Hulp bij het inrichten van een tandartspraktijk

praktijkinrichting

Het inrichten van een tandartspraktijk kan een uitdaging zijn. Er zijn veel belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. De Brit Dr. Stuart Clark stelde daarom een overzicht samen van essentiële principes die hierbij kunnen helpen.

Het stellen van doelen
Het is belangrijk om precies te weten wat u uit een project wilt halen, ongeacht de grootte. Wellicht wilt u uitbreiden, of de bestaande ruimtes slechts veranderen – het maakt niet uit wat de reden achter het project is, het is altijd cruciaal dat er zo vroeg mogelijk doelen worden gesteld. Op deze manier kan hier naartoe worden gewerkt en krijgt het gehele project focus en een drijfveer.

Functies
Een tandartspraktijk heeft vele verschillende functies waarop de designs  moeten aansluiten. Zo is een praktijk een plek waar zowel tandheelkundige zorg als zaken plaatsvinden. Ook moeten werknemers hier effectief kunnen werken om gestelde doelen te behalen. Het is daarom belangrijk dat alle delen van uw praktijk qua functie zowel samen als afhankelijk van elkaar werken.

Optimaal gebruik
Iedere tandartspraktijk wordt gelimiteerd door de beschikbare hoeveelheid aan ruimte. Om deze reden moet iedere centimeter in zijn volle potentie benut worden. Zo moet de wachtruimte enerzijds groot genoeg zijn voor patiënten zodat zij zich niet claustrofobisch of opgesloten voelen; anderzijds moet de ruimte ook weer niet te groot zijn. Tevens moet er rekening worden gehouden met de ruimte die het personeel nodig heeft om hun tijd goed te kunnen benutten.

Technologie
Het investeren in technologie van hoge kwaliteit is een vereiste voor een moderne tandartspraktijk. Op deze manier blijft uw praktijk up-to-date en competitief, zal het op de lange termijn geld besparen, de werksfeer verbeteren en de patiëntenzorg verbeteren.

Digitale technologie is een vast onderdeel geworden van de moderne tandheelkunde. Het ontwikkelen van een (nieuwe) praktijk is daarom de ideale tijd om deze technologie op te nemen in uw praktijk, mocht u dit nog niet gedaan hebben. Praktijken met nieuwe technologie zijn uiteindelijk het meest succesvol.

Bron:
dentistry.co.uk

Lees meer over: Ondernemen, Praktijkinrichting