Laden agenda

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

NVvP Najaarscongres ‘Paro All Around’

26 november

Gegevens

Datum:
26 november
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.nvvp.org/

Organisator

Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP)

Locatie

‘t Spant, Bussum
Doctor Abraham Kuyperlaan 3
Bussum, Noord-holland 1402 SB Nederland
+ Google Maps
 

Het parodontium en de mondholte staan niet op zichzelf. Zij zijn nauw verbonden met kaak- en neusholtes, speekselklieren, bot- en aangezichtstructuren. In hoeverre betrekt u deze aandachtsgebieden bij uw diagnostiek en behandeling? Als tandheelkundige professionals dient u verder te kijken dan het gebit en parodontium. Maar doet u dat ook? En zo ja: hoe handelt u verder indien nodig?

U ziet uw patiënten regelmatig en daarom speelt u een belangrijke rol in vroegtijdige diagnostiek van problemen die nauw verbonden zijn met het parodontium en de mondholte. Een brede blik komt hierbij op vele fronten van pas.
Dat vraagt dat u alle anatomische structuren op een röntgenfoto analyseert, een risico van paro-endo-probleem naast de sinus of van een speekselsteen correct kan in te schatten. Bijkomende afwegingen zijn natuurlijk: Wanneer behandelt u zelf en wanneer is verwijzing naar een collega-specialist geïndiceerd? Hoe stelt u de patiënt gerust? Eén ding is zeker: u mag niets missen.

Steeds vaker ziet u patiënten die cosmetische of plastische chirurgie hebben ondergaan. Voor menigeen een gesprekstaboe, maar wel een onderwerp dat nadrukkelijk uw vak raakt. Zijn er risico’s van botoxinjecties of fillers voor de patiënt en voor onze behandelingen? En omgekeerd: kan uw behandeling een wang- of lipfiller beschadigen?

Verder kijken

Het zijn slechts enkele voorbeelden van aandachtsgebieden die voor tandartsen en mondhygiënisten steeds meer belangrijk worden. Het devies is: verder kijken! De sprekers van het NVvP Najaarscongres Paro All Around ondersteunen u hierbij met evidence based kennis en praktische adviezen.

Schouderblessures

Tot slot legt orthopaedisch chirurg Ronald Wessel voor u de link tussen tandheelkunde en topsport. U werkt allemaal dikwijls in dezelfde houding, waarbij de schouders tijdens lange behandelingen niet ondersteund zijn. Hoe u schouderblessures kunt voorkomen en hoe eventuele klachten te behandelen zijn? Dat hoort u van de specialist die o.a. is betrokken bij de begeleiding van de Nederlandse Olympische sporters.

Welkom bij Paro All Around. Omdat u breder kijkt dan gebit en parodontium!

Meer informatie over het congres NVvP Najaarscongres