Dag van het Tandvlees – 12 mei: Healthy gums look good on you. Protect them!

Dag van het Tandvlees – 12 mei

Het nieuwe jaar is weer begonnen en zowel de European Federation of Periodontology (EFP) als de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) zijn weer druk bezig met de voorbereidingen van de Gum Health Day oftewel de Dag van het Tandvlees 2023.

De slogan vanuit de EFP voor 2023 “Healthy gums look good on you. Protect them!” sluit goed aan bij het thema van de NVvP. Gezond tandvlees staat je goed! Bescherm het!, een mooie tekst die aansluit op Roze en Krachtig is Prachtig. Want gezond tandvlees is Roze, en gezond tandvlees is Krachtig, en dat vinden wij natuurlijk helemaal Prachtig!

Roze en Krachtig is Prachtig

De campagne ‘Roze en Krachtig is Prachtig’ is inmiddels bekend. Ons doel is om dit thema de komende jaren verder te verspreiden zodat niet alleen wij als tandheelkundige professionals, maar ook andere zorgprofessionals én onze patiënten bekend raken met dit thema en bijbehorende Dag van het Tandvlees.

De Dag van het Tandvlees is natuurlijk maar één dag, maar aandacht voor gezond tandvlees moet er alle dagen van het jaar zijn. In dat kader heeft de NVvP in het najaar van 2022 de ‘Roze en Krachtig is Prachtig’ campagne nogmaals online gezet en daarin met name het belang van elektrisch poetsen onderstreept. En ook die campagne was op social media weer een groot succes met ditmaal bijna 100.000 views.

ikwilgezondtandvlees.nl en gratis tandvleeschecks

Het doel van al dit werk blijft bewustwording creëren onder de bevolking en dan met name onder de mensen die niet standaard 1-2x per jaar een tandarts of mondhygiënist zien. Via de website ikwilgezondtandvlees.nl kunnen mensen informatie vinden over tandvleesproblematiek. Op die manier hopen we hen ook te stimuleren om zelf een afspraak te maken bij zijn of haar eigen tandarts of mondhygiënist om de conditie van het tandvlees nog eens extra te laten bekijken. Daarnaast is het plan om in de week van 8 t/m 12 mei 2023 weer door het land gratis tandvleeschecks uit te gaan voeren. Meer informatie hierover zal binnenkort via de website ikwilgezondtandvlees.nl terug te lezen zijn.

Wat kunt u als mondzorgprofessional doen?

Naast de online campagne willen we graag alle mondzorgprofessionals in Nederland vragen om ook hun steentje bij te dragen aan deze campagne. Hiervoor is er een digitale toolset ontworpen bestaande uit een narrowcasting video, digitale poster en banner. Deze materialen kunnen worden gebruikt voor op websites, social media pagina’s, tv-schermen in wachtkamers of als handtekening onderaan e-mails. Uiteraard is eenieder vrij om ook in de week van 8 t/m 12 mei in de eigen praktijk mensen de mogelijkheid te bieden om een (gratis) tandvleescheck te ontvangen. Indien gewenst bestaat er dan ook de mogelijkheid om de praktijk aan te melden op de website ik wil gezond tandvlees.nl, zodat patiënten de praktijk makkelijk via de postcode locator kunnen vinden. Wilt u zich hiervoor aanmelden en de bijbehorende digitale toolset alvast per e-mail ontvangen? Stuur dan een mail naar secretariaat@nvvp.org.

 

 

Lees meer over: Kennis, Scholing