Dag van het Tandvlees – 16 mei: Gums Rock! Keep them safe!

dag van het tandvlees 2024

Op 16 mei aanstaande vindt de Gum Health Day ofwel de Dag van het Tandvlees 2024 plaats. Zowel de EFP als de NVvP zijn druk bezig met de voorbereidingen van deze dag, die dit jaar als thema heeft: ‘Gums Rock! Keep them safe!’

Het thema van dit jaar sluit aan op het thema dat de NVvP voor deze dag uitdraagt:

Roze en Krachtig is Prachtig: gezond tandvlees is roze, gezond tandvlees is krachtig en dat vinden wij natuurlijk helemaal prachtig!

Er staat een mobiele tandartspraktijk van defensie op Plein 1944 in Nijmegen waar iedereen kan binnenlopen.

Campagne verder verspreiden

Het doel van de NVvP is om dit thema de komende jaren verder te verspreiden, zodat niet alleen wij als tandheelkundige professionals maar ook andere zorgprofessionals én onze patiënten bekend raken met dit thema en bijbehorende Dag van het Tandvlees.

ikwilgezondtandvlees.nl

Het doel van al dit werk blijft bewustwording creëren onder de bevolking en dan met name onder de mensen die niet standaard 1-2x per jaar een tandarts of mondhygiënist zien. Via de website ikwilgezondtandvlees.nl kunnen mensen informatie vinden over tandvleesproblematiek. Op die manier hopen we hen tevens te stimuleren om zelf een afspraak te maken bij de eigen tandarts of mondhygiënist, waar zij de conditie van het tandvlees kunnen laten bekijken.

Wat kun je doen?

Naast een online campagne van de NVvP kun je je steentje bijdragen aan deze campagne. Hiervoor is een digitale toolset ontwikkeld die je kunt downloaden op de website van de NVvP:

  • Poster
  • Banner voor onder je e-mail
  • Post en filmpjes voor social media

Uiteraard ben je vrij om in de week van 13 t/m 17 mei in je eigen praktijk mensen de mogelijkheid te bieden om een (gratis) tandvleescheck te ontvangen. Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om je praktijk aan te melden op de website ikwilgezondtandvlees.nl, zodat patiënten je praktijk makkelijk via de postcode-locator kunnen vinden. Wil je je hiervoor aanmelden en de bijbehorende digitale toolset alvast per e-mail ontvangen? Stuur dan een mail naar secretariaat@nvvp.org

Lees meer over: Kennis, Scholing