Agenda online | E-learning mondhygiënist
Agenda online | E-learning biedt een overzicht van online dentale nascholing voor mondhygiënisten. Van e-learning tot webinar. Je volgt de online nascholing op het moment dat het je uitkomt, waar je maar wilt en in je eigen tempo. Zo blijf je op de hoogte van alle dentale ontwikkelingen.
Online presentatie: Augmented and Virtual Reality in healthcare – 17 en 24 februari
Most of you already heard about Augmented Reality and Virtual Reality. But what exactly are these new realities and for what can they be used? These are some questions that will be answered in our two-part workshop about AR and VR in Healthcare. In the first online introduction on the 17th of Februari. Bert Hoorne from Microsoft and Dr. Dirk Neefs from ApoQlar will give you an introduction about VR and AR and how these technologies can be used in hospitals or during surgery.
E-learning: Voeding en mondgezondheid
Voor mondhygiënisten is het belangrijk meer te weten over voeding in zijn algemeenheid. Daarom wordt in deze e-learning aandacht besteed aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook komen Stevia en groene thee aan bod, evenals de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen, de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen en de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen.
Webinar Paro-behandeling gelukt, element verloren…, 11 maart, 20.00 uur
De NVvP organiseert op donderdag 11 maart 2021 om 20.00 uur een webinar, waarbij Prof.dr. M-C. Huysmans en Dr. R.Z. Thomas (parodontoloog NVvP - Arnhem, Groningen) de discussie voeren over het ontstaan van wortelcariës.
Chicago Midwinter Meeting online: 25 – 27 feb 2021
De Chicago Dental Society (CDS) heeft aangekondigd dat de populaire, internationale beurs volgend jaar volledig digitaal zal plaatsvinden van 25 t/m 27 februari.
Dental management toolkit: Database van ruim 125 documenten en video’s voor praktijkmanagement
De Dental Management Toolkit geschikt voor alle praktijken – van klein tot groot – die zelf aan de slag willen gaan om hun praktijk op orde te krijgen en willen werken aan het praktijkmanagement van hun praktijk.
Online cursus: Leer delegeren in 7 dagen
Stel je een team voor, dat vooral oplossingen aankaart in plaats van problemen. En waarbij regelzaken niet meer op jouw bord liggen, maar veelal door jouw team worden opgepakt. Wil jij dat ook bereiken? Start dan met de cursus ‘Leren delegeren’.
Dé Vakbeurs Mondhygiëne, 9 en 10 april 2021
Tijdens de voorgaande edities heeft de Vakbeurs Mondhygiëne zich ontwikkeld tot een evenement met een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Naast de vertrouwde exposanten zijn er zoals ieder...
Online informatiebijeenkomst nieuw cohort Leergang Parodontologie, 9 februari
Ben je mondhygiënist en heb je affiniteit met parodontologie?! Wil je je verbreden en verdiepen binnen de parodontologie?! Meld je dan aan voor de online informatiebijeenkomst waar hoofddocent Schelte Fokkema het studieprogramma van de Leergang Parodontologie uitgebreid zal toelichten.
Webinar terugkijken Ivoren Kruis: Betere mondzorg voor de jeugd via abonnementsvergoeding?
Het Ivoren Kruis organiseerde een webinar in plaats van het najaarscongres en peilde deze stelling: Als de bekostiging van de mondzorg voor jeugdigen niet op verrichting maar op jaarabonnement wordt gebaseerd, zal dit de preventie van mondziekten ten goede komen.
Tijdens het webinar blijkt men het erover eens dat betere mondzorg voor de jeugd mogelijk en noodzakelijk is. Of een aanpassing van het beloningssysteem daar een voorwaarde voor is? Daar zijn de meningen over verdeeld.
Terugkijken VGT-webinar: Werken met producten met gevaarlijke stoffen
In deze webinar zal Ed Kolsteeg van de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in de Tandheelkundige branche (VGT) u uitleg en ‘tips and tools’ geven over het werken met producten met gevaarlijke stoffen en hoe hier mee om te gaan.
Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.
