Agenda online | E-learning mondhygiënist
Agenda online | E-learning biedt een overzicht van online dentale nascholing voor mondhygiënisten. Van e-learning tot webinar. Je volgt de online nascholing op het moment dat het je uitkomt, waar je maar wilt en in je eigen tempo. Zo blijf je op de hoogte van alle dentale ontwikkelingen.
E-learning: Voeding en mondgezondheid
Voor mondhygiënisten is het belangrijk meer te weten over voeding in zijn algemeenheid. Daarom wordt in deze e-learning aandacht besteed aan eiwitten, vetten en koolhydraten. Ook komen Stevia en groene thee aan bod, evenals de rol van omega3 in relatie tot ontstekingen, de invloed van eiwitten en vitamines op de mondgezondheid bij ouderen en de toekomstige rol van speeksel als non-invasief medium om ziekte op te sporen.
Gratis webinar over mondgezondheid – (micro)nutriënten en mondgezondheid
Datum: On demand (op elk gewenst moment kijken) Duur: 1 uur en 5 minuten Door: Marjolein Detiger Marjolein Detiger legt uit hoe een gezond lichaam samenhangt met...
Webinar: Shut your mouth in practice!
In deze webinar neemt dr. Noami Doelen je mee in slaap en waarom slechte slaap zo veel grote gevolgen heeft voor de ontwikkeling bij kinderen. Met leidraad naar wie je verwijst in welke levensfase, welke ondersteuning nodig is op gebied van mondhygiëne, verwijzingen naar huisarts/KNO/OMFT-logopedie en andere (para-) medici.
Podcast EFP: mondgezondheid van vrouwen
Wat is er uniek aan de gezondheid van vrouwen? Deze podcast EFP Perio Talks gaat hierover. Ter ere van roze oktober, een maand die ook gewijd was aan het bewustzijn over de gezondheid van vrouwen, gaat de aflevering over de mondgezondheid van vrouwen.
E-Learning: Begeleiden preventie assistent – tips voor de mondhygiënist (deel 1)
Als je als mondhygiënist in een praktijk leider wilt worden op het gebied van preventie en de preventieassistenten wilt begeleiden, dan zal je verschillende dingen moeten doen. In de eerste plaats moet je je verdiepen in de praktijk zelf en in het vak van preventieassistent. In een plan van aanpak kun je dan vervolgens vastleggen hoe je het niveau van de preventieassistenten kunt verhogen. Twee mondhygiënisten vertellen hoe zij in hun praktijk preventieassistenten hebben begeleid en bijgeschoold. Er worden ook tips gegeven op welke manier je de taken kunt verdelen tussen een preventieassistent, paro-assistent en mondhygiënist.
E-Learning: Begeleiden preventie assistent – tips voor de mondhygiënist (deel 2)
Tips voor de mondhygiënist voor het begeleiden van preventie assistenten en het maken van een taakverdeling. Hoe ga je dat nu doen en hoe word je leider op het gebied van het preventiebeleid van de praktijk? (Nederlandstalig)
AVS-Radiant: Online nascholing Stralingsbescherming
AVS-Radiant helpt medische professionals veilig te (blijven) werken met röntgenstraling. U volgt bij ons de wettelijk verplichte nascholingen stralingsbescherming online als e-learning. Het is volledig aan u, wanneer en waar u de nascholing volgt. Wanneer u de e-learning met een positief resultaat heeft afgerond ontvangt u een certificaat.
Podcast Mondgezondheid en kauwen, in gesprek met prof. dr. Frank Lobbezoo en dr. Merel Verhoeff
In de podcast van I’m a Foodie vertellen prof.dr. Frank Lobbezoo en dr. Merel Verhoeff over waarom het belangrijk is om goed te kauwen. Beluister de podcast hier terug.
Podcast: uitleg over behandeling parodontitis stage IV
In een nieuwe podcast van de European Federation of Periodontology wordt uitleg gegeven over het hoe, wat en waarom van de nieuwe richtlijnen voor de behandeling van parodontitis in stage IV. Je luistert de nieuwe aflevering nu hier.
Podcast: hoe voorspelbaar is parodontale regeneratie?
