Kennis

,

Grootste tentoonstelling over de mond in kunst in Duitsland

De mond is niet alleen een gebied voor wetenschap en geneeskunde, ook kunst en cultuurgeschiedenis hebben er regelmatig mee te maken. Een nieuwe tentoonstelling in Kunstmuseum Wolfsburg genaamd “In aller Munde. Von Pieter Bruegel bis Cindy Sherman.” is een eerbetoon aan de mond in kunst.
, , , , ,

Bezoek “Dentology, powered by Henry Schein”: hét internationale symposium voor tandheelkundige professionals

Tijdens dit buitengewone evenement kunt u lezingen van gerenommeerde internationale experts over innovaties bijwonen. Ook kunt u virtuele presentaties bekijken van de geavanceerde oplossingen van onze toonaangevende leveranciers.
, , ,

Volop ontwikkelingen in de kindertandheelkunde

De kindertandheelkunde staat niet stil. Nieuwe technieken en inzichten dragen bij aan het verbeteren van de mondgezondheid bij kinderen. Marieke Schorer-Jensma, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde (NVvK) praat ons bij over de laatste trends in de kindertandheelkunde.
SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen
, , ,

SWIP: voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen in de algemene praktijk. Start 29 januari.
NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken
, , ,

NVvE webinar: HELP! Ik zie zwarte vlekken, 1 december

In dit webinar maken Aukje Bouwman en Machteld Siers u ‘live’ vanuit de studio in Amersfoort deelgenoot van de overwegingen die met de patiënt besproken dienen te worden en die uiteindelijk leiden tot het gezamenlijk nemen van een besluit. Webinar op 1 december.
Risico’s en voordelen van de endodontische herbehandeling
, , ,

Risico’s en voordelen van de endodontische herbehandeling

De keuze tussen endodontische herbehandeling of extractie en vervanging van elementen met mislukte wortelkanaalbehandelingen is een onderwerp van intens debat. De ‘Dental Practicality Index (DPI) als een beslissingsinstrument voor de herbehandeling van wortelkanalen en het restaureren van endodontisch behandelde elementen kan hierbij ingezet worden.
, , , ,

Voorbeeldbrief patiënt over kosten parodontale behandeling bij mondhygiënist in 2021

Veel paropatiënten hebben vragen over de kosten van hun parodontale behandeling. Hoe geef je goede uitleg aan je patiënt? Mondhygiënist Lieneke Steverink-Jorna maakte een voorbeeldbrief waarin de nieuwe paro-richtlijn – geïntroduceerd in maart 2020 – en de mondzorgtarieven voor 2021 zijn verwerkt. Download hier het voorbeeld.
,

‘Adopteer een glimlach’, voor mondhygiënisten die maatschappelijk een steentje willen bijdragen

Het begon als inzending voor de NVM Colgate PASSIEprijs, maar inmiddels is het meer dan dat. Met ‘Adopteer een glimlach’ willen mondhygiënisten Saskia den Hartog en Lisette van der Harst de mondgezondheid bevorderen van kinderen die gebruik maken van de voedselbank. Ze roepen hun collega’s op om mee te doen. Dental INFO sprak met Saskia.

Partnernieuws

Meer

Om de zes maanden of twee jaar? Frequentie tandartscontrole geen invloed op o.a. tandbederf volgens onderzoek

Het maakt niet uit of patiënten hun tandarts elke zes maanden bezoeken of met gepersonaliseerde intervallen op basis van de beoordeling van de tandarts. Intervallen tot 24 maanden hebben geen negatieve effecten op tandbederf, tandvleesaandoeningen of kwaliteit van leven, volgens een recente review in Cochrane Library.
9 november 2020/door Redactie
Identificatie van medische gecompromitteerde patiënten

Identificatie van medische gecompromitteerde patiënten

Welke medische tandheelkundige interacties zijn er en welke factoren spelen hier mee? Lees meer over de mogelijkheden om erachter te komen of de medische gezondheid van uw patiënt invloed heeft op de tandheelkundige behandeling.
9 november 2020/door Anitadeklerk2018

