Henry Schein’s Practice Pink-programma ondersteunt de wereldwijde strijd tegen kanker

HENRY SCHEIN ONDERSTEUNT KANKERVOORLICHTING EN -ONDERZOEK VIA PRACTICE PINK-PROGRAMMA

In 13 jaar heeft Practice Pink al meer dan 1,6 miljoen dollar voor kankeronderzoek, -preventie en bewustmaking opgehaald. Henry Schein kondigde vandaag aan dat het bedrijf opnieuw door middel van haar Practice Pink™- programma non-profitorganisaties zal ondersteunen die gericht zijn op de strijd tegen kanker.

Via het al 13 jaar actieve programma heeft Henry Schein meer dan 1,6 miljoen dollar gedoneerd voor het bevorderen van de vroegtijdige opsporing van kanker, het verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg, alsmede voor onderzoek en preventie.

Samen met niet-gouvernementele organisaties en leveranciers uit Noord-Amerika en Europa helpt Henry Schein tandartsen en zorgprofessionals om bewustzijn te kweken en geld in te zamelen voor een remedie voor borstkanker en andere soorten kanker door hun klanten een assortiment ‘pink’-producten aan te bieden, waaronder medische verbruiksartikelen, praktijkbenodigdheden en kleding.

KiKa

Henry Schein Dental Nederland zet zich in voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) om onderzoek, preventie en vroegtijdige opsporing van de ziekte te ondersteunen en de toegang tot de zorg te verbeteren.

KiKa heeft als doel om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar 95%. Om dit te bereiken, financiert KiKa wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Hierdoor wordt de kwaliteit van behandelingen verbeterd en de bijwerkingen verminderd. Als gevolg hiervan stijgt de genezingskans van kinderkanker. *)

Practice Pink is een initiatief van Henry Schein Cares, het wereldwijde programma van het bedrijf voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

*) Bron: KiKa

Lees meer over: Kennis, Markttrends/