Mondhygiënisten zijn net als tandartsen persoonlijk verantwoordelijk voor het leveren van veilige zorg. Een belangrijk verschil tussen de werkomstandigheden van mondhygiënisten en tandartsen zit in de omstandigheid dat het merendeel van de mondhygiënisten gewend is om zonder stoelassistentie te werken. Het werken zonder assistentie aan de stoel vraagt extra aandacht en discipline van de mondhygiënisten om toch tot een verantwoord hygiëneniveau te komen.
Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden om alles op orde te krijgen en te houden (ongeacht of het om een eigen praktijk gaat, loondienstverband of een andere samenwerkingsvorm) biedt deze cursus een praktisch georiënteerde handreiking.
Aan de hand van verschillende situaties uit de dagelijkse mondhygiëne praktijk worden een aantal maatregelen tegen de hygiëne maatlat gehouden.
Onderwerpen
– eenvoud in de basis van de Wip Richtlijn
– algemene maatregelen voor infectiepreventie in de mondzorg
– aandachtspunten bij alle specifieke mondhygiëne behandelingen
– praktische oplossingen voor veelvoorkomende knelpunten
Docent
Mw. D. Voet, studeerde in 1980 af als tandarts. Ze had een vrijgevestigde praktijk in de Randstad en werkt sinds 1994 als docent bij opleidingstrajecten van (preventie)assistentes en is ze betrokken bij het opleiden van mondhygiënisten;
Daarnaast schreef ze enkele studieboekjes o.a. over infectiepreventie.
Algemene informatie
Datum: Donderdag 25 april 2013, 9.30 16.00 uur
Locatie: Henry Schein, Veluwezoom 16, 1327 AG ALMERE
Kosten
380,- voor NVM-leden
495,- voor niet NVM-leden
Aantal deelnemers
15 maximaal
Accreditatie
KRM-punten: 5
KRM CanMEDS rol:
1. Mondzorg
4. Kennis en wetenschap