Geen tandpastasmaak te gek voor deze tandarts

Geen tandpastasmaak te gek voor deze tandarts

Wasabi of whisky als tandpastasmaak hebben, wie wil dat nou. Een tandarts uit de Amerikaanse staat Georgia hield het niet bij deze twee aparte smaken, maar heeft een verzameling van 2.037 verschillende tandpastatubes. Hiermee heeft hij een Guinness World Record te pakken.

Het begin

In 2001 begon Dr. Val Kolpakov tandpasta’s te verzamelen om zo meer te weten te komen over alle beschikbare tandpasta’s die er zijn. Al snel groeide dit uit tot een hobby en begon hij specialere tubes te zoeken. Eerst waren het oudere tandpastas, toen uit andere landen en nu bevat zijn collectie zeldzame tandpasta’s uit landen als Japan, Zuid-Korea, China, India en Rusland.

Ongewone tandpasta’s

De bijzonderste tandpasta’s in zijn verzameling zijn die met alcohol erin. Hij heeft whiskeysmaak, in rogge-, whisky- en bourbonvarianten. Volgens Kolpakov bevatten de tandpasta’s 3% alcohol. Verder heeft hij ook een wasabi-smaak staan, een tube Doramad-tandpasta die de radioactieve stof thorium bevat en een tube Brenner’s tandpasta die speciaal is gemaakt als rekwisiet voor de tv-serie ‘Prison Break’.

Bron:
YouTube

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z