NVvE Najaarscongres, Endo anno nu
Prodent fabriek Oude Fabriekstraat 20, Amersfoort, NederlandMeer informatie volgt binnenkort.
Meer informatie volgt binnenkort.
Disfunctionele ademhaling draagt bij aan kaakmisvormingen, cariës en gingivitis. Reconstructief tandarts Nurcan Yilmaz en ademfysioloog Steven Zwerink bieden in deze scholing tandartsen de praktische kennis en vaardigheden om disfunctionele ademhaling te observeren, beoordelen en corrigeren. Pak gebitsproblemen aan met functionele ademhalingstechnieken en verbeter de mondgezondheid van je patiënten.
Drie sprekers vertellen een eerlijk verhaal zonder opsmuk: hoever is inmiddels de ontwikkeling van zirconia implantaten, wat is anno 2024 de stand van zaken, wat zijn de pro’s en de con’s? Graag nemen we u mee in de wondere wereld van witte porseleinen implantaten.
Het opstellen van een mondzorgplan bij kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen wijkt vaak af van dat van een gezonde volwassene. Andere behandelconcepten en prioriteiten staan centraal, andere materialen worden toegepast en men wordt vaak geconfronteerd met ethische vraagstukken.
Wil je cariës bij kinderen voorkomen en hier binnen je praktijk op een gestructureerde manier invulling aan geven middels de methode Gewoon Gaaf? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor de cursus ‘Gewoon Gaaf met Motivational Interviewing' op vrijdag 15 november a.s. in Naarden.
Een cursus met prof. dr. L. Marks en meester A. Vijverman over de geldende wet- en regelgeving binnen de tandheelkundige/medische professie in Vlaanderen/België. Aan de hand van praktische voorbeelden en met een gecombineerde juridische – tandheelkundige blik wordt in deze cursus de voor u als tandarts geldende wet- en regelgeving in Vlaanderen/België gekaderd, toegelicht en geïllustreerd aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijkvoering van een tandarts, met als voornaamste doel de rode stoplichten zichtbaar en herkenbaar te maken.
De kaakbeentumoren vormen als pathologie-groep het exclusief kennisdomein van tandartsen en mka-artsen. Ze moeten dan ook goed gekend zijn omdat er naast goedaardige en kwaadaardige letsels ook letsels bestaan die als goedaardig gelabeld staan maar zeer agressief kunnen zijn.
Tijdens deze cursus worden aan de hand van casuïstiek de diverse wekedelenopaciteiten gepresenteerd. De vraag hoe deze structuren kunnen worden herkend en wat je daar als clinicus nu precies mee moet, zal steeds centraal staan.
De digitale afdrukname heeft de afgelopen jaren een sterke groei gekend. De introductie van nieuwe toestellen en technologie, heeft ertoe geleid dat het intra-oraal scannen een volwaardig alternatief wordt voor de traditionele afdrukname.
Join Dr. Kostas Karagiannopoulos in The Tooth Wear Course Masterclass on April 18 & 19, 2024, in Montfoort. Explore solutions to tooth wear challenges, from assessment to treatment, with hands-on exercises. Earn 12.5 KRT points. Limited spots available.
Het stappenplan, van scan- tot definitieve prothese, radiologische parameters, aspecten van de heelkunde en indicatiestellingen worden uitvoerig besproken. Verder worden ook de voor- en nadelen afgewogen tov conventionele reconstructie van de bovenkaak met craniale greffes enerzijds en het all on 4 concept anderzijds.
Dat “tandbehoud” voor ons de eerste keuze is zal duidelijk worden aangetoond. Als er dan toch een implantaat behandeling nodig is zal opnieuw de parodontoloog een belangrijke rol spelen in het voorbereiden en afwerken van de implantaatzone om zolang mogelijk het implantaat te kunnen behouden. Zowel basisprincipes als fijne chirurgische hoogstandjes zullen aan bod komen
Tijdens het na Najaarscongres 2024 staat het thema geluid centraal in de mondzorg. Het congres biedt een platform om de invloed van geluid op de mondgezondheid te onderzoeken, van diagnostiek tot behandelmethoden, en om wetenschappelijke innovaties en best practices in de zorgpraktijk te delen.
In deze lezing van de NVVRT geven Peter Thoolen en Jasper Thoolen een kijkje in hun wereld van implantologie, restauratieve- en digitale tandheelkunde. Uiteraard met gepaste muzikale omlijsting. Het zijn de grenzen en uitdagingen die er voor zorgen dat we iedere dag met zoveel plezier naar ons werk gaan. Echter zorgt de digitalisering in de tandheelkunde juist voor nieuwe inzichten en mogelijkheden die in het analoge tijdperk niet mogelijk waren.
Een dag waarin er verschillende lezingen worden gegeven over onder andere; falende composietrestauraties, complicaties bij implantologie en parodontologie: tips & tricks, leerzame mislukkingen in de orthodontie en leerzame mislukkingen in de tandheelkundige radiologie.
iTOP is een geavanceerd programma voor profylaxe en biofilmmanagement waarbij mondhygiënetechnieken in de mond worden geoefend, in samenwerking met iTOP-instructeurs die de Touch To Teach-aanpak gebruiken. Touch To Teach is de meest effectieve methode om mondhygiënetechnieken van patiënten te corrigeren, verbeteren en begeleiden.
Van de mondzorgverleners zijn de (preventie)-assistenten het meest betrokken bij de uitvoering van Gewoon Gaaf. Daarom start het Ivoren Kruis een cursus speciaal voor (preventie)assistenten. Op vrijdag 29 november a.s. vindt in de ochtend de tweede cursus plaats in Naarden.
Tijdens dit symposium zal spreker Marc Van De Plas de deelnemers inzichten verschaffen over communicatie, gedragsbeïnvloeding en leiding geven in onze praktijk. Marc Van De Plas heeft in zijn rijkgevulde carrière veel ervaring opgedaan in organisatiebeheersing, crisismanagement, ondersteuning en coördinatie van grote diensten.
Welke afwegingen maak je bij de keuze uit verschillende abutments? Dit laat tandprotheticus én tandtechnicus Henk-Jan van den Heuvel van TCM je bij de cursus ‘Prothetiek op implantaten’ zien aan de hand van veel casuïstiek. Hierdoor wordt het snel duidelijk wanneer je kiest voor het ene abutment en wanneer voor het andere. En welke combinatie bij een gestelde indicatie leidt tot het beste resultaat voor de patiënt, zowel kwalitatief als esthetisch.
The EFP S3-level clinical practice guideline for treating stages I to III periodontitis highlights the importance of weighing the benefits and possible adverse effects before prescribing systemic antibiotics adjunctive to subgingival instrumentation.