Henry Schein ondersteunt kankervoorlichting en -onderzoek via Practice Pink-programma

HENRY SCHEIN ONDERSTEUNT KANKERVOORLICHTING EN -ONDERZOEK VIA PRACTICE PINK-PROGRAMMA

Henry Schein biedt zijn klanten opnieuw de kans te helpen bij de strijd tegen van kanker via zijn Practice Pink-programma. Door de aankoop van producten uit het ‘pink’ assortiment ondersteunen klanten het Practice Pink-programma, een initiatief om de bewustwording van kanker te stimuleren en onderzoek naar borstkanker en andere vormen van kanker te ondersteunen.

Percentage van omzet gedoneerd aan KiKa

Van oktober tot en met december wordt een percentage van de omzet van deze ‘pink’ producten gedoneerd aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) om onderzoek, preventie en vroegtijdige opsporing van de ziekte te ondersteunen en de toegang tot de zorg te verbeteren.

KiKa heeft als doel om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar 95%. Om dit te bereiken, financiert KiKa wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Hierdoor wordt de kwaliteit van behandelingen verbeterd en de bijwerkingen verminderd. Als gevolg hiervan stijgt de genezingskans van kinderkanker. *)

12e editie Practice Pink

Het Practice Pink-programma, dat dit jaar zijn 12e editie beleeft, heeft meer dan 1,5 miljoen dollar opgeleverd voor de bestrijding van kanker. De afgelopen jaren is het programma uitgebreid naar Europa, waar leden van Team Schein de handen ineen hebben geslagen met leveranciers en ngo’s om mensen te steunen bij de strijd tegen kanker. Practice Pink is een initiatief van Henry Schein Cares, het wereldwijde programma van het bedrijf voor maatschappelijk ondernemen.

Een overzicht van de verkrijgbare Practice Pink-producten en informatie over de manier waarop dit initiatief kan worden ondersteund, zijn te vinden op www.henryschein.nl.

*) Bron: KiKa

Lees meer over: Kennis, Markttrends/