Parodontale screening en behandelplanning in de algemene praktijk

Wijnand Teeuw

Je zou graag al je patiënten tijdens hun periodiek mondonderzoek op een efficiënte manier willen controleren op de aanwezigheid van parodontitis. Maar is dat niet te veel gevraagd? Verslag van de lezing van dr. Wijnand Teeuw, tandarts-parodontoloog.

Deze e-learning bestaat uit:

Categorieën nieuwe paro-richtlijn

In de nieuwe paro-richtlijn die momenteel ontwikkeld wordt, zijn 3 categorieën uitkomsten na screening opgenomen: A,B en C. A = pluis, C = niet pluis en B is de middengroep. Hoe ga je om met de middencategorie? Toen we de DPSI en het paroprotocol hadden, was er geen middengroep. Met de nieuwe paro-richtlijn komt daar duidelijkheid over en ook is er nuance over wat te doen voor deze middengroep. De paro-richtlijn verandert straks ook iets van naam, naar PPS-score (Periodieke Parodontale Screening-score).

Taakverdeling paro en preventie

Wijnand Teeuw geeft een toelichting op enkele aspecten van de nieuwe paro-richtlijn. Ook geeft hij zijn advies over de taakverdeling voor paro en preventie in een praktijk en de regie hierover. Tot slot geeft hij tips voor screening van patiënten bij het periodieke mondonderzoek.

Dr. Wijnand Teeuw is parodontoloog en werkzaam bij Glimlach! Paro, Gouda

Gehele cursus

Dit is één van de twee lessen van de cursus over parodontologie:

Les 1: Parodontologie: Van diagnose naar behandelplan

Les 2: Parodontale screening en behandelplanning in de algemene praktijk, zie bovenstaande informatie

2 KRM-punten voor bovenstaande 2 lessen.

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

close-link