Tanden verwijderen en vervangen of toch proberen om de tanden te redden? Wat is de beste optie en hoe voorspelbaar is parodontale regeneratie eigenlijk? Dit wordt besproken door Mariano Sanz en Anton Sculean in de tweede (Engelstalige) Perio Talks-podcast van de European Federation of Periodontology.
Online cursus: Werken met doelen
Deze online cursus is opgebouwd uit zeven verschillende hoofdstukken aangevuld met een werkboek vol opdrachten. Doelstelling van de cursus is om jou weer regie te laten krijgen over het veranderproces en jouw praktijkdoelen te formuleren.
Videotraining: Opzetten kwaliteitssysteem
Wat is eigenlijk een kwaliteitssysteem? Die vraag wordt allereerst beantwoord in deze training. En vervolgens krijg je verdere uitleg hoe zo’n systeem op te zetten. Want hiervoor hoeft een praktijk helemaal geen aparte software aan te schaffen of een externe partij voor in te huren.
E-Learning: Drugs en mondgezondheid
In een mondzorgpraktijk kun je te maken krijgen met patiënten die drugs gebruiken. In deze e-learning leer je wat de lichamelijke en mentale effecten zijn van de meest gebruikte soorten drugs in Nederland. Daarnaast wordt ingegaan op de orale gevolgen van drugs en waar je rekening mee moet houden bij een patiënt die drugs heeft gebruikt.
Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?
Je zal er wel van gehoord hebben: Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn nieuw en steeds populairder, ook in de gezondheidszorg. Maar wat zijn ze nou eigenlijk, en waar kan je ze voor gebruiken? In deze webinar leggen twee experts het uit.
Dental management toolkit: Database van ruim 200 documenten en video’s voor praktijkmanagement
De Dental Management Toolkit geschikt voor alle praktijken – van klein tot groot – die zelf aan de slag willen gaan om hun praktijk op orde te krijgen en willen werken aan het praktijkmanagement van hun praktijk.
Online cursus: Leer delegeren in 7 dagen
Stel je een team voor, dat vooral oplossingen aankaart in plaats van problemen. En waarbij regelzaken niet meer op jouw bord liggen, maar veelal door jouw team worden opgepakt. Wil jij dat ook bereiken? Start dan met de cursus ‘Leren delegeren’.
Webinar terugkijken Ivoren Kruis: Betere mondzorg voor de jeugd via abonnementsvergoeding?
Het Ivoren Kruis organiseerde een webinar in plaats van het najaarscongres en peilde deze stelling: Als de bekostiging van de mondzorg voor jeugdigen niet op verrichting maar op jaarabonnement wordt gebaseerd, zal dit de preventie van mondziekten ten goede komen.
Tijdens het webinar blijkt men het erover eens dat betere mondzorg voor de jeugd mogelijk en noodzakelijk is. Of een aanpassing van het beloningssysteem daar een voorwaarde voor is? Daar zijn de meningen over verdeeld.
Terugkijken VGT-webinar: Werken met producten met gevaarlijke stoffen
In deze webinar zal Ed Kolsteeg van de Nederlandse Vereniging van Groothandelaren in de Tandheelkundige branche (VGT) u uitleg en ‘tips and tools’ geven over het werken met producten met gevaarlijke stoffen en hoe hier mee om te gaan.
Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.
Gratis E-Learing video: Slijpen van instrumenten. Hoe doe je dat? –
Hoe slijp je je instrumenten zowel handmatig als met een apparaat? Mondhygiënist Lieneke Steverink-Jorna en Harald Stapelbroek van Henry Schein laten het zien. Ook de voor- en nadelen per manier van slijpen van een curette en scaler komen aan bod. (Nederlandstalig)
E-Learning: Parodontale screening en behandelplanning in de algemene praktijk
Je zou graag al je patiënten tijdens hun periodiek mondonderzoek op een efficiënte manier willen controleren op de aanwezigheid van parodontitis. Maar is dat niet te veel gevraagd? Verslag van de lezing van dr. Wijnand Teeuw, tandarts-parodontoloog. Met video-interview en toets. 2 KRM-punten