KaVo organiseert de Dental Excellence Benelux-tour, 18 – 22 juni, van 16 – 20 uur, diverse locatiesLees meer

25 mei 2023 is de Dag van de Tandprotheticus: Kunstgebit? Tandprotheticus!

Diverse locaties

Met de aanstaande Dag van de Tandprotheticus, die plaatsvindt op zaterdag 25 mei, hoopt de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) vooral ouderen te ontmoeten. Overal in Nederland constateren tandprothetici, de specialisten in het maken van kunstgebitten, dat ouderen te lang blijven rondlopen met een verouderd kunstgebit en wachten tot het écht niet meer gaat, met alle nadelige gevolgen voor hun gezondheid.

Digitaal Chirurgische workflow

Zebrastraat Gent, België

Inhoud van de cursus. Van solitair tot full mouth, Digitale scan pre-op, CBCT pre-op, Merging digitale scan & CBCT, 3D surgical planning.

Endo update

De Montil Moortelstraat 8, Affligem

We verwelkomen u in het eerste deel van deze update over de wortelkanaalbehandeling met een blik op de hedendaagse technieken en materialen. De preparatietechnieken worden opgesplitst in continue roterend en reciprocerend. Hierbij beschrijven we de telkens de workflow en halen we voorbeelden aan van de meest courante systemen.

Restauratiefje NVVRT: Resto meets Chiropractie, 5 juni, Breukelen

Van der valk Hotel Breukelen Stationsweg 91, Breukelen

Ontdek de wereld van integrale zorg met Nurcan Yilmaz, Erik-Jan Muts en Dayne Ferrar tijdens het tweede Restauratiefje van 2024. In hun klinieken streven ze ernaar om zo vroeg mogelijk in het leven van patiënten deze integrale benadering toe te passen, soms zelfs vanaf de babyfase.

Preventie van burn-out voor tandartsen

Hotel Serwir Kon. Astridlaan 57, Sint-Niklaas, België

In deze workshop gaan we na hoe we dan wel goed en bezorgd kunnen zijn op een gezonde manier. De workshop zit vol praktische tips en een stappenplannen. Hoe kunnen we een burn-out voorkomen en toch buitengewoon vriendelijk zijn? Hoe gaan we ermee om?

Masterclass: Composite Smile Make-up - Javier Tapia

Training Centre GC Ibérica Campus Playa de las Américas 2, Madrid, Rozas, Spanje

Embark on a transformative journey in Madrid with Dr. Javier Tapia's 'Composite Smile Make-up' masterclass on June 6-7, 2024. Explore conservative aesthetic treatments using composite materials, ensuring optimal results without compromising tooth structure.

Duurzaamheid in de tandheelkunde

Vrije Universiteit Brussel Pleinlaan 2, Brussel, België

We bespreken de relatie tussen verhoogd bewustzijn van tandheelkundige gezondheid en het milieu door te begrijpen hoe de verwerking van medisch en tandheelkundig afval plaatvindt. Hoe groot is de impact van het geproduceerde eenmalig gebruik van plastic afval bij elke tandheelkundige behandeling en hoe kunnen we dit tot het minimum beperken?

Masterclass: Mastering adhesive indirect restorations

GC Europe Campus Interleuvenlaan 33, Leuven, België

Uncover the latest in dental adhesive technology with Prof. Bart Van Meerbeek. Explore challenges in dentin bonding, indirect restorations, and gain hands-on experience with Dr. Simone Moretto, focusing on modern overlay preparation techniques for lasting success.

Parodontale preventie: voeding, trauma en gezondheid in balans

ACTA Amsterdam Gustav Mahlerlaan 3004, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

Tijdens dit congres wordt belicht wat u als behandelaar kunt doen om parodontale problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Er komt een breed scala aan onderwerpen voorbij op deze dag met praktische voorbeelden en tips om direct toe te passen in de praktijk. De rol van voeding en leefstijl worden behandeld, evenals trauma en het verlies van gebitselementen.

KaVo organiseert de Dental Excellence Benelux-tour

Nederland: Haren, Eindhoven, 's Hertogenbosch, Rotterdam | Belgiē: Brussel, Remicourt

Onze mobiele showroom is uitgerust met het nieuwe KaVo ProXam-product portfolio, onze innovatieve instrumenten en onze ultramoderne KaVo uniQa behandelconcept. Dit alles aangevuld met exclusieve aanbiedingen!

Moderne preparatie en obturatietechnieken

Zebrastraat Gent, België

Endodontie heeft een versnelde evolutie ondergaan de laatste decennia. Naast de opkomst van nieuw instrumentarium zijn er ook allerlei toestellen op de markt gekomen om een geprepareerd kanaal op een snelle en efficiënte manier (3D met warme gutta) op te vullen. In de cursus worden de voor- en nadelen van die verschillende toestellen aangetoond.

International Symposium of Dental Hygiene

COEX, Seoul, Zuid-Korea

Van 11 t/m 13 juli 2024 vindt het International Symposium of Dental Hygiene (ISDH 2024) plaats in Seoul, Zuid-Korea. Onder het thema “Dental Hygienists, the Center of Oral Health” benadrukt het symposium de cruciale rol die mondhygiënisten spelen bij het optimaliseren van de mondgezondheidsresultaten.

Rationele effectiviteitstraining (RET)

Hotel NH Brugge Boeveriestraat 2, Brugge, België

Tijdens dit hoorcollege zoeken we naar de onderliggende inefficiënte manier van denken. Wie efficiënter wil handelen, doet er goed aan te analyseren welke irrationele gedachten hem daarin belemmeren. We voelen wat we denken. We gaan na wat de triggers zijn die stress of spanning hebben uitgelokt, en maken zo kennis met een tiental onlogische gedachten die ons steeds opnieuw in de puree helpen.

Composiet anterieur, multi-layering

Campus UZ Gent Corneel Heymanslaan 10, Gent, België

Het direct restaureren van de fronttanden met composiet hoeft geen minderwaardige oplossinig te zijn in vergelijking met indirect herstel door middel van keramsche restauraties. Het ruime gamma aan composiet in diverse kleuren maakt het mogelijk om de tand in zijn originele kleur, vorm en textuur te herstellen. Belangrijk daarbij is de juiste keuze van materaal en techniek.

Het leven zoals het is: ENDO

Megabite & co Gentsesteenweg 1, Sint-Agatha-Berchem, Brussel, België

Een cursus waarbij er verschillende informatie wordt gegeven over verschillende soorten Endo behandelingen.

Lokale anesthesie in de tandheelkunde

Hotel Residence Stiemerheide Wiemesmeerstraat 105, Genk, België

Een succesvolle behandeling in de tandheelkunde is maar mogelijk wanneer deze pijnloos kan uitgevoerd worden. Een goed geplaatste lokale anesthesie is dan ook een belangrijke meerwaarde. In deze cursus alle informatie.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

 
close-link