Gratis E-Learing video: Slijpen van instrumenten. Hoe doe je dat? –
Hoe slijp je je instrumenten zowel handmatig als met een apparaat? Mondhygiënist Lieneke Steverink-Jorna en Harald Stapelbroek van Henry Schein laten het zien. Ook de voor- en nadelen per manier van slijpen van een curette en scaler komen aan bod. (Nederlandstalig)
E-Learning: Begeleiden preventie assistent – tips voor de mondhygiënist (deel 1)
Als je als mondhygiënist in een praktijk leider wilt worden op het gebied van preventie en de preventieassistenten wilt begeleiden, dan zal je verschillende dingen moeten doen. In de eerste plaats moet je je verdiepen in de praktijk zelf en in het vak van preventieassistent. In een plan van aanpak kun je dan vervolgens vastleggen hoe je het niveau van de preventieassistenten kunt verhogen. Twee mondhygiënisten vertellen hoe zij in hun praktijk preventieassistenten hebben begeleid en bijgeschoold. Er worden ook tips gegeven op welke manier je de taken kunt verdelen tussen een preventieassistent, paro-assistent en mondhygiënist.
E-Learning: Chemotherapie bij tumoren in het hoofd-halsgebied: wat kun je als mondhygiënist betekenen?
Wat kun je als mondhygiënist doen voor patiënten die met chemotherapie worden behandeld en last hebben van bijwerkingen in hun mond? Docent Mondzorgkunde Deborah de Jong-Soeteman vertelt welke bijwerkingen in de mond vaak voorkomen en hoe je deze patiënten kunt helpen. (Nederlandstalig). 2 KRM-punten.
E-Learning: Begeleiden preventie assistent – tips voor de mondhygiënist (deel 2)
Tips voor de mondhygiënist voor het begeleiden van preventie assistenten en het maken van een taakverdeling. Hoe ga je dat nu doen en hoe word je leider op het gebied van het preventiebeleid van de praktijk? (Nederlandstalig)
E-Learning: Chirurgische behandeling van hoofd-/halstumoren: wat kun je als mondhygiënist doen?
Wat kun je als mondhygiënist doen voor patiënten bij wie een tumor in het hoofd-halsgebied chirurgisch wordt verwijderd? Docent Mondzorgkunde Deborah de Jong-Soeteman vertelt welke vormen van reconstructie na een operatie worden toegepast en hoe je kunt helpen met het schoonhouden van protheses. (Nederlandstalig). 2 KRM-punten
E-Learning: Radiotherapie bij tumoren in het hoofd-halsgebied: wat kun je als mondhygiënist doen?
Wat kun je als mondhygiënist doen voor patiënten die met radiotherapie worden behandeld in het hoofd-halsgebied? Docent Mondzorgkunde Deborah de Jong-Soeteman vertelt wat de gevolgen in de mond kunnen zijn van radiotherapie en hoe je deze patiënten kunt helpen. (Nederlandstalig) 2 KRM-punten
E-Learning: Drugs en mondgezondheid
In een mondzorgpraktijk kun je te maken krijgen met patiënten die drugs gebruiken. In deze e-learning leer je wat de lichamelijke en mentale effecten zijn van de meest gebruikte soorten drugs in Nederland. Daarnaast wordt ingegaan op de orale gevolgen van drugs en waar je rekening mee moet houden bij een patiënt die drugs heeft gebruikt. 1 KRM-punt
E-Learning: Parodontale screening en behandelplanning in de algemene praktijk
Je zou graag al je patiënten tijdens hun periodiek mondonderzoek op een efficiënte manier willen controleren op de aanwezigheid van parodontitis. Maar is dat niet te veel gevraagd? Verslag van de lezing van dr. Wijnand Teeuw, tandarts-parodontoloog. Met video-interview en toets. 2 KRM-punten
Gratis webinar terugkijken: Ergonomisch werken in de mondzorg
Gezondheid en veiligheid in de tandartspraktijk zijn belangrijker dan ooit. Tijdens de week van de RI&E werd er extra aandacht aan deze thema's besteed. Zo organiseerden de KNMT en de ergonoom Amber Denekamp een webinar over ergonomisch werken in de mondzorg.
Gratis webinar terugkijken: Gevaarlijke stoffen in de mondzorg
Gezondheid en veiligheid in de tandartspraktijk zijn belangrijker dan ooit. Tijdens de week van de RI&E werd er extra aandacht aan deze thema's besteed. Zo organiseerden de KNMT en de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in de Tandheelkundige branche (VGT) een webinar over het werken met gevaarlijke stoffen.