Patiëntenfolders kinderen mondzorg

In deze categorie vindt u patiëntenfolders voor kinderen over mondzorg. Van folders over een poetsinstructie tot folders over wisselen van tanden en tanderosie.

eten - groenten
Kennis

Patiëntenbrochures over voeding van Nederlandse Zuivel Organisatie

De Nederlandse Zuivel Organisatie ontwikkelde een serie van vijf patiëntenbrochures over eten: Gezond eten als je zwanger bent | Gezond eten voor je baby en dreumes | Gezond eten met je peuter | Gezond eten met je schoolgaande kind | Fit je dag door. Bestel of download de brochures gratis voor de praktijk.
afwijkend-mondgedrag
Kennis

Patiëntenfolder over afwijkend mondgedrag

Patiëntenfolder over afwijkend mondgedrag. In deze folder wordt de patiënt geïnformeerd over verschillende vormen van afwijkend mondgedrag. Tevens worden de oorzaken en gevolgen hiervan beschreven.
Poster ‘Wat te doen bij een uitgeslagen tand’ herdrukt
Patiëntenfolders kinderen

Poster ‘Wat te doen bij een uitgeslagen tand’ herdrukt

De NVvE poster waarop de vereiste handelingen bij een uitgeslagen of uitgestoten tand worden uitgelegd, is weer verkrijgbaar
folder NVVE
Kennis

Poster NVVE: wat te doen bij uitgeslagen tand bij kinderen

De Nederlandse vereniging voor Endodontologie (NVvE) ontwierp een poster waarop op toegankelijke manier wordt uitgelegd wat te doen bij een uitgeslagen tand bij kinderen.
Zwangerschap
Kennis

Zwangerschap en mondgezondheid

 Tijdens de zwangerschap bestaat meer kans op het krijgen van gaatjes en tandvleesproblemen. Over het algemeen is dat met extra aandacht voor de verzorging van het gebit te voorkomen. De folder vertelt hoe aanstaande moeders hun gebit het beste kunnen verzorgen tijdens hun zwangerschap. Ook wordt ingegaan op de zorg voor een goede mondgezondheid van het kind na de geboorte.
Slijt
Kennis

Tanderosie, hoe voorkom je dat?

 Gebitsslijtage is deels een natuurlijk fenomeen, je gebit slijt omdat je het gebruikt. Daarvoor is zelden behandeling nodig. Tanderosie kan gebitsslijtage versnellen, waardoor op jonge leeftijd al veel tandmateriaal verloren gaat. Het is zaak deze versnelling te stoppen.
tanden wisselen
Kennis

Wisselen

 De meeste kinderen wisselen hun tanden vanaf hun zesde jaar. De wisselperiode is een belangrijke fase in de ontwikkeling van het blijvend gebit. De folder gaat in op de verschillen tussen melkgebit en blijvend gebit, afwijkingen in de ontwikkeling, de verzorging en de mogelijke behandelingen bij het wisselen.
Hypomineralisaties in het melk- en blijvende gebit
Kennis

Het melkgebit

 Het melkgebit beïnvloedt de ontwikkeling van het gezicht en de kaken. Bovendien speelt het een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het blijvend gebit. Ouders en verzorgers krijgen informatie over de ontwikkeling van het melkgebit en het wisselen van melkgebit naar het blijvend gebit. Ook vinden ze tips voor een goede verzorging van het kindergebit.

Partnernieuws

Patiëntenfolders volwassenen

Patiëntenfolders orthodontie

Meer patiëntenfolders kinderen mondzorg