Het Practice Pink-programma van Henry Schein voor strijd tegen kanker viert 15-jarig bestaan

Het Practice Pink-programma van Henry Schein voor strijd tegen kanker viert 15-jarig bestaan

Henry Schein maakte vandaag bekend dat zijn Practice Pink®-programma ter ondersteuning van nonprofit-organisaties in de strijd tegen kanker het 15-jarig bestaan viert. Practice Pink is een mondiaal initiatief van Henry Schein Cares, het programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bewustmaken en geld inzamelen

Samen met non-gouvernementele organisaties en leveranciers uit Noord-Amerika en Europa helpt Henry Schein tandartsen en zorgprofessionals om mensen bewuster te maken van kanker. Ook wordt er geld ingezameld voor de behandeling van borstkanker en andere vormen van kanker door de klanten een selectie van roze producten aan te bieden, waaronder medische verbruiksartikelen, praktijkbenodigdheden en kleding. Henry Schein heeft tot op heden ruim $1,7 miljoen ingezameld via Practice Pink.

“Bij Henry Schein doen we er alles aan om de kracht van ons bedrijf af stemmen op de behoeften van de maatschappij. Zo zetten we publiek-private partnerschappen op om zorg te bieden aan mensen in nood,” aldus Stanley M. Bergman, Chairman of the Board & Chief Executive Officer of Henry Schein. “Samen met onze gewaardeerde leveranciers en klanten ondersteunen we het bevorderen van de vroegtijdige opsporing van kanker, het verbeteren van de toegang tot zorg en stimuleren we kankeronderzoek en -preventie.”

KiKa

In het kader van het Practice Pink™-programma doneert Henry Schein Nederland een percentage van de omzet van deze ‘pink’ producten, verkocht tussen 11 oktober en eind december 2021, aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). KiKa heeft als doel om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar 100%. Om dit te bereiken, financiert KiKa wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Hierdoor wordt de kwaliteit van behandelingen verbeterd en de bijwerkingen verminderd. Als gevolg hiervan stijgt de genezingskans van kinderkanker. *)

Meer informatie over Practice Pink

*) Bron: KiKa

Lees meer over: Kennis, Markttrends, Producten