Britse enquête toont aan dat 43% van de respondenten hun tanden willen verfraaien

Britse enquête toont aan dat 43% van de respondenten hun tanden willen verfraaien

De Verenigde Staten waren altijd de bakermat van esthetische behandelingen, maar nu lijkt het erop dat het Verenigd Koninkrijk hen gaat overtreffen. Uit een survey-onderzoek van RealSelf, een website voor het reserveren van artsen, blijkt dat de vraag in het Verenigd Koninkrijk hard stijgt.

Britten overstijgen Amerikanen

Meer dan 1000 inwoners boven de 18 jaar oud binnen het Verenigd Koninkrijk werden voor dit onderzoek ondervraagd. Hieruit bleek dat 76% van de mensen iets aan hun gezicht of lichaam wil veranderen. In de Verenigde Staten staat dit getal op 80%, maar hier overwegen minder mensen daadwerkelijk actie te ondernemen.

Actie ondernemen

Uit het onderzoek bleek namelijk dat 40% van de Britten een chirurgische of niet-chirurgische behandeling overweegt binnen de komende 12 maanden. Dit geldt slechts voor 37% van de Amerikanen.

Jongvolwassenen grootste groep

De 18-34 jarigen zijn hier de grootste groep. Ruim 62% van hen denkt na over een niet-chirurgische behandeling binnen de komende 12 maanden, in vergelijking met 28% van de 35+ leeftijdsgroep.

Cosmetische tandheelkunde op één

De meest gewenste verbetering was geen botox of vulstoffen, maar cosmetische tandheelkunde. Ongeveer 43% van de Britse respondenten wil hun tanden verfraaien met bleken, veneers of orthodontie. In de Verenigde Staten heeft slechts 36% belangstelling voor esthetische tandheelkunde.

Zelfvertrouwen opbouwen

In beide landen gaf 43% van de respondenten als motivatie voor dit soort ingrepen het verbeteren van hun zelfvertrouwen aan. Belangrijke gebeurtenissen of mijlpalen, zoals verjaardagen of bruiloften, werden ook genoemd als redenen.

 

Bron: dentistry.co.uk

Lees meer over: Cosmetische tandheelkunde, Thema A-Z