De introductie van digitalisering in de reconstructieve tandheelkunde, nu 30 jaar geleden, heeft bijgedragen tot een belangrijke evolutie in materialen en vervaardigingtechnieken voor indirecte restauraties en heeft de indicatiestelling voor dergelijke voorzieningen enorm uitgebreid. De belangrijkste technologische ontwikkelingen van het voorbije decennium situeren zich, naast de grote(re) precisie van de digitale afdrukname, hoofdzakelijk op het vlak van materialen voor chairside in in-lab CAD-CAM restauraties met hoge duurzaamheid en klinische voorspelbaarheid. Deze op maat geconcipieerde combinatie van afdruktechniek en materiaalkeuze ligt mede aan de basis van het aan belang winnende concept van de biomimetische restauratieve tandheelkunde. Bovendien laat digitalisering een betere controle op de technische workflow toe en biedt het bijkomende kanalen voor een optimale communicatie tussen tandarts en tandtechnicus.
Deze dagcursus richt zich zowel naar geïnteresseerde collegae die een eerste objectieve en kritische kijk willen verwerven op de gangbare digitale afdruksystemen, vooraleer bvb. over te gaan tot een eventuele aankoop, als naar gevestigde users die met vragen blijven zitten of nood hebben aan een vergelijkende analyse om de mogelijkheden van hun eigen systeem beter te kunnen appreciëren. Het theoretische niveau wordt bewust laagdrempelig gehouden om verder in de diepte te kunnen focussen op de technische en vooral klinisch-praktische kanten van de heden commercieel beschikbare digitale afdruksystemen.
Tijdens de voormiddagsessie wordt ingegaan op de principes van de digitale afdruk en gaat een belangrijk deel van de aandacht naar de meerwaarde die deze systemen bieden naar workflow en tandarts-tandtechnicus communicatie toe. Het aflijnen van indicaties en contra-indicaties, evenals een vergelijkende analyse van de voordelen en beperkingen van de beschikbare systemen komen hier ter sprake.
De namiddagsessie staat volledig in het teken van het praktisch omgaan met de beschikbare systemen onder begeleiding van technische specialisten. Tijdens de aansluitende workshop kunnen de cursisten zelf de verschillende systemen uittesten en vergelijken. Afsluitend worden ervaringen en commentaren uitgewisseld in een evaluatieronde.
Meer informatie
- Dit evenement is voorbij.
Digitalisering in de reconstructieve tandheelkunde
25 juni 2015
Populair
- Het implantaat: de diamant in de restauratieve tandheelkundige workflow of toch een onderdeel van?
- Tongpositie, mondademhaling en slaap
- Tuchtrecht: Schenden van geheimhoudingsplicht bij plaatsing reactie onder recensie leidt tot waarschuwing voor tandarts
- Podcast: Conflicten in de mondzorgpraktijk
- Casusrapport van een man met kiespijn rechtsonder door triggerpoint in linker kauwspier
- Juridische risico’s: 5 aandachtspunten voor mondzorgprofessionals
- Blog: Een mond vol sperma
- Beroepsvereniging van Nederlandse tandartsassistenten (BVNT) opgericht
Laatste artikelen
Het effect van een sappendieet op de mondgezondheid22 juli 2025 - 09:00
Nieuwe JGZ-richtlijn Mondzorg gepubliceerd21 juli 2025 - 13:01
Casus: Crowned-denssyndroom veroorzaakt door tandheelkundige behandeling17 juli 2025 - 09:00
Dental Expo 2026 verhuist naar Evenementenhal Gorinchem16 juli 2025 - 11:36
ELETRA SMART Wireless intraorale scanner: Draadloos, nauwkeurig en ontworpen voor professionals16 juli 2025 - 09:12
DentRepairCenter: 15 jaar ervaring in reparaties van alle bekende hand & hoekstukken, airrotors, micro, air, en techniekmotoren14 juli 2025 - 09:03
Parodontale problemen in verband met peri-apicale abcessen14 juli 2025 - 09:00
Stoptober: Laat zien dat je stoppers support – gebruik de downloads of bestel de toolkit14 juli 2025 - 09:00
Dental Management Toolkit
Moet elke praktijk zelf het wiel uitvinden? Uiteraard niet. Bekijk de video over de Dental Management Toolkit Database met 200+ documenten en video’s voor praktijkmanagement.