Dag van het Tandvlees: 12 mei 2022

Dag van het Tandvlees: 12 mei 2022

Op 12 mei is het de Dag van het Tandvlees, een dag om bewustwording te creëren over de status van het tandvlees. De NVvP heeft voor deze dag de campagne ‘Roze en krachtig is prachtig’ gelanceerd, samen met een mondzorgfabrikant, met als doel het creëren van bewustwording onder de bevolking.

Website

Via de website ikwilgezondtandvlees.nl kunnen mensen informatie vinden en checken waar ze een gratis tandvleescheck en informatie kunnen ontvangen over tandvleesproblematiek. Uiteraard kan een check van de conditie van het tandvlees ook bij iemands eigen tandarts of mondhygiënist plaatsvinden.

Enkele Tandheelkunde- en Mondzorgkunde opleidingen doen mee

Enkele Tandheelkunde- en Mondzorgkunde opleidingen doen mee. Zij bieden in de week van 9 t/m 13 mei mensen de mogelijkheid om op het aangegeven inloopspreekuur een gratis tandvleescheck en aanvullende informatie te ontvangen over gezond tandvlees en bijbehorende tandvleesproblematiek.

Screening in de Mobiele Praktijk van Defensie

Net als bij de vorige Dag van het Tandvlees heeft het ministerie van Defensie de Mobiele Tandheelkundige Praktijk, een echte tandartsbus, weer beschikbaar gesteld. De bus wordt op 12 mei op het Eendrachtsplein in Rotterdam geplaatst, zodat langslopend publiek in de bus informatie kan krijgen én een screening van zijn/haar tandvlees.

Promotiematerialen

De NVvP heeft een digitale toolset ontworpen bestaande uit een narrowcasting video, digitale poster en banner. Deze materialen kunnen tandartsen en mondhygiënisten plaatsen op hun website, social media, op tv-scherm in de wachtkamer of als handtekening onderaan e-mails.

 

Lees meer over: Kennis, Scholing