Parodontologie
Video’s over parodontologie voor de tandarts en mondhygiënist. Met lezingen, casussen en informatie over parodontologie.
Podcast EFP: mondgezondheid van vrouwen
Wat is er uniek aan de gezondheid van vrouwen? Deze podcast EFP Perio Talks gaat hierover. Ter ere van roze oktober, een maand die ook gewijd was aan het bewustzijn over de gezondheid van vrouwen, gaat de aflevering over de mondgezondheid van vrouwen.
Podcast: uitleg over behandeling parodontitis stage IV
In een nieuwe podcast van de European Federation of Periodontology wordt uitleg gegeven over het hoe, wat en waarom van de nieuwe richtlijnen voor de behandeling van parodontitis in stage IV. Je luistert de nieuwe aflevering nu hier.
Podcast: hoe voorspelbaar is parodontale regeneratie?
Tanden verwijderen en vervangen of toch proberen om de tanden te redden? Wat is de beste optie en hoe voorspelbaar is parodontale regeneratie eigenlijk? Dit wordt besproken door Mariano Sanz en Anton Sculean in de tweede (Engelstalige) Perio Talks-podcast van de European Federation of Periodontology.
E-Learning: Drugs en mondgezondheid
In een mondzorgpraktijk kun je te maken krijgen met patiënten die drugs gebruiken. In deze e-learning leer je wat de lichamelijke en mentale effecten zijn van de meest gebruikte soorten drugs in Nederland. Daarnaast wordt ingegaan op de orale gevolgen van drugs en waar je rekening mee moet houden bij een patiënt die drugs heeft gebruikt.
Gratis E-Learing video: Slijpen van instrumenten. Hoe doe je dat? –
Hoe slijp je je instrumenten zowel handmatig als met een apparaat? Mondhygiënist Lieneke Steverink-Jorna en Harald Stapelbroek van Henry Schein laten het zien. Ook de voor- en nadelen per manier van slijpen van een curette en scaler komen aan bod. (Nederlandstalig)
Gratis webinar EFP terugkijken: The use of Leukocytes and platelet-rich fibrin in Perio and Implant dentistry
Parodontoloog Andy Temmerman en moderator Mark Ide gaven het webinar The use of Leukocytes and platelet-rich fibrin in Perio and Implant dentistry, georganiseerd door de European Federation of Periodontology (EFP). Bekijk het webinar terug.
Gratis webinar EFP terugkijken: de rol van voeding bij preventie en behandeling van tandvleesaandoeningen
Johan Wölber en moderator Spyridon Vaassilopoulos gaven het webinar The role of diet in preventing and treating gum diseases, georganiseerd door de European Federation of Periodontology (EFP). Bekijk het webinar terug.
Gratis webinar EFP terugkijken: Orly Nir-Shapira on non-surgical periodontal treatment, Q&A
Orly Nir-Shapira en moderator Monique Danser gaven het webinar “Non-surgical periodontal treatment, Q&A”, georganiseerd door de European Federation of Periodontology (EFP). Bekijk het webinar.
Gratis webinar EFP terugkijken: Aesthetic improvement with perio plastic surgery
Virginie Monnet-Corti gaf het webinar “Aesthetic improvement with perio plastic surgery“, georganiseerd door de European Federation of Periodontology (EFP). Bekijk het webinar hieronder.
Gratis webinar EFP terugkijken: Periodontal surgery of complex defects
Filippo Graziani gaf het webinar "Periodontal surgery of complex defects“, georganiseerd door de European Federation of Periodontology (EFP). Bekijk het webinar in twee delen.
Gratis webinar EFP terugkijken: Treatment of gingival recessions
Professor Anton Sculean gaf het webinar "Treatment of gingival recessions“, georganiseerd door de European Federation of Periodontology (EFP). Bekijk het webinar.
Gratis webinar EFP terugkijken: Sex hormones – do they have an effect on periodontal health?
Parodontoloog Ali Cekici gaf het webinar "Sex hormones - do they have an effect on periodontal health?", georganiseerd door de European Federation of Periodontology (EFP). Bekijk het webinar hieronder.
Gratis webinar terugkijken: NVvP – Nieuwe richtlijn parodontologie
Op 22 april vond de webinar plaats van de NVvP over de nieuwe richtlijn: Parodontologie in de Algemene Praktijk.
In dit webinar gaven dr. Monique Danser en Laurens Tinsel een presentatie. Bekijk het webinar terug.
Parodontologie: Van diagnose naar behandelplan
Door te screenen op pocketdiepte wordt er een onderscheid gemaakt tussen pluis, mogelijk niet pluis (pluizig), niet pluis. Op basis van de literatuur is de inschatting dat de eerste twee categorieën voornamelijk overeenkomen met gezondheid en gingivitis en de laatste categorie mogelijk met (beginnende) parodontitis. Verslag van de lezing van prof. dr. Fridus van der Weijden, met interview en afsluitende toets. 2 KRM-punten