Een Frisse Adem voor iedereen

Veel mensen hebben wel eens last gehad van een onaangename ademgeur. Roken, alcohol en sommige medicijnen kunnen invloed hebben op de mondgeur. Vaak is een nare ademgeur van tijdelijke aard. Sommige mensen hebben echter aanhoudend een slechte adem (halitose). Aangezien het wijst op mondgezondheidsproblemen is het bespreekbaar maken wel belangrijk.
4 november 2020/door Redactie

Met een gezond gebit blijf je lachen

Mondverzorging is maatwerk. De tips in deze folder geven u beter inzicht in de beste poetstechnieken (met een hand- en elektrische tandenborstel) en het slimste gebruik van floss, stokers en ragers.
4 november 2020/door Redactie

Nieuw consumentenmagazine over mondgezondheid: MOND!

Er zijn heel veel tijdschriften over gezondheid, diëten, sporten en mindfulness maar over de mond was tot nu toe geen magazine te vinden. Mondhygiënist Annemarie Frederiks zag een kans en schreef het consumentenmagazine MOND!
4 november 2020/door Redactie
Jochem-van-Gelder,-Ingrid-van-Oploo,-Amar

Later als ik groot ben uitzending: Amar een dag aan de slag als mondhygiënist

De 11-jarige Amar wil later als hij groot is graag tandarts of mondhygiënist worden. In de uitzending Later als ik groot ben verraste presentator Jochem van Gelder hem met een bezoek aan mondhygiënist Ingrid van Oploo. Zij heeft een challenge voorbereid om te kijken wie het meeste af weet van de instrumenten waar een mondhygiënist mee werkt. Bekijk de uitzending terug.
2 november 2020/door anitatest
Praktijk-Anno-nu

Congres Mondzorgpraktijk Anno Nu – online op 12 en 16 december

Congres Mondzorgpraktijk Anno Nu zal 12 december én 16 december 2020 online georganiseerd worden door  KNMT,  VvAA en  MedischOndernemen. Mondzorgpraktijk Anno Nu is hét congres voor praktijkhouders en -managers in de mondzorg die vol vertrouwen en voorbereid het komende jaar in willen gaan.
1 november 2020/door anitatest

Prof. dr. ir. Monique van der Veen ontvangt €40.000 van de Eklund Foundation

Prof. dr. ir. Monique van der Veen van ACTA Preventive Dentistry heeft een beurs van €40.000 in ontvangst genomen. De beurs van de Eklund Foundation wordt gebruikt voor onderzoek naar dentale gezondheid bij kinderen.
27 oktober 2020/door Redactie
Mondafwijkingen-door-systeemziekten 

Mondafwijkingen door systeemziekten 

In de mondzorgpraktijk kunt u geconfronteerd worden met mondafwijkingen die veroorzaakt worden door een systeemziekte. Verslag van de lezing van Prof. dr. Jan G.A.M. de Visscher, MKA chirurg – oncoloog over mondafwijkingen door systeemziekten.
26 oktober 2020/door anitatest

5 marketingtips voor praktijken voor tijdens de tweede coronagolf

Tijdens deze tweede coronagolf is het belangrijk om je patiënten te blijven bereiken. Hoe doe je dat? Wij zetten 5 marketingtips voor je op een rij.
26 oktober 2020/door Redactie

Nederlanders door coronacrisis negatiever over digitale zorg

De inzet van digitale toepassingen in de zorg heeft tijdens de coronapandemie niet geleid tot een positiever beeld hierover. Dit blijkt uit Nivel-onderzoek.
26 oktober 2020/door Redactie
HENRY SCHEIN ONDERSTEUNT KANKERVOORLICHTING EN -ONDERZOEK VIA PRACTICE PINK-PROGRAMMA

Henry Schein’s Practice Pink-programma ondersteunt KiKa bij de strijd tegen kinderkanker

Henry Schein Dental Nederland blijft de strijd tegen kanker ondersteunen via zijn Practice Pink™-programma. Vanaf 15 oktober tot eind 2020 doneert het bedrijf een percentage van de omzet van de 'pink' producten aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).
14 oktober 2020/door anitatest
Toon meer