Gitarist vervangt snaren door flosdraad – en speelt erop los

Gitarist-vervangt-snaren-door-flosdraad

Flosdraad, je zou zeggen dat iedereen dat gebruikt om het gebit schoon te maken op lastig te bereiken plekken. Niet als je naam Bernth Brodträger is en je een begenadigd gitaarspeler bent met YouTubekanaal. Flosdraad blijkt namelijk ook prima te werken in plaats van gitaarsnaren.

Originele video’s

De Australiër creëert regelmatig video’s waarin hij zijn gitaren aanpast, vernietigt of op een experimentele wijze gebruikt. Gitaar met water vullen? Elastiekjes als snaren gebruiken? Uitproberen hoe een gitaar met gaten erin klinkt? Ruim 900.000 abonnees kijken er graag naar.

Spannende riffs

Voor een van zijn laatste creaties heeft de gitarist een aantal snaren vervangen door flosdraad. Dat dit in principe werkt is geen verrassing, maar Bernth weet er op verschillende manieren intrigerende riffs en geluiden uit te krijgen.

Skills vereist

In een originele compositie genaamd – hoe kan het ook anders – ‘Floss’ laat hij zien en horen dat flosdraad ook muziek kan maken. De beginnende gitarist wordt alleen niet aangeraden om zijn snaren te vervangen, er zijn behoorlijk wat skills voor nodig om samenhangende melodieën te produceren.

Bron:
Bernth, YouTube

Lees meer over: Opmerkelijk, Thema A-Z