Microsoft stopt met HealthVault en verlaat daarmee consumentenzorgmarkt

Microsoft stopt met HealthVault en verlaat daarmee consumentenzorgmarkt

Microsoft stopt definitief met HealthVault en verlaat daarmee de consumentenzorgmarkt.

HealthVault geen succes

HealthVault werd in 2009 gelanceerd als dienst waar zorgprofessionals gezondheids- en medische gegevens konden opslaan. Ondanks de lange productieperiode en investeringen die hieraan voorafgingen, is het product nooit een succes geworden.

Verouderd systeem

“Het was in kern een verouderd systeem,” zegt Hans Niendieker, CEO van de Nederlandse pgo Ivido. Gegevens konden opgeslagen en gedeeld worden met zorgverleners. Deze werden volgens Niendieker echter niet opgenomen in epd’s en andere informatiesystemen. “Dan is er natuurlijk geen reden om ermee door te gaan.”

Veiligheid onbekend

Ook de veiligheid van de gegevens was onbekend. Deze werden opgeslagen bij Microsoft, maar wat er daarna mee gebeurde bleef onduidelijk. “Ook dat roept natuurlijk vragen op,” zegt Niendieker.

Definitief verlaten

Microsoft kondigde eerder al aan te stoppen met het Health Dashboard, waar HealthVault verbonden aan was. Het lijkt er dus op dat Microsoft de consumentenzorgmarkt definitief verlaat en deze overlaat aan Apple, Google en Amazon.

Amazon, Apple en Google

Binnen de Verenigde Staten verwachten de meeste zorgbestuurders dat Amazon de grootste veranderingen binnen de zorg zal gaan bewerkstelligen. Toch maken ook Apple en Google grote ontwikkelingen door. Voorbeelden hiervan zijn de Apple Watch en nauwkeurige overlijdensrisico schattingen.

Bron:
zorgvisie.nl
ZDN.com

 

Lees ook: Grootste veranderingen in zorg naar verwachting door Amazon

Lees meer over: E-health, Kennis