Cosmetische tandheelkunde

In deze rubriek vindt u artikelen over cosmetische tandheelkunde voor mondzorgprofessionals.  Van congresverslagen over cosmetische tandheelkunde, achtergrondinformatie over tanden bleken en facings tot informatie over materialen voor esthetische tandheelkunde en trends in de markt.

Britse millennials vinden uiterlijk gebit belangrijker dan gezondheid
, ,

Britse millennials vinden uiterlijk gebit belangrijker dan gezondheid

Steeds meer Britten onder de 34 jaar oud kiezen bij de tandarts voor cosmetische ingrepen in plaats van gebitscontroles, zo bleek uit een nieuwe studie. De resultaten lijken aan te tonen dat steeds meer Britse millennials meer geven over het uiterlijk dan om de gezondheid van hun gebit.
Esthetisch-restauratieve behandelplanning: antwoorden op opkomende vragen
, , , ,

Esthetisch-restauratieve behandelplanning: antwoorden op opkomende vragen

Een esthetisch restauratief plan opstellen kan in de praktijk soms lastig zijn of vragen oproepen. Zoals: welke volgorde kunnen we het beste aanhouden? Of: is het goed om te infiltreren of toch juist liever bleken? Ondanks dat we een goed inzicht hebben in hoe te behandelen – mede dankzij de digitale fotografie - komen vaak toch de nodige vragen op.
Voorspelbaarheid in de esthetische tandheelkunde: welke factoren leveren een positieve bijdrage?
, , ,

Voorspelbaarheid in de esthetische tandheelkunde: welke factoren leveren een positieve bijdrage?

Esthetiek gaat in op de kleine details. Implantaten moeten daarbij eenzelfde niveau halen als de originele elementen. Erg lastig, aangezien bij natuurlijke elementen de gingiva bijna verkleeft met de elementen. Welke factoren spelen er mee?
Een derde van alle Britten zou tanden bleken voor welzijn
,

Een derde van alle Britten zou tanden bleken voor welzijn

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat een derde van de volwassenen in Groot-Brittannië (GB) geïnteresseerd is in chirurgische cosmetische ingrepen. Voornamelijk het bezitten van een gezond uitziend gebit blijkt van groot belang. Van de 43%  volwassenen uit GB die geïnteresseerd is in de non-chirurgische procedures, zou 27% tanden laten bleken.
ANT: minister moet cosmetische tandheelkunde volledig vrijgeven
, ,

ANT: minister moet cosmetische tandheelkunde volledig vrijgeven

De ANT wil dat op korte termijn cosmetische tandheelkunde niet meer gebonden is aan maximumtarieven en wordt vrijgesteld van elke regulering. De huidige spelregels zijn volgens de beroepsvereniging een forse rem op innovatie in de mondzorg en patiënten moeten noodgedwongen naar het buitenland voor een dergelijke behandeling.
rode wijn
,

Het voorkomen van verkleuring bij gebleekte tanden

Een nieuw onderzoek heeft de effectiviteit van verschillende tandoppervlak behandelingen bestudeerd, om vervolgens te kijken of de wachttijd van het consumeren van rode wijn na bleken effect heeft op de kleur van de tanden.
recessiebedekking
, , , ,

Recessiebedekking in het front: hoe gaat u te werk?

Recessies in het front komen veelvuldig voor en kunnen allerlei problemen geven. De meest  voorkomende klachten van patiënten zijn van esthetische aard. Wat zijn de oorzaken, klachten en behandelmogelijkheden?
whitening
,

Whitening tandpasta blijkt niet te werken

Tegenwoordig heeft elk tandpasta merk wel een whitening-variant. Deze tandpasta’s beloven een zichtbaar witter gebit en zijn soms wel acht keer zo duur zijn als normale tandpasta. Het probleem? Tanden worden er niet echt witter van volgens de Consumentenbond.

