anitatest
Toon meer