Kennis

Het biomimetisch gebruiken van `short fibers` voor elimineren stress in gebitselementen
, , ,

Het biomimetisch gebruiken van `short fibers` voor elimineren stress in gebitselementen

Materialen kunnen een gerestaureerd gebitselement alleen versterken als deze adhesief verbonden zijn aan tandweefsel én dezelfde mechanische kenmerken bezitten als het tandmateriaal dat zij vervangen. Lees over cracks, fractuurresistentie, SRFC’s en de biobloktechniek.
Alles over wortelcariës
, , ,

Alles over wortelcariës

Komt wortelcariës ook binnen de paropraktijk voor waar de mondhygiëne meestal optimaal is bij patiënten in de nazorgfase? Ja, dat komt zeker voor. Maar wortelcariës is niet altijd even simpel te constateren. Bijvoorbeeld omdat het ook een artefact op de röntgenfoto zou kunnen zijn en het klinisch beeld niet meteen goed duidelijk is.
Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?
,

Webinar terugkijken: Augmented en Virtual reality: wat is het en wat kan je ermee in de tandheelkunde?

Je zal er wel van gehoord hebben: Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn nieuw en steeds populairder, ook in de gezondheidszorg. Maar wat zijn ze nou eigenlijk, en waar kan je ze voor gebruiken? In deze webinar leggen twee experts het uit.
Root-to-crown
, , , , , ,

Root to Crown: een praktisch hands-on programma voor de algemeen tandarts

De Dentsply Sirona Academy start een nieuw seizoen en ontmoet u graag live tijdens één van de zes workshops. Ervaren docenten Joerd van der Meer, Sjoerd Smeekens, Maarten Bekkers en Arend van den Akker laten meerdere disciplines aan bod komen; van endo tot resto (in)direct. Start op 28 mei 2021 met drie webinars en vanaf september met workshops.
Paroproof witrand 400x230
, , ,

E-learning: Maak jouw praktijk paro-proof

De richtlijn Parodontale Screening is op een aantal cruciale punten aangepast. Maak kennis met de nieuwste parodontitis inzichten, zodat je jouw patiënt na screening kunt adviseren over de juiste vervolgbehandeling. Accreditatie: Q-Keurmerk en 3 KRT-punten.
Nieuwe richtlijn KIMO over xerostomie en hyposialie gerelateerd aan medicatie en polyfarmacie
, , ,

Nu gepubliceerd: nieuwe richtlijn KIMO over xerostomie en hyposialie gerelateerd aan medicatie en polyfarmacie

De KIMO-richtlijn Xerostomie en hyposialie gerelateerd aan medicatie en polyfarmacie is gepubliceerd. Bekijk de richtlijn. Vooral oudere mensen kunnen te maken krijgen met xerostomie of hyposialie als gevolg van medicijngebruik. Hoe mondverzorgers xerostomie/hyposialie zoveel mogelijk kunnen beperken is onderwerp van deze nieuwe KIMO-richtlijn.
Hypomineralisaties in het melk- en blijvende gebit
, , ,

Hypomineralisaties in het melk- en blijvende gebit

Kaasmolaren komen zowel in het melk- en blijvende gebit voor. De prevalentie lijkt te verschillen per regio. Verslagen van de lezingen van vier internationale sprekers met een update over dit onderwerp.
Ramadan-en-mondhygiene---400
,

Ramadan en mondhygiëne - brochure

De Ramadan is dit jaar van dinsdag 13 april tot woensdag 12 mei. Student Mondzorgkunde Youssra El Jallouli aan de Hogeschool Inholland in Amsterdam ontwikkelde voor de ramadan de brochure ‘Ramadan & mondhygiëne’. Bekijk haar brochure.

Partnernieuws

Meer

Henry-Schein-Openhuis-2021---400

Openhuisaanbiedingen Henry Schein in uw mailbox op 15 en 16 april 2021

Wilt u de Henry Schein openhuisaanbiedingen ook ontvangen in uw mailbox op 15 en 16 april? Schrijf u dan nú in voor de Henry Schein e-mailnieuwsbrief.
6 april 2021/door anitatest
PE-2021---400-x-230-witrand

Dental Practice Excellence – met topspreker Ben Tiggelaar

Hét event van Dentiva voor praktijkhouders en -managers op vrijdag 10 & zaterdag 11 september 2021 (live). Thema: Jouw praktijk naar de top. Met keynote speaker Ben Tiggelaar!
5 april 2021/door Redactie
De 3 essentiële factoren om gedrag van de patiënt te beïnvloeden

