Parodontologie: Van diagnose naar behandelplan

Parodontologie: Van diagnose naar behandelplan | Parodontale screening

Of Inloggen om je betaalde cursussen te doorlopen.

Deze e-learning bestaat uit congresverslagen, video’s en toetsen voor:

Parodontologie: Van diagnose naar behandelplan

  1. Lees hier het hele congresverslag: Van diagnose naar behandelplan
  2. Bekijk de video met het interview met prof. dr. Fridus van der Weijden over de stappen voor vervolgonderzoek bij parodontitis, over wanneer je kunt spreken van succes van een paro-behandeling en de nieuwe richtlijn parodontologie. Ook geeft hij zijn advies voor de taakverdeling tussen tandarts en mondhygiënist voor parodontologie en preventie en de rol van de preventie-assistent hierin.
  3. Afsluitende toets.

Parodontale screening en behandelplanning in de algemene praktijk

  1. Lees hier het hele congresverslag: Pluis of niet-pluis. Parodontale screening en behandelplanning in de algemene praktijk
  2. Bekijk de video met het interview met dr. Wijnand Teeuw.  Hij praat over de uitkomst van screenen: is het pluis of niet-pluis? Hoe ga je om met de uitkomsten van de DPSI-score, de nieuwe paro-richtlijn en zijn advies voor taakverdeling en regie over paro en preventie.
  3. Afsluitende toets.

Lessen

Parodontologie: van diagnose naar behandelplan

Duur: 60 minutenAuteur: Anitadeklerk2018

Fridus van der Weijden

Door te screenen op pocketdiepte wordt er een onderscheid gemaakt tussen pluis, mogelijk niet pluis (pluizig), niet pluis. Op basis van de literatuur is de inschatting dat de eerste twee categorieën voornamelijk overeenkomen met gezondheid en gingivitis en de laatste categorie mogelijk met (beginnende) parodontitis. Verslag van de lezing van prof. dr. Fridus van der Weijden, met interview en afsluitende toets.

Parodontale screening en behandelplanning in de algemene praktijk

Duur: 60 minutenAuteur: Anitadeklerk2018

Wijnand Teeuw

Je zou graag al je patiënten tijdens hun periodiek mondonderzoek op een efficiënte manier willen controleren op de aanwezigheid van parodontitis. Maar is dat niet te veel gevraagd? Verslag van de lezing van dr. Wijnand Teeuw, tandarts-parodontoloog. Deze e-learning bestaat uit een artikel, video en afsluitende toets.