Cosmetische tandheelkunde is booming door beroemdheden

Cosmetische tandheelkunde is booming door beroemdheden

80% van de Britse tandartsen merkt een sterkte toename in interesse in tandheelkunde, veroorzaakt door de hedendaagse celebrity cultuur. Steeds meer klanten vragen om een Hollywood gebit. 60% van de tandartsen heeft zelfs wel eens patiënten gezien die specifiek vroegen of zij een gebit als een bepaalde beroemdheid konden krijgen.

Het gebit dat in het Verenigd Koninkrijk het meest werd aangevraagd was dat van acteur Margot Robbie, met Jack Fincham uit Love Island op de tweede en Anne Hathaway op de derde plaats.

Investeren in een nieuw gebit

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat 27% van de Britten niet blij is met hun tanden, en dat 59% van hen zou willen investeren in het ‘perfecte’ gebit. Gemiddeld gaven mensen aan om hier £1.121,- aan uit te willen geven.

Tandartsen investeren in toekomst

Als gevolg hiervan lijkt de tandheelkundige industrie drukker dan ooit. Dit maakt ook dat veel tandartsen interesse hebben om uit te breiden en te investeren in hun beroep. Zo gaf een vijfde van de tandartsen in het onderzoek aan serieus na te denken over het nemen van een lening. 45% gaf aan deze lening te willen gebruiken voor het openen van een nieuwe praktijk, 30% voor het investeren in nieuwe apparatuur.

Bron:
Smiles-onnews.com

 

 

Lees meer over: Cosmetische tandheelkunde, Markttrends, Thema A-Z