De 3 essentiële factoren om gedrag van de patiënt te beïnvloeden

Bijna niets zo moeilijk als je gedrag veranderen. En anderen vertellen wat ze moeten doen werkt vaak helemaal niet. Wat zeggen gedragswetenschappers over de 3 stappen die wél werken? Lees welke factoren essentieel zijn om een verandering in te zetten én te laten slagen.
29 maart 2021/door Redactie
Richtlijn endodontische diagnostiek en behandeling

De endo-start bij spoedgevallen

Een endodontisch spoedgeval is een van de belangrijkste uitdagingen waarmee een tandarts te maken krijgt in zijn professionele carrière. Wat zijn de basisalgoritmen die in de tandartspraktijk gevolgd kunnen worden voor een pijnvrije status?
29 maart 2021/door anitatest
Casus-Symmetrie-voor-een-mooi-en-rustig-esthetisch-beeld-400-jpg

Casus: Symmetrie voor een mooi en rustig esthetisch beeld

Symmetrie is een van de vele parameters die zorgt voor een mooi en rustig esthetisch beeld. Niet alleen voor het gelaat, maar zeker ook voor het gebit.
29 maart 2021/door Redactie
Brush-wash-smile---DHIN-400

Brush, Wash & Smile: een project van DHIN

"Uit onderzoek blijkt dat kinderen in lage inkomenslanden de helft vaker op school aanwezig zijn als ze hun tanden poetsen en hun handen wassen”, zegt DHIN. Bekijk de video en het overzicht van de activiteiten van het DHIN-initiatief Brush Wash & Smile.
22 maart 2021/door Redactie
peri-apicale-ontsteking

Orofaciale ontstekingen: typen en beloop

Orofaciale ontstekingen kunnen worden onderverdeeld in dentogene ontstekingen, en niet-dentogene ontstekingen. Verslag van de lezing van dr. Erik H. van der Meij waarin hij vertelt over orofaciale ontstekingen: dentogene en niet-dentogene ontstekingen en het beloop van een peri-apicale ontsteking.
15 maart 2021/door anitatest
Behandeling van parodontitis I, II en III – uitleg van parorichtlijn van EFP

Behandeling van parodontitis I, II en III – uitleg van parorichtlijn van EFP

Kort geleden is de EFP clinical practical guideline (CPG) gepubliceerd, voor de behandeling van parodontitis stage I, II en III. Deze guideline is vrij toegankelijk voor iedereen in het Journal of Clinical Periodontology, onder het kopje “Treatment of Stage I-III periodontitis – The EFP S3 level clinical practical guideline.” De parodontale behandeling dient stapsgewijs plaats te vinden, met een vooraf opgestelde therapie. Bekijk de stappen.
15 maart 2021/door Redactie
Praktijkwijzer Zorg aan kwetsbare ouderen in de mondzorgpraktijk gelanceerd door KNMT

Praktijkwijzer Zorg aan kwetsbare ouderen in de mondzorgpraktijk gelanceerd door KNMT

Meer ouderen dan ooit hebben nog (gedeeltelijk) hun eigen tanden en kiezen. Maar naarmate de leeftijd vordert, nemen de gebitsverzorging en het bezoek aan de mondzorgverlener af. Om deze trend te keren, lanceert de KNMT een gids met tips en adviezen om in te spelen op kwetsbare ouderen in de mondzorgpraktijk.
15 maart 2021/door Redactie
KNMT herhaalt campagne voor Wereld Mondgezondheidsdag 2021

KNMT herhaalt campagne voor Wereld Mondgezondheidsdag 2021

In aanloop naar Wereld Mondgezondheidsdag op 20 maart lanceert de KNMT (nogmaals) de campagne “Een gezond gebit is kinderspel”. Hiermee vraagt de beroepsvereniging aandacht voor het kindergebit.
15 maart 2021/door Redactie
paroscreening witrand 400x230

Expertmeeting: Hoe werkt de richtlijn Parodontale screening in de praktijk? – 16 juni

Leer hoe je het concrete stappenplan volgens de richtlijn parodontale screening kunt toepassen in jouw eigen praktijk. 5 KRT-punten en geaccrediteerd door Q-keurmerk.
15 maart 2021/door Redactie
afwijkend-mondgedrag

Patiëntenfolder over afwijkend mondgedrag

Patiëntenfolder over afwijkend mondgedrag. In deze folder wordt de patiënt geïnformeerd over verschillende vormen van afwijkend mondgedrag. Tevens worden de oorzaken en gevolgen hiervan beschreven.
9 maart 2021/door dentalinfo
Toon meer