Partnernieuws

Links cosmetische tandheelkunde

Meer cosmetische tandheelkunde

Een op de vier mannen heeft voorkeur voor rechter gebit

Een op de vier mannen heeft voorkeur voor rechter gebit

Onderzoek in Engeland toont aan dat één op de vier mannen graag zijn uiterlijk zou verbeteren door zijn tanden rechter te laten zetten. Het onderzoek werd uitgevoerd door Align Technology.
7 november 2016/door Redactie
Tips voor het bepalen van de perfecte kleurtoon

Tips voor het bepalen van de perfecte kleurtoon

Wetenschap maakt het mogelijk om nauwkeurig de kleur van de tanden te bepalen. Hoe meer informatie u kan doorgeven aan de tandtechnicus, hoe beter.
26 september 2016/door Redactie

Passen van potentiële gebitten door middel van Augmented Reality

In de toekomst zou het nog wel eens mogelijk kunnen zijn om het resultaat van een tandheelkundige behandeling te zien voordat de behandeling daadwerkelijk is uitgevoerd. De Zwitserse startup Kapanu werkt hard aan de ontwikkeling van een ‘virtuele spiegel’ waarmee dit mogelijk zal zijn.
20 augustus 2016/door Redactie
Orthodontische esthetiek

Esthetiek vanuit orthodontisch perspectief

Bij een orthodontische behandeling moeten zowel de occlusie als de esthetiek van de patiënt in de behandelplanning worden meegenomen. De orthodontisten Bert Jongsma en Krista Janssen bespraken de proporties van het aangezicht op macro-, mini- en micro niveau.
16 december 2015/door Anitadeklerk2018

Update: Materialen voor esthetische tandheelkunde

Van A (Adhesion) tot Z (Zirkonium). Een update over de materiaalkeuze door prof. dr. Markus Blatz, hoogleraar Restoratieve Tandheelkunde in Philadelphia. Verslag van het NVVRT-congres.
7 december 2015/door dentalinfo

Hollywoodtrend: wittere tanden met geactiveerde kool

Het lijkt alsof Hollywood een nieuwe trend in gang heeft gezet, door het gebruik van ‘wondermiddel’ actieve kool. Door dagelijks wat van deze kool te gebruiken zouden de tanden op natuurlijke wijze worden gebleekt.
14 september 2015/door Anitadeklerk2018

Histo-anatomische technieken: Dare to emulate nature

Met de huidige adhesieven en bonding materialen kunnen tandartsen en tandtechniekers de natuurlijke anatomische structuren van gebitselementen goed nabootsen. Een goed begrip van de histo-anatomische structuur en kleur van tandmateriaal geeft hierbij een voorsprong. Een verslag van de lezing van Panoz Basos tijdens het NVGPT-congres.
15 juli 2015/door Anitadeklerk2018

Omzet Britse top mondzorgpraktijken ruim 20% gestegen door cosmetische tandheelkunde

Het inkomen van de 100 grootste Britse mondzorgpraktijken is de afgelopen vier jaar met 22% gestegen door de toenemende vraag naar cosmetische tandheelkunde.
26 mei 2015/door dentalinfo

Gevaarlijke tandenbleek-kits online te koop

12.000 gevaarlijke en illegale tandenbleek-kits zijn gevonden in een huis in Londen. De kits zijn inmiddels in beslag genomen.
16 maart 2015/door dentalinfo

Behandeling van klasse III afwijkingen (inclusief schisis) met TAD’s

Een overzicht van de behandelmogelijkheden van klasse III afwijkingen: klasse III en face-mask, de geankerde maxillaire protractie bij klasse III zonder schisis en de geankerde maxillaire protractie bij klasse III met schisis.
16 maart 2015/door Anitadeklerk2018
facings

Facings van porselein: science of art

Het volledig omslijpen van een element voor het vervaardigen van indirecte restauraties in het front is niet meer nodig met de moderne adhesieve technieken.
16 maart 2015/door Anitadeklerk2018

Restauratie tanden via laser

Amerikaanse wetenschappers van de universiteit van Harvard hebben een manier gevonden om aangetaste tanden te laten herstellen met een laserstraal. De onderzoekers testten op rattentanden, echter nog niet op die van mensen.
23 juni 2014/door dentalinfo
Toon meer