Dag van het Tandvlees 2023: gezondheid van tandvlees als levensstijl

Dag-van-het-Tandvlees-2023

De jaarlijkse bewustmakingsdag voor tandvleesgezondheid van de European Federation of Periodontology (EFP) zal volgend jaar in het teken staan van gezond tandvlees als levensstijl en als een essentieel onderdeel van het algehele welzijn.

Dag van het Tandvlees op 12 mei

De Dag van het Tandvlees zal volgend jaar op 12 mei ‘gevierd’ worden. De dag zal in het teken staan van de slogan: “Gezond tandvlees staat je goed. Bescherm het!”. De slogan is ontworpen om de kerndoelstelling van de EFP van “parodontale gezondheid voor een beter leven” over te brengen en tegelijkertijd een positieve toon aan te slaan.

“Tandvlees speelt een belangrijke rol in onze algemene gezondheid, maar ook in ons uiterlijk, omdat ze het algemene beeld van onze glimlach beïnvloeden”, zegt Spyros Vassilopoulos, het gekozen lid van het uitvoerend comité van EFP en coördinator van de Dag van het Tandvlees 2023.

De bewustmakingscampagne van 12 mei zal worden gepromoot via de verschillende communicatiekanalen van de EFP, waaronder de website, de maandelijkse e-mailnieuwsbrief, sociale media en zal ook het onderwerp zijn van een EFP Perio Talks-podcast.

Tools

Net als bij het evenement van dit jaar zal er een “Campaign Builder”-tool op de EFP-website staan waarmee nationale verenigingen en individuele clinici hun eigen aangepaste sociale-mediacampagnes kunnen maken rond de Dag van het Tandvlees 2023. Verder zal er een social media challenge worden uitgebracht waaraan mensen kunnen deelnemen en daarmee de gezondheid van het tandvlees bevorderen.

Ook in Nederland is er jaarlijks aandacht voor wat internationaal Gum Health Day genoemd wordt. Tandartsen, mondhygiënisten, bedrijven en verenigingen zetten in op extra voorlichting en speciale acties om de gezondheid van het tandvlees in Nederland te bevorderen.

Bron:
EFP

Lees meer over: Kennis, Scholing