Screenen op parodontitis. Interview met dr. Wijnand Teeuw

Wij interviewden dr. Wijnand Teeuw kort na zijn lezing Screenen op parodontitis. Hij praat over de uitkomst van screenen: is het pluis of niet-pluis? Hoe ga je om met de uitkomsten van de DPSI-score, de nieuwe paro-richtlijn en zijn advies voor taakverdeling en regie over paro en preventie.

Categorieën nieuwe paro-richtlijn

In de nieuwe paro-richtlijn die momenteel ontwikkeld wordt, zijn 3 categorieën uitkomsten na screening opgenomen: A,B en C. A = pluis, C = niet pluis en B is de middengroep. Hoe ga je om met de middencategorie? Toen we de DPSI en het paroprotocol hadden, was er geen middengroep. Met de nieuwe paro-richtlijn komt daar duidelijkheid over en ook is er nuance over wat te doen voor deze middengroep. De paro-richtlijn verandert straks ook iets van naam, naar PPS-score (Periodieke Parodontale Screening-score).

Taakverdeling paro en preventie

Wijnand Teeuw geeft een toelichting op enkele aspecten van de nieuwe paro-richtlijn. Ook geeft hij zijn advies over de taakverdeling voor paro en preventie in een praktijk en de regie hierover. Tot slot geeft hij tips voor screening van patiënten bij het periodieke mondonderzoek.

Dr. Wijnand Teeuw is parodontoloog en werkzaam bij Glimlach! Paro, Gouda

Duur video: 11:53 

Wilt u meer Dental E-learning video's bekijken?

Lees meer over een abonnement op Dental E-Learning. Online dentale nascholing voor tandarts en mondhygiënist. Op het moment dat het u uitkomt, waar u maar wilt en in uw eigen tempo. Dental E-learning biedt een abonnement met een groot aantal video’s voor tandartsen en mondhygiënisten. Zo blijft u op de hoogte van alle dentale ontwikkelingen. Er worden regelmatig nieuwe video's toegevoegd.

Neem een (proef)abonnement op Dental E-learning
Lees meer over Dental E-learning
Bekijk meer Dental E-learning video's